Osaka met kinderen

Osaka met kinderen: 11 bezienswaardigheden!

Osaka met kinderen is echt een aanrader! Wij vonden de stad Osaka één van de leukere steden om te bezoeken in Japan met onze dochter. Er is in Osaka ook genoeg te doen om je minimaal drie tot vier dagen goed te vermaken met het gezin. Wij verbleven er 6 dagen en hebben ons uitstekend vermaakt in deze periode. Naar aanleiding van ons bezoek aan de stad, zetten we de leukste kinderactiviteiten in Osaka op een rij. 

#1 Universal Studios Japan

Één van de hoogtepunten van onze stedentrip naar Osaka met onze dochter was toch wel het bezoek aan Universal Studios Japan. Dit park ligt in het oosten van de stad en met de trein ben je er in een minuut of twintig vanaf het centrale station van Osaka. Het is tevens één van de drukstbezochte parken ter wereld, dus verwacht ongeacht welke dag je gaat dat het enorm druk is. 

Wij stonden om 5 uur in de ochtend op om ervoor te zorgen dat we om 7 uur bij de ingang van het pretpark waren. We lazen op de verschillende blogs dat het park een uur eerder open zou gaan dan de officiële tijden op de website van het park. En dat was ook zo. Hierdoor konden we al om 7 uur het pretpark in en konden we gelijk het zeer populaire Nintendo World bezoeken, waar je normaal een apart entreebewijs voor moet kopen of een entreebewijs via de app moet proberen te verkrijgen. En dat was al gelijk een fantastisch begin van onze dag. 

Het park heeft daarnaast een aantal hele toffe attracties zoals de achtbaan van Harry Potter, de achtbaan van Spiderman (helaas gaan ze deze ombouwen naar een andere attractie) en een hele toffe achtbaan van Jurassic Park. Ook heeft het pretpark een hele mooie parade, maar door de regen was die toen wij er waren helaas een stuk ingekort. Je bent hier zeker een hele dag kwijt, maar je kan je er ook makkelijk twee dagen vermaken.  

Osaka met kinderen
Osaka met kinderen

#2 Kidsplaza OSaka

Zoek je een kinderactiviteit als het bijvoorbeeld wat minder weer is, dan is Kidsplaza Osaka een leuke optie. Toen wij er in het weekend waren was het er echt heel erg druk, dus we denken dat je Kidsplaza Osaka beter door de week kunt bezoeken. Kidsplaza Osaka bestaat uit verschillende verdiepingen waar kinderen van allerlei dingen kunnen doen. 

Het heeft wel iets weg van een wetenschapsmuseum, maar kinderen kunnen vooral hier spelen. Zo heb je in het midden van Kidsplaza een grote speeltuin met enorme glijbanen, waarbij kinderen ook in dit gedeelte bijvoorbeeld winkeltje kunnen spelen in een aparte ruimte. Daarnaast kunnen kinderen bellen maken met zeep, ballen in de lucht houden met wind en op allerlei instrumenten muziek maken. 

De entreegelden zijn schappelijk, ondanks wij het wel bijzonder vonden dat je voor volwassenen een stuk meer betaald dan voor kinderen (terwijl het gehele museum echt op kinderen is gericht). Kidsplaza Osaka is makkelijk te bereiken met de metro, aangezien er een halte van de metro naast Kidsplaza Osaka ligt. 

Osaka met kinderen
Osaka met kinderen

#3 Nara

Een leuke dagtrip vanaf Osaka om met kinderen te doen is naar het plaatsje Nara. Je bent iets minder dan een uur onderweg met de trein vanaf het centrale station van Osaka naar Nara toe. Vanaf het station van Nara loop je zo het bekende park van Nara in. Nara staat bekend vanwege de 1200 herten die hier rondlopen. 

Je kunt deze herten voeren door koekjes te kopen voor de herten. Overal in het park staan verkopers van koekjes, waardoor de herten de gehele dag gevoerd worden. Hierdoor worden de herten behoorlijk brutaal en als ze door hebben dat iemand koekjes heeft, dan kunnen ze best agressief reageren op deze persoon. De herten is geleerd om te knikken met hun hoofd voordat ze een koekje krijgen, waardoor je de herten steeds ziet knikken met het hoofd voor de toeristen. 

