Pretparken in Brabant met kinderen

De vijf leukste pretparken in Brabant met kinderen!

Efteling met kinderen
DippieDoe met kinderen

Pretparken in Brabant met kinderen #1: De Efteling

Het grootste pretpark van Nederland (en dus ook van Brabant) is toch wel de Efteling. Qua bezoekersaantallen heeft de Efteling net zoveel bezoekers dan de rest van de top 10 pretparken in Nederland met maar liefst 5,3 miljoen bezoekers per jaar. De Efteling kun je het gehele jaar bezoeken en in ieder jaargetijde is het ook leuk om dit pretpark te bezoeken.

Zo heb je in de winter de Winter Efteling waarbij het hele pretpark wordt omgetoverd in een sneeuwlandschap en er echt een hele leuke sfeer hangt in het park met kampvuurtjes, nep sneeuw en kerstbomen.

Efteling met kinderen
Efteling met kinderen

Dit pretpark is zowel voor jonge als voor oudere kinderen een leuk park. Het attractiepark heeft genoeg snelle achtbanen die leuk zijn voor oudere kinderen, maar ook zeker genoeg vertier voor jonge kinderen zoals het Sprookjesbos, het Volk van Laaf en Carnaval Festival. Bijna ieder jaar komt er wel een nieuwe attractie bij in het pretpark en de Efteling blijft uitbreiden. 

Ook zijn er een aantal shows die je in het park kunt bijwonen. Onze dochter is helemaal fan van de sprookjesshow, die op bepaalde tijden in een klein openluchttheater in het Sprookjesbos wordt gehouden. Verder is de show van Ravelein spectaculair met een hoop ridders op paarden en heeft het pretpark ook een watershow (Aquanura).

Efteling met kinderen
Efteling met kinderen

Pretparken in Brabant met kinderen #2: Speelland Beekse Bergen

Bij de Beekse Bergen denken de meeste mensen gelijk aan het safaripark, maar de Beekse Bergen heeft er ook nog een heel park bij liggen in de vorm van Speelland. Speelland is vooral in de zomermaanden open, omdat eigenlijk alles zich afspeelt rondom het water. De meeste mensen bezoeken speelland vanwege dat ze een dagje naar het strand gaan, maar er is voor kinderen nog veel meer te beleven in dit park. 

Zo heeft Speelland  verschillende speeltuinen op het park en heeft het ook een aantal kleine ‘attracties’. Zo heb je hier namelijk in het park botsbootjes, een aquashuttle, powerpaddles bootjes, waterfietsen, een minigolfbaan, trampolines, een stormbaan, twee grote waterglijbanen, een buggybaan (soort van treintje), allerlei fietsjes op een baan (verkeersplein), funwheels en een avontureneiland. Er is in ieder geval genoeg vermaak om je er een hele dag te vermaken op het park. 

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

Naast een bezoek aan Speelland is het ook zeker leuk om het safaripark te bezoeken. Je kunt net als bij een echt safari in Afrika met je eigen auto door het park rijden. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om de vooral Afrikaanse dieren te bewonderen. Ook in dit safaripark ben je wel een dagje zoet met het gezin!

Je kunt daarom in de zomer prima een weekendje weg gaan naar de Beekse Bergen als je beide parken bezoekt. Hier heeft de Beekse Bergen ook op ingespeeld door genoeg mogelijkheden om te overnachten te creëren rondom het park. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten tussen de dieren op het park. Wil je meer informatie over het safaripark, Speelland en de mogelijkheden om te overnachten, lees dan onze blog de Beekse Bergen met kinderen

Beekse Bergen met kinderen
Beekse Bergen met kinderen

Pretparken in Brabant met kinderen #3: DippieDoe

DippieDoe is misschien niet het grootste pretpark van Brabant, maar wij vinden het wel één van de leukste pretparken in Brabant met kinderen. Je hebt bij dit attractiepark een gedeelte binnen en een gedeelte buiten. Het binnengedeelte is eigenlijk een soort grote indoorspeeltuin, waarbij kinderen nog een aantal kleine attracties kunnen bezoeken zoals een carroussel en een ronddraaiende bank (we weten niet goed hoe we de attractie moeten omschrijven ;)). 

