Perhentian eilanden met kinderen

Perhentian eilanden met kinderen: de mooiste stranden van Maleisië!

De Perhentian Eilanden met kinderen zijn leuk! Wij verbleven er maar liefst 9 dagen en hebben genoten van de prachtige stranden van de eilanden. Wat ons betreft waren de eilanden echt een hoogtepunt van onze reis door Maleisië. De stranden van de Perhentian Eilanden deden ons een beetje denken aan de prachtige stranden van de Seychellen, die wij eerder bezochten en dat vonden wij misschien wel de mooiste stranden die we tot nu toe bezochten. In deze blog alle informatie die je nodig hebt om de Perhentian eilanden met kinderen te bezoeken. 

Perhentian Eilanden met kinderen
Perhentian Eilanden met kinderen

Hoe kom je op de Perhentian Eilanden?

Wij vlogen vanaf Kuala Lumpur met een goedkope binnenlandse vlucht naar Kota Bahru. Dit is een vlucht van ongeveer een uur. Wij maakten toen de fout dat we hebben overnacht in de stad Kota Bahru en niet gelijk doorgereden zijn met de taxi naar de haven. Kota Bahru is namelijk een stad waar behalve wat streetart echt niets te doen is.

Als we het nu opnieuw zouden moeten doen zouden we in de ochtend vliegen vanaf Kuala Lumpur en dan op het vliegveld van Kota Bahru gelijk een taxi nemen naar Kuala Besut. In Kuala Besut is het best een chaotisch gebeuren, waarbij je rondom de haven heel veel bureau’s hebt die de overtocht kunnen regelen. 

Er zit wel een verschil tussen de snelle (40 minuten) en langzame (1,5 uur) boot. Wij hebben de boot geboekt bij het bureautje dat samenwerkt met het eerste hotel waar wij sliepen (Cozy Resort).

Perhentian Eilanden met kinderen
Perhentian Eilanden met kinderen

Algemene informatie over de Perhentian eilanden met kinderen

Op de eilanden rijden geen auto’s en het vervoer tussen de eilanden gaat per watertaxi. Je kan eigenlijk bij ieder hotel een watertaxi regelen (gewoon iemand met een bootje) die je voor een klein bedrag naar een andere plaats kan brengen. Voor sommige stranden heb je geen faciliteiten op het strand en is het handig om met de watertaxi een tijd af te spreken, wanneer diegene je weer komt ophalen. Het klinkt misschien allemaal ingewikkeld, maar het systeem werkt goed en wij vonden het heel relaxt en allemaal heel makkelijk te regelen.

Houdt er ook rekening mee dat er geen pinautomaten zijn op het eiland. Wij hadden vooraf genoeg geld gepind, zodat we geen problemen met geld op het eiland hadden. Het is ook bij sommige hotels en restaurants mogelijk om met een creditcard te betalen.

De Perhentian Islands bestaan uit twee eilanden (Besar en Kecil) en wij bezochten beide eilanden vier nachten. Achteraf hadden we misschien wel het liefst op 1 plek gebleven. Doordat je op iedere plek vrij snel met een watertaxi bent, hoef je je eigenlijk niet te verplaatsen qua accommodatie. 

Wat te doen op de Perhentian Eilanden
Wat te doen op de Perhentian Eilanden

Wij waren vooraf een beetje huiverig of er wel genoeg eettentjes zaten op de eilanden. Onze dochter is niet een makkelijke eter, maar over het hele eiland heb je genoeg leuke eettentjes, waar je een rijstmaaltijd, frietjes of een salade kan eten. Qua fruit zijn we helaas niet zoveel tentjes tegengekomen waar we los fruit konden kopen. 

Wij waren er in totaal negen dagen en dat vonden wijzelf eigenlijk net wat te lang. Een dag of vijf is meer dan genoeg om de eilanden goed te kunnen bezoeken. Onze laatste tip: neem ook waterschoenen mee, aangezien het koraal erg scherp is en je snel je voeten anders open haalt. 

Mooiste stranden Perhentian Eilanden
Mooiste stranden Perhentian Eilanden

Wat te doen op de Perhentian Eilanden?

Op de Perhentian eilanden in Maleisië kun je eigenlijk niet zo heel erg veel doen. Wij bezochten ook het eiland Langkawi en daar waren meer kinderactiviteiten te doen, maar de stranden van de Perhentian Eilanden zijn echt veel mooier en moet je een keuze maken tussen beide dan zouden wij aanraden om de Perhentian Eilanden te bezoeken. 

Wat kun je dan allemaal doen op de Perhentian eilanden met kinderen? Dat is vooral zonnen, kajakken, snorkelen en zandkastelen bouwen. Vooral het snorkelen is op de eilanden echt geweldig. Je hebt verschillende prachtige plekken op het eiland die je kan bezoeken met de boot. Er worden over het hele eiland eigenlijk twee dezelfde snorkeltochten aangeboden, waarbij je tijdens deze snorkeltochten meerdere plekken op het eiland bezoekt. Beide tours hebben wij gedaan (een tour zelfs twee keer) en die waren alle twee erg leuk om te doen. 

