Port Elizabeth met kinderen

#1 Bayworld

Één van de leukste kinderactiviteiten in Port Elisabeth is een bezoek aan Bayworld. In Bayworld zijn verschillende dingen die je met kinderen kunt doen. Zo ligt er in Bayworld een museum en kun je in Bayworld ook verschillende dieren bezichtigen.

Het museum dat in Bayworld ligt is het Port Elisabeth museum. Het Port Elisabeth museum is één van de oudste musea in Zuid-Afrika en je kan hier verschillende exposities bekijken op het gebied van dino’s, zeedieren, vogels, kostuums en allerlei andere curiositeiten.

Daarnaast ligt er in Bayworld Snake Park, waar je met kinderen heel veel verschillende reptielen kan bekijken zoals slangen, krokodillen en schildpadden. Ook is er in Bayworld Oceanarium, waar je veel zeedieren kan bekijken. Momenteel zijn ze Oceanarium aan het verbouwen en de vraag is een beetje of het terug gaat komen in Bayworld of dat het naar een heel andere plek gaat verhuizen in Port-Elizabeth.

Port Elizabeth met kinderen

#2 Splash World

Je kunt in Port Elizabeth met kinderen op een warme dag ook naar een waterpark toe. Splash World ligt in de buurt van het strand (Kings Beach) en heeft verschillende zwembaden en glijbanen voor kinderen. Het is niet een super groot waterpark, maar zeker wel leuk om een paar uurtjes met kinderen heen te gaan.

Je hebt hier 5 verschillende glijbanen, waarvan 3 glijbanen voor de wat jongere kinderen. Daarnaast is er een lazyriver, waar je met een band lekker kunt dobberen. Er zijn in het waterpark behoorlijk wat lifeguards die de kinderen in de gaten houden. Je kunt zelf eten en drinken meenemen naar dit waterpark, maar er is ook een kiosk waar je wat kunt kopen.

#3 Wildlife bekijken

Je kunt in de omgeving van Port Elizabeth met kinderen ook wildlife gaan bekijken. Je hebt in de omgeving van Port Elisabeth verschillende natuurparken liggen die het bezoeken waard zijn en die je in principe in een dagtour kunt doen. Het bekendste nationale park in de omgeving van Port Elisabeth is Addo elephant park.

Addo Elephant Park ligt op een half uur rijden met de auto van Port Elisabeth en staat bekend vanwege de grote populatie olifanten die ze in het park hebben. Het is knap als je bij een bezoek aan dit nationale park de olifanten niet ziet. Je kan bij dit park ervoor kiezen om zelf met de auto het park te gaan verkennen of met een georganiseerde tour. Je kan in het Addo Elephant Park overigens ook de andere dieren van de bekende Big5 spotten.

Kindvriendelijk restaurant Krugerpark

Je kunt vanuit Port Elisabeth met kinderen ook een dagje naar het Kragga Kamma Game Park gaan. Dit park ligt op ongeveer 24 minuten rijden van Port Elisabeth af en je kan hier ook zowel met de eigen auto als met een georganiseerde tour (van 2 uur) het park verkennen. Het is niet een super groot park, waardoor je het park makkelijk in een dag kunt verkennen. Nadeel hiervan is wel dat het een beetje op een dierentuin lijkt en je minder het echte wildlife gevoel hebt bij de dieren.

Een derde park dat je in de omgeving van Port Elisabeth met het gezin kunt verkennen is het Shamwari Game reserve. Dit park ligt op ongeveer een uurtje rijden van Port Elisabeth en dit park wordt enorm goed beoordeeld door de gasten die hier geweest zijn. Je hebt hier ook verschillende luxe 5 sterren accommodaties. Dit is dus echt de plek als je op safari wil gaan in luxe.

Krugerpark met kinderen

#4 Boardwalk

Een leuk gebied waar je in Port Elisabeth met kinderen naar toe kan gaan is Boardwalk. Dit is een groot winkelcentrum dat in de buurt ligt van het strand en het is een gebied waar het leuk is om een rondje te lopen. Je hebt hier ook verschillende kermisattracties voor kinderen en ook is er een meer met bootjes, waar je met kinderen het water op kunt gaan.

Daarnaast heb je hier uiteraard in dit gebied verschillende winkels en restaurants. Ook kun je hier in de avond naar een muziekshow kijken met fonteinen die verlicht worden. Als je hier in het gebied rondloopt heeft het wel een beetje iets weg van Disney. Je hebt in het centrum dat niet zo heel groot is ook een arcadehal, waar je met kinderen spelletjes kan spelen.

Boardwalk is een plek waar je prima tegen het einde van de middag naar toe kunt rijden en hier ’s avonds een hapje kunt gaan eten met kinderen. Wel schijnt er ook veel leeg te staan en zijn de online recensies niet allemaal even goed over deze plek.

