Puglia met kinderen

Puglia met kinderen: 15 top bezienswaardigheden!

Een vakantie naar de regio Puglia met kinderen wordt steeds populairder. De regio die de hak van de laars van Italië vormt, heeft een heerlijk klimaat, prachtige stranden, leuke dorpjes en genoeg activiteiten voor kinderen om er een hele vakantie door te brengen. Het is nog niet zo toeristisch als de gebieden rondom het Gardameer en de regio Toscane, maar het toerisme is er zeker in opkomst. Wij zetten de leukste activiteiten in Puglia met kinderen op een rij. 

Puglia met kinderen
Puglia met kinderen

Puglia met kinderen: leuke steden

Je kunt in Puglia met kinderen een aantal leuke steden en dorpjes bezoeken tijdens je vakantie! Wij zetten de leukste hieronder op een rij. 

#1 Bari: de meeste gezinnen die de regio Puglia bezoeken en met het vliegtuig op vakantie gaan landen op het vliegveld van Bari. Bari heeft een mooi oud centrum, waar je prima een rondje kunt lopen met je gezin. Daarnaast ligt er in de stad een leuke waterpark met verschillende zwembaden en verschillende glijbanen. Ook kun je in Bari een middagje naar het strand gaan. Je loopt vanuit het oude centrum zo naar het strand toe. Wij schreven over deze stad de blog Bari met kinderen

#2 Lecce: deze stad is onder toeristen erg populair vanwege haar prachtige barokke architectuur uit de zeventiende eeuw. Midden in het centrum ligt het romeinse amfitheater en de zuil van Sint-Orontius op het plein Sant’Oronzo. Daarnaast heb je in de stad een mooie kathedraal en een mooi kasteel dat je kunt bezoeken. Ook is de stad Lecce een prima uitvalbasis om de regio van Puglia met kinderen te verkennen. In de omgeving is namelijk genoeg te doen. 

#3 Monopoli: dit is ook één van de mooiere dorpjes in de regio Puglia met een pittoreske haven, waar je kleurrijkje vissersbootjes kunt bekijken die in deze haven liggen. Het is geen dorp, waar van alles te doen is voor kinderen, maar het is zeker leuk om van dit soort dorpjes te bezoeken in de namiddag als je bijvoorbeeld een dagje op het strand of het zwembad hebt gelegen met je kinderen. 

#4 Alberabello: dit dorpje is het bekendste dorpje van de hele regio Puglia. Het dorpje staat namelijk bekend vanwege de trulli. Dit zijn witte huisjes in de vorm van een kegel. Uiteraard is dit dorpje behoorlijk toeristisch en de helft van het dorp bestaat volledig uit winkeltjes. Je kunt hier leuke foto’s maken bij de fotogenieke huisjes en het is leuk om een wandeling door het dorp te maken. Vanwege de hitte en de drukte is het aan te raden om al vroeg in de ochtend het dorp te bezoeken, zodat het nog niet zo warm is en het ook nog niet zo druk is. 

#5 Matera: dit dorpje staat bekend om zijn grotwoningen. Deze woningen die tegen de rotsen zijn aangebouwd zijn een prachtig gezicht. Je kunt ook een aantal van deze grotwoningen bekijken in het dorp. Deze zijn zo ingericht dat je een beeld krijgt hoe de mensen hier vroeger gewoond hebben. Voor een mooi uitzicht over het dorpje wandel je naar Piazza San Pietro Caveoso. Houdt er wel rekening mee dat je hier wel veel aan het klimmen en dalen bent in het dorpje met je kinderen. 

#6 Ostuni: dit is een ander fotogeniek dorp dat bekend staat om zijn witte kleur. Vooral het oude centrum is erg fotogeniek met al die witte huizen, buiten hangende was en balkonnetjes. Vanaf het plein Piazza della Libertà kun je helemaal omhoog lopen naar de kathedraal van het dorp. Ook hier heb je genoeg winkeltjes en horecagelegenheden om een leuke wandeling door het plaatsje te maken en onderweg af en toe wat te eten en te drinken. 

