Seoul met kinderen

Seoul met kinderen: 13 leuke kinderactiviteiten op een rij!

Seoul met kinderen is leuk! Wij verbleven met onze dochter van acht jaar negen dagen in deze hoofdstad van Zuid-Korea en hebben ons iedere dag goed vermaakt. Je hebt genoeg leuke kinderactiviteiten in Seoul om je makkelijk vijf tot zeven dagen te vermaken en je hebt ook echt een aantal activiteiten die je in Seoul met kinderen kunt doen die helemaal niet zo duur zijn. Kijk wel vooraf even of de activiteit waar je heen wil open is, want op maandag is er bijvoorbeeld veel dicht. Naar aanleiding van ons bezoek aan Seoul, zetten we de leukste kinderactiviteiten in Seoul op een rij. 

Seoul met kinderen
Seoul met kinderen

#1 Lotte world pretpark

Je kunt in Seoul met kinderen naar verschillende pretparken toe (je hebt drie grote pretparken in Seoul), maar wij vonden Lotte World Pretpark toch wel het leukste pretpark dat wij bezocht hebben. Wij hebben dit pretpark zelfs twee dagen bezocht, omdat we na de eerste dag nog niet alles gedaan hadden. 

Wij kochten via de website van Klook kaartjes, aangezien daar de kaartjes het goedkoopste waren voor het pretpark. Daarnaast gingen wij beide dagen op een doordeweekse dag naar het pretpark, zodat het wat minder druk was. Toch was het op een doordeweekse dag in september nog behoorlijk druk in het pretpark. Je kan prima met de metro naar het pretpark toe. De metro stopt bijna voor de deur van het pretpark. 

Het pretpark van Lotte World wordt ook weleens vergeleken met de pretparken van Disney. Dit komt misschien ook doordat ze bijvoorbeeld een groot kasteel in het midden van het pretpark hebben staan en ze ook twee keer per dag een parade hebben. Wij vonden dat het pretpark er super mooi uitzag en de attracties die je hier met kinderen kunt doen zijn erg leuk en van hoge kwaliteit. Het pretpark heeft ook een app, maar daar konden wij niet echt veel wijs uit. 

Daarnaast heeft het Lotte World pretpark het grote voordeel dat het zowel binnen als buiten is, waarbij er binnen ook erg veel attracties zijn. Je kan ook op een regenachtige dag in Seoul makkelijk een hele dag vermaken in het gedeelte binnen van het pretpark. In totaal zijn er ongeveer vijftig attracties voor jong en oud en de meeste attracties zijn binnen. 

Je kan naar dit pretpark ook prima met pubers heen gaan, aangezien ze ook een aantal spectaculaire attracties hebben. Ook de parade die in de middag en in de avond (met lichtjes) langskomt is erg leuk om te bekijken. Wat wij vaak deden is met z’n drieën in de single rij gaan staan, aangezien je deze bij veel attracties hebt en je dan vaak erg snel in de attractie zit. Nadeel is uiteraard dat je kinderen dan niet naast jou zitten, maar onze dochter vindt dat geen probleem ;).

Zijn jullie als gezin dol op pretparken dan kan een bezoek aan Lotte World niet ontbreken op jullie lijstje van kinderactiviteiten in Seoul. Kijk voor een overzicht van alle attracties van het park even op de website van Lotte World Seoul. 

Seoul met kinderen
Seoul met kinderen

#2 Seoul Zoo

Een andere leuke activiteit om in Seoul met het gezin te ondernemen is de Seoul Zoo. Deze grote dierentuin ligt in het Seoul Grand Park en de entree kost maar een paar euro. Wij kochten bij de kassa een soort combinatieticket, waarbij we een ritje met de kabelbaan, een ritje met het olifantenautootje en de entree van de dierentuin hadden. 

De dierentuin van Seoul is behoorlijk groot en de afstanden tussen de dieren is best groot. De dierentuin heeft erg veel dieren en de bekende Afrikaanse dieren zoals de olifant, de giraf en de leeuw zijn allemaal te vinden in de dierentuin. Doordat de dierentuin vrij heuvelachtig is, is een goede manier om de dierentuin te verkennen om eerste met de kabelbaan helemaal omhoog te nemen en dan zo langzaam omlaag te lopen. Je hebt dan gelijk een mooi overzicht over de dierentuin. 

Je kan je prima een halve dag vermaken in deze dierentuin in Seoul. Het is niet nodig om vooraf kaartjes te kopen via de website. De website is voornamelijk in het Koreaans en bij de kassa kun je prima kaartjes kopen voor de dierentuin. Zoek je een budgetactiviteit in Seoul, dan is de dierentuin van Seoul zeker een leuke optie. 

