Parc Asterix met kinderen

Parc Asterix met kinderen: alle info op een rij!

Parc Asterix met kinderen vonden wij echt een aanrader! Wij bezochten dit park tijdens een stedentrip naar Parijs met onze dochter en vonden dit Franse pretpark echt super leuk om te bezoeken. Het pretpark is in het thema van de stripfiguren Asterix en Oberlix en dat zie je in het sfeervolle attractiepark overal terug. Doordat het park heel veel attracties heeft, waaronder ook een aantal spectaculaire achtbanen is het pretpark geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. Wij zetten naar aanleiding van ons bezoek aan het pretpark alle informatie op een rij die je nodig hebt voor een bezoek aan Parc Asterix met kinderen. 

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

Parc Asterix met kinderen: algemene informatie

Parc Asterix ligt op de route vanuit Nederland en België naar Parijs toe en is dus makkelijk te bezoeken tijdens een stedentrip naar de Franse hoofdstad. Wij bezoeken ook het pretpark na afloop van een stedentrip naar Parijs. Doordat het een uur rijden is vanuit het centrum van Parijs, overnachten we in de omgeving van het pretpark. Voordeel hiervan is ook dat de prijzen van accommodaties een stuk lager liggen dan in Parijs zelf en we de volgende dag maar tien minuten hoeven te rijden naar het pretpark. 

We rijden daarom rond half tien de (betaalde) parkeerplaats op van het pretpark en staan in een minuutje voor de ingang van het pretpark. Wat ons gelijk opvalt is dat er veel achtbanen zijn en dat het park enorm sfeervol is en helemaal in Romeinse en Griekse stijl is opgebouwd. Ook de drukte in het park valt heel erg mee. We gaan gelijk als eerste op de foto met Asterix en Obelix, die ons al bij de ingang staan op te wachten. 

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

Om meer informatie te krijgen over het park kun je de app van het park vooraf downloaden op je telefoon. Hierin vind je informatie over de verschillende attracties en ook over de verschillende shows. Ook kun je hier de wachttijden terugvinden van de verschillende attracties. Wat wij fijn vinden is dat het pretpark ook een papieren plattegrond heeft die je bij de ingang kunt pakken en waardoor je gelijk een mooi overzichtje hebt van het pretpark. 

Het pretpark werkt ook met een soort van fastpass systeem. Je hebt bij het kopen van toegangskaarten op de website hier verschillende opties voor, waarbij je kunt kiezen tussen een fastpass voor 1 attractie of een ongelimiteerde fastpass. Toen wij er op zondag waren, was het een hele rustige dag (volgens de medewerkers) en konden we bij heel erg veel attracties meteen doorlopen. Dat vonden wijzelf erg fijn, waardoor we in één dag alle attracties konden bezoeken die we wilden. Op drukke dagen kan een fastpass voor sommige attracties uiteraard wel een oplossing zijn. 

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

Parc Asterix met kinderen: de attracties

Je kunt in Parc Asterix met kinderen heel veel attracties bezoeken! Wij waren verrast over de hoeveelheid attracties die het park heeft. Het pretpark heeft meer dan dertig verschillende attracties en heeft zowel attracties die geschikt zijn voor jonge als oudere kinderen. Onze dochter is 1,25 meter lang en ze mocht maar in drie attracties niet in. Dat waren een aantal van de spectaculaire attracties, die dus vooral voor oudere kinderen heel geschikt zijn. In de rest van de attracties mocht ze allemaal wel in (al dan niet met ons). Kijk vooraf even op de website in welke attracties je kinderen allemaal in mogen. 

In totaal heeft het pretpark ongeveer acht verschillende achtbanen. Wij vonden de houten achtbaan Tonnerre 2 Zeus Experience en de Pegase Express de leukste. In deze twee achtbanen zit je langer in de achtbaan dan de meeste achtbaanritjes en wij vonden deze achtbanen ook origineel en spectaculair. Wat we ook leuk vonden is dat er ook een soort van beleving gecreëerd wordt in de rij.  Zo zijn verschillende wachtrijen ook echt in Romeinse en Griekse stijl en zie je ook elementen terug in de rij van de Asterix en Obelix strips. Hierdoor voelt alles ook heel sfeervol aan. 

