Reisroute Marokko met kinderen

Marokko is een prachtige bestemming om naar toe te reizen met kinderen! Tijdens een rondreis door Marokko met kinderen kom je in aanraking met oude koningssteden, natuur, stranden en uiteraard de woestijn die in het land ligt. Wijzelf hebben 15 dagen door Marokko gereisd en in deze blog geven we een reisroute door Marokko die je met kinderen kan maken.

Beste reistijd Marokko met kinderen

De beste reistijd voor Marokko met kinderen is in principe rondom de zomermaanden. De meeste ouders met kinderen zijn vaak gebonden aan de vakanties van de kinderen, waardoor er een aantal opties dan open blijven. De beste reistijd om Marokko te bezoeken met kinderen is het voorjaar en het najaar. Dit zijn de maanden april/ mei en september/ oktober.

In het noorden van Marokko kun je in principe ook prima rondreizen in de maanden juni/ juli en augustus, maar ga je richting de woestijn dan kunnen de temperaturen wel hoog oplopen boven de 30 graden en kan het met kinderen wel onaangenaam zijn om door een stad te lopen.

Houdt er ook rekening mee dat je niet tijdens de ramadan Marokko bezoekt, aangezien het dan lastig kan zijn om overdag eten te krijgen en dat veel bezienswaardigheden afwijkende tijden hebben. Hierdoor kan het een stuk lastiger zijn om een reis naar Marokko te plannen.

Vervoer in Marokko

De meeste toeristen die een rondreis maken door Marokko doen dit met een huurauto of met een georganiseerde trip. Er zijn wel mogelijkheden om met bussen en treinen door het land te reizen, maar dit is zeker met kinderen niet ideaal. Je kan ook kijken of je met taxi’s van de ene bestemming naar de andere bestemming kan reizen, maar dat is wel een geregel en dan kan een huurauto een stuk goedkoper zijn.

Reisroute Marokko met kinderen

Hoe lang naar Marokko

Je kunt in 2 weken al heel wat van Marokko zien als je wil. Als je een goede indruk wil krijgen van het land, dan heb je ook wel echt twee weken nodig. Een week is dan iets te kort. Met jonge kinderen kan je ook makkelijk 3 weken naar Marokko gaan en dan kun je af en toe ook een rustdag inplannen en gewoon een dag op het zwembad liggen.

Wij hebben in 15 dagen de onderstaande reisroute gedaan en dat was wel veel reizen. Je kan uiteraard ook er voor kiezen om een deel van deze reisroute te doen en daar dan bijvoorbeeld 2 weken over te doen. Kijk zelf welke bestemmingen jullie aanspreken en maak dan voor jullie gezin de juiste reisroute. door Marokko

Reisroute Marokko met kinderen

Casablanca

Wij starten onze rondreis in Marrakech waar we heen en terug op vlogen. Er zijn in Marokko genoeg steden waar op gevlogen wordt. Je hebt ook grote vliegvelden in Fez, Casablanca en Agadir. Kijk daarom vooraf goed naar welke plaats je een goedkoop vliegticket kan boeken. Qua reistijd kan het een paar uur schelen dat je bijvoorbeeld vliegt naar Casablanca en dan vanuit Marrakech terugvliegt.

Wij starten onze reis in Casablanca, waar de prachtige Hassan II moskee staat, wat één van de grootste moskeeën ter wereld is. Je kan daar een rondleiding door de moskee maken en de moskee is ook van binnen prachtig. Voor kinderen is het leuk om in Casablanca naar het waterpark te gaan waar ze veel verschillende soorten glijbanen hebben en je echt een gehele dag kunt vermaken.

Casablanca met kinderen

Rabat

Rabat is samen met de steden Fez, Meknes en Marrakech één van de vier koningssteden van Marokko. In Rabat is het leuk om een rondje te maken door de oude medina en te verdwalen in de smalle steegjes. Daarnaast ligt er een leuke wijk in het centrum: de Kashba van de Oudaya’s. Deze wijk ligt tussen dikke muren en de muren zijn blauw en wit geverfd en daarom is deze wijk ook erg fotogeniek.

Daarnaast is het leuk om in Rabat met een roeiboot naar de stad Salé te gaan, die praktisch tegen de stad Rabat aan ligt. Vanaf deze boot heb je een prachtig zicht over de stad Rabat vanaf het water. In Salé heb je ook een medina en kun je een prachtige oude Islamitische leerschool bezoeken. Ook is het leuk om in Rabat naar Chellah te gaan.

Rabat – Meknes (2 uur rijden met de auto)

Kinderactiviteiten Rabat

Meknes

De stad Meknes hoef je niet persé te bezoeken en kan je overslaan, maar als je van Rabat naar Fez rijdt, dan kom je praktisch langs de stad, dus is het zeker leuk om de stad een dagje te bezoeken. Meknes heeft een leuke medina, waar je prima een rondje kan wandelen. Deze medina is niet super groot, waardoor je in een ochtend deze medina wel gezien hebt.

Je kan dan in de middag de stad Volubilis bekijken. Deze oude Romeinse nederzetting ligt in de buurt van Meknes en je rijdt er in ongeveer 40 minuten naar deze bestemming toe. Het is indrukwekkend om te zien dat hier vroeger zo’n grote Romeinse stad heeft gestaan en er zijn nog mooie mozaïek vloeren bewaard gebleven in deze stad. Door de hitte kan het warm zijn om Volubilis te bezoeken, dus je kan ervoor kiezen om de stad in de late middag te bezoeken en dan te overnachten in Meknes of door te rijden naar Fez.

In Meknes heb je best wel een aantal leuke opties qua hotels die allemaal goed beoordeeld zijn. Zo hebben we er in iedere prijsklasse eentje geselecteerd.

