Pula met kinderen

Pula met kinderen: 5 activiteiten met het gezin!

Je kunt de Kroatische stad Pula met kinderen prima een dagje bezoeken. Deze mooie oude stad heeft genoeg activiteiten voor gezinnen met kinderen om je minimaal een dag te vermaken. Zeker als je een vakantie hebt geboekt in Istrië is het leuk om de stad een dagje te bezoeken. Wij bezochten de stad ook voor een dag tijdens onze rondreis door Kroatië en zetten naar aanleiding van dit bezoek de leukste activiteiten in Pula met kinderen op een rij. 

Pula met kinderen
Pula met kinderen

Pula met kinderen #1: Centrum

Pula heeft een mooi middeleeuws centrum, waarvan je nog verschillende elementen van de Romeinse tijd in de stad terugvindt en daarom is het zeer zeker leuk om een rondje door de stad te maken met het gezin. De bekendste bezienswaardigheid in het centrum is toch wel het Amfitheater. Dit Amfitheater ziet er echt indrukwekkend uit en je kunt het theater ook van binnen bekijken.

Wij bezochten het theater in de zomer in de middag en toen was het behoorlijk warm. Eigenlijk is het bezoeken van de stad het beste vroeg in de ochtend of echt tegen het einde van de middag als de temperaturen al een beetje gedaald zijn. Daarnaast vind je in de stad nog een oude tempel, een mooie oude stadspoort en een oud fort. 

Wil je verkoeling zoeken in de stad dan kan dit bij Zerostrasse, waar je de tunnels onder de stad kunt bezoeken die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn aangelegd. Heb je wat oudere kinderen die wat langer kunnen opblijven, dan kun je in de avonduren ook nog een lichtshow in de haven van de stad zien, die in de zomermaanden vanaf 9 uur begint. Kortom er zijn genoeg bezienswaardigheden in de stad om een leuke wandeling door de stad te maken en tussendoor af en toe te stoppen voor een hapje, een drankje en een ijsje. 

Pula met kinderen
Pula met kinderen

Pula met kinderen #2: Aquarium

Je kunt in Pula met kinderen ook naar een aquarium toe. Het Aquarium ligt niet midden in de stad, maar met de bus (2a) ben je er in iets meer dan twintig minuten. Het Aquarium ligt aan zee en in de buurt van het Aquarium kun je ook naar het strand toe. Deze twee activiteiten zijn hier prima te combineren met elkaar. 

Het Aquarium is gevestigd in een oud fort en je vindt hier vele verschillende vissen, waaronder ook Nemo vissen, haaien en mantaroggen. Andere dieren die je hier kunt bewonderen zijn kaaimannen, schildpadden en kwallen. Doordat het Aquarium airco heeft is het er lekker koel binnen. Zeker in de zomermaanden is dat wel lekker. 

Bezoek je het Aquarium in de zomermaanden dan kun je het beste zo vroeg mogelijk gaan, anders kunnen er rijen voor de deur staan. Je hebt hier voor een uurtje of twee vermaak.

Pula met kinderen #3: Aquapark Pula

Je kunt in Pula ook nog naar een Aquapark toe met kinderen. Dit is misschien niet gelijk het aquapark dat je meestal kent met spectaculaire glijbanen en allerlei zwembaden, maar dit is een park dat in de zomermaanden op zee wordt gebouwd en waarbij allerlei luchtkussens in zee staan. Dit Aquapark ligt in de buurt van het Aquarium en daarom zijn deze twee activiteiten ook goed met elkaar te combineren. 

Dit waterpark ligt aan Verudela Beach en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Je betaalt voor dit waterpark een prijs per tijdseenheid. Je kunt hierbij betalen voor dertig minuten, maar ook voor een hele dag. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijs en de verschillende activiteiten even op de website van het waterpark

Een ander strand wat in de buurt van Verudela beach ligt is Ambrela Beach. Dit is een strand met kiezelstenen en ook hier hebben ze van allerlei luchtkussens in het water en ook kun je hier waterfietsen huren. Je kunt bij dit strand ook prima snorkelen. In de buurt zijn genoeg horecatentjes voor een hapje en een drankje. 

Pula met kinderen
Pula met kinderen

Pula met kinderen #4: Adventure Park Pula

Je kunt in Pula met kinderen ook naar een klimpark gaan. Adventure Park Pula ligt redelijk in het centrum van de stad aan het water en vanuit het centrum loop je er in een half uurtje naar toe. Adventure Park Pula ligt in het bos aan het einde van de bekende promenade Lungomare en heeft verschillende parcours voor zowel kinderen als volwassenen.

Kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar kunnen hier al klimmen onder begeleiding van één van de ouders. Ben je met jongere kinderen dan zijn er ook wat kleine speeldingen op de grond, waar deze kinderen zich mee kunnen vermaken. Één van de hoogtepunten van het klimpark is de 80 meter lange zip-line die je in het park hebt. 

Bezoek het klimpark wel vroeg in de ochtend, want gedurende de dag wordt het zeker in de zomermaanden steeds drukker en ook steeds warmer en dan is het klimmen niet meer fijn voor kinderen. Helaas heeft het klimpark geen website en alleen een Facebookpagina die voornamelijk in de Kroatische taal is. Check dus vooraf via de eigenaar van het hotel of camping waar je verblijft of er die dag plek is om langs te komen. 

Pula met kinderen #5: Dagje Venetië

Je kunt vanuit Istrië een dagtrip maken naar de prachtige stad Venetië in Italië. Vanuit verschillende plaatsen in Istrië vertrekt er een aantal keer per week een boot die naar deze Italiaanse plaats vaart. Toen wij in Istrië waren hebben we ook een dagtrip gemaakt naar deze stad met de boot. Met kleine kinderen kun je er ook voor kiezen om een nachtje te blijven slapen in Venetië en de volgende dag terug te varen. 

Houdt er wel rekening mee dat je er een volle dag over doet, aangezien de boot ruim drie uur vaart, voordat hij in Venetië is. Je staat dan wel gelijk midden in het centrum van de stad. Uiteraard is het leuk om door de stad heen te lopen en op een van de bootjes te varen door de stad. Venetië is in de zomer wel heel erg druk, dus houdt hier wel rekening mee. 

Ook is het mogelijk om in Venetië een aantal verschillende eilanden te bezoeken, die een stuk rustiger zijn dan de stad zelf. Ook zijn er verschillende torens die je met je kinderen kunt beklimmen die een mooi uitzicht over de stad geven. Naar aanleiding van de verschillende bezoeken aan deze stad schreven wij de blog Venetië met kinderen, waarin we alle activiteiten voor gezinnen in de stad beschrijven. 

Venetië met kinderen
Venetië met kinderen

Waar overnachten in Pula met kinderen?

Je kunt in Pula met kinderen prima overnachten. Ondanks dat er niet super veel hotels zijn die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen heb je wel een aantal opties. Wel zijn er veel kamers/ huizen die worden aangeboden door particulieren. 

We zetten de beste opties qua accommodaties op een rij in iedere prijsklassen. 

Budget accommodatie: Apartments Ljiljana

Middenklasse accommodatie: Adrion Aparthotel

Luxe accommodatie: Park Plaza Arena Pula

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Pula even hier

Pula met kinderen
Pula met kinderen

Scroll naar boven