Sao Paulo met kinderen

Wat te doen in Sao Paulo met kinderen? Sao Paulo heeft misschien niet de aantrekkingskracht van een stad als Rio de Janeiro, maar toch is hier genoeg te doen voor kinderen om je er een dag of twee te vermaken. De stad staat bekend als de economische hoofdstad van Brazilië en vanuit alle grote steden kan je vliegen naar Sao Paulo met kinderen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten van Sao Paulo op een rij.

Beste reistijd Sao Paulo met kinderen

De beste reistijd om Sau Paulo met het gezin te bezoeken is in de maanden april tot en met augustus. Sao Paulo heeft een tropisch klimaat en daarom is de temperatuur altijd hoog in de stad. Wel is het belangrijk om te kijken in welke maanden de minste regen valt. In de maanden april tot en met augustus valt er niet zoveel regen en is de temperatuur niet al te hoog. Hierdoor is dit de beste reistijd om de stad te gaan verkennen met kinderen.

Vervoer in Sao Paulo

Het openbaar vervoer in Sao Paulo is best goed geregeld, maar kan best wel overweldigend zijn in zo’n grote stad. Je kunt naar veel plekken in de stad met de metro. Je hebt in totaal 5 verschillende metrolijnen in de stad. Wij hebben hier ook gebruik van gemaakt en wat ons vooral opviel is dat er zoveel zwervers in de stad zijn. Soms liggen er wel tientallen naast elkaar. Dit geeft niet een heel fijn gevoel om op deze manier door de stad te reizen.

Je kan uiteraard je ook verplaatsen met de taxi. In Sao Paulo is het mogelijk om met de taxi’s van Uber naar de verschillende bezienswaardigheden van de stad te gaan. Het voordeel is dat je gelijk de prijs weet van de rit en dat de taxi naar jou toe komt. Zorg er wel even voor dat je op het vliegveld een Braziliaanse simcard aanschaft, zodat je overal in de stad internetbereik hebt en dus de Uber taxi app kan gebruiken.

Sao Paulo met kinderen

Kinderactiviteiten Sao Paulo

#1 Sao Paulo dierentuin

Je kan in Sao Paulo met kinderen naar de dierentuin toe. Deze dierentuin ligt in het zuiden van de stad en heeft een aantal van de grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de giraf, de leeuw, het nijlpaard, de zebra en verschillende soorten apen die je kan bekijken. Ondanks dat het niet een super grote dierentuin is, kun je je hier prima met het gezin een halve dag vermaken.

Je kan bij de dierentuin ook (betaald) op safari gaan met een gids. Daarnaast is er een gedeelte in de dierentuin voor kinderen, waar een hele hoop dinosaurussen te vinden zijn. Bezoek je de dierentuin met jonge kinderen, dan kun je grappige autootjes huren, waarin ze in de dierentuin rond kunnen rijden en dus niet hoeven te lopen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de ticketprijzen en de verschillende dieren op de website van de dierentuin van Sao Paulo.

Een andere leuke kinderactiviteit in Sao Paulo waar je dieren kan bekijken is het Sao Paulo Aquarium. Dit aquarium ligt midden in de stad en bij dit aquarium kun je niet alleen tropische vissen bekijken, maar zijn er ook verschillende landdieren die je kan bekijken. Zo vind je hier naast vissen ook ijsberen, kangoeroe’s en verschillende reptielen.

Dit is ook een leuke kinderactiviteit in Sao Paulo als het wat minder weer is in de stad. Je kan je hier prima een aantal uurtjes vermaken met kinderen.

Dresden met kinderen

#2 Ibirapuera Park

Het Ibirapuera Park is het grootste stadspark van Sao Paulo en een park dat zeker de moeite waard is om met kinderen te bezoeken. Je hebt in dit stadspark verschillende speeltuinen liggen voor kinderen en uiteraard kun je hier ook prima gaan wandelen en even de drukte van de stad ontvluchten.

Wat leuk is om met kinderen in dit park te doen is om fietsen te huren. Ze verhuren hier fietsen met kinderzitjes, maar ook kinderfietsen en familiefietsen, waar je met 4 personen op kan. Aan het einde van de dag (om 18.00 uur) kun je in dit park ook een lichtshow zien. Deze is helemaal gratis te bekijken.

