Reisroute Zuid-Afrika met kinderen

Je kunt verschillende reisroutes door Zuid-Afrika met kinderen maken! Het ligt er een beetje aan hoelang jullie als gezin hebben om dit prachtige land te verkennen. Zuid-Afrika heeft een prachtige natuur met uiteraard heel veel dieren die je in het wild kan bekijken, maar ook heel veel leuke andere kinderactiviteiten. Wijzelf hebben 3 weken door het land gereisd en in deze 3 weken hebben we een mooie eerste indruk van het land gekregen. In deze blog zetten we verschillende mogelijkheden qua reisroutes in Zuid-Afrika op een rij.

Beste reistijd Zuid-Afrika met kinderen

Je kunt in principe in ieder gedeelte van het jaar Zuid-Afrika met kinderen bezoeken. In principe heb je in Zuid-Afrika geen extreem regenseizoen, waardoor je bepaalde periodes zou moeten ontwijken. Wel zijn sommige maanden beter voor bepaalde activiteiten dan andere maanden. Wat je vooraf ook moet weten is dat de zomer en de winter hier omgedraaid zijn van West-Europa. Zo is het hier zomer in de maanden december tot en met maart en winter in de maanden juni tot en met augustus.

De zomermaanden van december tot en met maart zijn meer geschikt om bijvoorbeeld te gaan zwemmen. Zeker met kinderen kan het erg fijn zijn om aan het einde van de dag nog even lekker te zwemmen. De temperaturen zijn dan meestal tussen de 25 en de 30 graden. Wel kan er in deze periode wat vaker een bui vallen.

In de wintermaanden (juni tot en met augustus) is het tussen de 15 en 20 graden en daardoor wel minder weer om te zwemmen. Wel is er dan ook minder begroeiing, wat er voor zorgt dat je dieren makkelijker kan spotten op een safari. Voor een safari in Zuid-Afrika met kinderen is deze periode daarom zeker geschikt. Houdt er wel rekening mee dat dit het drukste seizoen in Zuid-Afrika is.

De periodes hiertussen kunnen qua weer en drukte daarom ideaal zijn. In de maanden april en mei is het minder druk en ligt de temperatuur tussen de 20 en 25 graden. Ideaal weer dus om dit prachtige land te verkennen. In de maanden september, oktober en november wordt het landschap weer groener en dan is de tuinroute erg mooi om te bezoeken. Het is dan ook nog steeds tussen de 20 en 25 graden.

Kortom er zijn geen periodes dat je echt niet kunt gaan. Wijzelf zijn in de maanden juli en augustus in Zuid-Afrika geweest en toen hadden we prima weer. Het enige dat we tijdens deze rondreis niet veel gedaan hebben, is gezwommen.

Reisroute Zuid-Afrika met kinderen

Vervoer tijdens rondreis Zuid-Afrika

Wij hebben tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika op twee plekken een auto gehuurd (in Johannesburg en Port Elizabeth) en deden dat beide keren via de verhuurmaatschappij Sunny Cars. Hier huren wij eigenlijk bijna altijd onze auto, omdat alle verzekeringen in de prijs zijn inbegrepen en je dus daar ter plekke geen zorgen meer van hebt. Sunny Cars adviseert ook dat je dan in Zuid-Afrika bij de verhuurmaatschappij ook geen verzekeringen meer hoeft af te sluiten.

Krugerpark met kinderen

Georganiseerde rondreis Zuid-Afrika

Je kan uiteraard ook op een georganiseerde rondreis door Zuid-Afrika gaan met het gezin. Dat scheelt natuurlijk een hoop uitzoekwerk en dan wordt het merendeel voor jullie reis geregeld. Je hebt meerdere organisaties die rondreizen door Zuid-Afrika aanbieden voor gezinnen. Zo biedt de organisatie Sawadee reizen van tussen de 16 en 21 dagen aan voor gezinnen met kinderen. Daar kun je precies kijken wat ze allemaal tijdens deze rondreizen gaan doen en wat jullie aanspreekt als gezin.

Johannesburg met kinderen

Verschillende reisroutes Zuid-Afrika met kinderen

Onze eigen route door Zuid-Afrika

Reisroute Zuid-Afrika met kinderen

Reisroutes Zuid-Afrika 1 week

Heb je maar een week om door Zuid-Afrika met kinderen te reizen dan moet je keuzes maken. Je kan er dan voor kiezen om de omgeving rond Kaapstad te verkennen of juist de omgeving van Johannesburg inclusief het Krugerpark. Willen jullie graag op safari, dan kan je prima op Johannesburg landen en daar een nachtje overnachten en dan doorrijden naar de panoramaroute.

Op de panoramaroute heb je prachtige uitzichten en mooie watervallen. Je kan dan de overige dagen doorbrengen in het Krugerpark en daarna weer terugrijden naar Johannesburg. Dan kun je een prachtige rondreis van een week door de natuur doen.

Je kan ook juist de omgeving van Kaapstad verkennen in een week tijd. Dan vlieg je op Kaapstad en bezoek je in de eerste twee dagen de wereldberoemde Tafelberg en Robben eiland. Je kan dan prima een dagtrip maken naar Boulder Beach en Cape Point en daarna een klein stukje van de tuinroute rijden.

Robben Eiland met kinderen

Reisroutes Zuid-Afrika 2 weken

Heb je twee weken de tijd om Zuid-Afrika met kinderen te bezoeken, dan heb je wat meer de tijd en kun je eventueel de twee hierboven beschreven opties van een week combineren. Je kan dan een week naar Johannesburg inclusief het Krugerpark gaan en daarna vliegen naar Kaapstad en rond Kaapstad de omgeving verkennen. Dit is zeker met kinderen wel een behoorlijk druk programma.

Reisroute Zuid-Afrika met kinderen

Reisroutes Zuid-Afrika 3 weken

Heb je 3 weken de tijd om Zuid-Afrika te bezoeken, dan kun je de reis die wij gedaan hebben prima doen door Zuid-Afrika met kinderen. Je begint dan eerst een week in Johannesburg en het Krugerpark en dan heb je 2 weken de tijd om Kaapstad en de tuinroute te doen. Dan zie je al heel veel van Zuid-Afrika en krijg je zeker een goede indruk van het land.

Dus de route kan dan zijn: Johannesburg, Panorama Route, Krugerpark, vliegen naar Kaapstad of Port Elisabeth, de tuinroute met onder andere Plettenberg Bay, Oudtshoorn, Knysna, Hermanus, Stellenbosch en dan nog een aantal dagen Kaapstad op het einde van de reis.

Panorama Route met kinderen

Reisroutes Zuid-Afrika 4 weken

Kindvriendelijke tips Krugerpark

Georganiseerde reis Zuid-Afrika

Natuurlijk worden er ook verschillende rondreizen aangeboden door de verschillende reisorganisaties. Op de website van TUI heb je ook verschillende groepsreizen door het land, maar ook individuele reizen. Hierbij worden de vluchten, hotels en vervoer vooraf geregeld, maar ga je nog wel als gezin zelf op pad. Kijk voor meer informatie over dit soort georganiseerde reizen eens op de website van reisorganisatie TUI.

Scroll naar boven