Reykjavik met kinderen

Reykjavik met kinderen: 8 leuke activiteiten met het gezin!

Een bezoek aan Reykjavik met kinderen is bijna onvermijdelijk, omdat het voor de meeste gezinnen met kinderen de plek is waar de reis start en waar de reis eindigt. Reykjavik is niet supergroot en je kunt het eigenlijk meer als een groot dorp beschouwen. Toch zijn er genoeg activiteiten te ondernemen om je minimaal twee dagen goed te vermaken met kinderen. Wij waren er zelf twee dagen en hebben verschillende activiteiten in de stad ondernomen. Hieronder zetten we de acht leukste activiteiten in Reykjavik met kinderen. 

Reykjavik met kinderen
Reykjavik met kinderen

Reykjavik met kinderen #1: FlyOver Iceland

Een van de leukste activiteiten die je in Reykjavik met kinderen kunt ondernemen is Flyover Iceland. Het deed ons een beetje denken aan de toffe This Is Holland attractie in Amsterdam dat hetzelfde concept heeft. Flyover Iceland ligt redelijk in het centrum van de stad en je kunt de auto gratis voor de deur parkeren. Ook vanuit het centrum is het niet ver lopen naar deze attractie, maar aangezien het op de dag dat wij Flyover Iceland bezochten behoorlijk regende namen wij de auto.

Reykjavik met kinderen
Reykjavik met kinderen

De attractie is opgedeeld in drie verschillende gedeeltes en de eerste twee gedeeltes kun je beschouwen als een soort van pre-ride shows. Hier krijg je al wat meer informatie over de IJslanders en hun omgang met de natuur. Zeker het tweede gedeelte van deze pre-ride show ziet er al heel tof uit met mooie beelden. 

Als je deze twee shows gezien hebt, ga je naar de laatste show en dat is een flight-ride experience, waarbij het lijkt of je in een vliegtuig zit en over de verschillende landschappen van IJsland vliegt. Hierbij maken ze heel mooi gebruik van elementen als wind en geur. Hierdoor kunnen ze een ervaring neerzetten, zodat het lijkt of je ook daadwerkelijk boven deze plek vliegt. Wat dat betreft is het prachtig om IJsland zo vanuit de lucht te kunnen bekijken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de experience even op de website van Flyover Iceland

Reykjavik met kinderen
Reykjavik met kinderen

Reykjavik met kinderen #2: Perlan

Één van de populairste bezienswaardigheden in Reykjavik is het Perlan museum. Dit museum staat helemaal in het teken van de natuur. Zo heb je een planetarium in het museum, waar je een prachtige film kunt zien over het bekende Noorderlicht, is er een hele toffe ijsgrot waar je door heen kunt lopen en heb je verschillende tentoonstellingen waar je verschillende natuurelementen terug ziet komen. 

Reykjavik met kinderen
Reykjavik met kinderen

Perlan is een mooi museum om je te verdiepen in de natuur van IJsland. Dit is toch de voornaamste reden van de meeste mensen om het land te bezoeken. Het museum bestaat uit verschillende verdiepingen en wij vonden de ijsgrot toch wel het hoogtepunt van het museum. Je loopt door een meterslange grot, waarbij je onderweg voorwerpen tegenkomt, zoals bijvoorbeeld een stoel die volledig van ijs is. 

Reykjavik met kinderen
Reykjavik met kinderen

Op de bovenste verdieping van Perlan heb je ook nog een heel mooi uitzicht over Reykjavik en hier is het ook mogelijk om een hapje te eten en wat te drinken. We zagen ook dat je vanaf hier kunt ziplinen, maar dat hebben wij hier niet gedaan. Hier betaal je overigens een extra bedrag voor. We zijn in totaal een paar uur hier binnen geweest. Kijk voor meer informatie over de prijzen, de openingstijden en de verschillende exposities even op de website van Perlan

Reykjavik met kinderen
Reykjavik met kinderen

Reykjavik met kinderen #3: Hallgrimskirkja

Een van de bekendste bezienswaardigheden die je in Reykjavik met kinderen kunt bekijken is de nogal opvallende kerk in het centrum van de stad. De kerk heeft een bijzondere vorm en het is mogelijk om deze kerk gratis van binnen te bekijken. Het is ook mogelijk om de toren van de kerk te bezoeken en dat kun je doen met de lift. 

Wij hebben dit ook gedaan en je hebt een mooi uitzicht over de stad, maar wij vonden het wel best prijzig voor wat je krijgt. Je neemt de lift naar boven, je maakt een foto en binnen een paar minuten sta je weer beneden. Behalve de kerk, is het sowieso leuk om een rondje door het centrum van de stad te maken. 

In het centrum vind je verschillende mooie Street art schilderingen op muren en in de hoofdstraat van Reykjavik heb je een groot hinkelpad voor kinderen dat op de grond getekend is. Overigens zit er bij de kerk ook een klein speeltuintje, waar de kinderen prima kunnen spelen. Maak dus zeker een wandeling door de stad en bekijk de kerk, maar maak wel even de afweging of je ook de toren van de kerk bezoekt. 

