Roosendaal met kinderen

Roosendaal met kinderen: 3x doen met het gezin!

Je kunt een prima dagtrip maken naar Roosendaal met kinderen om één van de activiteiten te ondernemen die de stad rijk is. De stad heeft een aantal leuke activiteiten die je met je kinderen kunt ondernemen. Voor ons ook een reden om de stad op te nemen als één van de leukste steden van Brabant in onze blog Brabant met kinderen. Naar aanleiding van ons bezoek aan de stad zetten we de leukste activiteiten in Roosendaal met kinderen op een rij. 

Roosendaal met kinderen #1: Pumptrack

Onze dochter is helemaal dol op steppen en we zijn in onze woonplaats Tilburg regelmatig te vinden op de pumptrack baan in het Spoorpark in onze stad. Toen we zagen dat er in Roosendaal de grootste baan ter wereld lag met een oppervlakte van 3.500 m2 wilden we toch eens een kijkje gaan nemen hier. 

Wat ons het meest opviel was dat het relatief rustig op de baan was. Waar je in Tilburg soms wel hele files krijgt van kinderen met fietsjes, skeelers en stepjes was het hier erg rustig. De baan die je hier hebt is inderdaad erg groot en super leuk voor kinderen. Voor de ouders zijn bij het begin van de baan een aantal boomstammen, waar je op kunt zitten, maar we zagen ook ouders die zelf stoeltjes mee hadden genomen en zo langs de baan gingen zitten. 

Naast deze pumptrack baan hebben ze voor BMX fietsjes ook nog wat heuvels waar ze op en af kunnen rijden. Rondom de Pumptrack baan ligt ook nog een wielrenbaan, waar ook een aantal kinderen met skeelers en fietsen kunstjes aan het oefenen waren. Als laatste vind je op het hele terrein ook nog een MTB trail voor kinderen met een BMX fiets of mountainbike. 

Als je kinderen gek zijn op skeeleren, fietsen en steppen kun je hier echt een topdag hebben en de verschillende banen uitproberen. Je kunt de auto gratis parkeren op de grote parkeerplaats die bij de baan ligt. Voor meer informatie over de verschillende banen, kijk even op de website van Wielerexperience Roosendaal. 

Roosendaal met kinderen
Roosendaal met kinderen

Roosendaal met kinderen #2: Speeltuin Vrouwenhof

Je kunt in Roosendaal met kinderen ook naar een enorme speeltuin in de stad. Speeltuin Vrouwenhof heeft genoeg speeltoestellen voor jonge en oudere kinderen om je makkelijk een paar uurtjes te vermaken. Bij de meeste speeltoestellen ligt ook strandzand, zodat de kans dat ze hard vallen een stuk kleiner wordt. 

Ook is er een gedeelte in de speeltuin waar kinderen in de zomer met water kunnen spelen, maar dat is niet super groot. Bij de speeltuin zit een redelijk groot terras waar je prima kunt lunchen en de ouders een drankje kunnen doen terwijl de kinderen aan het spelen zijn. het pannenkoekenhuis heeft een uitgebreide menukaart, waar je naast pannenkoeken nog veel meer gerechten kunt eten. 

Roosendaal met kinderen
Roosendaal met kinderen

Wij zijn er een middag geweest en onze dochter heeft zich prima vermaakt in deze speeltuin. Houdt er wel rekening mee dat het betaald parkeren is in de omgeving rondom de speeltuin. Je betaalt alleen voor de kinderen entree en voor de volwassenen is het gratis. Ben je in Roosendaal met kinderen en is het lekker weer is het zeker leuk om hier een ochtend of een middag naar toe te gaan met het gezin. Kijk voor de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende speeltoestellen even op de website van de speeltuin!

Roosendaal met kinderen
Roosendaal met kinderen

Roosendaal met kinderen #3: Indoor Skydiven

Zijn je kinderen wat ouder en wil je een toffe activiteit met ze ondernemen dan kun je gaan indoor skydiven in Roosendaal. Je kunt na uitleg van een instructeur in de windtunnel om beurten ‘vliegen door de lucht’. In verschillende rondes leer je steeds meer zelfstandig door de cabine te vliegen.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om bij Indoor Skydive Roosendaal te skydiven met een VR bril op. Hierdoor krijg je nog een realistischer ervaring van het skydiven in de cabine.

Je vliegt in totaal drie keer 1 minuut. Wel is het een behoorlijk kostbaar uitje als je dit met je gezin wil doen. De prijs is vrij hoog en de tijd van de activiteit is natuurlijk relatief kort. Het gaat hier dus echt meer om de ervaring. Kijk voor meer informatie over de prijzen, de activiteit en de openingstijden op de website van Indoor Skydive Roosendaal

Waar overnachten in Roosendaal met kinderen?

Het is lastig om in Roosendaal en zijn omgeving hotels te vinden met een familiekamer voor gezinnen. In Roosendaal zelf heb je zelfs geen enkel hotel met een familiekamer. Wij hebben drie leuke hotels in de omgeving van de stad op een rij gezet voor jullie. 

Budget Hotel: City Hotel Bergen op Zoom

Middenklasse hotel: Hotel De Reiskoffer

Luxe Hotel: Fletcher Wellness-Hotel Stadspark

Voor de hele lijst met kindvriendelijke hotels in de omgeving van Roosendaal klik dan even hier

Scroll naar boven