Plettenberg Bay met kinderen

Beste reistijd Plettenberg Bay met kinderen

Het klimaat van Plettenberg Bay kent milde winters en warme zomers en qua regen is het over de maanden vrij gelijkwaardig verdeeld. De zomermaanden van november tot en met februari zijn de aangenaamste maanden om naar Plettenberg Bay met kinderen te gaan. Het is dan lekker warm en over het algemeen droog.

De wintermaanden van juni tot en met augustus is de temperatuur tussen de 15 en de 20 graden en dan kan het te koud zijn om bijvoorbeeld te gaan zwemmen. Het regent dan ook iets meer dan in de zomermaanden. Toch is het geen reden om de kustplaats in deze maanden over te slaan. Er is ook bij deze temperaturen nog genoeg te doen in Plettenberg Bay met kinderen.

Plettenberg Bay met kinderen

Vervoer naar Plettenberg Bay

De meeste gezinnen met kinderen bezoeken Zuid-Afrika met een huurauto en met een huurauto heb je ook de meeste vrijheid. Je kan dan makkelijk zelf overal naar toe rijden en je kan dan ook rekening houden met jouw kinderen. Wij hebben tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika 2x een auto gehuurd en beide keren deden we dit via Sunny Cars.

Kinderactiviteiten Plettenberg Bay

#1 Robberg Nature Reserve

De meeste toeristen die een bezoek brengen aan Plettenberg Bay komen voor het Robberg Nature Reserve. Dit natuurpark ligt op een paar kilometer afstand van Plettenberg Bay en je kan je hier prima een gehele dag vermaken met kinderen. Het Robberg Nature Reserve staat mede bekend om zijn grote kolonie zeehonden die je hier hebt. Wij vonden het een prachtig gezicht om zoveel zeehonden bij elkaar te zien.

Je kan hier met een boottocht naar toe en naast deze zeehonden is het mogelijk om dolfijnen, walvissen en heel veel verschillende vogels te spotten. Naast een boottocht kan je in het natuurpark ook verschillende wandelingen maken. Je kunt hier kiezen uit drie verschillende wandelingen van 2 kilometer, 5 kilometer en 9 kilometer. Zeker de wandeling van 2 en 5 kilometer zijn prima te doen met (jonge) kinderen.

De wandeling van 9 kilometer is wel veel klimmen en klauteren en is minder geschikt om met kinderen te doen. Een voordeel is dat de routes het eerste deel gelijk lopen, waardoor je zelf tijdens de route kan bepalen welke wandeling je loopt en tot hoe ver je deze wandeling loopt.

Plettenberg Bay met kinderen

#2 Zwemmen met zeehonden

Een andere hele toffe kinderactiviteit in Plettenberg Bay die je bij het Robberg Nature Reserve kan doen, is het zwemmen met zeehonden. Deze excursie is al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en je gaat met een boot richting de zeehonden en daar kun je dan met snorkels en een wetsuit aan zwemmen met deze beestjes. Je gaat dan met een gids een half uur zwemmen met de zeehonden.

Doordat de zeehonden erg nieuwsgierig zijn en ook af en toe erg dichtbij komen, kan het met jonge kinderen wel even schrikken zijn. Ze willen namelijk nog weleens speels bijten. In totaal duurt de tour 1,5 uur. Dat is dus inclusief instructie, omkleden, varen naar de zeehonden en het half uur zwemmen met de zeehonden.

Na afloop van de tour krijg je ook de foto’s en video’s van de gids met wie je de tour maakt. Het is ook mogelijk zelf een GoPro mee te nemen op deze tour, ondanks dat dus niet perse hoeft. Helaas hadden wij zelf geen tijd om deze tour meer te doen tijdens onze trip door Zuid-Afrika, maar die staat zeker nog op het lijstje om te doen als we nog een keertje Zuid-Afrika bezoeken. Kijk voor meer informatie over deze tours even hier.

Plettenberg Bay met kinderen

#3 Birds of Eden

Op ongeveer 25 minuten rijden met de auto van het centrum van Plettenberg Bay ligt Birds of Eden en hier kan je heel veel verschillende soorten mooie vogels spotten. Het is één van de grootste volières ter wereld met vogels. Kinderen kunnen een boekje krijgen, waarbij ze kunnen aanstrepen welke vogels ze allemaal onderweg zien.

Je kunt hier zelf een hele route lopen langs verschillende paden gemaakt van vlonders door het park, maar dit is ook mogelijk met een gids. Op verschillende plekken staan voederbakken voor de vogels, waar de vogels op af komen. Je kunt je hier prima een uurtje (of 2) vermaken met kinderen. Er is een bar in het park, waar je wat kunt drinken en een snack kunt halen.

Birds of Eden met kinderen

#4 Monkeyland

Op hetzelfde terrein als waar Birds of Eden ligt, kun je ook een bezoek brengen aan Monkeyland. Deze 2 activiteiten zijn daarom heel goed te combineren met elkaar. Bij Monkeyland kun je met kinderen heel veel verschillende soorten apen bekijken. Het lijkt wel een heel groot bos waar de apen zitten. De apen zijn vaak gered van bijvoorbeeld laboratoria en van mensen thuis.

Je kunt hier een rondje lopen met een gids, die je ondertussen van allerlei informatie kan geven over de verschillende apen. Je kan bij sommige apen ook heel dichtbij komen, aangezien deze in dezelfde ruimte zitten als jou. Er staan op verschillende punten tafels met vers fruit om de apen te lokken.

Onderweg ga je ook over een hoge hangbrug heen, waar je zeker geen hoogtevrees moet hebben. De tour met een gids duurt ongeveer een uur.

