Oudtshoorn met kinderen

Beste reistijd Oudtshoorn met kinderen

Je kunt Oudtshoorn met kinderen het gehele jaar bezoeken. Wat dat betreft valt er in Oudtshoorn gedurende het jaar niet veel regen. Hierdoor zijn ook de zomermaanden (november tot en met februari) prima maanden om Oudtshoorn te bezoeken. Van september tot en met mei is de temperatuur in Oudtshoorn boven de 20 graden, waardoor je hier prima in zomerkleding kunt rondlopen.

Vooral in de hierboven genoemde zomermaanden is het ook een goede temperatuur om te zwemmen in Oudtshoorn. De koudste maanden zijn de maanden juni, juli en augustus en de temperatuur is dan tussen de 15 en de 20 graden. Minder weer om te zwemmen, maar prima weer om bijvoorbeeld op pad te gaan naar een struisvogelboerderij of grot. Kortom je kan het gehele jaar door prima Oudtshoorn met het gezin bezoek.

Oudtshoorn met kinderen

Vervoer naar Oudtshoorn

Oudtshoorn met kinderen

Kinderactiviteiten Oudtshoorn

#1 Struisvogel Boerderij

Oudtshoorn staat bekend om de struisvogel en wordt ook weleens de stuisvogel hoofdstad van de wereld genoemd. Wij bezochten tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika daarom ook Oudtshoorn en je hebt in Oudtshoorn verschillende boerderijen met struisvogels die je kan bezoeken. De bekendste struisvogel boerderij in Oudtshoorn is de Safari Ostrich Farm.

Bij Safari Ostrich Farm heb je honderden struisvogels en je kan hier een tour boeken van ongeveer een uur. Deze boerderij hebben wijzelf ook bezocht. Tijdens deze tour ga je mee op een tractor met aanhanger over het terrein en krijg je van een gids informatie over de dieren. Kinderen kunnen de struisvogels voeren met het bakje voer dat ze krijgen.

Oudtshoorn met kinderen

Daarna kun je nog op de foto met deze beesten en kun je uittesten hoe sterk de eieren van een struisvogel zijn door er op te gaan staan. Je kan er namelijk als kind op gaan staan, zonder dat de eieren breken. Je kunt ook bij de boerderij lunchen in het restaurant en er is ook nog een winkel waar je allerlei producten kan kopen (uiteraard met betrekking tot de struisvogel).

Deze boerderij ligt ten zuiden van Oudtshoorn en met de auto ben je er in nog geen tien minuutjes vanuit het centrum van Oudtshoorn. Een andere struisvogelboerderij die je met kinderen kan bezoeken is de Cango Ostrich Farm. Dit kan je dan combineren met een bezoek aan de bekende Cango Caves die we hieronder bespreken.

Oudtshoorn met kinderen

#2 Cango Caves

De Cango Caves zijn de tweede bezienswaardigheid in de omgeving van Oudtshoorn, waarom veel toeristen deze plaats bezoeken. Deze grotten liggen ten noorden van Oudtshoorn en je bent er in ongeveer een half uur rijden met de auto. Bij deze grotten met stalagtieten en stalagmieten kun je twee verschillende tours boeken.

Je kan de algemene tour boeken in deze grotten en deze tour duurt ongeveer een uur. Je bezoekt 6 verschillende ‘zalen’ in de grot en krijgt uitleg van een gids over de grotten. De tweede tour is de avontuurlijke tour en deze tour duurt 90 minuten. Je gaat hier door allerlei smalle gangen van de grot en je moet af en toe echt kruipen en op je buik gaan liggen om je door dit gedeelte van de grot te verplaatsen. Deze tour is alleen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wat ook een leuke activiteit is om hier in de omgeving te doen is ziplinen. Je kan met Cango Caves Zipline vanaf verschillende platformen naar beneden ziplinen. In totaal hebben ze 4 verschillende platformen waar je vanaf kunt. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aan het einde van het parcours wordt je met een shuttlebusje teruggereden naar het begin van het parcours.

Een andere activiteit die je op de terugweg van de grotten met kinderen kunt ondernemen is Cango Wildlife Ranch. Dit is een dierentuin, waar je verschillende dieren kan bekijken. Je kunt hier ook extra dicht in de buurt komen van bepaalde dieren als je hiervoor extra betaald. Het is niet heel erg groot, maar je kan hier prima een paar uurtjes je vermaken met kinderen.

Oudtshoorn met kinderen

#3 Waterval Rust en Vrede

Je kunt in de omgeving van Oudtshoorn met kinderen ook een leuke waterval bezoeken. De waterval Rust en Vrede ligt op ongeveer 3 kwartier rijden van Oudtshoorn en het laatste stuk van de route is wel een stukje off road rijden met de auto. Dat laatste stuk vanaf de hoofdweg rijd je in ongeveer 20 minuten, waarbij de weg af en toe best wel smal kan zijn. Je betaalt bij een poort een klein bedrag entree en dan is het nog een paar minuutjes rijden naar de parkeerplaats toe.

Daarna loop je in ongeveer 10 minuten naar de waterval toe. Over het algemeen is het niet heel erg druk bij de waterval en met een beetje geluk heb je de waterval voor jezelf. Je kan dichtbij de waterval komen en het is een fotogenieke plek. De stenen in de buurt van de waterval kunnen wel glad zijn, dus daar moet je met kinderen wel voor oppassen.

