Plopsa Indoor Coevorden met kinderen

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen: een review!

We hadden al de Plopsa parken van Hasselt en de Panne in België bezocht en Plopsa Indoor Coevorden in Nederland stond al een tijdje op ons lijstje. We hadden kaartjes gereserveerd voor de kerstperiode, maar corona gooide roet in het eten. De afgelopen zomervakantie was het dan eindelijk zover en konden we het park in het oosten van het land dan eindelijk bezoeken. Naar aanleiding van ons bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden schrijven we deze uitgebreide review. 

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen
Plopsa Indoor Coevorden met kinderen

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen: algemene informatie

We rijden vlak voordat het park open gaat de grote (betaalde) parkeerplaats van Plopsa Indoor Coevorden op en zijn bijna één van de eerste die de auto parkeren. Vanaf de parkeerplaats lopen we in twee minuten naar de ingang van het park. We hebben al vooraf online kaartjes gekocht, dus na het scannen van de kaarten staan we gelijk in de grote hal vol met attracties.

 Je kunt zowel online als bij de kassa van het park kaarten kopen. Kinderen kleiner dan 85 cm mogen gratis binnen, alleen zijn er wel een stuk minder attracties waar deze kleine kinderen in mogen. Het is ook mogelijk om je spullen in een locker betaald op te bergen. 

Almelo met kinderen
Plopsa Indoor Coevorden met kinderen

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen: de attracties

Plopsa Indoor Coevorden heeft in totaal 24 verschillende attracties. Je hebt in Plopsa Coevorden zowel een gedeelte binnen als buiten, waarbij de meeste attracties binnen te vinden zijn. Het park wordt dan ook zeker wanneer het minder weer is goed bezocht door gezinnen met kinderen. 

Het park heeft een grote achtbaan (de Wickiebaan) waar we als eerste in gaan. Doordat het niet super druk is kunnen we gelijk doorlopen en na de rit in de achtbaan, kunnen we gelijk nog een keer. Wat dat betreft kan onze dochter wel zes keer achter elkaar in dit soort attracties. Onze dochter is iets groter dan 120 cm en mag daardoor in de meeste attracties van Plopsaland zelfstandig. Alleen in de attractie Annubis moet ze onder begeleiding van ons in de attractie. 

Binnen in de hal heb je een zweefmolen, carroussel, botsauto’s, kinderschommelschip, bewegende kikkertjes en voor de rest nog heel erg veel speeltoestellen zoals verschillende glijbanen, schommels en andere toestellen. Ook is er nog een ballenbak en een K3 disco. Wat dat betreft ziet het er prachtig uit als je rondloopt. Alles is in het thema van de figuren van studio 100. 

Buiten zijn ook nog een aantal verschillende attracties. Zo heb je bijvoorbeeld een K3 verkeerstuin, waar kinderen met elektrische auto’s kunnen rijden in de buitenlucht. Verder is er buiten nog een speeltuin, zijn er wat dieren, heb je een grote klimtoren en een K3 brandweerdraaimolen. Wanneer het warm weer is kunnen kinderen daarnaast verkoeling zoeken bij de fonteinen die buiten met water sproeien over de kinderen. 

Normaal zijn er ook nog shows van Peppa Pig en Bumba, maar deze waren nu gesloten vanwege de maatregelen rondom corona. 

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen
Plopsa Indoor Coevorden met kinderen

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen: eten en drinken

Uiteraard kun je in het park ook eten en drinken. In totaal zijn er twee verschillende restaurants (Ploprestaurant en de Mega Mindy Bar) waar kinderen frietjes met een snack, poffertjes en kipsaté kunnen eten. Ook is er nog een snoepkraam waar je snoep en ijs kunt kopen. Wij hebben hier tussen de middag geluncht en vonden het eten prima, maar het assortiment zou wel wat ruimer mogen zijn wat ons betreft. Houdt er wel rekening mee dat het eten aan de prijzige kant is. 

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen
Plopsa Indoor Coevorden met kinderen

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen:conclusie

Onze dochter heeft zich uitstekend vermaakt in Plopsa Indoor Coevorden. We waren er toen het park open ging en verlieten het park pas in de late middag. Het was niet druk toen wij er waren, dus we hoefden nergens lang in de rij te staan. Hierdoor kon onze dochter soms wel een aantal maal achter elkaar in dezelfde attractie. 

Wel hadden we niet door dat het park in Coevorden bijna identiek aan die van Hasselt in België is, waardoor we net zo goed nog een keer naar Hasselt hadden kunnen gaan. Wij wonen in Tilburg en naar Hasselt is het voor ons 1,5 uur rijden met de auto en naar Coevorden is het 2,5 uur rijden. Kijk dus even vooraf welke van de twee parken dichterbij je woonplaats ligt. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de attracties op de website van het Plopsa Indoor Coevorden. 

Kijk voor een overzicht van andere grote pretparken voor een dagje uit die geschikt zijn voor jonge kinderen ook eens op deze mamablog

Plopsa Indoor Coevorden met kinderen
Plopsa Indoor Coevorden met kinderen

Waar overnachten in de buurt van coevorden?

In de buurt van Coevorden heb je genoeg andere leuke activiteiten voor kinderen zoals bijvoorbeeld Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Je kunt er dus prima een weekendje weg van maken. Het aanbod aan hotels met familiekamers is niet super groot, maar we zetten een aantal opties voor jullie op een rij. 

Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen 

Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen

Minicamping Drentse Monde

Camping Drentse Monden
Camping Drentse Monden

Scroll naar boven