#5 Canyoning

Zoek je een spectaculaire activiteit om in Plettenberg Bay met kinderen te doen dan is Canyoning wel iets voor jullie. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en je gaat onder leiding van een gids allerlei activiteiten doen in het water en bij de rotsen. Je legt hierbij een parcours af door het water en over de rotsen.

Overige kinderactiviteiten Plettenberg Bay

Naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten in Plettenberg Bay, zijn er nog een aantal dingen die je kan doen met het gezin. We zetten de overige kinderactiviteiten in Plettenberg Bay hieronder kort op een rij.

#7 Plettenberg Bay Game Reserve: in dit safaripark is het mogelijk om verschillende grote Afrikaanse dieren in het wild te zien. Je kunt hier onder andere de leeuw, de giraf, de neushoorn, het nijlpaard, de olifant, de zebra, de waterbuffel en nog verschillende andere dieren spotten tijdens een tour in een open bus.

Het is een vrij groot park, maar het park is niet groot genoeg om de roofdieren vrij door het park te laten lopen bij de andere dieren. De roofdieren zitten daarom in aparte gedeeltes van het park. Met een beetje geluk zie je hier in 2 uur de volledige big5 van dieren. Dit park ligt op ongeveer een half uur rijden van Plettenberg Bay.

#8 Elephant Santuary: je kunt in de buurt van Plettenberg Bay met kinderen ook een park met olifanten bezoeken. Bij dit park worden olifanten opgevangen die verzorging nodig hebben. Toch vinden we dit altijd wel dubbel, omdat het ook weleens lijkt of het gewoon een verdienmodel is. De online recensies zijn dan ook heel wisselend. De een vindt het een fantastische ervaring om met de olifanten te kunnen lopen en deze ook te voeren en de ander vindt het een mishandeling van de olifanten. Maak hierin zelf een afweging.

Kindvriendelijk restaurant Krugerpark

#9 Adventureland: dit waterpark ligt tussen Knysna en Plettenberg Bay en bij dit waterpark kun je in de zomermaanden een paar uurtjes verkoeling zoeken. Het is niet een super groot waterpark, maar toch zijn er verschillende glijbanen waar kinderen vanaf kunnen gaan. Het waterpark is qua glijbanen wel het meest geschikt voor de wat jongere kinderen.

#10 Jukani Wildlife Sanctuary: je kan bij dit park vooral veel katachtige dieren bekijken. Aangezien je in dit gedeelte van Zuid-Afrika weinig leeuwen in het wild ziet, is dit park een mooie gelegenheid om ze wel te zien. Je kan hier een rondleiding krijgen met een gids.

#11 Tsitsikamma Wolf Sanctuary: je kan in de omgeving van Plettenberg Bay ook naar een park met wolven. De recensies zijn erg goed over dit park. Dit komt met name door de gepassioneerde vrijwilligers van het park en dat het park niet extreem commercieel is opgezet. Je kan in het park ieder uur een rondleiding krijgen met een gids door het park.

#12 Puzzle Park: je kunt in Plettenberg Bay met kinderen ook naar een groot doolhof toe. Dit is een kinderactiviteit, waar je een uurtje zoet mee bent en zorgt voor een leuke afwisseling tijdens jullie reis door Zuid-Afrika. Naast het doolhof (waar je niet snel uit bent), zijn er ook wat andere spelletjes die kinderen hier kunnen spelen.

Kindvriendelijk restaurant Plettenberg Bay

Je kunt in Plettenberg Bay met kinderen prima uit eten gaan. Je hebt verschillende goede en kindvriendelijke restaurants in deze kustplaats. Wij zetten hieronder een aantal leuke kindvriendelijke restaurants in Plettenberg Bay op een rij.

Fournil Bakery: zoek je een leuk restaurant voor het ontbijt of de lunch dan is dit een leuke optie. Het restaurant ligt midden in het centrum en heeft een terras op een pleintje. Fijn restaurant voor een lekker broodje, croissant of tosti met een kopje koffie erbij. Je kan hier ook broodjes meenemen.

Thyme and Again: ook dit is een prima restaurant voor het ontbijt of de lunch. Het restaurant ligt een paar kilometer buiten Plettenberg Bay op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum. Je kan de auto voor de deur parkeren en je kan hier heel gezond ontbijten of lunchen met kinderen. Je hebt hier verschillende winkeltjes en je kan buiten op het terras zitten. Wat dit restaurant ook zo kindvriendelijk maakt is dat er een speeltuin bij het terras is, waar de kinderen kunnen spelen.

Barrington’s: dit restaurant ligt midden in het centrum van Plettenberg Bay en heeft prachtige tuinen. Het eten is hier heerlijk en je kan hier prima dineren op het grote buitenterrein van het restaurant.

Kindvriendelijk hotel Plettenberg Bay

Je kunt in Plettenberg Bay met kinderen prima overnachten. Je hebt verschillende kindvriendelijke accommodaties in de stad. Wij hebben de best beoordeelde kindvriendelijke accommodaties in Plettenberg hieronder op een rij gezet voor verschillende prijsklassen. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Georganiseerde reis Zuid-Afrika

Je kan via reisorganisaties als TUI ook verschillende georganiseerde reizen door Zuid-Afrika boeken. Je hebt hier allerlei reizen die worden aangeboden en je kan er voor kiezen om met een groep of alleen met het gezin op pad te gaan in Zuid-Afrika. Kijk voor meer informatie over dit soort georganiseerde reizen eens op de website van reisorganisatie TUI.

Scroll naar boven