Rimini met kinderen

Rimini met kinderen: 13 activiteiten met het gezin!

Een vakantie naar Rimini met kinderen is leuk als je van het strand en vertier houdt. De badplaats staat bekend om zijn vele waterparken en pretparken in de omgeving en daarom is het ook een zeer geschikte stad om naar toe te gaan in de zomervakantie. Vanuit Utrecht is het ongeveer 1400 kilometer rijden en het ligt in de buurt van wereldberoemde steden als Florence en Bologna. Wij zetten de leukste activiteiten in Rimini met kinderen op een rij. 

Rimini met kinderen
Rimini met kinderen

Rimini met kinderen #1: Bellariva beach

De belangrijkste reden dat toeristen Rimini bezoeken zijn de kilometerslange goudkleurige stranden bij de badplaats. Het bekendste strand is het strand van Bellariva, aangezien deze ook het dichtste bij het centrum van de stad ligt. Ten zuiden van dit strand heb je nog de stranden van Marabello en Miramare strand. 

Deze stranden zijn vooral in trek bij jongeren, waardoor ze misschien minder geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ook de zee is hier wat onstuimiger. Stranden die wel populair zijn voor gezinnen zijn de stranden van Viserba, Torre Pedrera en Bellaria. Deze liggen wat noordelijker en zijn wat rustiger.

Bij de meeste stranden zijn voldoende faciliteiten aanwezig, zoals horecagelegenheden en bedje en parasols op het strand. 

Rimini met kinderen
Rimini met kinderen

Rimini met kinderen #2: Italia in Miniatura

Rimini heeft zijn eigen Madurodam. Italia in Miniatura ligt net buiten het centrum op een minuutje of tien rijden van het centrum. Het park is de laatste jaren volledig gerenoveerd en je vindt hier heel veel bekende bezienswaardigheden van Italië in het klein zoals de kathedraal van Milaan, de grachten van Venetië, de vulkaan de Etna, het Colosseum in Rome en de toren van Pisa. 

Daarnaast is er ook een gedeelte waar je verschillende bezienswaardigheden in Europa tegenkomt, zoals de windmolens uit Nederland, de Eiffeltoren uit Frankrijk en het Atomium in België. Net zoals in Madurodam kunnen kinderen met verschillende knopjes dingen in werking zetten zoals bijvoorbeeld het openen van een brug. 

Naast deze kleine wereld, zijn er ook verschillende attracties in het park. Zo is het ook mogelijk om in een bootje door Venetië te varen met je kinderen, kunnen kinderen in luchtballonnen de lucht in, is er een waterattractie met boomstammen, kunnen ze in elektrische auto’s rijden over een baan, is er een carrousel en is er een klimparcours. Op warme dagen is het ook mogelijk om elkaar nat te spuiten en op die manier verkoeling te vinden. 

Ook worden er shows opgevoerd, kunnen kinderen naar een 7d bioscoop en is er een ruimte waar kinderen allerlei proefjes kunnen doen. Wat dat betreft kun je hier jezelf prima een hele dag vermaken als je op vakantie bent in Rimini met kinderen. Uiteraard zijn er meerdere horecapunten om tussen de middag te lunchen in het park. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Miniatura

Rimini met kinderen
Rimini met kinderen

Rimini met kinderen: waterparken

Je kunt in Rimini met kinderen ook naar verschillende waterparken. We zetten de leukste hieronder op een rij. 

#3 Boabay waterpark: dit is een groot waterpark in zee aan het strand van Rimini. Kinderen vanaf zes jaar kunnen hier op zee spelen met de verschillende opblaasbare speeltoestellen die hier liggen. Houdt er rekening mee dat wanneer je kinderen kleiner zijn dan 140 cm dat ze onder begeleiding van één van de ouders moeten spelen. Dit waterpark staat er alleen in de zomermaanden juli en augustus en je koopt een ticket voor één uur toegang tot het park. 

#4 Aquafan: dit waterpark ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Rimini en dit waterpark heeft verschillende spectaculaire glijbanen waar je vanaf kunt. Houdt er wel rekening mee dat voor veel glijbanen kinderen 1,40 meter groot moeten zijn en 12 jaar of ouder moeten zijn.

Voor kinderen die kleiner zijn hebben ze ook een aantal zwembaden met kleinere glijbanen. Verder hebben ze een grote ligweide en is er een lazyriver waar je met een band een rondje kunt maken door het park. De entreeprijzen voor het park zijn wel vrij hoog en voor kinderen tussen de 1 meter en 1,40 meter geldt een gereduceerd tarief. 

#5 Beach Village: dit is een veel kleiner waterpark dan Aquafan en ligt ook in Riccione. Ze hebben hier de helft zo weinig glijbanen dan bij Aquafan, maar de entreeprijs is ook meer dan de helft lager dan bij Aquafan. Voor ouders met kleine kinderen is dit waterpark wel een stuk overzichtelijker. 