Seoul Zoo met kinderen
Seoul Zoo met kinderen

#3 Seoul Land

Het tweede pretpark dat we in Seoul bezocht hebben is Seoul Land. Ook dit pretpark ligt net als Seoul Zoo in Seoul Grand Park. Dit pretpark is een stuk goedkoper dan Lotte World en wij waren per persoon iets meer dan tien euro kwijt om dit pretpark te bezoeken. Toen wij Seoul Land bezochten regenden het helaas de gehele dag. Dat is wel een beetje een nadeel wanneer je vooraf al kaartjes besteld hebt. 

Toch hebben we ondanks de regen een goede indruk gekregen van dit pretpark. Er zijn genoeg attracties in dit pretpark om je een gehele dag goed te vermaken. Er zijn ook in dit pretpark een aantal spectaculaire attracties die bij de wat oudere kinderen in de smaak zullen vallen. Wij hebben ons een gehele dag goed vermaakt. Wel zijn hier voornamelijk attracties buiten en is het pretpark dus minder geschikt als het minder weer is. Bij ons waren ook niet alle attracties open. 

Je kan een bezoek aan pretpark Seoul Land combineren met een bezoek aan de dierentuin, maar dan heb je wel een hele drukke dag. Voordeel is wel dat het pretpark tot vrij laat open is.  

Pretpark in Seoul
Pretpark in Seoul

#4 Childrens Grand Park

Misschien wel één van de grootste verrassingen van Seoul was het Childrens Grand Park. Vooraf hadden we hier niet super hoge verwachtingen van (mede doordat er online ook weinig informatie over te vinden was), maar dit is echt een aanrader als je Seoul met kinderen bezoekt. 

Zo heb je voor jonge kinderen (onze dochter van acht jaar vond het ook nog erg leuk) een kindermuseum, waar alles in het teken staat van ontdekken. Kinderen kunnen hier creatief aan de slag en vooral heel veel ontdekken. Niet echt een wetenschapsmuseum, maar er is wel heel erg veel te doen. De entree was maar een paar euro per persoon, waardoor we de gok namen om het museum te verkennen en dat was een heel goed idee. We zijn hier zeker een paar uurtjes geweest. 

Naast het kindermuseum heb je hier een gratis dierentuin in het park met behoorlijk veel dieren. Wel vonden we dat de dieren niet in extreem grote verblijven zaten, maar zoek je een gratis activiteit dan is een bezoek aan deze dierentuin uiteraard een aanrader. Daarnaast heb je in het park verschillende speeltuinen en ook een soort van pretpark.

Ook dit pretpark vonden wij erg leuk om te bezoeken. De entree van dit pretpark is gratis en je betaalt per attractie. Ook kun je hier een ticket kopen, waarmee je onbeperkt alle attracties kan bezoeken. Voor onze dochter kochten we alleen dit ticket, maar zij vindt het ook geen probleem om alleen in een attractie te gaan. 

Wij hebben ons hier de rest van de middag in dit deel van het park vermaakt. Al met al hebben we ons een hele dag in Childrens Grand Park vermaakt en vinden wij dit park echt een aanrader om te bezoeken als je in Seoul bent met het gezin. 

Kindvriendelijk park in Seoul
Kindvriendelijk park in Seoul

#5 Bukchon Village

Een andere activiteit die je in Seoul met het gezin kan ondernemen is een bezoek brengen aan de wijk Bukchon Village. Dit is een wijk waar het er nog uitziet net als vroeger. Je hebt hier een aantal steegjes die erg fotogeniek zijn. Wij hebben hier een jurk voor onze dochter gehuurd zoals ze die vroeger aan hadden, aangezien ze dit al bij ons bezoek aan het paleis gezien had en toen al graag een keer zo’n jurk aan wilden doen. 

Je kunt voor twee of vier uur een jurk huren en betaalt hier een paar euro voor. Kijk wel even bij de verschillende winkeltjes, want de prijzen verschillen nogal (en dat kan soms wel het driedubbele schelen). Het zijn maar een aantal fotogenieke straatjes, dus reken er op dat je hier een uurtje mee kwijt bent. In de buurt zitten ook wel leuke winkeltjes en eettentjes, waardoor het zeker leuk is om de wijk te bezoeken.  

Bukchon Village
Bukchon Village

#6 Fietsen langs de Han Rivier

Wat wij ook een heel leuk kinderuitje vonden in Seoul is fietsen langs de Han rivier in de stad. Wanneer je bij metrostation Yeouinaru uitstapt en naar de rivier loopt, dan kom je in een leuk park uit en daar kun je allerlei fietsen huren, zoals kinderfietsen, maar ook tandemfietsen. Erg leuk dus om met kinderen te fietsen. 

In dit gedeelte ligt er voor kilometers aan fietspad langs de rivier en je komt langs allerlei parken. Wij vinden het heerlijk om zo even lekker te fietsen en de drukte van de stad achter ons te laten. Je hebt vanaf de rivier een prachtig overzicht over de skyline van Seoul en onderweg kom je af en toe (niet veel) een speeltuin tegen. 

