Puerto Madryn met kinderen

Wat te doen in Puerto Madryn met kinderen? Puerto Madryn is een stad in het zuiden van Argentinië en is één van de populairdere bestemmingen van gezinnen met kinderen die een rondreis maken door het prachtige Patagonië. Je bezoekt deze bestemming vanwege de natuur in de omgeving van de stad en omdat je hier verschillende dieren kan spotten. Een van deze dieren is bijvoorbeeld de walvis. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Puerto Madryn op een rij.

Beste reistijd Puerto Madryn met kinderen

De beste reistijd om Puerto Madryn met kinderen te bezoeken is van december tot en met april. Dan is het zomer in Puerto Madryn en dan zijn de temperaturen het meest aangenaam. Het is dan vaak een paar graden boven nul en dus een prima tijd om er op uit te trekken. Houdt er dus rekening mee dat het op deze bestemming nooit echt super warm is en dat je dus ook zeker warme kleding voor kinderen meeneemt.

De drukste maanden in Puerto Madryn zijn december en januari en dat komt omdat dan de Argentijnse schoolvakanties zijn. Door deze drukte kan het zijn dat ook de prijzen van bijvoorbeeld accommodaties in Puerto Madryn dan een stuk hoger zijn dan in de andere maanden van het jaar. De maanden februari en maart zijn een stuk rustiger en daarom zeer goede maanden om Puerto Madryn met het gezin te bezoeken.

Patagonië met kinderen

Vervoer naar en in Puerto Madryn

De meeste gezinnen met kinderen die Patagonië gaan verkennen en ook de plaats Puerto Madryn starten de rondreis in Buenos Aires. Het is dan nog een behoorlijke rit naar Puerto Madryn toe en je moet dan rekenen op minimaal 15 uur rijden met de auto. Je kan ook gebruik maken van de nachtbussen die vanuit Buenos Aires naar Puerto Madryn rijden, maar dat kan met kinderen minder ideaal zijn.

Een fijne manier om Patagonië en ook Puerto Madryn te verkennen is met de auto. Wil je een auto huren op het vliegveld van Buenos Aires dan vinden wijzelf altijd de verhuurmaatschappij Sunny Cars een aanrader. Zij werken met één prijs voor het huren van de auto en wij huren in het buitenland bijna altijd met Sunny Cars, omdat we ook nooit problemen hebben met deze maatschappij.

Wij hoeven daarom ook nooit extra verzekeringen ter plekke af te sluiten en gaan altijd relaxt op pad met de auto’s van Sunny Cars. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto in Buenos Aires even hier.

Patagonië met kinderen

Kinderactiviteiten Puerto Madryn

#1 Peninsula Valdes

Één van de belangrijkste redenen dat gezinnen met kinderen Puerto Madryn bezoeken is vanwege Peninsula Valdes. Peninsula Valdes is een schiereiland dat in de buurt ligt van Puerto Madryn en op dit eiland kun je diverse excursies boeken om verschillende dieren te spotten. Wijzelf hebben hier ook verschillende excursies geboekt en hebben behoorlijk wat verschillende dieren gezien.

Puerto Madryn met kinderen

Een van de belangrijkste dieren die je hier kan spotten op dit eiland is de walvis. Deze walvis is te zien voor de kust van Peninsula Valdes tussen juni en december. Je betaalt entree om het eiland en natuurreservaat te bezoeken. Het makkelijkste is om hier een tour te boeken naar Peninsula Valdes vanuit Puerto Madryn. Dit hebben wijzelf ook gedaan.

Je wordt dan bij jouw hotel opgehaald en je gaat dan een hele dag op pad naar het eiland toe. Hier zit ook onder andere een boottocht in waar je op zoek gaat naar walvissen (natuurlijk wel alleen als je het eiland tussen juni en december bezoekt). Ook kun je op het eiland andere dieren spotten zoals zeeleeuwen, vossen, guanacos, een soort van struisvogel en ook heel veel verschillende vogels. Kijk voor meer informatie over deze tour naar Peninsula Valdes even hier.

Puerto Madryn met kinderen

Een andere leuke tour die je voor dit eiland kan boeken is om te gaan snorkelen met zeeleeuwen. Je hebt in dit gebied een hele grote kolonie met zeeleeuwen zitten en het is mogelijk om met kinderen vanaf 8 jaar hier te gaan snorkelen. Tijdens deze snorkeltocht is het ook mogelijk om verschillende dieren te spotten zoals pinguïns, walvissen en dolfijnen. Kijk voor meer informatie over deze tour even hier.

Kinderactiviteiten Puerto Madryn

#2 Punta Tombo

Een tweede bezienswaardigheid die de meeste gezinnen met kinderen in Puerto Madryn bezoeken is Punta Tombo. Punta Tombo is ook een schiereiland en is de plek waar een grote kolonie van de Magelhaenpinguïn zit. Dit is ook echt een leuke excursie om te boeken, aangezien je erg dichtbij dit prachtige dier kunt komen.

