Philips Museum Eindhoven met kinderen

Philips Museum Eindhoven met kinderen: een review!

In de zomervakantie brachten we wederom een bezoek aan de stad Eindhoven om onze blog Eindhoven met kinderen verder uit te breiden. Tot nu toe hadden we vooral de vele leuke speeltuinen in de stad Eindhoven bezocht, maar deze keer bezochten we het Philips museum dat midden in het centrum van Eindhoven ligt. Naar aanleiding van dit bezoek schrijven we deze uitgebreide review over het museum. 

Philips museum Eindhoven met kinderen
Philips museum Eindhoven met kinderen

Philips Museum Eindhoven met kinderen: algemene informatie

We rijden vroeg in de ochtend met de auto naar het centrum van Eindhoven en parkeren de auto in de (betaalde) parkeergarage van De Admirant. Vanuit hier is het een minuutje lopen naar de ingang van het Philips museum. In de omgeving van het museum is het alleen mogelijk om betaald te parkeren.

Ook is het goed mogelijk om met de trein naar Eindhoven te komen, aangezien het vanaf het centrale station van Eindhoven ongeveer tien minuten lopen is naar het museum. 

Met een museum jaarkaart kun je het museum gratis bezoeken en kinderen tot en met vijf jaar hebben ook gratis toegang tot het museum. Houdt er rekening mee dat op maandag het museum gesloten is. 

Philips museum Eindhoven met kinderen
Philips museum Eindhoven met kinderen

Philips Museum Eindhoven met kinderen: het museum

Als we aankomen bij het museum krijgt Sophie een lampje en een fotospeurtocht mee voor in het museum. Deze speurtocht hadden we vooraf al geboekt en hier betaal je een klein bedrag van een paar euro voor. Er zitten namelijk door het hele museum op verschillende plekken verborgen tekens verstopt, die door het schijnen met het lampje zichtbaar worden. Deze speurtocht is voor kinderen van vier tot en met acht jaar. 

Kinderen moeten eerst de plaats zoeken die op de foto staat. Hebben ze deze gevonden dan moeten ze met het lampje zoeken naar het teken en hebben ze dit teken gevonden dan moeten ze deze overtekenen op het opdracht vel dat ze gekregen hebben. Wij vonden dit echt heel erg leuk gedaan. Voor kinderen is op deze manier een bezoek aan het museum leuk en spannend en onderweg leren ze ook nog allerlei dingen over allerlei apparaten van vroeger en over het bedrijf Philips. 

We komen in het museum veel dingen van vroeger tegen die onze dochter nooit gekend heeft, maar in het museum zijn ook nieuwe ontwikkelingen te vinden zoals een VR-bril en een lichaamswarmte thermische scanner. We sluiten uiteindelijk het bezoek aan het museum af in het museumcafé, waar Sophie een gratis ranja en een kleine attentie krijgt als ze de antwoorden van de speurtocht inlevert. 

Voor kinderen vanaf acht jaar heeft het museum Mission Eureka waar kinderen met een iPad door het museum lopen en acht challenges moeten doen. Kinderen komen er op deze manier achter hoe bijvoorbeeld led-licht werkt en wat röntgen precies doet. Aangezien onze dochter pas zes jaar is hebben we dit niet zelf gedaan. 

Philips museum Eindhoven met kinderen
Philips museum Eindhoven met kinderen

Philips Museum Eindhoven met kinderen: Museum Kids Factory

Na ons bezoek aan het museum gaan we terug het museum in om te gaan knutselen bij Museum Kids Factory. Dit onderdeel in het museum wordt niet altijd aangeboden, dus kijk vooraf even op de website van het museum of dit mogelijk is. Wij waren er in de zomervakantie en toen kon dit wel. We worden door een vrijwilliger van het museum welkom geheten en hij laat ons een tafel zien met allerlei voorbeelden van knutselwerken die de kinderen kunnen gebruiken als inspiratie. 

Bij iedere tafel ligt genoeg materiaal om aan de slag te gaan en voor oudere kinderen vanaf acht jaar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld te solderen en op deze manier een knutselwerk met een motortje te maken. Ook is het mogelijk om de namen van de kinderen in een 3D printer te laten printen en als aandenken mee naar huis te nemen. Uiteindelijk maken we drie kunstwerken en zijn we ruim een uur bezig met knutselen. Wij vonden dit een hele leuke toevoeging aan het museum!

Philips museum Eindhoven met kinderen
Philips museum Eindhoven met kinderen

Philips Museum Eindhoven met kinderen: eten en drinken

Het museum heeft een café, waar je na afloop van je bezoek koffie, thee, fris en sap uit eigen fruittuin kan drinken. Ook is het mogelijk om wat te eten in dit café. Zo kun je er een stukje appeltaart of een worstenbroodje eten. Ook hebben ze vers belegde broodjes en verschillene tosti’s. Het museum ligt midden in het centrum dus op loopafstand van het museum zijn uiteraard ook genoeg opties om wat te eten en te drinken. 

Philips museum Eindhoven met kinderen
Philips museum Eindhoven met kinderen

Philips Museum Eindhoven met kinderen: conclusie

Wij vonden het bezoek aan het Philips Museum in Eindhoven met onze dochter echt leuk. We wisten vooraf eigenlijk niet zo goed wat we moesten verwachten van het museum, maar hebben echt genoten van ons bezoek. De speurtocht is super goed bedacht en zorgt ervoor dat het ook voor jonge kinderen heel leuk is om het museum te bezoeken. Daarnaast is het museum Kids Factory een leuke toevoeging aan het museum, waardoor je kinderen hier een hele leuke ochtend of middag kunnen hebben in het museum. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de speurtocht even op de website van het museum. 

Scroll naar boven