Rijswijk met kinderen

Wat te doen in Rijswijk met kinderen? Rijswijk ligt iets ten zuiden van de stad Den Haag en deze stad heeft een perfecte ligging om als uitvalsbasis te gebruiken om verschillende leuke steden in de regio met kinderen te bezoeken. Daarnaast zijn er in Rijswijk zelf ook verschillende kinderactiviteiten te ondernemen, waardoor je je prima een weekendje met het gezin kan vermaken in de stad. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten van Rijswijk op een rij.

#1 Drievliet

Een van de leukste activiteiten die je in Rijswijk met kinderen kan doen is een bezoek brengen aan het pretpark Drievliet. Pretpark Drievliet ligt net iets buiten het centrum van Rijswijk op iets meer dan 5 minuten rijden van het centrum van Rijswijk. Dit pretpark is geschikt voor wat jongere kinderen tot een jaar of 12. Je hebt niet super veel spectaculaire attracties, waardoor het park voor wat oudere kinderen minder geschikt is.

Dit pretpark heeft tientallen attracties waar je in kan met kinderen en je moet dan denken aan de zweefmolen, een achtbaan, de botsauto’s en nog meer van dit soort attracties. In principe kan je je hier de gehele dag prima vermaken met kinderen. Trek er daarom een volledige dag voor uit. Er zijn namelijk verschillende speeltuintjes en er is in de zomermaanden ook een gedeelte waar kinderen met water kunnen spelen.

Daarnaast heb je verschillende shows die je kan bekijken, een 4d bioscoop en een doolhof voor de kinderen. We hebben dit park nu een paar keer bezocht met onze dochter en we vermaken ons iedere keer weer uitstekend. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende attracties even op de website van Drievliet.

Den Haag met kinderen

#2 Dagje Den Haag

Rijswijk ligt praktisch tegen de stad Den Haag aan en daarom ben je in 10 minuten vanuit het centrum van Rijswijk in de stad Den Haag. Wij hebben de stad Den Haag nu al verschillende keren bezocht en je hebt hier heel veel leuke kinderactiviteiten die je kan ondernemen. Een van de leukste kinderuitjes die je in Den Haag kan doen is een bezoek brengen aan Madorudam. Je hebt hier hele steden die in het klein zijn nagebouwd en je hebt bij dit park nog verschillende andere attracties waar je met kinderen in kan gaan.

Daarnaast kun je in Den Haag ook met kinderen naar verschillende leuke kindermusea. Het wetenschapsmuseum Museon is erg leuk om te bezoeken en hier kunnen kinderen allerlei proefjes en experimenten doen. Ook het Escher museum vonden wij erg leuk om te bezoeken. Zeker de workshops die hier aangeboden werden vond onze dochter super leuk om mee te doen.

Een aparte kinderactiviteit in Den Haag is een bezoek aan Avonturia de Vogelkelder. Dit lijkt een soort van dierenwinkel, maar binnen heb je allerlei activiteiten die je met kinderen kan doen. Daarnaast kun je er ook verschillende dieren gratis bekijken in deze winkel. Wil je meer weten wat je allemaal in Den Haag kunt doen, lees dan onze uitgebreide blog Den Haag met kinderen even door.

Den Haag met kinderen

#3 Dagje Delft

De stad Delft ligt op een kwartier rijden van het centrum van Rijswijk en je kan je hier prima een gehele dag vermaken in het centrum van de stad. Zo is de binnenstad van Delft prachtig en kun je hier met kinderen een leuke wandeling maken. Je kan een speurtocht halen voor een paar euro bij de VVV in de stad.

Daarnaast is het leuk om in Delft restaurant Knus Delft te bezoeken. Dit restaurant ligt aan het water en je kan hier erg lekker eten. Kinderen kunnen hier spelen in de speeltuin en het is ook mogelijk om met een waterfiets het water op te gaan. Wij vonden dit een heel leuk restaurant. Ook is het leuk om met kinderen een rondvaart te doen door Delft. Deze rondvaart duurt ongeveer een uurtje en je leert van alles over de geschiedenis van de stad.

