Oldtimer huren voor een dag

Oldtimer huren voor een dag: de bloesemtocht!

Afgelopen weekend huurden wij een oldtimer voor een dag en reden we de bloesemtocht in de provincie Zuid-Holland. Het leek ons altijd al een keertje tof om een dagje met een oude kever op pad te gaan en toen we zagen dat we online heel makkelijk een auto konden huren voor een dag, was het besluit snel genomen. We hebben deze dag een prachtige route gereden met deze oude kever en naar aanleiding van deze dag schrijven we deze uitgebreide review over deze dag. 

Oldtimer huren voor een dag
Oldtimer huren voor een dag

Auto huren

We hebben deze oldtimer gehuurd via het bedrijf We Love Oldtimers dat in Hoogblokland gevestigd is. Hoogblokland ligt op een half uurtje rijden van Dordrecht en Utrecht en op ongeveer veertig minuten rijden van de steden Breda en Rotterdam. Wij waren een weekendje weg naar Breda en zijn vanuit Breda op zondagochtend naar het bedrijf toe gereden. 

We Love Oldtimer heeft heel veel verschillende oldtimers waar je uit kan kiezen. Zo hebben ze verschillende Volkswagen busjes, Volkswagen kevers, maar ook Porches en Mini Coopers. Wat dat betreft is het assortiment van het bedrijf erg uitgebreid. Wij zijn dol op de oude kevers en hebben ook een oude kever gehuurd toen we getrouwd zijn.

Nu met onze dochter leek het ons leuk om ook weer eens een Kever te huren en dat werd een mintgroene Kever met open dak! Wij vonden het erg leuk om een dagje op pad te gaan met deze auto en ondanks dat het niet super goed weer was, hebben we uiteraard ook verschillende stukken van de route gereden met het dak open!

Oldtimer huren voor een dag
Oldtimer huren voor een dag

De Bloesemtocht

De Bloesemtocht is een tocht richting de Betuwe waarbij je 19 stops kunt maken, maar dan heb je wel tijd tekort. Degene die de route hebben samengesteld raden aan om maximaal 7 stops in te plannen. Zo kom je bijvoorbeeld langs een Geofort, een dierenpark en een kinderboerderij, waar het uiteraard leuk is om te stoppen met kinderen.

Alle stops bevatten de omgeving waar je bloesem kunt vinden. De Bloesemtocht is het leukste om te rijden vanaf half maart tot eind mei. Dan staan de bomen het mooiste in bloei. Nadat we instructies hadden gekregen van hoe de auto precies werkt gingen we op pad en dat was wel even wennen. In de oldtimer zit bijvoorbeeld geen stuurbekrachtiging wat in de moderne auto’s tegenwoordig er bijna standaard op zit. Hierdoor is het zeker even wennen om bijvoorbeeld te sturen. 

Tijdens de route rijd je alleen over binnendoor wegen en kom je niet op de snelweg. De auto kan ook maar 90 kilometer per uur, waardoor dat ook niet echt een goed plan is. Wij rijden steeds van punt naar punt en af en toe zijn we gestopt bij bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant om te lunchen of bij een mooie bomengaard, waar de bomen al voor een deel in bloei stonden. 

Oldtimer huren voor een dag
Oldtimer huren voor een dag

Conclusie

Wij zijn een hele dag op pad geweest met deze mintgroene kever en vonden het een hele leuke ervaring! De omgeving van de route waarin je rijdt is prachtig! Wil je ook een keer op pad met een oldtimer, kijk dan even op de website van We Love Oldtimers voor alle verschillende auto’s die het bedrijf verhuurt. 

Oldtimer huren voor een dag
Oldtimer huren voor een dag

Scroll naar boven