Oss met kinderen

Wat te doen in de stad Oss met kinderen? De Brabantse stad Oss heeft genoeg leuke kinderactiviteiten om je een heel weekend te vermaken. Wij hebben meerdere keren de stad Oss en de omgeving van Oss bezocht en vermaken ons hier iedere keer weer uitstekend. Zeker als je van de natuur houdt, dan kun je in de omgeving van Oss van alles doen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Oss op een rij en geven we ook nog wat kindvriendelijke tips over restaurants en hotels.

#1 Golfbad Oss

Golfbad Oss is misschien wel de grootste reden waarom gezinnen met kinderen de stad Oss bezoeken. Dit zwembad is namelijk erg populair en wij hebben het zwembad nu een aantal keer bezocht met onze dochter en het is er altijd druk (zeker in de vakanties en de weekenden). Het kan hier zelfs soms zo druk zijn dat ze op een bepaald moment tijdelijk geen mensen meer binnen laten en dat je dus even moet wachten. Zorg er dus voor dat je zo vroeg mogelijk dit zwemparadijs bezoekt.

Golfbad Oss is voor zowel jonge als wat oudere kinderen leuk om te bezoeken. Zeker voor de jonge kinderen hebben ze echt een heel leuk speelgedeelte met allerlei speelgoed en speeltoestellen in het water. Je kan hier als ouder heel relaxt in het water zitten en met de kinderen spelen. Ook zijn er in dit gedeelte kleine glijbanen voor de kinderen. De eerste keer dat we het zwembad bezochten met onze dochter (toen ze nog heel jong was) hebben we ons eigenlijk de gehele tijd in dit gedeelte vermaakt).

Oss met kinderen

Toch is Golfbad Oss ook voor oudere kinderen heel geschikt om te bezoeken. Zo heeft het zwemparadijs ook verschillende leuke glijbanen voor de wat oudere kinderen. In totaal zijn dit 3 verschillende glijbanen waar de kinderen vanaf kunnen gaan. Ook heeft het zwembad een heel groot opblaasbaar luchtkussen in het zwembad liggen, waar redelijk wat kinderen op kunnen spelen. Om het half uur wordt in het zwembad de golven aangezet en kunnen kinderen in deze golven spelen.

Ook toen onze dochter wat ouder was heeft ze zich hier prima vermaakt. Er is bij het zwembad ook een stoombad en een bubbelbad, dus als ouder kun je bij het zwembad ook nog relaxen. Je kan gratis parkeren bij het zwembad voor de deur. De entreeprijzen van het zwembad zijn van maandag tot en met donderdag (buiten de vakanties) ongeveer de helft van wat ze in de weekenden en de vakantieperiode zijn. Kijk voor meer informatie over dit leuke zwembad in Oss even op de website van Golfbad Oss.

Oss met kinderen

#2 Speelbos Herperduin

Wij hebben de meeste speelbossen in Brabant wel bezocht met onze dochter en schreven al eens de blog speelbossen in Brabant, waarin we alle speelbossen op een rij gezet hebben. Een van de leukste speelbossen is wel Speelbos Herperduin. Dit speelbos ligt op een kwartier rijden met de auto van Oss en is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens een stedentrip naar Oss met kinderen.

Je kunt de auto bij restaurant Pan&Zo gratis parkeren en dan is het een klein stukje lopen naar het speelbos toe. Je vindt bij de ingang van het speelbos een plattegrond, maar het speelbos spreekt voor zich. Als eerst kom je bij een meertje waar ook een groot speeltoestel staat voor kinderen. Hier heb je een leuke glijbaan en kunnen kinderen klimmen en klauteren.

Is het wat minder weer dan is het aan te raden om de kinderen laarzen aan te geven. Kinderen kunnen bij het meertje met water spelen bij onder andere de waterpomp. Daarnaast zijn hier in de omgeving nog wat speeltoestellen en heb je hier ook een blotenvoetenpad voor kinderen, waar ze op blote voeten doorheen kunnen lopen.

Je kan daarna ook nog doorlopen in het bos en dan kom je ook nog een leuke uitkijktoren tegen, die een mooi uitzicht geeft over de bossen en de omgeving. Hier heb je ook genoeg strandzand en boomhutten waar de kinderen kunnen spelen. Je kan uiteraard ook prima wat eten en drinken meenemen en hier gaan picknicken wanneer het goed weer is.

Je kan vanaf hier ook nog verschillende andere wandelingen maken met kinderen naar onder andere twee verschillende meren. Je kan je hier prima een halve dag vermaken met het gezin in de omgeving van Oss.

