Secret Lagoon met kinderen

Secret Lagoon met kinderen: spa in IJsland met het gezin!

De Secret Lagoon met kinderen is een aanrader! Tijdens onze rondreis door IJsland met onze dochter hebben we verschillende spa’s bezocht! Wij vonden dat een erg fijne afwisseling van het bekijken van allerlei bezienswaardigheden en dan tussendoor even relaxen in een spa. Onze dochter vond dit ook helemaal lekker. Één van de spa’s die voor kinderen misschien wel het meest geschikt is, is de Secret Lagoon. Deze spa ligt in de buurt van de Golden Circle route en was een fijne afwisseling toen we de Golden Circle route bezochten. Naar aanleiding van ons bezoek aan deze lagoon, schrijven we deze uitgebreide blog. 

Secret Lagoon met kinderen
Secret Lagoon met kinderen

Secret Lagoon met kinderen: algemene informatie!

De Golden Circle is een route die de meeste toeristen rijden tijdens een rondreis door IJsland. De Golden Circle ligt in de buurt van Reykjavik en het is mogelijk om de meeste bezienswaardigheden in één dag te bezoeken. Wel zit je dan met kinderen behoorlijk lang in de auto, dus wij raden aan om twee dagen uit te trekken voor alle bezienswaardigheden op deze route.

Je hebt dan namelijk ook tijd om onderweg even te relaxen bij één van de vele spa’s die IJsland rijk is. Wij stopten daarom aan het einde van de middag toen we al verschillende watervallen en geisers bekeken hadden bij de Secret Lagoon. De Secret Lagoon ligt niet volledig op de route van de Golden Circle, maar in totaal rijd je met de auto een kwartier langer in totaal als je deze spa bezoekt. 

We parkeren de auto op de gratis parkeerplaats voor de spa en staan in een minuut bij de receptie van de spa. We hebben vooraf al online kaartjes gekocht, omdat we op de website lazen dat het mogelijk kan zijn dat door de drukte er geen plaats meer is in de spa. Wij bezochten IJsland in de zomer in het hoogseizoen en zagen toen bij verschillende bezienswaardigheden dat sommige zaken al uitverkocht waren zoals boottripjes, waardoor we er voor kozen om dit alvast vast te leggen. Dit kun je simpel doen via de website van de spa

Overigens lagen de prijzen van deze Secret Lagoon lager dan verschillende andere spa’s die we bezocht hebben en kinderen zijn hier ook welkom (dat is ook niet bij iedere spa zo). Sterker nog er liggen in het water genoeg attributen voor kinderen om mee te spelen en voor kinderen tot en met veertien jaar hoef je geen entree te betalen. Wat dat betreft kun je dus de Secret Lagoon met kinderen prima bezoeken. 

Secret Lagoon met kinderen
Secret Lagoon met kinderen

Secret Lagoon met kinderen: de spa

De spa zelf bestaat eigenlijk uit een soort van natuurlijk meer dat uiteraard lekker warm is. Hierdoor kun je de Secret Lagoon met kinderen het gehele jaar door bezoeken. De lagoon is behoorlijk groot en je kunt als ouder overal prima staan, waardoor je hier heerlijk kunt relaxen. Ook liggen er door het hele water attributen waarmee je kan blijven drijven, waardoor het ook voor kinderen erg aangenaam is. 

Bij de spa zelf is ook een klein speeltuintje, maar daar moet je je niet teveel bij voorstellen. Ook is er een wandelpad gemaakt, waarbij je tussen het badderen door een rondje kunt lopen door het thermische gebied. Toen wij er waren, waren er behoorlijk wat gezinnen met kinderen. Wij waren er aan het einde van de middag, maar bezoek je deze Secret Lagoon met kinderen in de ochtend is het een stuk minder druk. Hier zou je uiteraard rekening mee kunnen houden als je het fijn vindt om het water voor een groot deel voor jezelf te hebben.

In totaal zijn we er iets langer dan twee uurtjes geweest en wij vonden (net als bij de andere spa’s) het iedere keer een heerlijk ontspannen gevoel als we weer eens een spa bezocht hadden. Je hebt de rest van de avond een heerlijk warm gevoel!

Secret Lagoon met kinderen
Secret Lagoon met kinderen

Secret Lagoon met kinderen: eten en drinken

Het is mogelijk om bij de Secret Lagoon met kinderen een drankje in het water te doen. In de bistro binnen verkopen ze drankjes en kleine snacks en snoep. Je moet hierbij overigens niet denken dat je hier kunt dineren, maar je kunt wel wat te eten en te drinken krijgen. Uiteraard is het erg prettig dat je dit drankje in het water van de lagoon mag op drinken. 

Voor de Secret Lagoon stond wel een rijdende truck met fish and chips toen wij de spa bezochten, maar we weten niet of deze foodtruck hier altijd staat of alleen in het hoogseizoen. 

Secret Lagoon met kinderen
Secret Lagoon met kinderen

Secret Lagoon met kinderen: conclusie!

De Secret Lagoon met kinderen is een aanrader! Wij vonden het erg relaxt om de Secret Lagoon met onze dochter te bezoeken. Kinderen vinden het over het algemeen wel leuk om te kunnen spelen in het water en wij vonden het voor onze dochter een fijne afwisseling naast het bekijken van allerlei bezienswaardigheden in de natuur. 

Deze spa is uitermate geschikt voor kinderen, aangezien kinderen gratis toegang hebben en er genoeg attributen in het water liggen om mee te spelen. Hierdoor kunnen ze zich iets meer uitleven dan bij veel andere spa’s die je in IJsland hebt. Ga er vanuit dat je met deze activiteit een paar uurtjes zoet bent. Kijk voor meer informatie even op de website van Secret Lagoon. 

Waar overnachten in IJSland met kinderen?

Slapen in IJsland is niet goedkoop! Wij hebben best lang gezocht naar geschikt accommodaties voor ons gezin van drie personen. 

In de hoofdstad Reykjavik hebben we drie nachten geslapen. Vanuit hier hebben we ook de Golden Circle bezocht en we sliepen hier in hotel Muli. Dit was een prima hotel net iets buiten het centrum, waar we de auto gratis voor de deur konden parkeren. We hadden een prima kamer en beneden bij het hotel was er plek om te eten en eten op te warmen. Er ligt een grote supermarkt op een paar minuten lopen van het hotel en wij vonden het een plezierige plek om te slapen. Voor meer informatie over dit hotel kijk even hier

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Reykjavik even hier

De andere dagen in IJsland hebben we in verschillende accommodaties gezeten die ons niet super zijn bevallen. Zouden we het nu nog een keer moeten doen, dan zouden we zeker onderweg in het plaatsje Vik overnachten, aangezien daar wat meer faciliteiten zijn en dat dat met kinderen toch wel handig is. Nu zaten we vaak in een accommodatie, waarbij het nog een half uur rijden was naar bijvoorbeeld een restaurant of een supermarkt. 

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Vik even hier

Scroll naar boven