Ouwehands Dierenpark Review

Ouwehands Dierenpark Review: recensie over de dierentuin!

Ouwehands Dierenpark stond al een hele tijd op ons lijstje om te bezoeken en in de voorjaarsvakantie was het dan eindelijk zover! We zijn een hele dag in deze hele toffe en kindvriendelijke dierentuin geweest en hebben de hele dierentuin bekeken. Naar aanleiding van dit bezoek aan Ouwehands Dierenpark, schrijven we deze review waarin we alle informatie geven die je nodig hebt om een dagje naar deze dierentuin toe te gaan. 

Ouwehands Dierenpark Review
Ouwehands Dierenpark Review

Algemene informatie

We rijden op zondagochtend in alle vroegte vanuit Brabant naar Rhenen toe, waarbij we rond kwart voor tien bij de dierentuin zijn, die om tien uur open gaat. Wij vinden het altijd wel prettig om gelijk bij de opening een dierentuin te bezoeken omdat het dan nog lekker rustig is. We parkeren de auto op de betaalde parkeerplaats naast de dierentuin. Vanaf daar loop je in twee minuutjes naar de ingang van de dierentuin. 

Je kunt vooraf kaartjes via de website van Ouwehands Dierenpark kopen, waardoor je ook niet in de rij hoeft te staan bij de kassa. Wij hadden vooraf ook de kaarten uitgeprint, waardoor we nadat het park geopend is, binnen een minuut in de dierentuin staan. Bij de kassa kregen we een plattegrond van de dierentuin, zodat we ons goed kunnen oriënteren. Onze dochter vindt het ook altijd leuk om op de plattegrond de dieren af te strepen die ze gezien heeft in de dierentuin. 

Ouwehands Dierenpark Review
Ouwehands Dierenpark Review

De dierentuin

De dierentuin heeft enorm veel verschillende soorten dieren. Zo heeft de dierentuin een aantal grote spectaculaire dieren zoals de olifant, de witte leeuw (heel bijzonder), de Amurtijger, de ijsbeer, de bruine beer, de giraf, de zebra, de struisvogel en heel veel verschillende soorten apen zoals de gorilla, de orang-oetan en de berberaap.

Daarnaast zijn er nog tientallen kleinere dieren zoals bijvoorbeeld de pinguïn, de koala, de wolf en ook heel veel verschillende vogels zoals de flamingo, de gier en de pelikaan. Daarnaast heeft dit dierenpark ook nog een mooi aquarium met heel veel verschillende soorten tropische vissen en kwallen en ook een terrarium met slangen, schildpadden en bijzonder kikkers. Bij sommige dieren kun je heel dichtbij komen zoals de leguanen die vrij rondlopen en uiteraard ook de dieren van de kinderboerderij, die ook een plaatsje hebben in deze dierentuin. 

Het hoogtepunt van de dierentuin is natuurlijk toch wel de pandabeer. Deze pandaberen zitten in een hele mooie omgeving, waarbij je het idee hebt of je in China bent. Wij vonden het echt fantastisch om deze prachtige dieren in het echt te zien. Heel bijzonder. Om al deze dieren op het gemak te bekijken heb je al wel meer dan een halve dag nodig. Wij zijn altijd gek op apen en die heb je hier heel veel verschillende soorten, dus die zijn wij altijd een hele tijd aan het observeren.

Ouwehands Dierenpark Review
Ouwehands Dierenpark Review

Kinderactiviteiten

Wat deze dierentuin zo leuk maakt voor gezinnen met kinderen, is dat er ook enorm veel te doen is voor kinderen. Zo heb je een heel erg tof gedeelte binnen waar kinderen kunnen spelen op allerlei speeltoestellen. Ook kunnen ze hier spelen met zand en water en in een enge ruimte kunnen lopen. Voordeel voor de ouders is dat ze hier ook een hapje kunnen eten en wat kunnen drinken. Toen wij de dierentuin bezochten viel er af en toe een bui en was dit de ideale plek voor onze dochter om zich te vermaken. Dit gedeelte heet RavotAapja en is een overdekte speeljungle. 

