Pisa met kinderen

Pisa met kinderen: 7 leuke activiteiten op een rij!

Een dagje Pisa met kinderen is leuk als je een mooie rondreis met het gezin maakt door het prachtige Italiaanse Toscane. Je kunt ook goedkoop vliegen vanuit Nederland naar Pisa en in combinatie met de wereldberoemde toren, wordt deze plaats daarom ook druk bezocht door gezinnen met kinderen. Wij bezochten de stad in een dag met de trein vanuit Florence en op basis van ons korte bezoek aan de stad zetten we de leukste activiteiten in Pisa met kinderen op een rij. 

Pisa met kinderen
Pisa met kinderen

Pisa met kinderen #1: Toren van Pisa

De grootste reden dat de meeste toeristen Pisa bezoeken is vanwege de wereldberoemde toren van Pisa. Deze 55 meter hoge toren staat op een groot plein en ligt redelijk dicht in het centrum. Wij lopen in ongeveer twintig minuten naar de toren toe vanaf het centrale station van Pisa en merken gelijk dat het behoorlijk toeristisch is. We zien tientallen toeristen die grappige foto’s staan te maken met de toren op de achtergrond. De meest gemaakte foto is hier dat de persoon op de foto de toren omduwt met zijn handen. 

Omdat er maar dertig mensen tegelijk in de toren mogen en we de toren in de zomermaanden bezoeken kunnen we helaas niet de toren van binnen bekijken en kunnen we niet de toren beklimmen. In totaal moet je 297 treden beklimmen van de toren en dan heb je een prachtig uitzicht over de omgeving van Pisa. De toren helt ongeveer 4 meter over en het schijnt dat je dit echt voelt als je op de toren zelf staat.

Pisa met kinderen
Pisa met kinderen

Houdt er wel rekening mee dat kinderen onder de acht jaar de toren niet mogen beklimmen en dat als je kinderen pas net acht jaar zijn je voor de zekerheid het legitimatiebewijs van je kinderen meeneemt. Ook tassen mogen niet de toren mee in, maar deze kun je beneden bewaakt achterlaten.  

Daarnaast is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de Duomo di Pisa op dit plein. Dit is een Italiaanse kathedraal, maar voor kinderen is dit misschien niet heel interessant. Je kunt zowel een ticket kopen voor alleen de toren als een gecombineerd ticket, maar houdt er wel rekening mee dat de prijzen best prijzig zijn.

Natuurlijk kun je de toren ook van alleen de buitenkant bekijken en leuke foto’s nemen van je kinderen samen met de toren. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de toren zelf even op de officiële website van de toren van Pisa

Pisa met kinderen
Pisa met kinderen

Pisa met kinderen #2: Marina di Pisa

Als je Pisa in de zomermaanden bezoekt is het ook zeker een aanrader om met het gezin een dagje naar het strand te gaan en dit kan in Pisa! Op 11 kilometer van de stad ligt Marina di Pisa en hier ligt ook de moderne jachthaven van Pisa. Ze hebben hier zowel zand- als kiezelstranden en het water is hier erg kalm en dus ideaal voor gezinnen met kinderen. 

Langs het strand en in de straat Via Maiorca bij het strand heb je vrij veel horecatentjes om lekker te lunchen tussen de middag en gezellig een drankje te doen met het gezin. Met de auto bereik je deze stranden in twintig minuten vanuit het centrum van Pisa. Zeker voor de kiezelstranden is het handig om waterschoenen voor de kinderen mee te nemen.  

Neem ook even een kijkje in de jachthaven van Pisa, aangezien daar behoorlijk wat luxe jachten liggen. Andere strandplaatsjes die op een paar minuten rijden van Marina di Pisa liggen zijn Tirrenia en Calambrone.

Pisa met kinderen #3: botanische tuin van pisa

Op nog geen drie minuten lopen van de toren van Pisa ligt de botanische tuin van de stad (Orto Botanico di Pisa). Je betaalt voor een heel gezin een paar euro entree om de tuin te mogen bezichtigen. Ondanks dat de tuin zo dicht bij het toeristische centrum van Pisa ligt, kun je in deze tuin even de rust vinden. 