Rimini met kinderen: pretparken

Naast dat je in Rimini met kinderen naar verschillende waterparken kunt, zijn er ook een aantal familieparken die je kunt bezoeken. Ook hier zetten we de leukste uit de regio op een rij. 

#6 Fiabilandia pretpark: dit pretpark ligt in het centrum van Rimini en heeft verschillende attracties voor voornamelijk jonge kinderen. Zo kun je in dit pretpark in vijf achtbanen. een carrousel, een zweefmolen, een boomstamattractie,  een treintje en een boot. Verder zijn er zowel binnen als buiten speeltoestellen, is er een 4d bioscoop en zit er ook een watergedeelte bij. Neem dus voor de kinderen ook zwemkleding mee en handdoeken als je dit park bezoekt. Je kunt je hier prima een hele dag vermaken in Rimini met kinderen. 

#7 Oltremare Family Experience: dit park ligt ook in Riccione en staat bekend om zijn verschillende shows. Zo heb je bijvoorbeeld een show met dolfijnen en roofvogels. Ook is er een Australië experience waar je wallaby’s tegenkomt en kinderen naar goud kunnen zoeken en dino botten kunnen uitgraven. Ook is er een adventure Island waar kinderen zich kunnen uitleven en is er een regenwoud gedeelte. 

#8 Mirabilandia: wil je in de omgeving van Rimini met kinderen naar een groot pretpark dan is dit een goede optie. Mirabilandia ligt op ongeveer 40 minuten rijden met de auto en is ingedeeld in verschillende thema’s. Zo heb je de themagebieden Route 66, Far West Valley, Ducati World, Dinoland, Adventureland en Bimnopoli.

Je hebt hier attracties voor zowel jonge als oudere kinderen. Je kunt bij dit pretpark ook een fastpass aanschaffen. Dit is een armbandje waar je voorrang krijgt bij de verschillende attracties. Je kunt dit armbandje aanschaffen bij de ingang van het park. Ook zijn er verschillende shows die je kunt bekijken in het park. Op warme dagen is het ook leuk om het waterpark dat bij het park zit te bezoeken. Hier heb je verschillende glijbanen en zwembaden. Wat dat betreft kun je voor dit park prima twee dagen uittrekken om alles in het park te doen. 

#9 Safari Ravenna: je kunt in de omgeving van Rimini met kinderen ook naar de dierentuin toe. In de plaats Ravenna op ongeveer 40 minuten rijden van Rimini ligt deze dierentuin. Je hebt hier verschillende grote Afrikaanse dieren die je kunt bekijken zoals de leeuw, tijger, nijlpaard, zebra en giraf. Je kunt door het safaripark met je eigen auto rijden om de dieren te spotten. 

#10 Acquario di Cattolica: op een half uurtje rijden van Rimini heb je het op twee na grootste aquarium van Italië. Het aquarium bestaat uit verschillende gedeelten en naast de ‘standaard’ dieren die je bij de meeste aquaria te zien krijgt zoals de haai, de NEMO vis en het zeepaardje, heb je hier ook andere dieren zoals de kaaiman, de pinguïn en de slang. 

Rimini met kinderen: overige activiteiten

Naast de tien hierboven genoemde activiteiten die je in Rimini met het gezin kunt ondernemen heb je nog een aantal activiteiten die je in de omgeving kunt ondernemen. We benoemen ze hieronder nog kort even. 

#11 The Wheel of Rimini: je kunt Rimini en de omgeving van Rimini van grote hoogte zien vanuit dit reuzenrad. Dit reuzenrad is te vinden op de boulevard van de stad en je mag een aantal rondjes in het reuzenrad blijven zitten. Zeker in de avond is dit reuzenrad prachtig verlicht.  

#12 Dagtrip Bologna: met de trein ben je vanuit Rimini in minder dan een uur in het prachtige centrum van Bologna. In Bologna heb je mooie pleinen en oude gebouwen en je kunt de stad ook vanaf grote hoogte bekijken. Ook kun je er prima shoppen in deze grote stad. Een andere optie is om fietsen te huren en op deze manier de stad te verkennen. Je kunt je hier prima een hele dag vermaken in het centrum van de stad. 

#13 Dagtrip San Marino: vanuit Rimini ben je in iets meer dan een half uur in San Marino. Dit is één van de kleinste landen ter wereld en wij vonden het zeker leuk om hier een ochtend naar toe te gaan. San Marino is in de bergen gebouwd en het is leuk om een rondje door de stad te maken en het kasteel boven op de berg te bezoeken. Vanaf het kasteel heb je ook een prachtig uitzicht over de omgeving van San Marino. 

Rimini met kinderen
Rimini met kinderen

Waar overnachten in Rimini met kinderen?

Je hebt genoeg mogelijkheden om in Rimini met kinderen te overnachten. We zetten op basis van vele beoordelingen de beste hotels in de verschillende prijsklassen op een rij. 

Budget hotel: Hotel Radar

Middenklasse hotel: Hotel St Gregory Park

Luxe hotel: Hotel Bellevue

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Rimini even hier

Scroll naar boven