Port Elizabeth met kinderen

#5 Stranden Port Elisabeth

Port Elisabeth ligt aan het water en daarom kan je in Port Elisabeth met kinderen ook een dagje naar het strand. Je hebt verschillende stranden waar je met het gezin rondom Port Elisabeth naar toe kunt gaan. Je hebt in totaal 40 kilometer aan strand rondom Port Elisabeth. Bekende stranden waar je heen kunt gaan zijn Kings Beach, Hobie Beach, Humewood Beach, Pollock strand en Denville Beach.

Kings Beach ligt in de buurt van Bayworld en Boardwalk en je kunt dus deze drie kinderactiviteiten in Port Elisabeth met elkaar combineren op één dag. Het is het strand dat het dichtste bij de stad ligt en je hebt bij het strand genoeg faciliteiten voor kinderen.

Zo is er in de buurt van het strand een speeltuin, een minigolfbaan en ook een kartbaan voor kinderen. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon lekker naar het strand te gaan en in de zee te zwemmen bij Kings Beach.

Overige kinderactiviteiten Port Elizabeth

Je kunt in Port Elizabeth met kinderen nog meer activiteiten ondernemen. We zetten de leukste kinderactiviteiten in Port Elisabeth hieronder kort op een rij.

#6 Baywest Mall: dit is een leuke shoppingmall om met kinderen naar toe te gaan. Baywest Mall ligt iets buiten het centrum van Port Elisabeth en je rijdt hier in ongeveer 20 minuten naar toe. Je kunt bij deze shoppingmall naast shoppen ook geen schaatsen, bowlen en naar de film toe. Daarnaast heeft de shoppingmall een foodcourt, waar er genoeg keuze is voor iedereen van het gezin.

#7 Gravity indoor Trampoline Park: dit trampolinepark ligt op het terrein van de Baywest Mall en daarom zijn deze 2 kinderactiviteiten in Port Elisabeth prima met elkaar te combineren. Het concept is helder. Kinderen kunnen hier hun energie kwijt op de verschillende trampolines. Uiteraard is dit ook een prima activiteit als het wat minder weer is in Port Elisabeth.

#8 SANCCOB Gqeberha: dit is een centrum die pinguïns redt en het doel van het centrum is om naast pinguïns te redden, ook mensen meer te informeren over de wilde dieren. De entree is gratis en je kan hier de vrijwilligers aan de slag zien met deze mooie beestjes.

#9 Donkin Heritage Walk: je kunt met het gezin ook een rondje lopen door het centrum van Port Elisabeth. Je hebt in het centrum van de stad genoeg historische gebouwen die je kan bekijken. Ze hebben hier zelfs een route voor opgezet met de naam Donkin Heritage Walk. Deze route verbindt 51 historische gebouwen met elkaar.

Toch zijn de recensies van deze wandeling niet allemaal even goed en dan gaat het met name over de veiligheid van deze wandeling met betrekking tot overvallen. Informeer dus vooraf goed bij bijvoorbeeld het toeristenbureau van Port Elisabeth of je deze wandeling met kinderen wel moet maken!

Kindvriendelijke restaurant Port Elizabeth

Je hebt in Port Elizabeth genoeg leuke restaurants waar je wat kan eten met het gezin. We hebben hier een aantal leuke tips op een rijtje gezet, waar je prima in Port Elizabeth met kinderen kunt gaan eten.

Vovo Telo: dit is een bakkerij, waar je prima met kinderen kunt gaan lunchen. Je hebt meerdere vestigingen in Zuid-Afrika van Vovo Telo en de vestiging van Vovo Telo in Port Elisabeth ligt in de leuke wijk Richmond Hill. Kinderen kunnen hier de bakkers aan het werk zien en je kan hier broodjes, pizza’s en gebak eten in dit kindvriendelijke restaurant.

Fushin: dit is misschien wel het meest trendy restaurant in Port-Elisabeth en je kunt hier terecht voor de Aziatische keuken en dan met name sushi. Ook dit restaurant ligt in de wijk Richmond Hill en de ingrediënten worden uit de gehele wereld gehaald. Wil je een keertje uitpakken met het diner, dan is een bezoek aan dit restaurant zeker een aanrader.

Something Good Roadhouse: dit kindvriendelijke restaurant ligt iets buiten het centrum van Port Elisabeth op ongeveer een kwartier rijden van het centrum van de stad. Dit restaurant heeft een grote speeltuin bij het restaurant liggen en ook op de menukaart is er een speciaal kindermenu aanwezig. Je kan bij dit restaurant burger, pizza’s, tapas, salades en visgerechten eten.

Port Elizabeth met kinderen

Kindvriendelijk hotel Port Elizabeth

Je kunt in Port Elizabeth met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende leuke kindvriendelijke accommodaties waar je kan verblijven in Port Elizabeth. Wij hebben een selectie gemaakt van de best beoordeelde accommodaties in Port Elizabeth door gezinnen met kinderen. Al deze accommodaties hebben een zwembad, wat met kinderen altijd wel lekker is. Zo kun je aan het einde van de dag nog even zwemmen. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Georganiseerde reis door Zuid-Afrika met het gezin

Scroll naar boven