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

Daarnaast zijn er verschillende waterattracties. Zo heb je de piranha, de boomstammetjes (twee soorten attracties) en een attractie met een grote band, waar je van een grote glijbaan gaat. Zeker bij de eerste drie attracties kun je behoorlijk nat worden, maar wat dat betreft waren we ook wel erg snel weer opgedroogd (mede door het mooie weer die dag). Voordeel is dat je bij de attracties een poncho kunt kopen en dat er ook bij de attracties grote drogers staan, waar je jezelf eventueel kunt drogen. 

Ook is er een gedeelte in het pretpark dat voor de wat kleinere kinderen bedoeld is. Hier staan ongeveer tien verschillende attracties bij elkaar, die ook onze dochter van zeven jaar nog leuk vond. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de boomstammetjes in het klein, een carroussel en een klein treintje.  

Je kunt daarnaast in Parc Asterix met kinderen naar verschillende shows toe, waaronder de spectaculaire show die in een soort van arena zich afspeelt. Deze shows duren steeds tussen de twintig en dertig minuten. Ook is er een 4d bioscoop, waar een film draait die echt een aanrader is! Super leuk gemaakt met wind, geur en bewegende stoelen!

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

Parc Asterix met kinderen: eten en drinken

Met betrekking tot eten en drinken kom je niets tekort in Parc Asterix met kinderen. Door het gehele pretpark staan verschillende restaurants en eettentjes, waar je wat te eten en drinken kunt kopen. Bij het merendeel van deze restaurants kun je broodjes, frietjes, pizza en salades kopen. Je kunt dus prima tussen de middag lunchen bij het park. Wij hebben geluncht bij restaurant La Halle des Chevalliers in een tent in het thema van de Romeinen. 

Daarnaast is het ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen. We zagen verschillende gezinnen die zelf eten meegenomen hadden en dit opaten op één van de picknickbanken in het park. 

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

Parc Asterix met kinderen: conclusie

Wij vinden Parc Asterix met kinderen echt een aanrader om te bezoeken! Wij vonden het park heel sfeervol en mooi en er waren ook erg veel leuke attracties om te bezoeken. Kortom wij hebben echt genoten van ons dagje in dit pretpark in Parijs. Wij hadden daarbij wel het geluk dat het niet zo druk in het park was en we dus nergens heel lang hebben hoeven wachten. Groot voordeel van het pretpark is de ligging, waardoor je deze activiteit makkelijk kunt toevoegen aan een stedentrip naar Parijs. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de Engelstalige website van Parc Asterix

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

Parc Asterix met kinderen: waar overnachten?

Ons hotel lag zeer dicht in de buurt van Parc Asterix op nog geen tien minuten rijden van het pretpark af. Wij sliepen in het budgethotel Ibis Senlis. We hadden hier een kleine kamer voor niet al teveel geld inclusief in de ochtend een prima ontbijt. 

Je kunt Parc Asterix met kinderen ook prima bezoeken tijdens een stedentrip naar Parijs. Parc Asterix ligt ongeveer een uur van Parijs af en ligt op de route vanuit Nederland naar Parijs toe. Parijs heeft meer dan 1500 accommodaties om te slapen en er zijn genoeg leuke opties voor gezinnen met kinderen. 

Wij sliepen tijdens onze stedentrip naar Parijs in het Ibis Maisons Laffitte dat net buiten de stad ligt en dichtbij het treinstation ligt en dat is ons enorm goed bevallen. De prijs van de kamer was schappelijk, de kamer was ruim en er lag ook nog een speeltuin voor de deur. We waren met de trein in een kwartier in het centrum van de stad en in het dorpje van het hotel zaten genoeg leuke restaurantjes om wat te eten. 

Andere opties in Parijs die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en die een goede beoordeling hebben uit vele beoordelingen zijn de volgende:

Budget hotel: Hotel Cluny Sorbonne

Middenklasse hotel: Elysées Ceramic

Luxe hotel: Hotel Monsieur & Spa

Voor het zoeken naar andere hotels in Parijs met kinderen klik dan hier voor de hele lijst van hotels. 

 

Parc Asterix met kinderen
Parc Asterix met kinderen

Scroll naar boven