Rabat met kinderen

Beste reistijd Rabat met kinderen

Rabat ligt in het noorden van Marokko en dat betekent dat je er in de zomermaanden prima de stad kan bezoeken. De beste reistijd om Rabat met kinderen te bezoeken is van mei tot en met oktober. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en de 30 graden en de kans op regen is dan minimaal.

Toen wij Marokko in de zomermaanden hebben bezocht hebben we eigenlijk niet te maken gehad met regen. Uiteraard kan de temperatuur in de zomermaanden stijgen richting de 30 graden en dan kun je uiteraard het beste vooral in de vroege ochtend en late middag dingen ondernemen in de stad en de rest van de dag met kinderen op het zwembad van het hotel verblijven.

Rabat met kinderen

Kinderactiviteiten Rabat

#1 Stranden in Rabat

Je kunt in Rabat met kinderen ook naar het strand toe. Rabat ligt aan de kust en heeft daarom verschillende stranden waar je heen kan gaan. Het bekendste strand van Rabat is Rabat Beach. Het strand heeft hier goudkleurig zand en het water van de zee is vrij helder. Houdt er wel rekening mee dat veel van de vrouwen niet in bikini op het strand liggen, waardoor het als vrouw wel ongemakkelijk kan zijn als je hier in bikini ligt. Rabat beach ligt in het centrum van de stad en vanaf de medina van Rabat loop je in een kwartier naar het strand toe.

Aan de andere kant van het water ligt ook het strand van Salé dat je met kinderen kan bezoeken. Eigenlijk lijkt dit strand heel erg op Rabat Beach, omdat het praktisch naast elkaar ligt. Het strand kan een mooie optie voor gezinnen met kinderen zijn om aan het einde van de dag nog even lekker af te koelen, nadat je de gehele dag de stad hebt verkend.

Aan de boulevard van het strand vind je ook vermaak voor kinderen, zoals bijvoorbeeld van die elektrische auto’s waar ze een rondje in kunnen rijden. Verder liggen er verschillende restaurants aan de boulevard waar je terecht kunt. Het is ook mogelijk om bij het strand surflessen te nemen met kinderen.

#2 Salé

Salé wordt de zusterstad genoemd van Rabat en ligt bijna praktisch naast Rabat. Het is zeker leuk om dit gedeelte ook te bezoeken. je kan dit doen door met een roeiboot van Rabat naar Salé te gaan. Vanaf het water heb je ook een mooi uitzicht over de stad. Deze roeiboten zijn niet duur en voor een paar euro kun je met het gehele gezin naar de overkant. Uiteraard moet je wel een beetje onderhandelen.

Salé heeft ook een levendige medina en één van de mooiste plekken in Salé om te bezoeken is de medersa. De medersa is een islamitische leerschool die vaak niet meer deze functie heeft. De meeste van deze historische scholen kun je nog steeds bezoeken en ondanks de school in Salé niet groot is, is hij wel prachtig om even te bekijken.

Bij deze school heb je de kans dat er helemaal geen andere toeristen zijn en je de gehele school voor jezelf hebt. Je kan in Salé prima een gehele ochtend of middag rondwandelen. Wij zijn er een gehele middag geweest en vonden het een erg leuk uitstapje vanaf Rabat.

Rabat met kinderen

#3 Kashba van de Oudaya’s

Meknes met kinderen

#4 Chellah

Een bezienswaardigheid die je zeker in Rabat met kinderen moet bezoeken is Chellah. Deze plek ligt iets buiten het centrum van de stad, maar met een taxi ben je er in ongeveer 10 minuten rijden. Je vindt hier de ruïnes van oude Romeinse nederzettingen en er ligt hier een prachtige tuin bij die het bekijken waard is.

Je kunt op deze plek met kinderen ook even ontsnappen aan de hectiek van de stad. Je hebt hier ook heel erg veel ooievaars die je kan spotten. Zeker met kinderen kan het een leuk spelletje zijn om te tellen hoeveel ooievaars je in dit gebied ziet.

Kinderactiviteiten Rabat
Kinderactiviteiten Rabat

#5 Medina van Rabat

De medina van Rabat is leuk om te bezoeken met kinderen. De medina heeft een mooie toegangspoort en de medina is autovrij. Dat is met kinderen uiteraard erg fijn. Er is voor kinderen van alles te zien in deze medina en daarom is het zeker leuk om een rondje te wandelen door deze medina heen. Door alle smalle steegjes raak je makkelijk de weg kwijt., maar er is altijd wel iemand die je de weg wil wijzen.

Je hebt in de medina van Rabat ook verschillende eetkraampjes, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Dit is vaak ook een budgetoptie als je met een gezin ergens wil gaan eten.

Andere plekken die in het centrum van Rabat de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de Hassan toren en de graftempel. Deze graftempel kun je ook bezoeken en dit is het mausoleum van Mohammed V. Deze twee bezienswaardigheden liggen in de buurt van elkaar en de hoge Hassantoren is op veel plekken in de stad te zien, dus is het niet moeilijk om naar de toren te lopen vanuit de stad. Zeker het plein bij de toren en de toren zelf zijn erg fotogeniek.

Rabat met kinderen
Rabat met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Rabat

Je kunt in Rabat op meerdere plekken heerlijk eten met kinderen. Ze hebben genoeg restaurants waar kinderen meer dan welkom zijn en zeker als je van de traditionele Marokkaanse keuken houdt, zijn er genoeg opties in het centrum van de stad waar je wat kunt gaan eten met het gezin. Ook zijn er genoeg internationale restaurants die andere gerechten aanbieden dan de traditionele Marokkaanse keuken. Wij zetten hieronder een aantal kindvriendelijke restaurants in Rabat op een rij die internationale gerechten serveren.

Clay Oven Rabat: wij zijn dol op Indiaas eten als gezin en ook in Rabat is het mogelijk om naar een Indiaas restaurant te gaan. Clay Oven Rabat ligt in het centrum van Rabat en biedt kwalitatief erg lekker eten aan. Daarnaast is de service erg goed en is alles erg schoon. De prijs van het eten ligt iets hoger dan het gemiddelde restaurant in Rabat, maar de prijs kwaliteit verhouding is erg goed van dit restaurant.

Sushi House: dit kindvriendelijke restaurant in Rabat is erg geschikt als je wil lunchen en zin in sushi hebt,. Sushi house ligt op de eerste verdieping van het café en de service is erg snel. Heb je niet zo heel veel tijd om te eten, dan is dit restaurant erg geschikt.

Rabat met de familie

Kindvriendelijk hotel Rabat

Je kunt in Rabat met kinderen prima overnachten. Er zijn verschillende leuke kindvriendelijke hotels in Rabat die erg goed beoordeeld worden door de gezinnen met kinderen die er overnacht hebben. Wij hebben in de verschillende prijsklassen een hotel geselecteerd die een 8 of hoger scoort als algemene beoordeling uit vele beoordelingen. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Georganiseerde reis Marokko

Wijzelf hebben een georganiseerde reis geboekt door Marokko. Normaal doen we dat nooit, maar nu vonden we dat wel makkelijk. Wij kozen ervoor om met een groep op pad te gaan, maar je kan ook een individuele reis boeken, waarbij je als gezin zelf op pad gaat. Kijk voor meer informatie over de georganiseerde rondreizen van TUI even hier.

Scroll naar boven