Reisverslag maken: alle mogelijkheden op een rij!

Verre reizen maken met kinderen wordt steeds populairder en steeds meer gezinnen trekken er op uit om exotische bestemmingen te bezoeken. Veel gezinnen zullen hierover een reisverslag maken. Zeker voor kleine kinderen is het leuk als ouders een reisverslag maken, zodat ze later kunnen teruglezen over alle belevenissen van het gezin. We zetten de verschillende manieren op een rijtje om een reis vast te leggen voor later.

Reisverslag maken #1: in een reisdagboek op papier

Voor onze wereldreis met onze dochter van vier jaar hebben wij ook een reisdagboek bijgehouden, zodat onze dochter later als ze groot is naast de foto’s en filmpjes ook onze gedachten, gevoelens en emoties terug kan lezen over de reis met haar.

Wij hebben iedere dag aan het einde van de dag een stuk geschreven over wat we die dag gedaan hadden en hoe de dag verlopen was. Daarnaast eindigden we het mini verslagje met van ons beide drie geluksmomentjes van die dag.

En dat kon van alles zijn. Vaak waren dat kleine momenten en niet het bezoeken van allerlei bezienswaardigheden.

Voor dit reisdagboek hoef je echt geen hip boekje te kopen, wat vaak tientallen euro’s kost. Bij ons was het gewoon een simpel schrift met een harde kaft.

Later hebben we dit schriftje wat opgevrolijkt met wat foto’s van de reis. Wil je toch graag een mooi reisboek, kijk dan eens hier. De auteur van deze website heeft tien verschillende reisboeken op een rij gezet.

tips goedkope vliegtickets
nieuw-zeeland camper of auto

Reisverslag maken #2 Een website als reisdagboek

Een online reisdagboek is ook een mooie herinnering voor later en tevens ook een ideale manier om gedurende de reis het thuisfront op de hoogte te houden. Je hebt tegenwoordig verschillende websites, waarbij het zeer makkelijk is om een reisblog te schrijven. We zetten een aantal grote spelers op een rijtje.

  • Reislogger

Dit is de gratis website waar wij gebruik van gemaakt hebben tijdens onze wereldreis met onze dochter. Wat wij een enorm voordeel vonden van reislogger is dat je onbeperkt foto’s en video’s kunt toevoegen.  Daarnaast is de website ook voor tablet en mobiel geschikt. Na onze wereldreis was het ook erg makkelijk om een mooi reisboek te bestellen van onze hele reis, waardoor onze dochter een mooi boek als herinnering heeft aan onze prachtige reis. Reislogger heeft zelf ook een vergelijking gemaakt tussen twee andere grote aanbieders van online reisdagboeken.

  • Pindat

Wil je dat je reisdagboek niet voor iedereen leesbaar is, dan kan Pindat weleens de ideale website zijn voor je online reisdagboek. Mensen die jouw dagboek mogen lezen geef je dan een specifieke toegangscode waarmee ze kunnen inloggen. Verder kun je onbeperkt foto’s en video’s plaatsen van je reis. Ook hier kun je na afloop je reisdagboek laten printen.

  • waarbenjijnu.nl

Deze website bestaat al heel erg lang en was één van de eerste websites die de mogelijkheid gaf aan reizigers om reizen online vast te leggen. Zelf hebben we op onze twee wereldreizen in 2007 en 2008 gebruik gemaakt van deze website. Wat opvalt is dat de opbouw van de website in al die jaren niet veranderd is en dat zorgt ervoor dat de website visueel niet meer zo aantrekkelijk is met het huidige aanbod. Je kunt op deze website ook maar 150 foto´s plaatsen en 5 video´s. Wil je extra materiaal plaatsen, dan moet je hiervoor betalen.  Wel kun je een boek laten afdrukken. Hopelijk hebben ze hier wel stappen gemaakt, want als wij ons boek terugzien wat in 2008 gemaakt is door de makers van de website, is dat niet echt een heel mooi boek.

Whistler Canada met kinderen
Fastpass Disney

Reisverslag maken #3 Een reisdagboek via je telefoon

De telefoon is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van een reisuitrusting. Wij hebben al eens een reisblog geschreven over verschillende fijne apps die makkelijk zijn als je met kinderen op reis gaat, maar je kunt ook via verschillende apps een reisdagboek bijhouden.

  • Polarsteps

Dit is de bekendste reisdagboek-app  in Nederland. De app brengt je reis in kaart aan de hand van de GPS van je telefoon. Aan de hand van deze kaart, kun je verslagen en foto’s toevoegen van je reis. Wij hebben zelf deze reisapp ook gebruikt, maar zelf vonden wij het een beetje onoverzichtelijk. Ook bij vrienden die deze app gebruikte voor reisverslagen, was het vaak onduidelijk wanneer ze iets geplaatst hadden.

Een groot pluspunt is wel dat het visueel er prachtig uitziet. Ook bij deze app kun je achteraf een reisdagboek laten afdrukken voor je kinderen.

  • Tripcast

Bij deze app kun je met meerdere mensen foto’s toevoegen in een album. Door middel van GPS maakt de app een route waar je geweest bent. De app is gratis te downloaden.

  • Journey by Journey

Bij deze app is het echt een reisdagboek voor jezelf. Grafisch ziet het er prachtig uit en je kunt iedere dag wat schrijven over de dag. Een nadeel van de app  is dat je maar één foto per dag kunt toevoegen aan je verslag.

Er zijn dus genoeg manieren om je reisverslagen vast te leggen voor je kinderen. Uiteraard kun je door middel van foto’s en video’s een bepaalde sfeer van een reis vastleggen, maar door ook tekst toe te voegen aan je materiaal maak je het plaatje compleet.

Ben jij ook van plan een verre reis te maken met je gezin of zelfs een wereldreis, klik dan hier voor meer informatie en tips.

Scroll naar boven