Puglia met kinderen: waterparken

Voor de meeste kinderen zullen al die mooie steden en dorpjes niet al te veel tot de verbeelding spreken. Een waterpark doet het bij de meeste kinderen een stuk beter. Je kunt in Puglia met kinderen naar verschillende waterparken toe. We zetten de leukste waterparken hieronder op een rij. 

#7 Aquapark Egnassia: dit waterpark heeft verschillende zwembaden, waarvan eentje met zes glijbanen. Hier zitten een aantal glijbanen bij waar je met een band van de glijbaan moet. Ook heb je bij dit waterpark een groot zwembad voor kleine kinderen met verschillende speeltoestellen. Daarnaast is er ook een zwembad, waar kunstmatige golven door het bad stromen. Rondom de zwembaden staan overal bedjes met parasols, waardoor je je hier prima een hele dag kunt vermaken met je gezin. Dit waterpark is voor kleine kinderen zeker leuk, maar voor kinderen in de puberleeftijd kunnen de glijbanen wel een beetje saai zijn. 

#8 Carrisiland Resort: bij dit waterpark heb je een aantal spectaculaire glijbanen. Bij de meeste van deze glijbanen moet je met een band van de glijbaan. In deze banden kun je in je eentje of met z’n tweeën. Ook heb je bij dit waterpark een groot zwembad, waar kunstmatige golven door het zwembad gaan. Voor de kleine kinderen is er ook een zwembad met splashpark waar ze kunnen spelen. Ook is er een lazyriver, waar mensen in een waterbaan in een band een rondje maken over het waterpark. Houdt er wel rekening mee dat je een badmuts in dit waterpark op moet. 

#9 Splash Aquapark: dit waterpark ligt in de plaats Gallipoli en heeft ook verschillende glijbanen. Houdt er rekening mee dat het waterpark niet super spectaculaire glijbanen heeft, waardoor het voor oudere kinderen minder geschikt is. Voor de jongste kinderen hebben ze een zwembad met een heel groot speeltoestel met allerlei kleine glijbaantjes. Het waterpark is niet super groot en in de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn in de zwembaden. Ook heb je hier genoeg bedjes met parasols, zodat je ook in dit waterpark je prima een hele dag kunt vermaken. 

Puglia met kinderen #10: stranden

De meeste gezinnen bezoeken de regio van Puglia met kinderen vanwege de mooie stranden die je hier in de regio hebt liggen. Zo heb je het strand van Spiaggia di Pescoluse wat vaak vergeleken wordt met stranden die je op de Malediven tegenkomt. Dit strand dat bijna helemaal in de hak van de laars ligt heeft een fijn zandstrand en zeer helder water. Het is mogelijk om op het strand bedjes te huren, maar houdt er wel rekening mee dat veel toeristen dit strand tegenwoordig hebben gevonden en het heel erg druk kan zijn op sommige stukken van het strand. 

Een andere leuke plaats om te bezoeken als je een dag naar het strand wilt is Otranto. Otranto is zeker in de zomermaanden een levendig stadje, vol met cafés en restaurants. Ook hier heeft de zee super helder water en je  loopt vanaf het centrum zo naar het strand toe. In de buurt van deze plaatsen liggen ook een aantal hele mooie stranden zoals Torre dell’ Orso en Baia dei Turchi

Rond de plaats Rodi Garganico heb je ook prachtige stranden met hele mooie rotsen op de stranden en in het water. De plaats is op een klif gebouwd en in de omgeving heb je mooie stranden met fijn strandzand. Een strand dat ook bekend staat om zijn heldere water en mooie strand is Punta Proscuitto. Een voordeel van dit strand is dat het langzaam afloopt en kinderen dus vrij ver in de zee kunnen staan. 

Puglia met kinderen
Puglia met kinderen

Puglia met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten, kun je nog meer in de regio van Puglia met kinderen doen. We zetten de overige activiteiten hieronder kort op een rij. 

