Renzy GPS Tour met kinderen

Renzy GPS tour met kinderen: toffe rondrit in Elektrische auto’s met het gezin!

Wij waren online op zoek naar leuke uitjes in Nederland en lazen dat je in de plaats Lisse in Zuid-Holland met elektrische 2-persoons autootjes met het gezin een toffe GPS tour kon doen. Dat leek ons een hele toffe activiteit en zo boekten we het familie pakket van de duin & strand Tour bij het bedrijf Renzy. Naar aanleiding van deze GPS tour met onze dochter, schrijven we deze review. 

Renzy GPS tour met kinderen
Renzy GPS tour met kinderen

Renzy GPS tour met kinderen: speurtocht

Als we aankomen bij Renzy in Lisse zien we de elektrische auto’s al staan voor de deur. Het zijn 2-persoons Renault Twizy elektrische auto’s. In de auto zit je achter elkaar. Aangezien wij met drie personen zijn hebben we twee auto’s geboekt. Vooraf krijgen we uitleg over hoe de auto’s werken, maar dat blijkt allemaal niet zo heel moeilijk te zijn.

Sophie krjjgt een speurtocht mee, waarbij we de plaatjes moeten zoeken die in het boekje staan. Hebben we deze plaatjes gevonden dan moet Sophie die in haar boekje aankruisen en aan het einde van de rit moet ze de verschillende kleuren op de foto’s tellen. Dit vormt een code, waarmee uiteindelijk de kluis geopend kan worden. Ziet ze dus drie plaatjes met een groene stip dan is dat het cijfer drie van de code. Ook krijgen we een walkie talkie mee, zodat we tijdens de route met elkaar kunnen communiceren als we één van de plaatjes uit het boekje zien. 

Deze toevoeging van de foto speurtocht aan de GPS tocht, zorgt ervoor dat het ook voor kinderen extra leuk is om in de autootjes mee te rijden. Deze auto’s halen een snelheid van 80 kilometer per uur, maar over het algemeen rijd je rond de 40 tot 50 kilometer per uur. Zorg er wel voor dat je je kinderen in laagjes aankleedt, aangezien het wel fris kan zijn tijdens het rijden. De auto’s zijn namelijk aan de zijkant open. 

Renzy GPS tour met kinderen
Renzy GPS tour met kinderen

Renzy GPS tour met kinderen: de rit

In totaal hebben we drie uur de tijd (van 10 tot 13.00 uur) om de route te rijden. Deze route zelf kun je in iets meer dan een uurtje rijden. Hierdoor kun je het op je gemak doen en onderweg regelmatig stoppen om wat te drinken of om een foto te maken. Op de navigatie in de auto staat de route van de rit al weergegeven en je hoeft dus alleen de navigatie te volgen. 

De route die je rijdt gaat vooral over kleine weggetjes en langs de stranden in de omgeving van Noordwijk. Het verkeer op die wegen valt mee en dat rijdt wel prettig. Wij vonden het een erg mooie route door de omgeving van Noordwijk. Je komt regelmatig hele velden met bloemen tegen. Helaas waren wij er in augustus en niet in het voorjaar als alle bloemen in deze velden volledig in bloei staan. Toch hebben wij echt heel erg genoten van de mooie route. 

Renzy GPS tour met kinderen
Renzy GPS tour met kinderen

Zo rijd je tijdens de route over de boulevard van het strand van Noordwijk. Hier vonden wij het leuk om even te stoppen bij één van de leuke strandtenten die je hier kunt vinden om een drankje onderweg te doen. Een deel van de route rijd je ook tussen de duinen richting het strand. Onderweg krijg je via een audiosysteem dat in de auto zit informatie over de omgeving.

Groot voordeel tijdens onze rit was dat het weer prima was, waardoor we echt genoten hebben van de tour in deze elektrische auto’s. Ook Sophie vond de tour erg leuk. Uiteraard vond ze het al helemaal leuk om tijdens de route met papa te communiceren met de walkie talkie en ze was druk naar buiten aan het kijken of ze de plaatjes in haar boekje kon vinden. 

Renzy GPS tour met kinderen
Renzy GPS tour met kinderen

Renzy GPS tour met kinderen: lunchtip

Waar je ook langs komt tijdens de route is speeltuin Speelzandt aan het strand van Noordwijk. Wij zagen deze leuke speeltuin inclusief strandtent liggen tijdens onze rit langs het strand en zijn na de tour teruggereden met de auto om bij de strandtent die aan deze speeltuin ligt te lunchen. Onze dochter heeft hier heerlijk gespeeld, terwijl op het gemak hebben geluncht en een drankje hebben gedaan. 

Renzy GPS tour met kinderen
Renzy GPS tour met kinderen

Renzy GPS tour met kinderen: andere tours

Wij hebben de Duin& Strand route gereden met de twee elektrische auto’s, maar er zijn nog andere routes die je kunt rijden met de auto’s. Zo kun je ook de Historie en Kastelen route rijden. Je komt tijdens deze route langs verschillende kastelen en luxe buitenhuizen. Ook hebben ze een tour Hollands Landschap, waarbij je langs verschillende windmolens rijdt. Wat ons ook een prachtige route lijkt is de tour langs de tulpen en bloemenvelden. Deze tour is alleen beschikbaar van 1 april tot en met 8 mei, aangezien dan echt het seizoen is van deze bloemen. Ook is er een Duin en strand tour in Noordwijk

Renzy GPS tour met kinderen
Renzy GPS tour met kinderen

Renzy GPS tour met kinderen: conclusie

Wij hebben echt genoten van onze drie uur durende rit door de omgeving van Noordwijk. Het is superleuk om met de auto’s te rijden en door de leuke speurtocht is het ook voor kinderen heel leuk om de route te rijden. Je rijdt door een prachtig landschap en je hebt onderweg tijd genoeg om te stoppen om een drankje te doen onderweg. Wat ons betreft een hele leuke ochtend of middagbesteding als je met je kinderen in Zuid-Holland bent! Kijk voor meer informatie over de verschillende tours, de prijzen en de elektrische auto’s even op de website van Renzy.

Renzy GPS tour met kinderen
Renzy GPS tour met kinderen

Scroll naar boven