Pretoria met kinderen

Beste reistijd Pretoria met kinderen

Je kan de stad Pretoria met kinderen het gehele jaar bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus kan het wel erg fris zijn, aangezien het dan winter is in Zuid-Afrika en ligt de temperatuur tussen de 10 en 20 graden. In de maanden november, december, januari en februari is het zomer in Pretoria en stijgen de temperaturen naar de 30 graden toe. Wel een nadeel van deze periode is dat het dan meer dagen regent.

De maanden tussen de zomer en de winter in, zijn eigenlijk de beste maanden om de stad te bezoeken. Het regent dan niet meer zoveel en de temperatuur is nog erg goed. Het gaat dan om de maanden april, mei, september en oktober.

Pretoria met kinderen

Vervoer naar Pretoria

De meeste gezinnen met kinderen die een rondreis door Zuid-Afrika maken, doen dit met een huurauto. Je kan in Zuid-Afrika gebruik maken van het openbaar vervoer, maar zeker met kinderen is dat niet ideaal. Je bent vaak een stuk langer onderweg en je hebt veel minder vrijheid dan dat je dat met een huurauto zou hebben.

Pretoria met kinderen

Kinderactiviteiten Pretoria

#1 Pretoria Zoo

Je kunt in Pretoria met kinderen naar de dierentuin toe. De National Zoological Garden (zoals de dierentuin officieel heet) ligt in het centrum van de stad Pretoria en je kan hier de meeste grote Afrikaanse dieren spotten zoals de olifant, de giraf, de buffel, de neushoorn, de zebra en de krokodil. De dierentuin is vrij groot en het is mogelijk om een golfkar te huren om op die manier door de dierentuin heen te rijden met jouw kinderen.

Qua eten en drinken is het in deze dierentuin niet best gesteld en zijn er maar weinig opties waar je uit kan kiezen. Je kan dan beter zelf wat te eten en te drinken meenemen voor het gezin. Je hebt ongeveer een halve dag nodig om alle dieren te bekijken, dus je kan er ook voor kiezen om de dierentuin in de ochtend te bezoeken en daarna ergens anders te gaan lunchen of na de lunch de dierentuin te bezoeken.

#2 Croc City and Reptile Park

Op een half uurtje rijden van Pretoria ligt het Croc City and Reptile Park. Het belangrijkste dier dat je hier kan spotten is de krokodil. Die heb je hier dan ook erg veel op deze bestemming. Er wordt voorlichting over deze krokodillen gegeven en je kan in dit park ook andere reptielen bewonderen zoals verschillende soorten slangen.

Het park is niet super groot, maar door de voorlichtingen, heb je hier toch vermaak voor een paar uur. De verzorgers van de dieren kunnen veel vertellen over de dieren. Kinderen kunnen hier ook op de foto met verschillende slangen en ook met een baby krokodil. Uiteraard moet je voor jezelf een afweging maken of je dat moet willen met wilde dieren.

Voor kinderen is het leuk om met een zipline over een meertje met krokodillen te ziplinen. Erg spannend voor kinderen! Je betaalt hier wel een extra bedrag voor deze activiteit. Daarnaast zit er een restaurant bij het centrum met verschillende opties voor kinderen zoals bijvoorbeeld pizza’s. Ook is er een speeltuin voor kinderen op het terrein.

#3 Rietvlei Nature Reserve

Je kunt hier met jouw eigen huurauto rijden en in een paar uur heb je het park wel gezien. Je rijdt hier over verharde wegen en je hebt kans om in dit park de zebra’s, de bok, de neushoorn en de cheeta te spotten. Het park heeft een kleine koffieshop, waar je prima kan lunchen. Wel is deze koffieshop op maandag gesloten. Je kan hier ook picknicken of bbq’en rondom het grote meer bij het park.

De entreeprijs van het park is niet al te hoog, waardoor de prijs kwaliteit verhouding van het park erg goed is. Zeker als je met jonge kinderen bent, kan dit een ideaal natuurpark zijn om te bezoeken voor een paar uur en dieren te spotten.