Meknes – Fez (1 uur rijden met de auto)

Meknes met kinderen

Fez

Fez is wel een stad die je zeker niet mag overslaan tijdens het samenstellen van een reisroute door Marokko met kinderen. Deze koningsstad heeft de leukste medina van alle Marokkaanse steden en deze medina is zeker de moeite waard om te bezoeken. De medina is chaotisch en ook erg groot, waardoor je snel verdwaalt. Wij zijn ook meerdere keren verdwaald in deze medina, maar er zijn altijd wel mensen die je willen helpen om de weg terug te vinden.

Voor kinderen is het één groot openlucht museum waar van alles te zien is. Als je de stad Fez met kinderen bezoekt, dan is het ook zeker leuk om een bezoekje te brengen aan de leerlooierijen die je hier in het oude centrum hebt. Deze plekken zijn erg fotogeniek en kinderen kunnen hier het proces zien van hoe de huiden van verschillende dieren tot leer worden gemaakt

Fez -Erfoud (6,5 uur rijden met de auto)

Wat te doen in Fez met kinderen

Erfoud

Wil je niet alleen maar steden in Marokko zien, maar ook wat meer van de natuur van Marokko en dan met name ook de woestijn, dan is het een optie om vanuit Fez naar Erfoud te rijden. Je bent dan wel een behoorlijk stuk aan het rijden die dag maar van de andere kant ben je van Fez naar Marrakesh ook 5,5 uur onderweg met de auto.

Overigens is de rit naar Erfoud zeker geen saaie rit. Zo rijd je door de bergen en zie je prachtige natuurlandschappen. Daarnaast is er zeker een mogelijkheid dat je ook apen onderweg ziet, die langs de kant van de weg zitten. Erfoud is een soort van oase in de buurt van de woestijn en de plek vanuit waar je de woestijn kan bezoeken.

Erfoud – Tinerhin (2 uur rijden met de auto)

Reisroute Marokko met kinderen

Todrakloof

Je kan een wandeling maken in de Todrakloof van een paar uur als jullie gezin van wandelen houdt. Wij zijn alleen door de kloof gereden en hebben niet in het gebied zelf gewandeld. Uiteraard is het vanwege de hitte aan te raden om vroeg in de ochtend of het einde van de middag te gaan wandelen. want het kan hier zeker in de zomermaanden erg warm worden.

Tinerhin- Ourzazate (2,5 uur rijden met de auto)

Reisroute Marokko met kinderen

Ourzazate

Ook de autorit van Tinerhin naar Ourzazate is een hele mooie autorit. Zo rijdt je met de auto door de bergen heen en is de route langs de verschillende dorpjes erg mooi. Onderweg kom je ook de Dadesvallei tegen Het is wat dat betreft een erg fotogeniek plaatsje, aangezien je echt een groene bestemming ziet tussen de rode rotsen in.

Je moet daarom zeker even stoppen hier en een wandeling maken door het dorpje heen. Er is hier genoeg te zien en soms lijkt de tijd hier wel stil te staan. De huizen zijn in het dorp bijvoorbeeld gemaakt van stro en klei. In Ourzazate kun je één van de filmstudio’s bezoeken met kinderen. Ourzazate is de plek waar veel films worden opgenomen in Marokko.

Ourzazate – Marrakesh (3,5 uur rijden met de auto)

Reisroute Marokko met kinderen

Marrakesh

Marrakesh is de bekendste stad in Marokko en veel toeristen bezoeken ook alleen deze stad als een stedentrip. Een bezoek aan Marrakesh mag daarom zeker niet ontbreken op jullie rondreis door Marokko met kinderen. Het bekendste plein van Marrakesh is het Djemaa el Fna plein en zeker in de avonduren is hier van alles te zien.

In de buurt van dit plein is het ook leuk om de medina van Marrakesh te bezoeken. Je kan daarnaast ook een dagje naar een leuk waterpark gaan in Marrakesh met kinderen. Zeker voor de afwisseling in deze reisroute door Marokko is dat zeker een aanrader. Ook kun je deze stad bezoeken met een georganiseerde fietstocht. Zeker om een eerste indruk van de stad te krijgen is dit een leuke optie.

Marrakesh – Essaouira (2,5 uur rijden met de auto)

Marrakech met kinderen

Essaouira

De laatste dagen van deze reisroute door Marokko met kinderen kunnen besteed worden in de kuststad Essaouira. Essaouira is een relaxt kustplaatsje, waar je kunt uitrusten van de hectiek van deze rondreis. Wij eindigden onze reis ook in deze kuststad. De oude binnenstad is leuk om te bezoeken en is minder druk dan de binnenstad van veel andere steden in Marokko.

Je kunt hier ook een dagje naar het strand gaan, maar we zouden ook zeker in deze stad adviseren om een fijn hotel te kiezen met zwembad. De meeste vrouwelijke bezoekers aan het strand gaan niet in bikini op het strand liggen, waardoor het ongemakkelijk kan zijn als je dit wel doet als vrouw.

Hieronder hebben we een aantal fijne hotels met zwembad in Essouira op een rij gezet die allemaal super goed beoordeeld zijn. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Essaouira – Casablanca (4,5 uur rijden met de auto)

Georganiseerde reis Marokko

Wijzelf hebben een georganiseerde reis geboekt door Marokko. Dit was voor ons de eerste keer en wij vonden het voor een keertje wel makkelijk. Je wordt overal zo naar toe gereden. Je kan overigens ook georganiseerde individuele rondreizen boeken. Kijk voor meer informatie over de georganiseerde rondreizen van TUI even hier.

Essaouira met kinderen
Scroll naar boven