In het park van Nara kun je drie verschillende tempels bezoeken. Wij hebben deze tempels bezocht en vonden het uiteindelijk (ondanks het allemaal wel heel toeristisch is) toch wel de moeite waard om Nara te bezoeken. Je kan mooie foto’s maken bij de fotogenieke tempels van de herten en de tempels. Reken er op dat je minimaal een halve dag hier bent.

Nara met kinderen
Nara met kinderen

#4 Hirakata Park

Vinden jij en jouw kinderen het leuk om naar een pretpark te gaan, maar hebben jullie geen zin om veel in de rij te staan zoals bij Universal Studios Japan, dan is het Hirakata Park een leuke optie. Ook dit park ligt niet midden in de stad, maar is met de trein goed te bereiken. Je loopt vanaf het station in een paar minuten naar het pretpark toe. Ook is de entreeprijs van het Hirakata Park de helft van de prijs van Universal Studios Japan. 

Wij vonden het een leuk park, zeker ook omdat het niet super druk was. Je kon hier kiezen voor alleen een entreeticket voor het park en dan los betalen voor iedere attractie of een kaartje, waarbij je onbeperkt gebruik mocht maken van de verschillende attracties. Wij kochten via de app van het bedrijf Klook kaartjes en kochten voor ons allemaal een kaartje waarbij we onbeperkt gebruik konden maken van alle attracties van het park. 

Je hebt verschillende achtbanen en andere grote attracties, maar ook voor de wat jongere kinderen zijn er genoeg attracties. Voor pubers is het park denken we te saai, maar voor onze dochter van acht jaar was het echt een uitstekend park, waarbij ze in alle attracties mocht. Wat we ook leuk vonden aan het park is dat er ook een aantal bijzondere attracties waren, waar je allerlei spelletjes moest doen en bijvoorbeeld kaartjes kon verzamelen.

Wij waren er een gehele dag. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de verschillende attracties en de eetmogelijkheden in het park even op de website van Hirakata Park Osaka

#5 Osaka Dierentuin

Een andere leuke kinderactiviteit in Osaka is een bezoek aan de dierentuin van Osaka. Ook bij deze dierentuin betaal je lage entreeprijzen en voor ons drieën betaalden we minder dan 10 euro in totaal. Een prima budgetuitje dus in Japan. De dierentuin van Osaka was het eerste wat we bezochten in Osaka toen we vanuit Hiroshima met de trein aankwamen. 

De dierentuin is best ruim en heeft best wel een aantal grote Afrikaanse dieren zoals de giraf, het nijlpaard, de olifant, de leeuw en ook verschillende soorten apen. Kijk vooraf op de website van de Osaka Zoo wanneer bijvoorbeeld de voedertijden zijn van de verschillende dieren. Onze dochter vindt dat altijd erg leuk als je de dieren ziet eten.

In totaal waren we in de dierentuin een aantal uurtjes. Je kan je hier prima een halve dag vermaken. Uiteraard is het niet een bezienswaardigheid in Osaka die je zeker moet zien, maar het is zeker een leuke activiteit met kinderen om te ondernemen. 

Kinderactiviteiten Osaka
Kinderactiviteiten Osaka

#6 Spa World

Toen wij Osaka bezochten was het bijna iedere dag heerlijk weer, maar we hadden ook een dagje dat het weer wat minder was. Voor ons een goede reden om Spa World in Osaka te bezoeken. Spa World Osaka bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes. Je hebt een Spa gedeelte (waar mannen en vrouwen gescheiden zijn) en een zwembad met glijbanen. Het zwembad en de Spa voor de mannen en voor de vrouwen zitten op verschillende verdiepingen in het gebouw. 

Het zwembadgedeelte is voor zowel mannen als vrouwen en dit zwembad heeft ook verschillende glijbanen. Voor de entree tot het zwembad en voor toegang tot de glijbanen, moet je aparte tickets kopen. Daarnaast moet je rekening houden dat er bepaalde lengte en gewicht restricties zijn voor de verschillende glijbanen. 