Een ander park dat je in Sao Paulo met kinderen kan bezoeken is het Parque Estadual da Cantareira. Dit stadspark ligt op 20 minuten rijden van het centrum van Sao Paulo en je hebt vanuit dit park een prachtig uitzicht op de stad Sao Paulo. Daarnaast is het mogelijk om in dit park aapjes te spotten en kleurrijke vogels. Dus maak er met kinderen een spelletjes van wie het eerst bijvoorbeeld een aapje ziet.

Een derde plek waar je de rust van de natuur in Sao Paulo kunt opzoeken is in de botanische tuin van Sao Paulo. Ook in deze botanische tuin is het mogelijk om dieren te spotten, waaronder aapjes, hagedissen en verschillende vogels. Je betaalt hier een kleine entreeprijs voor deze botanische tuin. Kijk ook in het meer van de tuin, waar je schildpadden kunt spotten.

Sao Paulo met kinderen

#3 Guaruja

Ondanks dat een stad als Sao Paulo misschien niet bekend staat als echt een badplaats, is het zeker mogelijk om in Sao Paulo met kinderen een dagje naar het strand te gaan. De beste optie om in de omgeving naar het strand te gaan is de badplaats Guaruja. Je rijdt in ongeveer 1,5 uur vanuit de stad Sao Paulo naar dit strand toe.

In Guaruja heb je kilometers strand en veel rijke inwoners uit Sao Paulo hebben hier een vakantiehuis. Enseada beach is misschien wel het bekendste strand en heeft helder water en goudkleurig strandzand. Dit stand heeft ook genoeg faciliteiten zoals toiletten, winkeltjes waar je wat kunt kopen en restaurants. Het strand heeft ook verschillende palmbomen, waardoor je nog meer het tropische gevoel krijgt.

Hebben jullie nu geen auto tot jullie beschikking, maar willen jullie de stranden toch gaan verkennen? Dan kun je ook op een georganiseerde tour gaan. Je bezoekt dan 3 verschillende bestemmingen, waaronder de stranden van Guaruja. Kijk voor meer informatie over deze georganiseerde tour even hier.

Sao Paulo met kinderen

#4 Wijken Sao Paulo

Ondanks dat er veel zwervers in de stad zijn en dat het soms niet helemaal veilig kan aanvoelen, heeft Sao Paulo genoeg leuke wijken om te bezoeken. Houden jullie als gezin van kleurrijke streetart, dan is het leuk om de Batman Alley te bezoeken. Hier heb je heel veel verschillende soorten streetart, die uiteraard erg fotogeniek is. Het is een straat met streetart en hier om heen liggen verschillende hippe restaurantjes. Je kan je hier prima met een Uber taxi laten afzetten.

Een andere leuke wijk om te bezoeken in Sao Paulo met kinderen is de Japanse wijk Liberdade. In de wijk staat ook een grote Japanse torii en je vindt hier veel Japanse winkels en restaurants. Het is toch altijd grappig dat je in een bepaalde wijk ineens in een hele andere omgeving kan zijn en dat je even het idee hebt dat je niet meer in Brazilië bent.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om met een georganiseerde tour mee te gaan en op die manier een indruk te krijgen van de stad Sao Paulo. Met een georganiseerde tour rijd je rond door de stad in een busje met airco en stop je op verschillende plekken in de stad. In totaal zie je 25 bezienswaardigheden van de stad in 1 tour. Dit is natuurlijk ook een makkelijke en veilige manier om op een snelle manier een goede indruk van de stad te krijgen. Kijk voor meer informatie over een georganiseerde tour door Sao Paulo met kinderen even hier.

Sao Paulo met kinderen

#5 Catavento Museum

Vinden jullie het leuk om een museum in Sao Paulo te bezoeken, dan is het Catavento Museum een goede optie. Dit wetenschapsmuseum ligt midden in het centrum in een prachtig gebouw en het museum is erg groot. Het museum heeft 4 verschillende thema’s waarin het museum is ingedeeld: het universum, leven, vindingrijkheid en de maatschappij.

Het is een interactief museum, waar kinderen veel kunnen ontdekken. Dit museum is natuurlijk ook een goede activiteit als het wat minder weer is in Sao Paulo. Je kan je hier prima een halve dag vermaken met het gezin.

