Salvador da Bahia met kinderen

Wat te doen in Salvador da Bahia met kinderen? Salvador da Bahia in Brazilië ligt in het oosten van het land aan de kust en is een zeer levendige stad! Wij vonden het ook één van de leukste steden die wij bezocht hebben tijdens onze rondreis door Brazilië. Ondanks dat er in de stad niet enorm veel kinderactiviteiten zijn, kun je er prima een paar dagen verblijven! In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Salvador da Bahia op een rij.

Beste reistijd Salvador da Bahia met kinderen

Je kan in principe het gehele jaar door Salvador da Bahia met kinderen bezoeken. De temperatuur ligt het gehele jaar door tussen de 25 en de 30 graden. Wel regent het in bepaalde maanden een stuk meer dan in andere maanden. De maanden dat het minste regen valt zijn de maanden mei tot en met september. Dit is dan ook de beste reistijd voor Salvador da Bahia.

In de maanden januari en februari is het over het algemeen erg druk in Salvador, vanwege carnaval. Dan kunnen de prijzen van accommodaties ook erg gaan stijgen. Daarnaast kan het in deze periode ook behoorlijk regenen.

Salvador da Bahia met kinderen

Vervoer naar en in Salvador da Bahia

Brazilië is een groot land en de afstanden tussen de verschillende steden zijn enorm. Zeker in het noordoosten van het land, kun je hele dagen in de bus zitten om van de ene stad naar de andere stad te reizen. Zeker met kinderen kan het daarom niet ideaal zijn om met de bus te reizen, ondanks de bussen wel erg luxe zijn in Brazilië.

Je kan vanaf bijna alle steden in Brazilië naar de stad Salvador toe vliegen. Meestal is een binnenlandse vlucht ook niet super duur. In het centrum van de stad kun je prima wandelen. Je moet wel echt op de toeristische gedeeltes van de stad blijven, want anders kan het gevaarlijk zijn. Zorg er sowieso voor dat je niet met veel waardevolle spullen door de stad gaat lopen (maar dat moet je in Brazilië in de meeste steden niet doen).

Voor de bestemmingen die buiten het centrum liggen kun je een taxi nemen met kinderen. De Uber taxi rijdt in Salvador, waardoor je ook precies vooraf ziet wat de taxirit jou kost. Zorg er wel voor dat je vooraf op het vliegveld een Braziliaanse simkaart koopt, zodat je in heel Salvador internet hebt en dus ook overal een taxi kan bestellen.

Salvador da Bahia met kinderen

Kinderactiviteiten Salvador da Bahia

#1 Oude centrum van Salvador

Het oude centrum van Salvador is zeker een bezoek waard als je de stad met kinderen bezoekt. Je hebt in het centrum van de stad prachtige oude koloniale gebouwen en verschillende mooie kerken die je kan bezoeken. Dit oude centrum wordt ook wel Pelourinho genoemd. Wij vonden het hier zeer levendig en toen wij de binnenstad bezochten leek het ook wel of het overal feest was. Veel muziek en dans overal.

Je hebt in het oude centrum ook veel leuke restaurants en winkeltjes zitten die je kan bezoeken met het gezin. Een van de mooiste kerken in het centrum is São Francisco, waar zeker de binnenkant van de kerk de moeite is om te bekijken. Naast deze kerk heb je ook nog de kerk Igreja da Terceira Ordem de Sao Francisco die je kan bezoeken.

Het oude centrum ligt hooggelegen en je hebt ook een gedeelte van de stad dat een stuk lager ligt. Je kan met een lift of met de kabelbaan van boven naar beneden gaan en andersom. Als je naar beneden gaat met de lift dan kom je uit in de haven van Salvador da Bahia. Je betaalt een klein bedrag om van de lift gebruik te mogen maken.