Wij hebben een heel stuk langs de rivier gefietst, een drankje gedaan en daarna weer teruggefietst. In totaal hebben we drie uurtjes drie fietsen gehuurd en waren we ongeveer 20 euro kwijt voor drie fietsen. Bij het park van metrostation Yeouinaru kun je ook lekker met je voetjes in het water en een koud drankje drinken of een ijsje eten. 

Fietsen in Seoul
Fietsen in Seoul

#7 Paleizen in Seoul

Je kunt in Seoul met kinderen naar verschillende paleizen toe. Wij bezochten zelf het Gyeongbokgung Paleis. De entree van dit paleis is maar een paar euro per persoon en het complex is erg uitgebreid. Ook hier is het mogelijk om traditionele kleding te huren en dat wordt ook volop gedaan. 

Doordat dit complex erg uitgebreid is en er best wel veel te zien is, ben je er zo een uurtje of twee tot drie zoet mee. Zeker als je de nodige foto’s wil maken met het gezin. Andere tempels en paleizen die je kan bezoeken zijn de Jogyesa tempel en het Changdeokgung Palace. Wij hebben maar een paleis bezocht, omdat het voor onze dochter niet de leukste activiteit is en wij vonden zeker het tweede genoemde paleis er wel een beetje op lijken. 

Overige kinderactiviteiten in Seoul

Uiteraard zijn wij maar negen dagen in Seoul geweest en hebben we dus niet alle kinderactiviteiten kunnen doen die deze stad te bieden heeft. Daarom hieronder kort nog een aantal kinderactiviteiten in Seoul die je kan ondernemen. 

#8 Pretpark Everland: ook dit is een pretpark dat in de buurt van Seoul ligt en na Lotte World het bekendste pretpark van de stad is. Nadeel van dit pretpark is dat de prijzen van een kaartje best hoog zijn en dat het pretpark best wel een eindje uit de stad ligt, waardoor je qua reizen wel eventjes onderweg bent. Dit is de reden dat wij dit pretpark ook niet bezocht hebben. Pretpark Everland is een beetje een combinatie tussen een pretpark en een dierentuin. 

#9 Iwha Mural Village: in deze wijk heb je veel verschillende muurschilderingen. Leuk om even door heen te lopen en in de buurt van deze wijk ligt ook de Seoul City Wall Walk, waar je over de muren van de stad kunt lopen. Wij kwamen voordat we Seoul bezochten met onze dochter net uit Maleisië en daar hadden we al heel veel muurschilderingen gezien, dus hebben wij deze wijk niet bezocht. 

#10 Trick Eye museum: in dit museum hebben ze ook allerlei schilderingen op de muur, waarbij je allerlei gekke foto’s kan maken. Dit past ook echt typisch bij een land als Zuid-Korea, waar de mensen het super leuk vinden om gekke foto’s te maken. Je kunt hier foto’s maken dat het lijkt of de kinderen in allerlei rare situaties staan of dat ze op de kop staan. 

#11 Alive Museum: ook dit is een museum voor gekke foto’s met rare objecten. Ook hier kun je allerlei gekke foto’s maken. 

#12 N Seoul Tower: wil je een mooi uitzicht over Seoul hebben met het gezin, dan is deze toren een leuke activiteit. Je kan naar deze toren toe met een kabelbaan of met de bus (dat is de goedkopere optie) en vanaf de voet van de toren heb je al een prima uitzicht over de stad. Uiteraard kun je ook de toren in en dan heb je op een nog hogere hoogte uitzicht over de stad Seoul. 

#13 Namdaemum markt: je kunt in verschillende wijken van Seoul goed shoppen (uiteraard als je kinderen hier van houden). Wat wijzelf wel een leuke markt vonden om over heen te lopen was de Namdaemum markt. Op deze markt verkopen ze van alles en je kunt ook op bepaalde plekken naar binnen en dan heb je een gangenstelsel met allerlei kraampjes met allerlei producten. Heel grappig om te zien hoe sommige Koreanen in een heel krap kraampje zitten en de hele kraam vol hebben staan met allerlei spulletjes. 

Kindvriendelijk hotel in Seoul!

Uiteraard heb je heel erg veel kindvriendelijke hotels in Seoul. Zelf zaten wij in het ENA Suite hotel in Seoul en daar hadden wij een hele fijne kamer. De kamer was niet super groot (maar dat is in Zuid-Korea wel vaker het geval ;)), maar er stond een tweepersoonsbed en eenpersoonsbed en dan ook nog iets van een soort van slaapbank. De bedden sliepen echt super fijn en de douche was erg goed en warm.

Voor ons wel twee hele belangrijke zaken als we een kamer boeken. Ook de locatie van het hotel was erg goed. Het lag zeer dichtbij het metrostation City Hall en vanuit daar konden we de hele stad makkelijk bezoeken. Daarnaast zaten er genoeg tentjes in de buurt voor het ontbijt, de lunch en het diner. Kijk voor meer informatie over het ENA suite hotel even hier

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Seoul even hier

Scroll naar boven