Overige kinderactiviteiten Sao Paulo

Je hebt naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten, nog meer dingen die je Sao Paulo met het gezin kan doen. We zetten de overige activiteiten hieronder kort op een rij.

#6 Kidzania: je hebt in veel grote steden in de wereld een vestiging van Kidzania zitten en de opzet is overal hetzelfde. Kinderen kunnen hier allerlei beroepen uitoefenen. Je vindt hier een hele nagebouwde stad met allerlei bedrijfjes, waar kinderen kunnen spelen. Wel kan het voor kinderen lastig zijn als ze geen Portugees spreken. Wij zijn verschillende keren met onze dochter naar Kidzania geweest en meestal proberen we dan aan haar te vertalen wat de bedoeling is. Dit is echt een activiteit voor jonge kinderen tot een jaar of 10.

#7 Parque da Monica: dit is een soort van indoor pretpark dat op een half uur rijden ligt van het centrum van Sao Paulo. Dit is een pretpark dat gericht is op jonge kinderen. Het pretpark is geïnspireerd op de figuurtjes van Mauricio de Sousa en je hebt hier verschillende attracties voor de kinderen. Kinderen kunnen hier ook met de verschillende figuurtjes op de foto en er worden ook shows gegeven voor de kinderen. Je kan hier prima een gehele dag voor uittrekken. In het weekend kan het hier overigens wel vrij druk zijn en kunnen de wachtrijen bij sommige attracties lang worden.

#8 T-Rex Park: houden jullie kinderen van dinsoaurussen, dan kan dit een leuk park zijn om te bezoeken. Naast alle dino’s die je hier kan bekijken zijn er ook een paar attracties, waaronder een reuzenrad.

#9 Cidade da Criança: dit is een ander pretpark dat je in Sao Paulo met kinderen kan bezoeken. Je hebt hier verschillende attracties, waaronder een achtbaan en ook is er een soort van kinderboerderij die je kan bezoeken. Dit pretpark richt zich qua attracties op jonge kinderen.

Sao Paulo met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Sao Paulo

Sao Paulo is een grote internationale stad, waar je uiteraard heel goed kunt eten met kinderen. Je hebt veel internationale restaurants en daarom is er voor iedereen wel wat wils in deze stad. Wij zetten hieronder een aantal kindvriendelijke restaurants in Sao Paulo op een rij.

Dona Firmina Pizzaria: de meeste kinderen maak je blij met het eten van pizza’s en bij dit restaurant kan je heerlijke pizza’s eten. Veel van de ingredienten van de pizza’s worden geimporteerd uit Italië. Naast pizza’s kun je bij dit restaurant ook pasta’s, salades en risotto’s eten. De recensies van dit restaurant zijn erg goed!

Manihi Sushi Perdizes: je kunt in Sao Paulo met kinderen ook sushi gaan eten. DIt kindvriendelijke restaurant ligt ook in het centrum van de stad en voor jonge kinderen is er een hele speelkamer bij het restaurant met allerlei speelgoed en een glijbaantje.

Portucho – Brooklin: bij dit kindvriendelijke restaurant zit ook een hele speelkamer (met toezicht) voor jonge kinderen bij het restaurant. In dit restaurant kan je verschillende vleesgerechten bestellen en ook dit restaurant ligt in het centrum van de stad.

Kindvriendelijk hotel Sao Paulo

Je kan in Sao Paulo met kinderen prima overnachten. Je hebt genoeg kindvriendelijke hotels in het centrum van Sao Paulo. We zetten hieronder een aantal opties op een rij en dit zijn de opties die erg goed beoordeeld worden door gezinnen met kinderen uit honderden recensies. Op die manier weet je bijna zeker dat je goed zit met de accommodatie in kwestie. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget hotel: Hotel Centro 433

Middenklasse hotel: ibis Styles SP Centro

Luxe hotel: Cozzy Suites Paraíso Hotel

Zit er bij de bovenstaande 3 opties geen gesschikte accommodatie voor jullie bij in Sao Paulo? Kijk dan even in de volledige lijst van kindvriendelijke accommodaties in Sao Paulo.

Scroll naar boven