Wat te doen in Puerto Madryn met het gezin

Punta Tombo ligt ten zuiden van Puerto Madryn en uiteraard is het ook mogelijk om vanuit de stad dit schiereiland te bezoeken met kinderen. Je wordt dan opgehaald van jouw hotel en dan rijd je naar dit schiereiland. Dat is best een hele rit van een paar uur, dus dat kan met een georganiseerde tour met kinderen natuurlijk wel pittig zijn.

Bij Punta Tombo kun je over een pad wandelen en dan kun je heel dichtbij de pinguïns komen. Zo dichtbij zelfs dat je ze zou kunnen aanraken. Natuurlijk is het leuk om met het gezin hier foto’s te maken. Wij waren onder de indruk van de hoeveelheid pinguïns die we hier zagen op het eiland. Kijk voor meer informatie over deze tour even hier.

Wat te doen in Puerto Madryn met het gezin

#3 Stranden van Puerto Madryn

Ondanks dat de temperaturen in Patagonië niet altijd even hoog zijn, kan het leuk zijn om in de zomermaanden naar het strand te gaan in de omgeving van Puerto Madryn. De zee is dan niet super koud en ook als het niet super warm is, is het altijd leuk om even met de kinderen naar het strand te gaan. Of je ook echt kunt zwemmen in de zee dan moeten je kinderen wel heel stoer zijn.

Wat de stranden rondom Puerto Madryn extra leuk maken is dat er genoeg speeltoestellen rondom de stranden staan, waar de kinderen kunnen spelen. Een ideale manier om even uit te waaien aan het einde van de dag. Zo heb je het strand Playa El Doradillo, dat op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Puerto Madryn ligt en waar het mogelijk is om in het seizoen walvissen te spotten vanaf het strand.

Hier zwemmen de walvissen vaak langs het strand, dus dit is ook een mooie manier om de dieren te spotten, zonder dat je gelijk met kinderen op een tour van een paar uur hoeft. Een ander strand waar dit ook mogelijk is, is Playa La Cantera dat 10 minuten noorderlijker ligt van Playa El Doradillo.

#4 Punta Loma Reserve

De laatste plek in deze lijst waar het mogelijk is om dieren te spotten is bij het Punta Loma Reserve. Het Punta Loma Reserve ligt ten zuiden van Puerto Madryn en je rijdt hier met de auto in een half uur naar toe. De dieren die je hier het meest zal spotten zijn de zeeleeuwen die hier in grote getalen aanwezig zijn.

Ook naar het Punta Loma Reserve kun je als je geen auto hebt een georganiseerde tour naar toe boeken. Je wordt dan opgehaald van jouw hotel en dan naar het natuurgebied gereden. Deze tour duurt maar een halve dag, dus dat is met kinderen natuurlijk een prima tour. Kijk voor meer informatie over deze georganiseerde tour even hier.

Wat te doen in Puerto Madryn met het gezin

Kindvriendelijk restaurant Puerto Madryn

Je kan in Puerto Madryn met kinderen naar verschillende restaurants om een hapje te eten. Je hebt niet echt restaurants die volledig gericht zijn op kinderen, maar er zijn genoeg restaurants waar je lekker kan eten. We zetten er hieronder een aantal op een rij.

Lizard Cafe: wil je met kinderen een keer wat anders eten dan al het Argentijnse eten, dan is dit Italiaanse restaurant een goede optie. Je kan hier verschillende pizza’s eten, maar ook een hamburger met friet. Je kan hier in de zomermaanden ook lekker buiten op het terras zitten. Met kinderen kun je er hier voor kiezen om bijvoorbeeld een grote pizza te bestellen en dat de kinderen met de ouders mee eten.

Lupita Taberna Mexicana: dit is ook een restaurant waar je iets anders kan eten dan de typische Argentijnse vleesgerechten. Dit Mexicaanse restaurant heeft een leuke sfeervolle inrichting en je kan hier genieten van nacho’s, taco’s en burrito’s. Wij vinden dit soort restaurants altijd fantastisch, maar wij houden dan ook erg van Mexicaans eten.

Kindvriendelijk restaurant Puerto Madryn

Kindvriendelijk hotel Puerto Madryn

Je kunt in Puerto Madryn met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende kindvriendelijke accommodaties in Puerto Madryn die je kan boeken. We zetten de best beoordeelde kindvriendelijke accommodaties in Puerto Madryn hieronder op een rij.

Budget accommodatie: Perlas del Mar

Middenklasse accommodatie: La Tosca Hostel

Luxe accommodatie: Hotel Territorio

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties in Puerto Madryn even hier.

Scroll naar boven