Je vindt in deze tuin verschillende vijvers en kassen met allerlei cactussen en ook is er een grote kruidentuin. Wil je even de rust opzoeken met het gezin in Pisa dan is een bezoek aan deze tuin zeker een goede optie. 

Een ander park wat je in Pisa met kinderen kunt bezoeken is Giardino Scotto. Dit park dat aan de oevers van de rivier Arno ligt heeft een speeltuin voor de kinderen en je vindt in het park stadmuren en torens. Dit park ligt op iets meer dan tien minuten lopen van het centrale station van Pisa. 

Pisa met kinderen #4: Livorno

Vanuit Pisa ben je met de trein in nog minder dan een kwartier in de plaats Livorno. Livorno is een havenplaats, met een mooie boulevard en veel historische gebouwen in het centrum. Ze hebben een wijk in Livorno die Nieuw Venetië ( Venezia Nuova) heet. Je kunt deze wijk met een boot bezoeken. De boot vertrekt vanuit de haven en vaart door de grachten van het centrum en je ziet onder meer de vesting, de wijk Nieuw Venetië en het Piazza della Repubblica. 

Een ander leuk uitje in Livorno is het bezoeken van het aquarium. Dit aquarium heeft 2000 waterdieren en 300 verschillende soorten waterdieren. Zo heb je hier haaien, schildpadden, allerlei bijzonder vissen en kwallen. Dit aquarium ligt ook in de buurt van het Mascagni-terras, waar je een prachtig uitzicht hebt.

Ook een leuke plek om te bezoeken in Livorno is Mercato delle Vettovaglie, de centrale markthal van de stad. Je kunt hier lunchen met de kinderen of wat streetfood kopen. Aangezien je vanuit Pisa de stad in een kwartier bereikt is het een prima activiteit voor minimaal een halve dag tijdens je stedentrip naar Pisa. 

Pisa met kinderen
Pisa met kinderen

Pisa met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven vier activiteiten in de omgeving van Pisa, kun je nog meer activiteiten in Pisa met kinderen ondernemen. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#5 De stad op de fiets verkennen: een andere manier om de stad Pisa te verkennen is op de fiets. In de stad zijn verschillende fietsverhuurbedrijven waar je een fiets kunt huren, maar er is ook een mogelijkheid om met het Nederlandse bedrijf Baja Bikes de stad te verkennen met een Nederlandse gids. De maatschappij heeft zowel kinderfietsen als kinderzitjes voor achterop de fiets. Deze fietstocht duurt ongeveer drie uur en je bezoekt de verschillende bezienswaardigheden van de stad samen met de gids.

#6 Corso Italia: je kunt in Pisa ook prima shoppen. Een van de bekendste winkelstraten van de stad is het autovrije Corso Italia. Je komt door deze straat als je vanaf het station richting de toren van Pisa loopt. Zo hebben hier veel kleine winkeltjes en uiteraard ook een aantal Italiaanse ijswinkels. 

#7 Kunstwerk Keith Haring: in de buurt van het station heb je nog een grappige kleurrijke muurschildering, Tuttomondo genaamd. Op de muurschildering staan allerlei gekleurde figuurtjes en het is zeker leuk om even te bezoeken als je in de buurt van het station bent. 

Pisa met kinderen
Pisa met kinderen

Pisa met kinderen: auto huren

Ga je de hierboven beschreven activiteiten in Pisa met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden bij andere verhuurbedrijven hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook in Pisa met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Waar overnachten in Pisa met kinderen?

Je kunt in Pisa met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten er een aantal op een rij hieronder. 

Budget hotel: Hotel Pisa Tower

Middenklasse hotel: Villa Tower Inn

Luxe hotel: Hotel Bologna

Kijk voor de hele lijst aan accommodaties in Pisa even hier. 

Pisa met kinderen
Pisa met kinderen

Scroll naar boven