Pretpark Tivoli met kinderen

Pretpark Tivoli met kinderen: leuke activiteit in de buurt van Nijmegen!

Pretpark Tivoli stond al een tijdje op ons lijstje om naar toe te gaan en tijdens een citytrip naar Nijmegen afgelopen zomervakantie was het dan eindelijk zover. Wij hebben het pretpark ook toegevoegd aan onze blog Nijmegen met kinderen, waarin we al verschillende leuke activiteiten en tips gaven over deze stad. Naar aanleiding van ons bezoek aan pretpark Tivoli schrijven we deze uitgebreide review. 

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

Pretpark Tivoli met kinderen: algemene informatie!

Pretpark Tivoli ligt in het plaatsje Berg en Dal op een paar minuten rijden van de stad Nijmegen. Als we bij het pretpark (tegen de middag) aankomen, kunnen we de auto (betaald) parkeren op een stuk terrein recht voor het pretpark. Vanaf hier lopen we in nog geen minuut naar de ingang toe. 

De entreeprijs van het park vinden wij schappelijk. Het is nog niet de helft van de prijs die je betaalt bij de meeste pretparken in Nederland. Uiteraard heb je hier ook een stuk minder attracties, maar voor onze dochter van zes jaar is dat ook geen enkel probleem. Wij vinden dit soort overzichtelijke parken juist erg fijn, aangezien we hier onze dochter best alleen in een attractie durven te laten gaan. Kaartjes voor het park kun je vooraf online kopen. 

Op de website lezen we dat het park geschikt is voor kinderen van twee tot en met tien jaar, waarbij het voor kinderen van een jaar of negen/ tien wel wat aan de saaie kant kan zijn. Dan zijn er niet zoveel attracties die echt leuk voor deze doelgroep zijn. Op rustige dagen kan het zijn dat niet alle attracties tegelijkertijd open zijn. 

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

Pretpark Tivoli met kinderen: het park

Het park Tivoli is niet super groot, maar het heeft genoeg leuke attracties voor jonge kinderen. De eerste attractie die je tegenkomt als je de poort binnenloopt is een soort van schommelschip in de vorm van een vliegtuig. Onze dochter is gelijk enthousiast en wil hier gelijk in. Voordeel van het park (toen wij er waren) is dat je nergens (lang) hoeft te wachten. In de meeste attracties hoef je hooguit een ritje te wachten voordat je in de attractie kunt.

Wat ook erg fijn is, is dat onze dochter die iets groter is dan 120 cm overal in mag (al dan niet onder begeleiding van ons). Bij de meeste attracties mag ze er ook zelfstandig in. Een van de grootste attracties in het park is de achtbaan. Deze achtbaan maakt steeds twee rondjes over een hele baan en gaat op sommige punten echt wel hard. Onze dochter kan van dit soort attracties geen genoeg krijgen en kan hier makkelijk een aantal maal achter elkaar in. 

Naast deze achtbaan heb je ook nog een zweefmolen, botsauto’s, een spookslot, een treintje, een baan met electrische auto’s en een hele snelle bijen attractie waar je behoorlijk misselijk in wordt als ouder ;). 

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

Voor de wat kleinere kinderen zijn er dan ook nog een klein reuzenrad, bootjes, auto’s over een baan, een vliegend piratenbootje, zelfsturende bootjes en een draaimolen. Daarnaast is er ook een soort van treintje waar kinderen in kunnen en die onderweg stopt en waar ze een korte show kunnen zien. 

Naast al deze attracties heb je ook nog trampolines, een springkussen, een gedeelte met water en een speeltuin. Ook kunnen kinderen nog naar een 4D bioscoop, is er een show, kun je er midgetgolfen en spelen met zand. Kortom er is genoeg vermaak om je minimaal een halve dag goed te vermaken met het gezin!

Ook is er nog een binnengedeelte met een speeltuin en plekken om te kleuren en met Lego te spelen. Dus ook als het weer wat minder is, kun je toch met je kinderen binnen verder spelen. 

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

Pretpark Tivoli met kinderen: eten en drinken!

Pretpark Tivoli heeft een groot restaurant (Boscafé) in de buurt van de ingang, waar je prima kunt eten. De menukaart is hier net wat uitgebreider dan dat je normaal bij de meeste eetgelegenheden in pretparken ziet. Ook is het mogelijk om hier met het gezin te tafelgrillen. Je kan zowel binnen als buiten op het terras zitten. Wij hebben hier lekker in de zon genoten van een drankje en wat nachos. 

Vooraf hadden we al geluncht bij het pannenkoekenhuis wat recht tegenover het pretpark zit. Hier kun je prima lunchen  (pannenkoek, tosti, uitsmijter en nog meer van dit soort lunchgerechten) en er zit op het binnenterrein van dit restaurant ook een klein speeltuintje voor de kinderen. Beide opties zijn daarom een aanrader wat ons betreft. 

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

Pretpark Tivoli met kinderen: conclusie!

Wij houden echt van dit soort pretparken. Voor onze dochter van zes jaar is het ook echt ideaal omdat het groot genoeg is en de meeste attracties ook nog heel leuk zijn voor haar. Daarbij is ook een voordeel dat onze dochter met haar lengte ook in de meeste attracties zelfstandig kan. Wij hebben ons daarom ook echt de hele middag vermaakt en zijn tot de laatste minuut in het park gebleven. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Tivoli. 

Pretpark Tivoli met kinderen
Pretpark Tivoli met kinderen

Waar overnachten in de buurt van pretpark Tivoli met kinderen?

Pretpark Tivoli ligt praktisch in Nijmegen en hier heb je uiteraard het grootste aanbod om te overnachten. Toch zijn er ook in Nijmegen niet super veel hotels, die echt een familiekamer aanbieden voor gezinnen. Toch hebben we een aantal kindvriendelijke hotels in Nijmegen op een rij gezet.

Budget Hotel: Hotel Nimma

Middenklasse Hotel: Boat ‘Opoe Sientje’

Luxe Hotel: Hotel Oranjestaete

Voor de hele lijst met hotels in Nijmegen klik dan hier

Scroll naar boven