Daarnaast was er in dit gedeelte van het dierenpark ook een grote speeltuin buiten. We kunnen ons voorstellen dat wanneer het beter was dat we hier ons ook erg goed hadden kunnen vermaken. Daarnaast heb je door de hele dierentuin verschillende speeltoestellen voor de kinderen, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Zo heb je bij de gorilla binnen ook een heel gedeelte waar kinderen kunnen klimmen en waar ze van de glijbaan af kunnen glijden. 

Ouwehands Dierenpark Review
Ouwehands Dierenpark Review

Onze dochter vond ook de Academie speurtocht erg leuk om te doen. Kinderen moeten hier allerlei vragen beantwoorden en letters verzamelen, waarmee ze een woord kunnen vormen. Na afloop krijgen ze een diploma. Ook is er nog een leuke show, waar je naar toe kunt gaan en waarbij er op zoek gegaan wordt naar de NEMO vis en waarbij veel gezongen en gedanst wordt.

Ook is er een show met zeeleeuwen, alleen hebben wij die zelf niet bezocht. Ook al vinden jouw kinderen het niet leuk om dieren te bekijken, dan is er voor kinderen nog genoeg andere dingen te doen in deze dierentuin. 

Ouwehands Dierenpark Review
Ouwehands Dierenpark Review

Eten en drinken

Wat betreft eten en drinken zijn er in dit dierenpark voldoende opties. Zo heb je op negen verschillende plekken in het park een horecagelegenheid of restaurant waar je wat kunt eten en drinken. Zelf zijn wij de dag begonnen met een kopje koffie met gebak in de overdekte speeljungle en tussen de middag hebben we geluncht bij het Jungle Restaurant. Hier hadden ze genoeg lekkere keuzes. 

Bij de pandaberen is het ook mogelijk om een Aziatische maaltijd te eten. Je kan op verschillende plekken in de dierentuin zowel binnen als buiten eten. Ook zijn er tussendoor verschillende plekken waar je wat te drinken en een snoepje kan kopen. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen. 

Ouwehands Dierenpark Review
Ouwehands Dierenpark Review

Conclusie

Wij hebben echt genoten van ons bezoek aan deze dierentuin. Wij waren er al iets voordat de dierentuin open ging en verlieten de dierentuin tegen sluitingstijd. Doordat het niet super goed weer was, hebben we minder gebruik gemaakt van de speeltoestellen die buiten stonden, maar als onze dochter daar ook nog had gespeeld, dan waren we misschien wel in tijdnood gekomen. Zeker ook met kinderen is deze dierentuin leuk om te bezoeken! Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de website van Ouwehands Dierenpark. 

Ouwehands Dierenpark Review
Ouwehands Dierenpark Review

Waar overnachten in omgeving Ouwehands Dierenpark?

Ouwehands Dierenpark ligt in de plaats Rhenen en je kan uiteraard makkelijk er een weekendje weg van maken. Zo ligt Rhenen op een half uurtje rijden van de plaatsen Utrecht en Arnhem en ook het natuurgebied de Hoge Veluwe ligt op ongeveer een half uurtje rijden van Rhenen af. In Rhenen zelf heb je één hotel waar je kan slapen en dat is Hotel ’t Paviljoen. 

Hotel ’t Paviljoen: dit familiehotel ligt naast Ouwehands Dierenpark en je kan vanaf het hotel in twee minuten lopen naar het dierenpark toe. Een ideaal hotel als je wat verder moet rijden met het gezin om de dag van te voren al te overnachten. Dit hotel heeft ook familiekamers voor gezinnen van vier personen. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier

Maak je liever een stedentrip naar Utrecht of naar Arnhem en bezoek je daarbij ook de Ouwehands Dierenpark, dan hebben wij in beide steden ook een aantal leuke opties op een rij gezet om te overnachten.

Druk hieronder op de blauwe link voor meer informatie.

Kindvriendelijke hotels Utrecht

Kindvriendelijke hotels Arnhem

Scroll naar boven