Rondreis Vancouver: dit zijn de 7 gratis activiteiten met kinderen

Een rondreis naar West Canada is niet goedkoop en ook de stad Vancouver staat er bekend om dat het geen goedkope stad is. Een rondreis met kinderen kan daardoor behoorlijk prijzig worden. Toch zijn er genoeg activiteiten in Vancouver die je gratis met je kinderen kunt bezoeken. Wij hebben tijdens onze rondreis in West Canada de stad met ons gezin 15 dagen bezocht en zetten hier zeven gratis activiteiten in Vancouver op een rijtje voor je.

Rondreis Vancouver met kinderen
Rondreis Vancouver met kinderen

#1: Bezoek Stanley Park

Stanley Park is het bekendste park in Vancouver en ook nog eens helemaal gratis te bezoeken met je gezin. Maak een wandeling door het park en bezoek de grote totempalen, de mooie rozentuinen en de verschillende speeltuinen.

In Stanley Park liggen namelijk maar liefst vier grote speeltuinen, waardoor je kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Daarnaast staan er door het hele park picknick bankjes. Ideaal dus om je lunch te kopen in één van de grote supermarkten van de stad en op te eten in dit mooie park.

Voor de ouders met kinderen die van wandelen houden is het voetpad rondom het park een mooie optie. Dit voetpad van maar liefst 22 kilometer loopt helemaal om het park heen en vanuit hier heb je mooie uitzichten over het water, de bossen en de stad.

In het westen en zuiden van het park liggen verschillende publieke stranden, waar je bij goed weer heerlijk kunt liggen in de zon!  

Rondreis Vancouver met kinderen

Rondreis Vancouver met kinderen

Rondreis Vancouver met kinderen
Rondreis Vancouver met kinderen

#2: Kitsilano Beach

Vancouver heeft vele stranden en één van de leukste stranden voor gezinnen is Kitsilano Beach. Rondom dit strand liggen ruime grasvelden en verschillende speeltuinen.

Daarnaast is hier ook een prima zoutwater zwembad, waar je tegen een kleine vergoeding kunt zwemmen en een prachtig uitzicht hebt over de zee en de bergen.

rondreis Vancouver met kinderen

#3: Wandelen in de Lynn Valley

Een van de populairste gratis hangbruggen van Vancouver is in dit natuurgebied te vinden: de Lynn Suspension Bridge. Houdt er wel rekening mee dat het hier erg druk kan zijn, dus probeer zo vroeg mogelijk in de ochtend hier heen te gaan.

Daarnaast kun je in Lynn Valley prima wandelen met kleine kinderen. Kinderen kunnen spelen bij het riviertje en klimmen op de reusachtige stenen. Wij vonden dit een prima activiteit ondanks de drukte op de zondagmiddag dat wij er waren. 

rondreis Vancouver met kinderen

#4: Bezoek het Queens Elisabeth Parc

Dit prachtige park in het centrum van Vancouver is gratis te bezoeken en daarnaast heb je een schitterend uitzicht over de stad. Honderden bloemen in allerlei kleuren zijn hier (Rose Garden) te vinden in dit park.

Ook zijn er genoeg grasvelden, waar je met je gezin kunt picknicken in het park.

rondreis Vancouver met kinderen
rondreis Vancouver met kinderen

#5: bezoek het Central Park van Vancouver

Ondanks dat de naam doet vermoeden, ligt dit park iets buiten het centrum van Vancouver. Met de metro is het park wel makkelijk te bereiken en in het park zijn enorm veel eekhoorntjes te vinden. Daarnaast zijn er ook twee speeltuinen in het park en daarom kun je hier makkelijk je een ochtend vermaken met je kinderen. Ook is er een zwembad in het park waar je voor 2 euro per persoon kunt zwemmen.

Naast deze vijf gratis activiteiten die wij als gezin echt de moeite vonden, zijn er nog twee andere activiteiten die geen geld kosten. Beide bestemmingen hebben we bezocht, maar vonden we zelf niet heel erg bijzonder. We willen ze toch even vernoemen. 

Rondreis Vancouver met kinderen
Rondreis Vancouver met kinderen

#6: Granville eiland

Dit eiland staat in het teken van kinderen en de overdekte markt is wel aardig om even overheen te lopen. Voor de rest vonden wij het tegenvallen. Er is een kleine waterspeeltuin waar je zeker als het warm is wel even kunt vermaken. Daarnaast zijn er allerlei winkeltjes en een hele kleine binnenspeeltuin voor kinderen, maar dat stelt allemaal niet zo heel erg veel voor.   

#7: Gastown

Daarnaast is het wel aardig om eens door de wijk Gastown te lopen met de beroemde Gastown stoomklok.

Let wel op dat je niet de naastgelegen East Hastingstraat inloopt, aangezien in deze straat alle zwervers van Vancouver verzameld zijn. Wij kwamen toevallig met de bus door deze straat en je weet echt niet wat je ziet.

Wil je meer lezen over alle (betaalde) activiteiten die je in de stad Vancouver kunt ondernemen met je kinderen klik dan hier.

Rondreis Vancouver met kinderen
Rondreis Vancouver met kinderen

Kindvriendelijk hotel Vancouver

Je kan in Vancouver met kinderen prima overnachten. Wijzelf sliepen in een accommodatie in een kindvriendelijke woonwijk met vele speeltuintjes in de buurt. Helaas is deze accommodatie niet meer te boeken. Een vergelijkbare woning is het Douglas Guest house. Midden in het centrum, heerlijk ontbijt en in een rustige buurt.

 Toch liever in een hotel midden in het centrum? Dan zouden wij voor het Sherathon Vancouver Wall Centre gaan.  

Pakketreis naar Vancouver

Scroll naar boven