Reykjavik met kinderen
Reykjavik met kinderen

Reykjavik met kinderen #4: LAUGARDALSLAUG

Het grootste zwembad van IJsland ligt ook in Reykjavik en is zeker leuk om met kinderen te bezoeken. Ook hier kunnen we de auto gratis parkeren bij het zwembad en zijn de kosten van het zwembad relatief laag. Voor een paar euro entree hebben we toegang tot het zwembad! Helaas was op de dag dat we het zwembad bezochten het weer erg onstuimig en stormde het echt buiten. Hierdoor waren de omstandigheden om het zwembad te bezoeken niet ideaal.

Het zwembad zelf is lekker verwarmd, waardoor je het zwembad het hele jaar prima kunt bezoeken. Daarnaast heb je een toffe glijbaan bij het zwembad voor kinderen. Ook in het zwembad zelf heb je een leuk parcours voor kinderen waar kinderen lekker kunnen spelen. Ook in het zwembad lagen allerlei speeltjes waaronder grote opblaasbare ballen. 

Naast het zwembad gedeelte buiten hebben ze ook een zwembad binnen en ook zijn er verschillende warmwaterbronnen. Hierdoor is het ook voor ouders fijn om even lekker te ontspannen. Ook heeft het zwembad een sauna. Wij zijn in totaal een uurtje of drie in dit zwembad geweest en dat was meer als voldoende. Als het iets minder gestormd had, was dit misschien wel langer geweest. Overigens laat het onderhoud van het zwembad wel te wensen over. Daar moet je wel rekening mee houden!

Reykjavik met kinderen #5: Nautholsvik

Zoek je een gratis activiteit in Reykjavik met kinderen dan is Nautholsvik een prima optie. Dit strand ligt in het zuiden van de stad Reykjavik en je kunt hier ook makkelijk je auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij het strand. Het strand heeft een warmwaterbron, waar je prima kunt relaxen.

Het viel ons op dat je op deze plek weinig andere toeristen zag en vooral lokale mensen. De meeste IJslanders die hier waren gingen eerst in het ijskoude zeewater zwemmen om daarna lekker te relaxen in de warmwater pool. Bij de warmwaterpool zit ook een tentje waar je wat te eten en te drinken kunt kopen. 

In de buurt van het strand ligt ook een klein speeltuintje, waar de kinderen prima even kunnen spelen. 

Leukste spa's in IJsland met kinderen
Leukste spa's in IJsland met kinderen

Reykjavik met kinderen: overige activiteiten

Uiteraard hebben wij niet alles gedaan in Reykjavik in de twee dagen dat we in de stad waren. Toch zijn er nog verschillende andere activiteiten die je in Reykjavik met kinderen kunt ondernemen. We bespreken ze hieronder kort.

#6 Reykjavik Zoo & Family Park: wij kwamen er eigenlijk pas te laat achter dat ze ook nog een soort park hebben dat een combinatie is van een dierentuin en een grote speeltuin. We zijn er langsgelopen toen we een rondje door het nabijgelegen park liepen en toen begon het net heel hard te regenen. Bij de dierentuin moet je je overigens niet teveel voorstellen. Er zijn wat zeehondjes, paarden, vossen en dan nog wat boerderijdieren. De speeltuin met verschillende attracties schijnt wel erg leuk te zijn voor kinderen hebben we online gelezen. 

#7 Walvis Safari: rondom IJsland zwemmen behoorlijk wat walvissen en je kunt vanuit Reykjavik met kinderen een tour boeken om deze walvissen te spotten. Vrijwel dagelijks worden er walvissafari’s georganiseerd en de meeste boottochten duren ongeveer drie uur. De gids die meegaat op de boot vertelt in het Engels van alles over deze dieren. Wel moet je rekening houden met een stevig prijskaartje per persoon als je deze walvissen wil gaan bekijken. 

#8 Viking Maritiem museum: zijn jullie dol op musea en heb je het Perlan museum al bezocht dan kan dit Viking Maritiem museum nog een leuke optie zijn. Dit museum is niet super groot en het museum gaat over het leven van de vissers op IJsland. Je hebt hier gratis toegang met de Reykjavik Citycard, die je eventueel kan aanschaffen als je Reykjavik met kinderen bezoekt. 

Waar overnachten in Reykjavik met kinderen?

Slapen in IJsland is niet goedkoop! Wij hebben best lang gezocht naar geschikt accommodaties voor ons gezin van drie personen. In de hoofdstad Reykjavik hebben we drie nachten geslapen. Vanuit hier hebben we ook de Golden Circle bezocht en we sliepen hier in hotel Muli. Dit was een prima hotel net iets buiten het centrum, waar we de auto gratis voor de deur konden parkeren. We hadden een prima kamer en beneden bij het hotel was er plek om te eten en eten op te warmen. Er ligt een grote supermarkt op een paar minuten lopen van het hotel en wij vonden het een plezierige plek om te slapen. Voor meer informatie over dit hotel kijk even hier

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Reykjavik even hier