Speelbossen in Brabant met kinderen

#3 Docus de Das Avonturenpad

Een andere leuke plek die je met kinderen in de omgeving van Oss kan bezoeken is het Docus de Das Avonturenpad. Dit avonturenpad ligt in de plaats Schaijk en ligt ook op een kwartier rijden van het centrum van Oss. Om het avonturenpad te bezoeken rijd je met de auto naar restaurant de Boshut, waar je de auto gratis kan parkeren op de ruime parkeerplaats.

Je kan hier een wandeling maken van 1,5 kilometer door het bos en onderweg komen kinderen allerlei speeltoestellen tegen. Ondertussen moeten ze de vriendjes van Docus de Das zoeken. Aan het einde van deze route kom je dan bij een meer aan, waar ook nog verschillende speeltoestellen staan. Toen wij het avonturenpad met onze dochter bezochten was het heerlijk weer en hebben we hier ons prima een paar uurtjes vermaakt.

Na afloop hebben we nog lekker een drankje gedaan op het terras in de zon bij het restaurant waar de auto geparkeerd stond. Een leuke gratis kinderactiviteit die je in de omgeving van Oss met kinderen kunt ondernemen.

Kinderactiviteiten Oss

#4 Heksje Route Geffense Bossen

Ook de vierde kinderactiviteit in Oss speelt zich af in de buitenlucht en wel in de Geffense Bossen in Oss. Ook op deze route kunnen kinderen spelen in de bossen. Zo kunnen ze hutten bouwen en staan er ook een aantal natuurlijke speeltoestellen op de route, waar kinderen kunnen spelen. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan boomstammen waar kinderen over heen kunnen lopen en waarbij ze moeten proberen om het evenwicht te behouden.

Kinderen kunnen deze heksenroute volgen door de verschillende heksenhoedjes aan de bomen te volgen. Je hebt hierbij twee verschillende routes die je kan wandelen en die zijn aangegeven met een kleur. Zo heb je een groene route en dit is de korte route (1 km) en je hebt een rode route en deze route is wat langer (2 km).

Onderweg is het ook mogelijk om met een telefoon verschillende QR-codes te scannen, waarbij je meer informatie over het bos krijgt. Je kunt de auto parkeren op het parkeerterrein van de Geffense Plas en dan loop je zo naar deze leuke heksenroute toe. Zeker met jonge kinderen is deze wandelroute een aanrader in Oss.

#5 Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek

Je kunt in Oss ook naar verschillende kinderboerderijen toe gaan. Kinderboerderij De Beestenbergh is één van deze kinderboerderijen. Deze kinderboerderij ligt in het dorp Berghem en met de auto rijd je vanaf het centrum van Oss in 10 minuten naar deze boerderij toe. Deze kinderboerderij is op woensdagmiddag en op zaterdag en zondag op bepaalde uren in de ochtend en de middag open. Kijk daarom vooraf even op de website van de kinderboerderij of de boerderij daadwerkelijk open is als je deze wil bezoeken.

Je hebt bij de boerderij verschillende kinderboerderijdieren die je kan komen bekijken en die je eventueel kunt aaien. De toegang is gratis en zeker met wat jongere kinderen kun je je hier prima een uurtje vermaken. Een tweede kinderboerderij die je kan bezoeken is Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek. Deze kinderboerderij ligt in Oss zelf.

Op deze kinderboerderij is van alles te doen voor kinderen. Je hebt hier uiteraard de boerderijdieren die je kan bekijken en ook kan voeren (een bekertje voer kost 0,50 euro). Deze kinderboerderij is iedere dag open van 10-17 uur. Bij de boerderij ligt ook een natuurspeeltuin, waar de kinderen kunnen spelen. Ook heb je bij de boerderij het Verwonderhuis liggen, waar kinderen meer kunnen leren over de dieren.

Ook kun je voor 0,50 euro een speurtocht aanschaffen bij de boerderij. Ze hebben hier 2 verschillende speurtochten voor 2 verschillende leeftijdsgroepen. Ook zijn er speciale dagen dat kinderen met dieren zoals cavia’s, konijnen en ratjes kunnen knuffelen. Kortom er is enorm veel te doen bij Natuurcentrum en Stadsboerderij De Elzenhoek. De entree is gratis en kijk even op de website van Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek wat er allemaal te doen is.

Oss met kinderen

Overige kinderactiviteiten Oss

Naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten in Oss, zijn er nog een aantal activiteiten die je hier met kinderen kunt doen. We beschrijven deze activiteiten hieronder kort.

