Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen: alle informatie op een rij!

Is pretpark Oud Valkeveen met kinderen een aanrader, kregen we laatst als vraag van een volger van onze Instagram pagina. Wij hadden eerlijk gezegd nog nooit van het pretpark gehoord, maar toen we hoorden dat het speelpark op nog geen half uur rijden van Amsterdam ligt, vonden we het leuk om tijdens ons recente weekendje Amsterdam dit pretpark toch maar eens te bezoeken. En wat dat betreft kunnen we op de vraag van onze volger nu wel stellen dat het zeker een aanrader is met jonge kinderen! Naar aanleiding van ons bezoek aan het park geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan dit pretpark met kinderen. 

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen
Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen: algemene informatie!

We rijden op zondagochtend vanuit ons hotel in Amsterdam in een half uurtje naar het speelpark in Naarden en parkeren de auto voor het speelpark gratis op de grote parkeerplaats. We zijn er iets na tienen als het park net open is en we kunnen gelijk naar binnen lopen. Het is nog niet zo heel druk en dat zal de rest van de dag ook zo blijven. Wat ons betreft een groot voordeel, aangezien we hierdoor bij de meeste attracties niet hoeven te wachten. Sterker nog, Sophie kan bij sommige attracties gewoon blijven zitten om nog een rondje in de attractie te doen. 

Het speelpark ligt aan het water en in het speelpark loopt uit op een strand met bedjes aan een groot meer. In de zomer is het daarom mogelijk om ook een dagje speelpark te combineren met een dagje liggen op het strand. Wij zijn er in oktober en ondanks de temperatuur prima is, is het te koud om op het strand te gaan liggen. Het park zelf ligt rondom een wat kleinere plas en hierdoor maak je eigenlijk een rondje rondom deze plas als je alle attracties wil doen. 

Het park is niet super groot, waardoor het prima te bewandelen is. Ook met de buggy kun je hier prima uit de voeten. Kaartjes voor het park kun je vooraf online op de website van het speelpark kopen en je krijgt dan een mailtje met de tickets. Je kunt deze via je telefoon laten scannen bij de kassa om naar binnen te kunnen. 

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen
Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen: het park

Je kunt in pretpark Oud Valkeveen met kinderen heel erg veel spelen. Er zijn heel erg veel speeltoestellen verspreid over het park en daarnaast zijn er ook verschillende attracties voor de kinderen. Zo heb je een kinderachtbaan, elektrische auto’s, elektrische kippen/ konijnen, botsauto’s, een klein schommelschip, een soort van zweefmolen (zwierezwaai), reuzeglijbaan, draaimolen, boomstammetje, Eagle Tower en een karretje wat schommelend over een baan gaat (we weten niet hoe we deze attractie beter kunnen omschrijven ;)). 

Daarnaast rijdt er een treintje door het hele park en kun je met je kinderen in een waterfiets op de plas water in het midden van de park. Onze dochter is ongeveer 1,25 meter groot en mocht hierdoor in alle attracties, waarbij er soms begeleiding van ons als ouders noodzakelijk was. Kijk vooraf even op de website in welke attractie je kinderen wel en niet mogen. 

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen
Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

Ook is er een binnenspeeltuin, waar kinderen in een soort van onderwaterwereld kunnen spelen. Een ander gedeelte dat overdekt is, is Piratika eiland, waar kinderen met balletjes op elkaar kunnen schieten. Naast de verschillende speeltuintjes kunnen kinderen zich ook uitleven op trampolines, is er een grote vulkaan die ze kunnen beklimmen en is er een doolhof op het park te vinden. 

Houdt er wel rekening mee dat niet alle attracties tegelijkertijd open zijn en dat ze met bepaalde uren werken wanneer bepaalde attracties open zijn. Wij hadden dat de eerste keer niet door (het stond er ook niet duidelijk bij en je kon ook muntgeld in de attractie gooien) bij een individuele attractie en kregen hierdoor gelijk te horen van een medewerker dat we niet zelfstandig de attractie mochten doen zonder begeleiding. 

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen
Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

In weekenden en vakanties zijn er verschillende shows te zien in het theater van het park! Zo hebben ze een boevenshow, een dansshow met dansers, een vakantieshow en een Western show. Toen wij er waren in oktober was het theater dicht en waren er geen shows die je kon bezoeken. 

Ook is het mogelijk in pretpark Oud Valkeveen met kinderen om op zoek te gaan naar goud in de goudmijn. Je kunt voor 2 euro een emmertje kopen en dan op zoek gaan in de mijn naar goud. In de zomer bij het strand is er nog een luchtkussen waar de kinderen op kunnen spelen. Zeker in de zomer lijkt het ons zeker leuk om nog een keertje terug te komen naar dit speelpark in Naarden. 

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen
Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen: eten en drinken

Er zijn verschillende horecagelegenheden bij het speelpark. Zo is er op een centraal punt in het park het Smulplein, waar ze frietjes, snacks, tosti’s en broodjes verkopen. Toen wij er waren was dit ook de enige horecagelegenheid die open was. Hierdoor was dus de keuze qua lunch tussen de middag vrij beperkt. 

Het speelpark heeft ook een restaurant en als deze open is kun je hier terecht voor wat luxere broodjes en wat gezondere keuzes qua lunch. Wat dit precies inhoudt staat niet op de website vermeldt en hebben we dus ook niet zelf kunnen onderzoeken. Ook kun je in de zomer terecht bij de strandtent aan het water voor een drankje of een ijsje en staat er ook in de buurt van het strand een ijskar. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf eten mee te nemen. We zagen genoeg gezinnen die dit gedaan hadden. In het midden van het park staan genoeg picknickbanken om buiten te lunchen met het gezin. 

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen
Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen: conclusie

Wij hebben ons een volle dag in dit speelpark vermaakt. We waren er al bij de opening van het park en we hebben afgesloten om 17.00 uur met een laatste rondje in de achtbaan. Zeker voor jonge kinderen is er genoeg te doen voor een hele dag speelplezier. Daarbij is het voordeel dat het niet een super groot park is, zoals bijvoorbeeld een Efteling, waardoor het ook heel erg overzichtelijk is. Wat dat betreft is het zeker een leuk park om te bezoeken als je een keer in de buurt bent van de plaats Naarden. 

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen
Pretpark Oud Valkeveen met kinderen

Pretpark Oud Valkeveen met kinderen: waar slapen?

Wil je tijdens je bezoek aan pretpark Oud Valkeveen met kinderen er een weekendje van maken, dan is Amsterdam wel de leukste plaats om te overnachten in de buurt. Het is één van de grote steden die het dichtste bij het pretpark in de buurt ligt en in Amsterdam is uiteraard ook genoeg te doen voor kinderen. Wij schreven hierover al eens de blog Amsterdam met kinderen, waarin we alle activiteiten in de stad op een rij zetten. Hieronder een aantal tips op basis van onze eigen ervaringen.

Wij hebben al verschillende malen in Amsterdam met onze dochter geslapen en van verschillende hotels een review geschreven. We zetten onze aanraders hieronder op een rijtje voor jullie:

Olympic Hotel Amsterdam: klik voor een uitgebreid verslag over dit hotel hier.  

Banks Mansion Boutique Hotel: klik voor een uitgebreid verslag over dit hotel hier.  

Volkshotel Amsterdam: klik voor een uitgebreid verslag over dit hotel hier.  

Westcord Fashion Hotel: klik voor een uitgebreid verslag over dit hotel hier.  

Volkshotel Amsterdam met kinderen
Olympic Hotel Amsterdam met kinderen

Scroll naar boven