#4 Bounce

Willen je kinderen even wat energie verbranden, dan is dit trampolinepark een goede optie. Het trampolinepark van Bounce ligt iets buiten het centrum van de stad op ongeveer een kwartier rijden met de auto. Je hebt hier verschillende trampolines en ook een klimwand, waar de kinderen kunnen klimmen. Ze hebben hier ook een Supertramp, dat de grootste trampoline van Zuid-Afrika is.

Ook is er een ruimte met blokken, waar kinderen kunnen bouwen. Je kunt hier per uur entree betalen voor jouw kinderen. Meestal heb je aan een uurtje (of 2) ook wel voldoende bij dit soort trampolineparken. Dit is ook een prima kinderactiviteit in Pretoria als het minder weer is.

#5 Zita Park

Een leuk park dat je in Pretoria met kinderen kan bezoeken is het Zita Park. Het Zita Park ligt iets buiten het centrum en je rijdt er in ongeveer 20 minuten naar toe. Het Zita Park heeft speeltuintjes in het park en ook een zwembad met een leuke glijbaan. Neem dus zeker je zwemkleding mee als je met kinderen dit park bezoekt.

Het park heeft veel grasvelden, waardoor het ook een prima plek is om te picknicken met het gezin. Het park is iedere dag van 9 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag open. Je betaalt een kleine entreeprijs om het park te bezoeken, waardoor er ook geen zwervers in het park zitten. Je kunt daarom ook heel goed een wandeling maken door het park. Het is mogelijk om naar het toilet toe te gaan in het park.

Een andere plek waar je de drukte van de stad kan ontvluchten is de botanische tuin van Pretoria. Deze tuinen liggen ook iets buiten het centrum van de stad op ongeveer een kwartiertje rijden met de auto. Je betaalt hier een paar euro entree per persoon en dit is een mooi park met theehuis, waterval, mooie wandelpaden en eindeloze grasvelden. In het weekend is het hier erg druk met locals die gaan picknicken in het park.

Pretoria met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Pretoria

Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke restaurants in Pretoria, waar je met het gezin kan eten. We zetten een aantal van deze kindvriendelijke restaurants hieronder op een rij.

Blue Crane restaurant: dit restaurant ligt in het centrum van de stad en het restaurant ligt in een prachtig gebied aan het water. Je hebt vanaf het terras van het restaurant uitzicht over het water en de diversen vogels die hier verblijven. Bij het restaurant ligt ook een speeltuin met huisjes op palen en een glijbaan.

The Barn Restaurant: dit kindvriendelijke restaurant ligt iets buiten het centrum op ongeveer een kwartier rijden met de auto. Het restaurant is op een boerderij, waar verschillende dieren te vinden zijn zoals koeien, kippen en eenden. Je kunt hier verschillende gerechten bestellen, waaronder pizza’s en kinderen kunnen spelen rondom het restaurant op bijvoorbeeld de speeltractor.

Burger Bistro: dit restaurant ligt iets buiten het centrum van Pretoria op ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Je kunt hier (zoals de naam al doet vermoeden) lekkere hamburgers eten. De porties zijn behoorlijk groot, dus je gaat zeker niet met honger naar buiten.

Pretoria met kinderen

Kindvriendelijk hotel Pretoria

Je kunt in Pretoria met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke hotels in Pretoria. Op basis van de beoordelingen van gezinnen met kinderen hebben we in iedere prijsklassen de best beoordeelde accommodatie geselecteerd voor jullie. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Georganiseerd reizen door Zuid-Afrika

Je kan natuurlijk ook met een groepsreis naar Zuid-Afrika toe. Je gaat dan in een groep en met een gids op pad door het land. Ook zijn er individuele rondreizen, waarbij TUI alles voor jou boekt en dat je wel zelf met het gezin op pad gaat. Kijk voor meer informatie over dit soort georganiseerde reizen eens op de website van reisorganisatie TUI.

Scroll naar boven