Popeye Village Malta met kinderen

Popeye Village Malta met kinderen: leuk uitje met het gezin!

Popeye Village Malta met kinderen is een aanrader! Wij bezochten dit park tijdens onze rondreis door Malta met onze dochter en wij hebben ons een hele dag goed vermaakt! Dit dorp op Malta dat gebouwd is voor de film Popeye is namelijk tegenwoordig een park dat erg leuk is om met kinderen te bezoeken. Naar aanleiding van ons bezoek aan Popeye Village schrijven we deze uitgebreide blog, waarin we alle informatie geven die je nodig hebt voor een bezoek aan Popeye Village Malta met kinderen. 

Popeye Village met kinderen
Popeye Village met kinderen

Popeye Village Malta met kinderen: algemene informatie

Popeye Village ligt in het noordwesten van het eiland en we rijden er vanaf ons vakantieadres in Bugiba in iets meer dan een kwartier heen met onze huurauto. Eigenlijk is het vanuit het hele land prima in een dagtrip te bezoeken, aangezien je ook vanuit de hoofdstad Valetta in iets meer dan een half uurtje rijden er bent. We arriveren bij het dorp een kwartier voordat het park open gaat en we parkeren de auto gratis voor de deur. 

Je kunt het park ook met de bus bezoeken en dan neem je de bus naar Mellieha Bay en vanuit daar neem je bus 101 naar Popeye Village. Uiteraard doe je er dan wel een stuk langer over dan dat je met de auto naar het dorp rijdt. 

Je kunt vooraf kaartjes kopen voor het park via de website en dan hoef je niet in de rij te staan bij de kassa. De meeste toeristen die het park bezochten kopen namelijk een kaartje aan de kassa, waardoor er best een lange rij kan ontstaan. Dit kun je dus voorkomen door vooraf online tickets te kopen. 

Je kunt het dorp zowel in de zomermaanden als de wintermaanden bezoeken. Voor beide perioden geldt een andere prijs, omdat je in de zomermaanden ook gebruik kunt maken van de zwemfaciliteiten van het dorp en dat is in de wintermaanden niet mogelijk. Wat ons gelijk opviel toen we het dorp bezochten was de vriendelijkheid van het personeel. Super vriendelijk begroet iedereen je van het personeel en er kwam ook spontaan een medewerker naar ons toe met de vraag of ze een foto van ons gezin bij één van de huisjes kon nemen. Erg attent vonden wij!

Popeye Village met kinderen
Popeye Village met kinderen

Popeye Village Malta met kinderen: het Dorp

Het dorp bestaat uit ongeveer twintig huisjes die gebouwd zijn om de film op te nemen. Deze huisjes liggen prachtig in een baai en zijn leuk om te bezoeken. Zo zie je dus verschillende decors waar de film is opgenomen en bij verschillende huisjes kunnen kinderen spelletjes spelen en spelen met verschillende attributen. 

Zo kon je bijvoorbeeld vier op een rij spelen, met zakjes in een bepaalde bak gooien en was er ook een klein parcours voor de kinderen. Daarnaast is er ook bij één van de huisjes een midgetgolf baan met meerdere holes, waar je gratis gebruik van mag maken. Wat dat betreft vonden wij het heel erg gericht op kinderen en daarmee dus ook erg kindvriendelijk. 

Popeye Village met kinderen
Popeye Village met kinderen

Popeye Village Malta met kinderen: het watergedeelte

Uiteraard is het leuk om een rondje te maken door het dorp, maar het leukste blijft toch het waterplezier dat je hier kunt hebben met de kinderen. Wij bezochten Popeye Village in de zomer en toen was het erg warm, waardoor het erg fijn was dat we verkoeling konden zoeken in het water. 

Er zijn eigenlijk twee gedeeltes waar je in Popeye Village Malta met kinderen naar toe kunt gaan. Je hebt het zwembad met speeltoestellen en je hebt het gedeelte met opblaasbare speeltoestellen in de zee. Bij beide gedeeltes staan genoeg strandbedjes om te liggen, zodat je als ouder ook even kunt relaxen als de kinderen aan het spelen zijn. 

Popeye Village met kinderen
Popeye Village met kinderen

Onze dochter van zeven jaar heeft zich de meeste tijd vermaakt bij de opblaasbare speeltoestellen en we moeten eerlijk zijn dat we dit zelf ook erg leuk vonden. Het is een soort van parcours dat je kunt lopen en het is uiteraard de kunst om niet in de zee te belanden. Je ziet daarbij dat kinderen doordat ze een stuk lichter zijn, vaak makkelijker het parcours lopen dan de volwassenen. ’s Middags houden ze ook een wedstrijd voor wie wil en dan kijken ze wie het snelste het parcours kan afleggen. Alleen al het kijken van deze wedstrijd vonden wij hilarisch.  

Daarnaast is voor de wat kleinere kinderen het zwembad een aanrader. Er staat een soort van groot speeltoestel met verschillende glijbanen in het water en kleine kinderen kunnen hier spelen. Daarnaast heb je hier ook een klein zwembad dat wat dieper is en waar je kunt zwemmen met je kinderen. 

Popeye Village met kinderen
Popeye Village met kinderen

Popeye Village Malta met kinderen: de shows

Naast het bezoeken van het dorp en de watergedeeltes zijn er ook de hele dag door allerlei shows. Dit zijn voornamelijk shows met Popeye in de hoofdrol in het dorp zelf. Ook wordt er een aantal keer per dag aquagymnastiek gegeven in het watergedeelte. Je kunt het bijna vergelijken met een soort van entertainment team dat in het dorp aanwezig is. 

Daarnaast wordt er ook gedurende de dag een film opgenomen, waar je als bezoeker aan kunt deelnemen. Onze dochter heeft hier ook aan meegedaan en vond dat ook erg leuk. Na afloop kun je dan de film bekijken in de buurt van de filmzaal met een zakje popcorn. Wat dat betreft is er genoeg te doen in het dorp. 

Popeye Village Malta met kinderen
Popeye Village Malta met kinderen

Popeye Village Malta met kinderen: eten en drinken

Wat betreft eten en drinken kun je ook terecht in Popeye Village Malta met kinderen! Wij hebben er tussen de middag geluncht bij het restaurant en hebben hier een pizza, frietjes en pasta op. Je kunt hier bij het restaurant zowel buiten als binnen zitten en zeker buiten heb je een mooi uitzicht over de baai en het dorp. 

Ook zijn er verschillende andere kraampjes waar je wat te drinken kunt kopen en bijvoorbeeld een snoepje kunt halen voor de kinderen. Wij vonden de prijzen ook meevallen die we betaalden in het dorp zelf als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met de prijzen van pretparken in Nederland.

Popeye Village met kinderen
Popeye Village met kinderen

Popeye Village Malta met kinderen: conclusie

Wij hebben ons echt een hele dag prima vermaakt in het dorp. We waren er al toen het park open ging en verlieten het park tegen het einde van de middag. Als het aan onze dochter had gelegen waren we nog wel langer gebleven. Zeker op de opblaasbare speeltoestellen in het water heeft onze dochter lang gespeeld met één van ons, waardoor de ander heerlijk relaxt een boekje kon lezen op één van de gratis strandbedjes.

Het dorp is vooral ingericht op jonge kinderen (door de spelletjes en het midgetgolfen), maar we zagen ook genoeg jongeren die het toch wel heel leuk vonden om ook het parcours af te leggen op zee. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de toegangsprijzen en de achtergrond van het dorp even op de website van Popeye Village Malta

Popeye Village met kinderen
Popeye Village met kinderen

Scroll naar boven