Samoa met kinderen: mini reisgids!

Samoa met kinderen: alle informatie voor een topreis!

Samoa staat bekend om de mooie tropisch eilanden en stranden die het land heeft. Samoa is het beste te combineren met een reis door Nieuw-Zeeland (vier uur vliegen) of Australië (zes uur vliegen). Wijzelf hebben Samoa bezocht als onderdeel van onze wereldreis, waarbij we op onze reis van Nieuw-Zeeland naar Hawaii, de eilanden Tonga, Fiji en Samoa bezocht hebben. Een voordeel van Samoa met kinderen is dat het nog niet super toeristisch is. We zullen de verschillende activiteiten in Samoa met kinderen die je op het eiland kunt ondernemen met kinderen hieronder weergeven.

Samoa vakantie
Samoa vakantie

Samoa met kinderen #1: Bezoek de hoofdstad Apia

Een rondje door het centrum van de hoofdstad Apia is een prima activiteit om een ochtend of middag op je reis te doen. In het centrum zijn verschillende marktjes, zoals de vismarkt die leuk zijn om te bezoeken.

Daarnaast heb je in het centrum ook een aantal mooie kerken. Zo is de Catedral of the Immaculate Conception een hele mooie kerk in het centrum, waar je ook gratis een bezoekje aan kunt brengen. We hebben er een paar uur rondgelopen, geluncht en een ijsje gegeten en dat was een prima halve dagbesteding.

Tip: hebben je kinderen moeite met het eten uit Samoa? In het centrum van Apia is een Mc Donalds te vinden.

Tonga wereldreis met kinderen
Tonga kerk met kinderen en gezin

Samoa met kinderen #2: Rij met een huurauto het hoofdeiland rond.

Op Samoa is het mogelijk om een auto te huren. Er zijn tientallen verhuurbedrijven in het centrum van Apia te vinden. Kijk even in onze reisblogwaar je allemaal precies op moet letten als je een auto gaat huren in het buitenland.

Uiteraard zijn de wegen niet zoals in Nederland, maar wij hebben weleens slechtere wegen gezien op reis. Het eiland Upolu heeft een aantal mooie bezienswaardigheden die ook prima met kinderen te bezoeken zijn:

  • To Sua Ocean Trench. Op een uur rijden vanaf het centrum van Apia in het zuiden van het eiland ligt To Sua Ocean Trench . Het prachtige meer wordt gevormd door twee zinkgaten die verbonden zijn met een lava buis en gevoed worden met water uit de oceaan.Het is een prachtige plek, omringd door hoge rotsen en bomen aan de zijkant. Er is geen restrictie qua leeftijd, maar de ladder naar beneden is stijl en met kleine kinderen kan de afdaling lastig zijn. Kinderen tot en met 6 jaar zijn gratis en personen boven de 6 jaar betalen een paar euro.
  • Op twintig minuten rijden van To Sua Ocean Trench ligt het prachtige strand Lalomanu Beach. Dit strand is gekozen door Lonely Planet in de top10 van mooiste stranden ter wereld. Andere mooie stranden op het eiland zijn Salamumu Beach en Matareva Beach.
  • Papapapaitai Falls. Op Samoa regent het vaak en hierdoor zijn er over het hele eiland watervallen te vinden. Vanuit Apia op weg naar de vorige twee bezienswaardigheden kom je langs de grootste waterval van het eiland. Je betaalt een kleine entree en de watervallen zijn vanaf een platform op grote afstand te zien. Prima om even tussendoor met je gezin te stoppen op weg naar de andere twee bezienswaardigheden.

Samoa centrum met gezin en kinderen
Samoa hotel met kids en kinderen

Samoa met kinderen #3: Ga een dagje snorkelen in de zee

Bij de meeste hotels worden deze snorkeltrips wel aangeboden. Bij ons hotel konden we een dagje gaan snorkelen. We gingen vanuit Apia met een motorboot de zee op, naar verschillende plekken met mooie vissen en koraal.

Vraag bij het hotel waar je verblijft na wat de mogelijkheden allemaal precies zijn. Onze dochter heeft verschillende snorkeltrips ondernomen met een zwemvestje aan. Zo bleef ze drijven en kon ze met haar duikbrilletje de vissen goed bekijken.

Zoals je ziet zijn er niet superveel bezienswaardigheden voor toeristen op het eiland. Het toerisme is dan ook nog niet volledig ontwikkeld en dat zorgt er voor dat de prijzen voor toeristen nog niet super hoog zijn.

Snorkelen met kinderen Malediven
Samoa wat te doen met kinderen

Waar overnachten op Samoa met kinderen?

Wij verbleven zelf in het Sherathon Samoa Beach Resort wat op twee minuutjes rijden van het vliegveld ligt. Het zwembad van dit hotel is prachtig en ook het privé strand is erg mooi. Het enige nadeel van dit resort is dat je afhankelijk bent van het eten van het hotel. Het eten is uiteraard wel van prima kwaliteit en de prijzen vallen mee. Uiteraard is het wel goedkoper als je bijvoorbeeld in het centrum van Apia gaat eten met je gezin.

Samoa wereldreis met kinderen en gezin
Kajakken Tonga met kinderen

andere tropische eilanden

Malediven

Bahama’s

Hawaii

Sardinië

Tonga

Fiji

Scroll naar boven