Daarnaast bezochten we het Delfts blauw museum in Delft en bezochten we museum Prinsenhof, waar kinderen door het museum een leuke speurtocht konden doen. Zoals je ziet heb je hier meerdere activiteiten die je kan doen en je hebt een dagje zo gevuld. Wil je alle kinderactiviteiten weten die je in Delft kan doen, lees dan onze blog Delft met kinderen.

Delft met kinderen

#4 Scheveningen

Rijswijk ligt natuurlijk erg dichtbij het strand en daarom ben je vanuit het centrum van Rijswijk in ongeveer een kwartier met de auto op het strand. Zo kun je naar het bekende strand van Scheveningen. Wij hebben Scheveningen een paar keer bezocht met onze dochter en wij blijven het een geweldig strand vinden. Dit komt door de vele faciliteiten die je hier hebt.

Rondom de pier van Scheveningen zitten enorm veel strandtenten, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Daarnaast heb je in de buurt van het strand van Scheveningen verschillende kinderactiviteiten die je kan doen. Zo kun je hier naar Sea Life en ligt er ook een vestiging van het Legoland Discovery Centre.

Ook is het mogelijk om op het strand van Scheveningen een spectaculaire Zipline te doen. Wij hebben dit samen met onze dochter gedaan en vonden dit wel een hele gave activiteit. Wij schreven over Scheveningen de blog Scheveningen met kinderen. Houden jullie niet zo van deze drukte op het strand, dan kun je vanaf Rijswijk ook binnen iets meer dan een kwartier naar het strand van Kijkduin.

Rijswijk met kinderen-

#5 Dagje Rotterdam

Rijswijk is een fantastisch vertrekpunt voor meerdere leuke steden die je kan bezoeken. Zo ligt de stad Rotterdam ook op nog geen 20 minuten rijden van Rijswijk af en kun je natuurlijk prima een dag naar Rotterdam gaan. In Rotterdam kun je je makkelijk een hele week vermaken en wij hebben de stad al vele malen bezocht.

Zo hebben ze natuurlijk met Diergaarde Blijdorp een fantastische dierentuin die je vanuit Rijswijk met kinderen kan bezoeken. Ook het Plaswijckpark is echt een super leuke speeltuin, waar echt van alles te doen is voor kinderen. Zowel in de dierentuin als in Plaswijckpark zijn we al een hele dag geweest met onze dochter.

Daarnaast is een bezoek aan de Euromast erg leuk. Wij bezochten de toren inmiddels 2 keer en het uitzicht is fantastisch. Wil je wat actiefs doen met kinderen in Rotterdam dan kun je gaan klimmen bij Fun Forest Rotterdam of een bezoekje brengen aan Outdoor Valley, waar je allerlei outdoor activiteiten kan ondernemen. Wil je weten wat je allemaal nog meer kan doen in Rotterdam. Lees onze uitgebreide blog Rotterdam met kinderen dan.

Euromast Rotterdam met kinderen

Overige kinderactiviteiten Rijswijk

Naast de hierboven genoemde kinderactiviteiten in Rijswijk, kun je hier nog meer met kinderen doen. We zetten de overige kinderactiviteiten in de stad hieronder kort op een rij.

#6 Monkey Town Rijswijk: je kan in Rijswijk met kinderen ook naar vestiging van Monkey Town. Monkey Town zit met heel veel vestigingen door heel Nederland en de meeste gezinnen met kinderen zullen al weleens een binnenspeeltuin van binnen hebben gezien. Zeker met jonge kinderen als het minder weer is, is dit een fijne optie. Onze dochter heeft zich hier in het verleden heel wat uren vermaakt.

#7 Jumpsquare Rijswijk: voor de wat oudere kinderen is er ook de mogelijkheid om naar een trampolinepark van Jumpsquare te gaan. Je kan hier voor een uurtje (of 2) gaan springen met kinderen. Voor de wat jongere kinderen hebben ze ook mini jump en dat zijn speciale uren dat de jongste kinderen mogen komen springen.

