Porec met kinderen

Porec met kinderen: 6 activiteiten met het gezin!

Wat te doen in Porec met kinderen? Porec is één van de meest bezochte steden in Istrië door toeristen als ze op vakantie zijn in Kroatië. Wij namen de stad al op in de blog Istrië met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in de regio voor gezinnen op een rij zetten. Wij vonden het een leuke stad om te bezoeken, waar ook nog eens een hoop te doen is voor kinderen. Naar aanleiding van ons bezoek zetten we de leukste activiteiten in Porec met kinderen op een rij. 

Porec met kinderen
Porec met kinderen

Porec met kinderen #1: waterpark Aquacolors

je kunt in Porec met kinderen naar een waterpark toe in de zomermaanden. Dit waterpark ligt op nog geen zes minuten rijden ten zuiden van de stad. Dit is het grootste waterpark van Istrië en heeft meer dan tien verschillende soorten glijbanen. Wat dat betreft kun je in dit waterpark je makkelijk een hele dag vermaken met het gezin. 

Kijk vooraf even op de website van het waterpark van welke glijbanen de kinderen allemaal precies af mogen, aangezien er bij bepaalde glijbanen een minimumleeftijd en ook een minimumlengte vereist is. Toch is er ook genoeg te doen voor de wat kleinere kinderen. Zo is er een Children’s Experience Pool met allerlei speeltoestellen en glijbanen voor deze jongste doelgroep. 

Ook heeft het waterpark een lazyriver waar je met een grote band je mee kunt laten drijven op de golven. En voor ouders is er ook een soort van welness gedeelte om te relaxen en is er een zwembad met strand en kunstmatige golven. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de website van het waterpark

Porec met kinderen #2: Adventurepark Sky Fox

Je kunt in Porec met het gezin ook een halve dag naar een klimpark toe. Dit klimpark ligt op ongeveer tien minuten rijden van het centrum van de stad. Dit klimpark heeft verschillende parcours voor verschillende leeftijden en kinderen vanaf vier jaar kunnen hier al klimmen. Je kunt kiezen uit vier pakketten bij het klimpark. 

Het eerste pakket is het kinderpakket en deze activiteit duurt twee uur. Kinderen kunnen dan drie parcours lopen (groen, wit en geel) en ook is er een klimwand en een labyrint. Dit is het pakket voor kinderen van vier tot en met tien jaar. Voor kinderen vanaf twaalf jaar is er een oranje en zwart parcours en ook kunnen deze kinderen ziplinen. Wil je dan ook nog de Giant Swing doen dan kun je het gouden pakket bestellen.

Houdt er wel rekening mee dat de prijzen behoorlijk hoog zijn en dat het een kostbaar uitje kan zijn als je met het hele gezin gaat klimmen. Ook moet je rekening houden in de zomermaanden dat het overdag behoorlijk warm kan zijn voor kinderen om te klimmen. Het advies is dan ook om zo vroeg mogelijk op de dag naar het klimpark te gaan. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende parcours even op de website van Adventurepark Sky Fox.

Porec met kinderen #3: Dinopark Funtana

Bezoek je Porec met kleine kinderen dan kan het Dinopark Funtana een leuke optie zijn. Dit dinopark ligt ten zuiden van de stad op ongeveer tien minuten rijden met de auto. Je kunt je hier met kleine kinderen minimaal een halve dag prima vermaken. Want naast de grote namaak dino’s die je hier kunt bekijken zijn er nog verschillende andere activiteiten die je hier kunt ondernemen met kinderen. 

Je kunt dit dinopark een beetje vergelijken met een groot stadspark, waar je leuk kunt wandelen en waar je onderweg allerlei dino’s tegenkomt. Uiteraard vind je hier ook genoeg informatie over deze uitgestorven dieren. Naast de dino’s die je kunt bekijken zijn er ook een aantal attracties voor kleine kinderen in het park. Zo heb je een klein reuzenrad, een achtbaan, een schommelschip en een treintje.

Ook zijn er verschillende shows (uiteraard over dino’s) die je in het park kunt bezoeken. Daarnaast is er een soort van kinderboerderij voor de kinderen en kunnen kinderen hier ook op een pony rijden. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Dinopark Funtana

Porec met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten, zijn er nog een aantal activiteiten die je in Porec met kinderen kunt doen. We zetten ze kort op een rijtje. 

#4 Dolfijnen spotten: je kunt vanuit Porec op zoek gaan naar dolfijnen. Deze dieren zijn vaak in de ochtend en in de avond te vinden voor de kust, aangezien het dan wat rustiger is op zee en er veel vis te vinden is. In de stad Porec zijn genoeg aanbieders van deze dolfijntochten, dus loop je een rondje langs de boulevard dan kom je ze zeker tegen. 

#5 Dagje Venetië: dagelijks vertrekken er boten vanaf Porec naar de Italiaanse stad Venetië toe. Deze boten varen in iets minder dan drie uur naar deze prachtige Italiaanse plaats toe. In de namiddag kun je dan de boot weer terugnemen. Wij hebben deze boot genomen vanuit Porec en moeten zeggen dat we het een leuke trip vonden. Venetië is prachtig en het is zeker leuk om een keer de stad met je kinderen te bezoeken. Wij schreven over deze stad de blog Venetië met kinderen. 

#6 Baredine Cave: op iets meer dan tien minuten rijden van de stad Porec liggen deze grotten. Je kunt deze grotten bezoeken onder leiding van een gids. Deze rondleiding door deze grotten duurt ongeveer veertig minuten en in deze grotten ligt een meer en leeft de witte salamander. Verder is er een speeltuintje, kun je er een drankje doen op het terras en kunnen oudere kinderen hier ook abseilen. Ook kun je hier een bezoek brengen aan het traktormuseum. 

Venetië met kinderen
Venetië met kinderen

Waar overnachten in Porec met kinderen?

Je kunt in Porec met kinderen prima overnachten. Wij hebben de beste opties in iedere prijsklassen op een rij gezet hieronder. 

Budget accommodatie: Lanterna Sunny Resort by Valamar

Middenklasse accommodatie: Valamar Riviera Hotel & Residence

Luxe accommodatie: Hotel Materada Plava Laguna

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Porec even hier. 

Porec met kinderen
Porec met kinderen

Scroll naar boven