#11 Boscosauro: je kunt in de plaats Altamura naar dit park toe dat in het teken staat van de prehistorie. Ze hebben hier levensgrote dinosaurussen, die ook nog eens kunnen bewegen en geluid maken. Naast dat je in het park kunt wandelen en mountainbiken, is er ook een 3d film die je kunt bekijken.  

#12 Zoosafari: je kunt in de regio van Puglia met kinderen ook naar het safaripark toe. Zoosafari ligt in Fasano en dit is één van de grootste safariparken van Europa. Zo kun je met de auto een route door het park rijden van ongeveer zes kilometer en de verschillende wilde dieren vanuit de auto spotten. Bijna alle grote Afrikaanse dieren zijn in dit safaripark wel vertegenwoordigd, zoals de olifant, de leeuw, de giraf, de neushoorn en de zebra.

Daarnaast kun je door het park wandelen, kun je met een bootje varen en rijdt er een treintje door het park. Ook bij het apenverblijf kun je in een soort van treintje een rondje maken. Daarnaast heb je een reptielenhuis en is er een aquarium met zeedieren in het park. Ook is er op hetzelfde terrein een pretpark FasanoLandia genaamd. Dit pretpark heeft ongeveer twintig verschillende attracties, waarbij er een aantal spectaculair zijn. Kortom je kunt je hier makkelijk een hele dag vermaken in dit safaripark in Puglia met kinderen. 

#13 Jonian Dolphin Conservation: bij deze organisatie kun je onderzoeker voor een dag worden en ga je met de boot op een safari om walvissen en dolfijnen te spotten. Je vaart met een catamaran en je krijgt hierbij uitleg van biologen over de dieren. Deze biologen doen onderzoek naar de dieren en de toeristen die meegaan op de boot betalen om erbij te zijn. Aan boord is er voor de gasten gratis drinken. 

#14 Grotta della Poesia: zoek je in Puglia met kinderen een natuurlijk zwembad dan is dit een goede optie. Dit is een natuurlijk zwembad dat ten noorden ligt van de badplaats Otranto bij de plaats Roca Vecchia. Het is hier ook mogelijk om vanaf de rotsen in het water te springen. National Geographic heeft Grotta della Poesia ook uitgeroepen tot één van de 10 mooiste natuurlijke baden ter wereld. 

#15 Indiana Park Castellana Grotte: je kunt in de regio van Puglia met kinderen ook naar een klimpark toe. Ze hebben bij dit klimpark verschillende parcours voor verschillende leeftijdsgroepen. Kinderen vanaf twee jaar kunnen hier al komen klimmen. Voor drie verschillende leeftijdsgroepen hebben ze hier namelijk parcours en hoe hoger de leeftijdsgroep, hoe hoger je ook tussen de bomen gaat klimmen en hoe moeilijker de parcours worden. Houdt er rekening mee dat je met deze activiteit (klimmen plus instructie van de begeleider) ongeveer tussen de twee en drie uur bezig bent.  

Waar overnachten in Puglia met kinderen?

Je kunt in de regio Puglia met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties waar gezinnen met kinderen kunnen overnachten. Wij zetten een aantal goede opties in de drie grootste steden (die verspreid over de regio liggen) op een rij. Deze accommodaties scoren allemaal een acht of hoger uit vele beoordelingen. 

Bari:

Budget hotel: Hotel Auditorium

Middenklasse hotel: Mercure Villa Romanazzi Carducci Bari

Luxe hotel: Parco Dei Principi Hotel Congress & SPA

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Bari even hier

Lecce:

Budget hotel: Dimora “I Santi Patroni”

Middenklasse hotel: Hilton Garden Inn Lecce

Luxe hotel: Lu Leccio

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Lecce even hierFoggia: 

Budget hotel: Guest House La Maddalena

Middenklasse hotel: Palazzo Sant’Elena

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Foggia even hier.

Scroll naar boven