#6 Skibaan Alpineworld: je kunt in Oss met kinderen ook gaan skiën of snowboarden. Je kan hier lessen nemen, maar je kan ook vrij skiën. Dat vrij skiën is wel pas in de avond vanaf 19.00 uur, dus dit is vooral een activiteit die je met wat oudere kinderen kunt doen. Je kunt dan 2 uur lang vrij skiën met kinderen.

#7 Historische speurtocht door het centrum: je kan ook de binnenstad van Oss gaan verkennen met het gezin en dat kun je doen aan de hand van een speurtocht. Je hebt 11 verschillende punten in het centrum van Oss liggen waar vragen over worden gesteld en je kan deze vragenlijst hier online downloaden. Op deze manier kun je de kinderen ook wat meegeven over de geschiedenis van de stad.

#8 Speeltuin Elckerlyc Oss: je kunt in Oss ook naar een leuke speeltuin toe met de kinderen. Speeltuin Elckerlyc ligt in de buurt van Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek en daarom kunnen deze twee kinderactiviteiten prima gecombineerd worden met elkaar.

#9 Natuurspeeltuin Graaf van Megen: deze natuurspeeltijn ligt in het dorp Megen en ligt op een kwartier rijden van het centrum van Oss met de auto. Je hebt hier verschillende speeltoestellen liggen en vanaf deze speeltuin kun je ook met kinderen een kinderwandelroute langs de rivier de Maas lopen.

#10 Zwembad de Kriekeput: bezoek je de stad Oss in de zomer, dan is dit buitenzwembad ook een leuke optie om verkoeling te zoeken. Dit zwembad is alleen in de zomermaanden geopend.

#11 Okido Speelparadijs: is het wat minder weer in Oss en wil je toch met jonge kinderen iets gaan doen, dan is deze binnenspeeltuin een mooie optie. Dit speelparadijs is één van de grootste indoor speelplekken in de regio van Oss. De speeltuin is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar.

Kinderactiviteiten Oss

Kindvriendelijk restaurant Oss

Je kunt in Oss met kinderen prima een hapje gaan eten. Je hebt verschillende kindvriendelijke restaurants waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. We beschrijven hieronder een aantal van deze kindvriendelijke restaurants.

Strand Tien Oss: dit is een kindvriendelijk restaurant in Oss, waar je zeker in de zomermaanden heerlijk buiten kan eten op het terras. Het restaurant ligt aan de Geffense Plas, waar je in de zomer kan zwemmen met kinderen. Daarnaast ligt er een speeltuin bij het restaurant, waar de kinderen kunnen spelen.

Bierbrouwerij Ooijen: bij een bierbrouwerij denk je niet gelijk aan een kindvriendelijke plek, maar dat is bij deze bierbrouwerij wel anders. Bij het restaurant van de bierbrouwerij ligt een hele leuke speeltuin voor de kinderen met een groot springkussen en verschillende speeltoestellen. Daarnaast hebben ze ook verschillende fietsjes en tractors waar de kinderen mee kunnen spelen.

Pannenkoekhuis de Oude Maas: een pannenkoekenrestaurant mag natuurlijk niet in ons lijstje van kindvriendelijke restaurants in Oss ontbreken. Dit pannenkoekenrestaurant heeft een speelhal voor de kinderen en je kan hier heerlijk buiten eten op het buitenterras van het restaurant. Dit restaurant ligt in het plaatsje Macharen dat op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Oss ligt.

Kindvriendelijk hotel Oss

Je kunt in Oss met kinderen op een paar plekken overnachten. De stad heeft niet super veel kindvriendelijke accommodaties, maar je hebt wel een paar mogelijkheden. Wil je een ruimere keuze hebben, dan kun je altijd nog overwegen om in de stad Den Bosch te overnachten. In Den Bosch hebben we in een aantal accommodaties overnacht en hierover schreven we al eens de blog kindvriendelijk hotel Den Bosch.

In Oss zelf heb je twee kindvriendelijke hotels. Dat zijn de volgende twee hotels:

Fletcher Hotel Restaurant Oss: dit kindvriendelijke hotel in Oss heeft verschillende familiekamers waar je met het gezin kan overnachten in Oss. Daarnaast heeft het hotel ook een eigen restaurant waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Je kan de auto gratis parkeren bij het het hotel. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier.

Hotel de Naaldhof: dit is een tweede hotel waar je in Oss met het gezin kan overnachten. Ook bij dit hotel hebben ze familiekamers voor gezinnen. Bij het hotel kun je met kinderen van allerlei activiteiten doen zoals bowlen, paintballen of lasergamen in de openlucht. Gezinnen met kinderen beoordelen dit hotel met een 8,8 als algemene score. Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier.

Scroll naar boven