Zo kun je van een glijbaan met twee personen in een band, maar mag het gewicht tussen persoon 1 en persoon 2 niet meer dan 30 kilo verschillen. Onze dochter weegt nog geen 30 kilo, waardoor we van deze glijbaan dus niet af konden. Wij vonden het zwembad zeker leuk om te bezoeken en ook de spa is zeker de moeite waard. In de spa heb je verschillende sauna’s, warme baden en stoombaden. Houdt er wel rekening mee dat je in het spa gedeelte naakt bent. 

Kinderactiviteiten Osaka
Kinderactiviteiten Osaka

Overige kinderactiviteiten Osaka

Naast de hierboven genoemde kinderactiviteiten in Osaka, zijn er nog meer dingen te doen in deze stad. We zetten ze hieronder nog kort op een rij. 

#7 Dotonbori street: dit is een straat, waar je heel veel eettentjes hebt en waar het gezellig druk is. Je hebt hier van allerlei neonreclames en ook in de straat er naast is een grappig reuzenrad. Wij vonden het leuk om even door deze straat te lopen en de verschillende restaurants te bekijken met allerlei grote dieren (een koe, krab, etc) voor het restaurant. Wij vonden het leuk om er even door heen te lopen, maar vonden het ook erg druk. Wij waren er op zondagochtend en bij ieder eettentje stond al een enorme wachtrij. 

#8 Tsutenkaku toren: deze toren heeft wel iets weg van de Eiffeltoren in Parijs. Het is een 103 meter hoge toren die midden in een leuke wijk staat. Bij deze wijk liggen ook de dierentuin van Osaka en Spa World, dus een bezoekje aan deze wijk is prima te combineren met één van deze activiteiten.

Ook in deze wijk heb je veel gekke dingen en winkeltjes. Het heeft ook wel iets weg van de kermis. Zo hebben ze er kermisachtige spelletjes, zoals het vissen van kleine visjes (misschien leggen we het nu wel heel onhandig uit ;)). Ook hier is het prima om even door heen te lopen en wat te eten. 

#9 Wedstrijdje honkbal: één van de honkbalploegen met de meest fanatieke fans is gehuisvest in Osaka. De Hanshin Tigers spelen hier hun thuiswedstrijden en het is uiteraard leuk om een wedstrijdje mee te pikken en te zien hoe de Japanse fans hier de wedstrijden beleven. 

#10 Tempozan Harbor Village: ook dit is een gebied waar genoeg te doen is voor kinderen. Het gebied heeft een groot reuzenrad (waar hebben ze dat niet in Japan) en ook kun je in dit gebied een aquarium bezoeken. 

#11 Osaka Castle: je kunt in Osaka met kinderen ook een kasteel bezoeken (net zoals bijna in iedere stad in Japan). Wij hebben dit kasteel zelf niet bezocht, dus kunnen er ook geen oordeel over geven, maar houden jouw kinderen van kastelen dan kan het een leuke optie zijn. 

Kinderactiviteiten Osaka
Kinderactiviteiten Osaka

Waar overnachten in Osaka met kinderen?

Wij overnachtten vijf nachten in Osaka in het Bon Condomunium Umeda. Dit hotel ligt in een leuke wijk en ligt dichtbij het Umeda station, waar je heel erg veel eettentjes hebt. We hadden hier een mooi appartement. Wel moet je bij het hotel rekening houden dat er geen receptie is en dat je via een chat alleen kunt inchecken (overigens was dat prima te doen hoor). 

Wij hadden er geen ontbijt bij zitten, maar in dezelfde straat als het hotel zaten al meer dan drie supermarkten, waardoor we ons ontbijt makkelijk bij elkaar konden verzamelen. Kijk voor meer informatie over het Bon Condomunium Umeda even hier

Uiteraard zijn er in Osaka nog genoeg andere kindvriendelijke hotels. Voor een overzicht van alle kindvriendelijke hotels in Osaka kijk even hier

Scroll naar boven