De prijzen van deze snorkeltours zijn schappelijk en je betaalt ongeveer tien euro per persoon voor een paar uur met de boot. Je hebt op sommige plekken prachtig koraal, maar je ziet ook echt heel veel tropische vissen, schildpadden en we zagen zelfs verschillende kleine haaien. Wij vonden de snorkeltours wel een hoogtepunt van ons bezoek aan de Perhentian Eilanden. 

Mooiste stranden Perhentian Eilanden
Mooiste stranden Perhentian Eilanden

Wat zijn de mooiste stranden op de Perhentian Eilanden?

De stranden van de Perhentian eilanden zijn prachtig. De mooiste stranden vonden wij:

Turtle beach: dit is een prachtig wit strand met een heldere blauwe zee. Je moet hier met een watertaxi heen en dan moet je gelijk zeggen, wanneer je terug wil, aangezien er geen faciliteiten zijn op dit strand. Een prima strand om een paar uurtjes heen te gaan. Hier hebben wij ook gesnorkeld. 

Rawa strand: dit strand ligt op Rawa eiland en dat is een klein eiland voor de kust van de Perhentian eilanden. Je gaat hier op één van de twee snorkeltochten (de Rawa snorkeltocht) heen. Rondom dit strand heb je verschillende mooie snorkeltochten en bij dit strand hebben we onder meer kleine haaien gezien. Ook op dit strand zijn verder geen faciliteiten. 

Romantic Beach: ook op dit strand zijn geen faciliteiten en moet je vooraf aan de watertaxi doorgeven hoe laat je weer opgehaald wilt worden. Met een beetje geluk ben je hier helemaal alleen. Dan moet je wel vroeg in de ochtend gaan, want overdag komen er genoeg toeristen een paar uurtjes op dit strand liggen. 

Wat te doen op de Perhentian Eilanden
Wat te doen op de Perhentian Eilanden

Deze bovenste drie stranden vonden wij de mooiste stranden van de Perhentian Eilanden. Zoek je een strand met wat meer faciliteiten met kinderen dan kun je de volgende drie stranden bezoeken. 

Long Beach: op dit strand heb je heel veel verschillende restaurantjes en ook heel veel goedkope accommodaties. Hier vind je veel backpackers. Wat het strand aantrekkelijk maakt voor kinderen is dat de zee erg rustig is en dat er vaak een waterpoel ontstaat als de zee zich terugtrekt. Snorkeltip: ga eens snorkelen bij de aanlegplek van de boten bij de rotsen. Zoveel gekleurde vissen en het water is hier niet super diep. Ook een prima plek voor kinderen om te snorkelen. 

Perhentian Island Resort beach (PIR): dit strand dat voor het resort ligt vonden wij ook echt een heel fijn strand. Ook dit is een prachtig strand en er ligt weinig scherp koraal voor in zee, waardoor je hier de zee makkelijk kunt betreden. Ook heb je hier verschillende eettentjes in de buurt van het strand. 

Tuna Beach: het strand dat bij het Tuna Resort ligt heeft echt het mooiste koraal van het eiland. Het is echt fantastisch dat je hier de zee instapt en dan gelijk zo’n prachtig koraal kunt zien. Wat eettentjes betreft heb je hier ook verschillende keuzes. 

Mooiste stranden Perhentian Eilanden
Mooiste stranden Perhentian Eilanden

Kindvriendelijk hotel Perhentian Eilanden

Wij sliepen tijdens ons bezoek aan de Perhentian Eilanden de eerste vier dagen in het Cozy resort en dat is ons goed bevallen. We hadden hier achteraf wel heel ons verblijf willen blijven. Dit is een zeer betaalbaar hotel met eenvoudige kamers, maar voor ons was het prima. De kamers zijn basic, maar hebben airco en een redelijk warme douche (één van de betere die we in Maleisië gehad hebben). 

Daarnaast kun je in de ochtend al vrij vroeg ontbijten bij het hotel (vanaf 7.15 uur). Hier hebben ze prima ontbijtgerechten en heerlijke sapjes en dat voor een hele schappelijke prijs. De locatie van het hotel is top. Misschien wel de beste locatie voor de verschillende eilanden. Je hebt verschillende restaurantjes in de omgeving, een supermarktje op loopafstand, een mooi strand voor de deur en op verschillende plekken kun je goed snorkelen. 

Kijk voor meer informatie over het Cozy Resort even hier

Zoek je een wat luxere optie dan het Cozy resort, dan is het Tuna Bay resort een prima optie, aangezien dit resort op hetzelfde stuk zit. Kijk voor meer informatie over het Tuna Bay resort even hier

Uiteraard zijn er nog wel meer kindvriendelijke hotels op de Perhentian eilanden, ondanks de keuze niet enorm is. Wil je de gehele lijst met accommodaties zien, kijk dan even hier

Kindvriendelijk hotel Perhentian Eilanden
Kindvriendelijk hotel Perhentian Eilanden

Scroll naar boven