Savoy Hotel Rotterdam met kinderen

Savoy Hotel Rotterdam met kinderen: een review!

In de zomervakantie maakten we weer eens een fijne stedentrip naar één van onze favoriete steden in Nederland: Rotterdam. We hebben de stad nu al talloze keren bezocht en de blog die we over de stad schreven, Rotterdam met kinderen, wordt steeds verder uitgebreid met leuke activiteiten die je in deze havenstad kunt ondernemen met kinderen. Tijdens deze stedentrip naar Rotterdam met onze dochter sliepen we in het Savoy hotel Rotterdam en op basis van onze overnachting in het hotel schrijven we deze uitgebreide review over het hotel. 

Savoy hotel Rotterdam met kinderen
Savoy hotel Rotterdam met kinderen

Het hotel

Nadat we een dag hebben doorgebracht in Rotterdam en zijn omgeving rijden we tegen het einde van de middag met de auto naar het hotel toe. We parkeren de auto in de betaalde parkeergarage de Kiphof, waar we de auto 24 uur kunnen parkeren tegen een gereduceerd tarief. Deze parkeergarage ligt echt praktisch tegenover het hotel en vanuit de auto zijn we dan ook binnen twee minuten bij de receptie van het hotel. 

Een zeer groot pluspunt van het hotel is de ligging van het hotel. Het ligt namelijk midden in het centrum van de stad op een paar minuten lopen van de markthal in de hippe wijk Hoogkwartier. Wij zijn helemaal fan van de markthal en als we in de buurt zijn dan gaan we er eigenlijk altijd wel iets eten bij één van de Indiase kraampjes in de hal. 

Vanuit het hotel zijn veel van de bezienswaardigheden in de stad te voet of met het openbaar vervoer daarom makkelijk te bereiken. Daarnaast is het mogelijk om fietsen te huren bij het hotel. Het hotel is recent helemaal vernieuwd en dat zie je terug in het hotel! Het hotel geeft een frisse en moderne indruk en legt door middel van foto’s een mooie link met het Rotterdam uit vroegere tijden. 

Savoy hotel Rotterdam met kinderen
Savoy hotel Rotterdam met kinderen

De kamer

Wij hadden bij het hotel de Family Room met balkon geboekt. Dit is een kamer die geschikt is voor gezinnen van vier personen en is 30m2 groot. Ze hebben overigens ook een kamer voor gezinnen van zes personen en dat is de Piet Le Blanc Suite, die er ook heel erg tof uitziet. Onze kamer heeft eigenlijk twee gedeeltes. Een soort van slaapkamer voor onze dochter en een slaapkamer voor ons. 

De kamer ziet er strak in retro stijl uit en aan de muur hangen foto’s van Rotterdam uit vroegere tijden. Daarnaast heeft de kamer een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Verder had de kamer ook een bureau, waar onze dochter nog een hele tijd heeft zitten lezen en kleuren. Altijd fijn als de kinderen ook nog even ergens kunnen zitten met hun eigen spulletjes.

Savoy hotel Rotterdam met kinderen
Savoy hotel Rotterdam met kinderen

En dan heeft de kamer ook nog een flink balkon, waar je lekker kunt zitten. We hadden geluk dat we prachtig weer hadden, waardoor het helemaal fijn zitten was op het balkon. Onze kamer zat in een hoek, waardoor we een behoorlijk groot balkon hadden met een mooi uitzicht over de omgeving van de stad. 

Daarnaast heeft de kamer een goedwerkende WIFI verbinding, koffie en theefaciliteiten, op beide kamers een grote flatscreen tv en een kluisje. Daarnaast kon je kiezen wat voor kussen je wilde. Dit is het eerste hotel waar we verbleven waar je zelf een keuze kunt maken met wat voor kussen je wil slapen. Wil je juist een stevig kussen of juist een heel zacht kussen. Leuk dat je dit zelf kunt kiezen, aangezien we in ons gezin allemaal op een ander type kussen slapen en dat zeker een onderdeel is van een goede nachtrust! 

Savoy hotel Rotterdam met kinderen
Savoy hotel Rotterdam met kinderen

Eten en drinken in hotel

Toen we bij het hotel aankwamen zat het terras van Savoy Local (dat in het hotel gehuisvest is) al lekker vol met mensen en je kunt hier prima voor een lunch of een lekker borrelhapje terecht. Je kunt hier kiezen voor een broodje, een soepje of een hele borrelplank. Uiteraard is dit ook de plek waar je een heerlijke cocktail kunt bestellen aan het einde van de dag.

Uiteraard door de centrale ligging van het hotel is het ook mogelijk om in het centrum iets te gaan eten. Wij hebben bijvoorbeeld zoals we al eerder vermeldde in de Markthal van de stad gegeten. Wij hebben in de ochtend wel gebruik gemaakt van het ontbijt van het hotel en dat was erg uitgebreid en erg smaakvol. 

Zo waren er veel verschillende broodjes, beleg, zoetigheden en sapjes aanwezig bij het ontbijt. Daarnaast hadden ze warme eiergerechten, yoghurt met granen, koffie en thee en dan vergeten we waarschijnlijk nog heel veel andere dingen. Zowel wij als onze dochter hebben hier heerlijk gegeten en we verlieten het hotel met een goedgevulde buik. Wat dat betreft vonden wij het ontbijt echt een aanrader!

Savoy hotel Rotterdam met kinderen
Savoy hotel Rotterdam met kinderen

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting in het Savoy Hotel Rotterdam! De ligging van het hotel is perfect, midden in het centrum en op loopafstand van de verschillende bezienswaardigheden van de stad! Daarnaast heeft het hotel mooie ruime familiekamers, die modern zijn ingericht en een heerlijk balkon hebben waar je aan het einde van de dag nog even heerlijk kunt relaxen. Daarnaast serveert het hotel in de ochtend een uitgebreid en lekker ontbijt voor de gasten. Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en de prijzen van de kamers even hier. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Savoy hotel Rotterdam met kinderen
Savoy hotel Rotterdam met kinderen
Scroll naar boven