Salvador da Bahia met kinderen

#2 De stranden

Je kunt in Salvador met kinderen ook prima naar het strand toe. Het gehele jaar is de temperatuur boven de 25 graden, waardoor je bijna het gehele jaar door naar het strand kunt. Je hebt rondom Salvador da Bahia verschillende stranden liggen die je kan bezoeken. Het strand wat het dichtse bij de stad ligt is Porto da Barra. Dit is een strand waar het altijd druk is (mede vanwege de ligging) en je kan hier ook bedjes huren op het strand.

Een ander strand wat je in de omgeving van Salvador kan bezoeken is het Stella Maris strand. Dit strand ligt op een half uur rijden van het centrum van Salvador. Het is een populair strand en er liggen ook verschillende resorts in de omgeving van het strand. Het strand is ook voor kinderen geschikt aangezien het langzaam afloopt.

Een ander mooi strand dat je in Salvador kan bezoeken is Flamengo beach. Je hebt hier palmbomen bij het strand en verschillende zandduinen. De golven kunnen hier hoog zijn en daardoor is het strand ook enorm in trek bij surfers. Ook hier is het mogelijk om een bedje met parasol te huren op het strand.

Salvador da Bahia met kinderen

#3 Salvador Beach Club

Bezoek je met jonge kinderen Salvador da Bahia dan kan het leuk zijn om Salvador Beach club te bezoeken. Deze beachclub ligt op 20 minuten rijden met de auto van het centrum van Salvador aan het strand Praia do Corsário. Je hebt bij deze strandclub een waterspeeltuin voor de jongste kinderen met verschillende kleine glijbaantjes.

Je kan bij de beachclub beslissen of je wil betalen om gebruik te maken van het zwembad of dat jullie alleen willen liggen bij de beachclub. Voor kleine kinderen is dit waterparkje ideaal en ze kunnen hier prima een paar uur spelen. Ondertussen kunnen de ouders genieten van een hapje en een drankje bij de beachclub.

Salvador da Bahia met kinderen

#4 Morro de São Paulo

Je kan vanuit Salvador da Bahia met kinderen een leuke dagtrip maken naar Morro de São Paulo. Morro de São Paulo is een rustig autovrij dorp waar prachtige stranden liggen. Je kan hier vanaf Salvador met een georganiseerde tour naar toe. Je gaat dan vanuit Salvador in ongeveer een uurtje naar het eiland Itaparica. Daar reis je door naar de stad Valencia en vanuit daar neem je de speedboot naar het dorp toe.

In Morro de São Paulo heb je prachtige stranden met wit zand en helder water. De verschillende stranden hebben hier geen namen maar nummers. Zo heb je strand 1, strand 2 en strand 3. Zo staat strand 1 bekend dat je er allerlei activiteiten in het water kan doen en ook dat je bij dit strand goed kan snorkelen. Strand 2 is het drukste strand en hier zijn ook de meeste horecagelegenheden en strand 3 is wat rustiger en hier kun je prima terecht als je een pasta of een pizza wil eten bij één van de Italiaanse restaurants bij het strand.

Bezoek je dit dorp in de maanden juni tot en met november dan is het ook mogelijk om walvissen hier te spotten. Je kan verder bij deze stranden ook verschillende activiteiten ondernemen met kinderen zoals ziplinen (vanaf de vuurtoren) en paardrijden. Deze georganiseerde tour duurt een volledige dag. KIjk voor meer informatie over deze georganiseerde tour naar Morro de São Paulo even hier.

Salvador da Bahia met kinderen

Kindvriendelijk hotel Salvador da Bahia

Je kunt in Salvador da Bahia met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende kindvriendelijke hotels, die je met het gezin kan boeken. We zetten hieronder een aantal goed beoordeelde accommodaties in iedere prijsklasse op een rij. Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Budget hotel: Bed & breakfast Villa Carmo

Middenklasse hotel: Hotel Pousada da Mangueira

Luxe hotel: Grande Hotel da Barra

Zit er bij de bovenstaande 3 opties geen geschikte accommodatie voor jullie bij? Kijk dan even in de volledige lijst van kindvriendelijke hotels in Salvador da Bahia.

Scroll naar boven