Bij de parkeerplaats van de watervallen hebben ze prima toiletten. Ook heb je bij de parkeerplaatsen plekken om te picknicken. Je kunt dus prima een hapje en een drankje meenemen naar deze watervallen.

#4 Safari Buffelsdrift

Je kan in de omgeving van Oudtshoorn met kinderen ook op safari. Net iets buiten Oudtshoorn ligt het Buffelsdrift Game Reserve en je kan bij dit game reserve verschillende tours boeken met kinderen. Zo kan je met een jeep op pad gaan om wilde dieren te spotten. Deze tour duurt 2 uur en je kan hier onder andere de olifant, de giraf, de buffel en de neushoorn spotten.

Je kunt ook overnachten in het game reserve. Ze hebben hier familietenten waar je een nachtje in het park kan overnachten. Ook het restaurant wat bij het game reserve ligt is erg goed en heeft al verschillende prijzen gewonnen. Een prima plek dus om te gaan lunchen of dineren met het gezin.

Krugerpark met kinderen

#5 Wilgewandel

In de buurt van de Cango Caves heb je Wilgewandel Holiday Farm & Restaurant liggen. Dit is een boerderij waar enorm veel te doen is voor kinderen. Je kan een bezoek aan de Cango Caves, dus heel goed combineren met een bezoek aan Wilgewandel. Zo kun je bij Wilgewandel met kinderen gaan kameelrijden. Je maakt dan een rondje over het terrein.

Daarnaast kun je bij Wilgewandel gaan zwemmen. Ze hebben een zwembad op het terrein met maar liefst 7 glijbanen. Je betaalt per uur entree voor dit zwembad. Houdt er wel rekening mee dat het zwembad alleen in de zomermaanden open is (van half september tot eind april). Ook kunnen kinderen bij Wilgewandel van een 100 meter zipline naar beneden glijden. Voor al deze activiteiten betaal je apart, waardoor je zelf kan kiezen wat jullie leuk vinden om te doen en wat niet.

Ook is het mogelijk om verschillende ritjes te maken op deze boerderij. Zo is het mogelijk om met een soort van tractor trein een rondje te maken over het terrein en hebben ze ook karretjes die door twee ezels worden voortgetrokken. Natuurlijk heeft de boerderij ook verschillende boerderijdieren en je kunt voor deze dieren voer kopen, zodat de kinderen de dieren kunnen voeren.

Daarnaast is het mogelijk om bij Wilgewandel te gaan midgetgolfen. De boerderij heeft in totaal 18 verschillende holes. Daarnaast kunnen kinderen boogschieten, is er een obstakel parcours voor kinderen, zijn er trampolines, roeibootjes en skelters en kun je in de weekenden op de boerderij met een paintball geweer schieten. Kortom, er is echt enorm veel te doen op deze boerderij en je kan je hier makkelijk een halve dag vermaken met het gezin.

Oudtshoorn met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Oudtshoorn

Je hebt in Oudtshoorn verschillende leuke kindvriendelijke restaurants, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Veel van deze kindvriendelijke restaurants in Oudtshoorn hebben ook iets van een speeltuin bij het restaurant. Zeker met jonge kinderen is dat altijd wel erg fijn.

Wij hebben hierboven al het kindvriendelijke restaurant Wilgewandel genoemd als leuke optie in Oudtshoorn en we zetten hieronder nog een aantal leuke kindvriendelijke restaurants op een rij.

Die Smitswinkel: dit kindvriendelijke restaurant ligt in het centrum van Oudtshoorn en bij dit restaurant is echt van alles te zien. Van oude auto’s tot robots. Daarnaast heeft dit restaurant ook een speeltuin voor de kinderen. Een prima plek om tussen de middag te gaan lunchen in Oudtshoorn met kinderen.

Santa Fe Spur Steak: ook dit restaurant ligt midden in het centrum van Oudtshoorn. Kinderen kunnen hier een hamburger met frietjes eten Het heeft wel iets weg van een fastfood keten. Kinderen kunnen hier ook een ijsje met allerlei gekleurde snoepjes bestellen.

Wimpie: ook dit kindvriendelijke restaurant ligt midden in het centrum van Oudtshoorn. Ook dit is een restaurant waar je met kinderen een hamburger met friet kan eten en ook dit restaurant heeft een kleine speeltuin met glijbaan voor de kinderen. Ook dit restaurant heeft wel iets weg van een fastfood restaurant.

Oudtshoorn met kinderen

Kindvriendelijk hotel Oudtshoorn

Je kunt in Oudtshoorn met kinderen prima overnachten. Je hebt genoeg kindvriendelijke hotels in Oudtshoorn en wij geven in iedere prijsklassen hieronder de accommodaties weer, die door gezinnen met kinderen super goed beoordeeld zijn. Klik op de blauwe link voor meer informatie over deze kindvriendelijke accommodatie.

Georganiseerde reis door Zuid-Afrika met kinderen

Je kan ook een mooie reis langs onder andere de Tuinroute maken, maar dat wel alles voor jullie geregeld wordt. Je kan dan zowel met een groep als individueel op pad. Kijk voor meer informatie over dit soort georganiseerde reizen eens op de website van reisorganisatie TUI.

Scroll naar boven