Rhodos met kinderen

Rhodos met kinderen: 5 top activiteiten met het gezin!

Wat is er te doen op Rhodos met kinderen? Dit Griekse eiland is het derde grootste eiland van Griekenland en heeft maar liefst 300 dagen zon per jaar en is daarmee één van de zonnigste eilanden van Griekenland. Het is niet een super groot eiland, waardoor je in twee uurtjes van de ene kant van het eiland naar de andere kant rijdt met de auto. In ongeveer 4 uurtjes vlieg je vanuit Amsterdam naar dit Griekse eiland toe. In deze blog zetten we vijf leuke activiteiten die je in Rhodos met kinderen kunt doen op een rij!

#1 Rhodos stad

Rhodos stad is de grootste stad van het eiland en zeker een aanrader om een dagje te bezoeken met de kinderen. In de stad is genoeg te doen om je een hele dag te vermaken. Ga je in de zomervakantie naar Rhodos, dan kan het uiteraard beter zijn om het heetste moment van de dag te vermijden en bijvoorbeeld twee keer een ochtend of namiddag naar deze stad te gaan. 

Het oude stadscentrum heeft verschillende musea en paleizen die je kan bezoeken. Zo heb je het archeologische museum waar je heen moet gaan als jullie als gezin van spullen uit de oudheid houden. Een ander museum dat voor kinderen wat meer tot de verbeelding spreekt is het Grootmeester Paleis en het St. Nikolaas Fort. Dit zijn beide kastelen die in de stad gevestigd zijn en die er indrukwekkend uitzien. 

Het is sowieso leuk om even door de oude binnenstad te lopen en ook even naar de haven van de stad te wandelen. In de oude haven van Rhodos stad heb je ook genoeg aanbieders die een boottochtje aanbieden. Zeker in de zomermaanden is het altijd fijn om met een bootje op het water te zijn. Daarnaast heeft de stad ook een strand dichtbij de stad liggen waar je naar toe kan lopen en waarbij verschillende gezellige restaurantjes liggen waar je wat kunt eten. 

Daarnaast heeft de stad ook verschillende specifieke kinderactiviteiten die je hier kan ondernemen. Zo heb je een groot aquarium liggen in de stad, waar je in veertig verschillende aquaria zeedieren kunt bekijken waaronder haaien en schildpadden. Dit aquarium ligt overigens ook in een mooi historisch gebouw. Je kan in Rhodos stad ook met het gezin een leuke escaperoom doen voor de afwisseling. 

#2 Lindos

Een ander mooi stadje dat je op Rhodos met kinderen kunt bezoeken is het stadje Lindos. Dit is een hele bekende bezienswaardigheid op het eiland Rhodos en dit stadje staat bekend vanwege zijn vele witte huisjes. Op de top van het stadje ligt een Akropolis, wat eigenlijk Grieks is voor het hoogste punt van de stad, waar dan vaak een kasteel of burcht te vinden is. Ook in Lindos kun je deze Akropolis bezoeken. 

Je kan naar het hoogste gedeelte van dit plaatsje zelf lopen of gebruik maken van een ezel die aangeboden worden in het plaatsje. Zelf zouden wij er altijd voor kiezen om deze dieren dan links te laten liggen en zelf er een sportieve activiteit van te maken, maar met kleine kinderen kan het een optie zijn. Om de Akropolis van Lindos te bezoeken betaal je als volwassenen iets meer dan tien euro entree en voor kinderen tot en met 18 jaar is de entree gratis. Vanaf de Akropolis heb je een mooi uitzicht over de omgeving van Lindos en de zee. 

Ook een aanrader met kinderen is om het strand bij het plaatsje Lindos te bezoeken. Je loopt vanuit het centrum zo naar St. Pauls Bay en dit is een hele mooie baai, die erg geschikt voor kinderen is. Het strand loopt geleidelijk af en je hebt hier voldoende beschutting. Ook heb je een prachtig uitzicht vanaf het strand over de Akropolis. 

Rhodos met kinderen
Rhodos met kinderen

#3 Stranden plus waterpark

De meeste gezinnen met kinderen gaan naar Rhodos, vanwege het klimaat en de stranden van het eiland. Zoals we al in de inleiding van de blog aangaven heb je op Rhodos meer dan 300 dagen per jaar zon en zeker in de zomermaanden is het heerlijk om naar het strand te gaan of naar een zwembad. Je hebt verschillende leuke stranden die je kan bezoeken op Rhodos met kinderen. 