#8 Bally’s: je kan in Rijswijk met kinderen ook gaan bowlen. Bij Bally’s in Rijswijk is dit mogelijk en er zit ook een restaurant bij waar je gelijk met het gezin kan gaan eten. Wederom een prima optie als het bijvoorbeeld wat minder weer in Rijswijk is en je toch wat wil gaan doen in de stad.

#9 De Schilp: je kan in Rijswijk ook met het gezin gaan zwemmen. De Schilp is een binnenzwembad in Rijswijk met een glijbaan en ook een apart peuterbad voor de jongste kinderen. Je kan bij dit zwembad al voor een paar euro per persoon komen zwemmen.

#10 Schouwburg Rijswijk: ga je een weekendje met het gezin naar Rijswijk, dan kun je ook even kijken op de website van Schouwburg Rijswijk of er een leuke kindervoorstelling speelt als jullie de stad bezoeken. Bij de schouwburg zit ook een café waar je wat kunt eten en drinken.

#11 Escaperoom: je hebt in Rijswijk ook verschillende escaperooms die je kan bezoeken. Bij The Outerground in Rijswijk hebben ze verschillende spellen die je met kinderen vanaf 12 jaar kan spelen.

Den Haag met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Rijswijk

Je kunt in Rijswijk met kinderen op verschillende plekken prima eten. Je hebt verschillende kindvriendelijke restaurants in Rijswijk waar je terecht kan met het gezin. We zetten een aantal van deze restaurants hieronder op een rij.

De Pannenkoekenclub: een restaurant waar je pannenkoeken kunt eten met kinderen is in iedere stad een goed idee en in Rijswijk kun je dit doen bij De Pannenkoekenclub. Dit kindvriendelijke restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag en ze hebben hier heel veel verschillende soorten pannenkoeken, waaronder ook een groot aantal kinderpannenkoeken.

De Wits: wil je wat uitgebreider gaan eten met het gezin, dan is dit kindvriendelijke restaurant een goede optie. Ze hebben hier ook voor kinderen tot en met 10 jaar het boefjesmenu wat je kan bestellen.

Little Nepal: vinden jullie het lekker om Aziatische gerechten te eten, dan kan dit restaurant een leuke optie zijn. Het is niet specifiek op kinderen gericht, maar wij vinden Indiase gerechten altijd heerlijk en zoeken vaak in een stad dit soort restaurants op. Je moet er natuurlijk wel van houden.

Kinderactiviteiten Den Haag

Kindvriendelijk hotel Rijswijk

Je hebt in Rijswijk weinig kindvriendelijke hotels waar je kan overnachten. Dit heb je uiteraard wel in de steden Den Haag en Delft, waar de keuze een stuk groter is. Wil je met het gezin overnachten in Rijswijk, dan kan dit alleen bij Hotel & Spa Savarin – Rijswijk, The Hague. Dit is een erg luxe 5 sterren hotel waar je een familiesuite kan boeken in dit hotel.

Je hebt hier wel een heel spa complex bij zitten met ook een binnenzwembad, wat natuurlijk wel heerlijk is als je met kinderen reist. Kijk voor meer informatie over het Hotel & Spa Savarin – Rijswijk, The Hague even hier.

Zoeken jullie een betaalbaardere optie om te overnachten in de omgeving van Rijswijk, dan heb je in Den Haag en Delft.

In Den Haag hebben we zelf in verschillende hotels geslapen en hebben we een overzicht gegeven van de leukste kindvriendelijke hotels in Den Haag. Lees voor meer informatie dan onze blog Kindvriendelijk hotels in Den Haag.

In Delft heb je een aantal leuke kindvriendelijke hotels met familiekamers. We zetten in iedere prijsklassen super goed beoordeelde accommodaties op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget hotelHidden Gem next to TU Delft Campus

Middenklasse hotelHotel Johannes Vermeer Delft

Luxe hotelWestCord Hotel Delft

Kijk voor de hele lijst van kindvriendelijke hotels in Delft hier

Scroll naar boven