Het buitengedeelte in dit pretpark vinden wij het leukste en hier vindt je verschillende attracties vooral voor jongere kinderen. Wat een groot voordeel van het park is, is dat het niet super groot is en dat het daardoor vrij overzichtelijk is. Doordat onze dochter in de meeste attracties zelf kon en al snel in de speeltuin vriendinntjes had gemaakt, kon ze al vrij snel zelfstandig in de verschillende attracties, terwijl wij vanaf het terras zicht op haar hadden. 

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

In het buitengedeelte heb je zeven verschillende attracties, die voornamelijk voor jonge kinderen geschikt zijn! Daarnaast heb je in het park drie grote speeltuinen, een midgetgolfbaan en een mega springkussen. Wel zijn er een aantal attracties waar bepaalde lengterestricties voor gelden, dus kijk vooraf even op de website waar je kinderen allemaal in mogen. 

Als we uit dit lijstje van leukste pretparken in Brabant met kinderen onze favoriet mogen kiezen dan is het toch wel dit pretpark! Onze dochter vermaakt zich hier iedere keer weer enorm goed. Wil je meer informatie over dit pretpark en wat er allemaal te doen is voor kinderen, lees dan onze uitgebreide blog DippieDoe met kinderen

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Pretparken in Brabant met kinderen #4: BillyBird Park Hemelrijk

Het Billybird Park Hemelrijk in Volkel is ook een park met een verzameling van activiteiten die je hier met kinderen kunt ondernemen. Zo heb je een groot meer waar het park omheen is gebouwd en waar je in de zomer ook prima een dagje aan het strand kunt liggen en je kinderen kunnen spelen in het Aquafun park. 

Door het hele park vind je daarnaast ook een hoop speeltuintjes en ook heeft het park verschillende attracties, waaronder een achtbaan. Hier moeten kinderen wel minimaal 110 cm groot voor zijn om er in te mogen. Daarnaast heeft het pretpark een draaimolen, zweefmolen, theekopjes, botsauto’s en een groot verkeersplein. 

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Wat dat betreft is dit park qua oppervlakte nog best groot en minder overzichtelijk dan bijvoorbeeld DippieDoe. Uiteraard is er een groot meer bij, dus moet je kleine kinderen goed in de gaten houden. Ook zijn er mogelijkheden om bij slecht weer binnen te spelen. Zo hebben ze een indoorspeeltuin en ook een grote ballenbak binnen. 

Zeker in de zomer kun je je hier prima een hele dag goed vermaken. Daarnaast ligt er in de buurt van het pretpark ook nog Dierenpark Zie Zoo wat je makkelijk kunt combineren met pretpark BillyBird. Voor meer informatie over beide parken in Volkel, lees onze uitgebreide blog Volkel met kinderen

Volkel met kinderen
Volkel met kinderen

Pretparken in Brabant met kinderen #5: Avonturenpark Kids Wonderland

Het kleinste attractiepark in deze lijst van pretparken in Brabant met kinderen is Avonturenpark Kids Wonderland in Molenschot. Je kunt het park ook wel vergelijken met een grote indoorspeeltuin met een aantal extra activiteiten. Zo is het grootste gedeelte binnen te beleven. Naast de standaard speeltoestellen die je bij indoorspeeltuinen tegenkomt, heb je hier een aantal kleine ‘attracties’ voor kinderen.

Zo zijn er een soort van trapvliegtuigjes die over een baan gaan en waar je samen met je kinderen in kunt gaan. Ook is er een soort van Cakewalk (vroeger van de kermis) waar kinderen door heen kunnen lopen en waar ze onderweg allerlei hindernissen tegenkomen zoals bewegende trappen, trillende vloeren en lopende banden. Ook zijn er stoelen waar kinderen zich omhoog kunnen trekken via een touw. 

Pretparken in Brabant met kinderen
Pretparken in Brabant met kinderen

Daarnast heb je een buitenterrein, waar je nog een grote speeltuin vindt en waar een groot springkussen te vinden is. De prijs van Kidswonderland is iets hoger dan bij een binnenspeeltuin, maar een stuk lager dan bij de meeste attractieparken. Je kunt je hier prima een halve dag vermaken, maar dan hebben de meeste gezinnen het ook wel gezien. 

Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende attracties even op de website van Avonturenpark Kids Wonderland. 

Pretparken in Brabant met kinderen
Pretparken in Brabant met kinderen
Scroll naar boven