Zo heb je bij de populaire badplaats Faliraki een breed zandstrand liggen dat het keurmerk Blue Flag beach heeft. Dit betekent dat er bepaalde voorzieningen op het strand zijn en het strand aan verschillende voorwaarden voldoet. Dit strand ligt ook in een baai en ligt ook beschut, waardoor het strand ook ideaal voor kinderen is. 

Bij de badplaats Faliraki ligt ook het enige waterpark, die je op Rhodos met kinderen kunt bezoeken. Dit is een waterpark dat zeker ook voor wat jongere kinderen erg geschikt is met heel veel verschillende zwembaden met speeltoestellen in het water en verschillende glijbanen. 

Zoek je een heel mooi strand dat je op Rhodos met kinderen kunt bezoeken dan is het Tsambika Beach een leuke optie. Het ligt ten oosten van het eiland Rhodos en op dit strand heb je verschillende strandtenten waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

#4 Natuur

Je kunt op Rhodos met kinderen ook de natuur opzoeken, ondanks je hier ook weer niet te hoge verwachtingen van moet hebben. Zo heb je de Petaloudes vallei, dat ook wel bekend staat als de vlindervallei. Dit is een hele bekende bezienswaardigheid op het eiland Rhodos en jaarlijks bezoekt meer dan 20% van alle toeristen op het eiland deze vallei, die op iets meer dan twintig kilometer ligt van Rhodos stad. Deze vallei is alleen in de zomermaanden open en je betaalt een paar euro entree om de vallei te mogen betreden. 

Een ander natuurgebied is Epta Piges. Dit natuurgebied ligt aan de oostkant van Rhodos en staat bekend om zijn zeven bronnen. Je hebt hier verschillende beekjes en het kan zeker in de zomermaanden een verkoelende plek zijn. Het is niet een super groot natuurgebied en er is ook een tunnel die meer dan 180 meter lang is, waar kinderen doorheen kunnen lopen als ze dit durven.

Je kan op Rhodos met kinderen ook op bezoek gaan bij een struisvogelboerderij. De naam is een beetje vertekenend, want het is eigenlijk een kleine dierentuin. Het is begonnen als een dierentuin, maar door de uitbreidingen kun je nu wel spreken van een kleine dierentuin. Je hebt hier naast uiteraard struisvogels en boerderijdieren, ook aapjes, wasberen en dromedarissen. 

Rhodos met kinderen
Rhodos met kinderen

#5 Excursies op het eiland Rhodos

Vanaf het eiland Rhodos kun je met het gezin ook verschillende excursies doen. Zo kun je bijvoorbeeld een excursie boeken naar de Antony Quinn Bay, waar je met de kinderen kunt snorkelen. Ook worden overal op het eiland excursies aangeboden met een glass bottom boat. Dit is een boot met (de naam zegt het al) glazen bodem, waarbij je heel makkelijk de onderwaterwereld kan zien van Rhodos. Zeker met kleine kinderen kan dit wel een uitkomst bieden. 

Ook kun je een excursie boeken naar Nissyros, waar je naast op het strand liggen ook kunt wandelen naar de krater van een vulkaan. Een hele bijzondere excursie die je kan boeken op Rhodos met kinderen is de jungle tour van Nikos Papas. Deze gids gaat met je op tour door de ‘jungle’ in de buurt van het dorp Archangelos en geeft je allerlei informatie (in gebrekkig Nederlands) over de omgeving. Ook voor kinderen is deze excursie geschikt.

Je kan vanaf Rhodos zelfs Turkije bezoeken in de vorm van een excursie. In de zomermaanden varen er veerboten naar de Turkse badplaats Marmaris toe. Je verkent dan onder leiding van een gids de Turkse bazaar van deze badplaats en je gaat langs verschillende winkels op het gebied van tapijten, leer en fruit. Ook heb je tijdens deze excursie wat vrije tijd om deze Turkse badplaats zelf te verkennen. 

Waar overnachten op Rhodos met kinderen?

Je hebt genoeg leuke accommodaties op Rhodos waar je met het gezin kan overnachten. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder ook een all inclusive vakantie, waarbij je het eten en drinken bij het hotel zitten. Bekijk voor aanbiedingen de Rhodos vakanties van FTI. Dit is de derde grootste touroperator van Europa en deze organisatie heeft regelmatig goede aanbiedingen voor het eiland Rhodos. 

Scroll naar boven