Noosa Heads met kinderen

Wat te doen in Noosa Heads met kinderen? Noosa Heads ligt aan de oostkust van Australië en ligt in de buurt van de bekende plaatsen Sunshine Coast en Brisbane. Je kan prima een dag of twee naar Noosa met kinderen gaan om de natuur en de kust verder te bekijken. Daarnaast kun je in de omgeving ook lekker eten met het gezin en is het klimaat hier in de zomermaanden heerlijk. Een fijne plek dus om met kinderen heen te gaan. In deze blog zetten we alle leuke kinderactiviteiten in Noosa Heads op een rij.

Beste reistijd Noosa Heads met kinderen

Doordat het klimaat in Noosa Heads vrij mild is, kun je deze stad aan de kust het gehele jaar bezoeken met kinderen. Zelfs in de wintermaanden blijft de temperatuur meestal boven de 15 graden. Het is dan wel te koud om te zwemmen, maar het is een prima temperatuur om dingen te gaan ondernemen in de omgeving van Noosa Heads.

De beste reistijd om Noosa Heads met kinderen te bezoeken is van november tot en met april. Je hebt dan warm weer en je hebt een grote kans dat je met jouw kinderen kunt zwemmen in de zee. Het hoogseizoen in Noosa Heads is in de maanden december en januari en dan kan het ook erg druk zijn. Natuurlijk zijn dan ook de prijzen van accommodaties hoger dan normaal.

Je kan daarom kijken of je net voor deze drukke periode of net er na Noosa Heads kan bezoeken. Dan is het nog steeds heerlijk weer en een stuk minder druk.

Vervoer naar Noosa Heads

Hoe kom je in Noosa Heads met kinderen? Je kan vanaf verschillende grote steden in Australië het beste naar Brisbane vliegen en vanaf daar is het nog een 2 uurtjes rijden met de auto naar Noosa Heads. Je kan in Brisbane een auto huren via Sunny Cars, waar wijzelf meestal een auto huren. Bij deze organisatie zitten de verschillende verzekeringen en het eigen risico in de prijs en wij hebben met Sunny Cars alleen maar goede ervaringen in de verschillende landen dat wij een auto via deze maatschappij hebben gehuurd. Kijk voor meer informatie over het huren van een auto in Australië via Sunny Cars even hier.

Natuurlijk is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar Noosa Heads te reizen. Je hebt verschillende busmaatschappijen die tussen de grote steden aan de oostkust rijden, maar houdt er dan rekening mee dat je er toch nog best lang over doet. Daarnaast kan de prijs van de bus voor een heel gezin hoger zijn, dan dat je een auto huurt. En met een auto heb je uiteraard een stuk meer vrijheid.

Kinderactiviteiten Noosa Heads

#1 Noosa National Park

Dit nationale park van Noosa ligt in de buurt van het centrum van Noosa Heads en vanaf het centrum kun je naar het nationale park lopen. Je kunt hier mooie wandelingen maken en het is mogelijk om in het Noosa National Park de koala in het wild te zien. Sommige trails zijn vrij kort en daarom ook erg geschikt om met jonge kinderen te wandelen.

Een leuke route om in het nationale park te wandelen is de Hell’s Gate Walk. Dit is een route van 5,8 kilometer en je loopt hier met kinderen iets meer dan een uur op. Je loopt langs de kust en je hebt verschillende uitkijkpunten onderweg. Bij Hell’s Gate in het Nationale Park van Noosa kun je als je geluk hebt en uiteraard het seizoen is in een oogopslag schildpadden, dolfijnen en walvissen zien. 

Bezoek je het Noosa National Park met wat oudere kinderen, dan is het ook mogelijk om een langere wandeling langs de kust te maken. Je kunt dan bijvoorbeeld de Coastal Track lopen van bijna 12 kilometer en hier loop je ongeveer 3 uur op. Ook heb je verschillende wandeltochten door de natuur van het nationala park en die niet langs de kust lopen en hier is het wel een stuk rustiger, dan dat je de bekende wandelingen langs de kust wandelt.

Een ander mooi uitkijkpunt dat je in Noosa Heads kan bezoeken is Laguna Lookout. Je rijdt vanaf het centrum van Noosa Heads in iets meer dan 5 minuten naar dit uitzichtpunt en je hebt hier een prachtig uitzicht over de baai. Je kan hier ook naar toe lopen vanuit het centrum van Noosa Heads en dan doe je er ongeveer een 30 minuten over.

Perth met het gezin

#2 Noosa Everglades

Dit is een natuurgebied dat bestaat uit meer dan 60 kilometer rivier en je kan dit gebied uiteraard ook bezoeken met kinderen. Een leuke manier om de Noosa Everglades te bezoeken is met een kajak. Je kunt hier zowel kajaks huren voor 1 persoon, als voor 2 personen en je betaalt per uur voor de kajak. Meestal is een uur (of 2) een kajak huren ook genoeg met kinderen. Kijk voor meer informatie over het huren van een kajak even op de website van Pelican Boat Hire. Hier kun je naast kajaks ook andere dingen huren, zoals een boot of een jetski.

Natuurlijk is het ook mogelijk om dit gebied met een georganiseerde tour te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een cruise maken van ongeveer 3 uur op een boot die door het gebied vaart. Je kan dan ook een drankje doen op deze boot, terwijl je van de natuur geniet. Kijk voor meer informatie over deze georganiseerde tours even hier.

#3 Noosa Aquatic Centre

Je kunt in Noosa Heads met kinderen ook gaan zwemmen. Je hebt het Noosa Aquatic Centre en dit is een buitenzwembad, wat ook een gedeelte heeft voor kinderen wat wel overdekt is. In totaal zijn er 3 verschillende zwembaden en je betaalt een paar euro entree om naar binnen te mogen. Er zit bij het zwembad ook een wellness gedeelte en je hebt er een cafe waar je wat kan drinken.

Overigens heb je ook nog een leuk waterpark, waar je in de omgeving van Noosa Heads met kinderen naar toe kan gaan. Blast Aqua Park Coolum is een enorm gebied op het water dat vol staat met allerlei opblaasbare speeltoestellen. Je kunt voor dit waterpark betalen voor iedere 50 minuten dat je er gebruik van maakt of je kan een dagpas kopen voor de gehele dag.

Kinderen krijgen een reddingsvest aan als ze bij dit waterpark gaan spelen. De minimale leeftijd voor dit waterpark is 4 jaar en kinderen tussen de 4 en 7 jaar, moeten worden begeleid door een volwassenen in verband met de veiligheid. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende speeltoestellen even op de website van Blast Aqua Park Coolum.

#4 Walvissen tour Noosa

Als je een beetje geluk hebt, dan kun je al vanaf sommige punten in het Noosa National Park walvissen zien vanaf de kant. Dan moet je uiteraard wel Noosa Heads bezoeken in het walvisseizoen die loopt van mei tot en met november. Uiteraard is het ook mogelijk om op een georganiseerde tour te gaan in Noosa Heads om deze grote dieren te gaan bekijken.

Deze tours duren ongeveer 2 uur en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze excursies starten bij Noosa Marine en kijk voor meer informatie over deze georganiseerde tours even hier. Om bij Noosa Marine te komen kan je een fiets huren in het centrum van Noosa Heads en dan deze 6,5 kilometer op de fiets afleggen.

Je komt dan onderweg langs een speeltuin voor de kinderen en langs verschillende cafés, waar je onderweg kan stoppen voor een hapje en een drankje. Op deze manier maak je er een dagje uit van met het gezin.

Tuinroute met kinderen

#5 Noosa Heads Main Beach

Je kan in Noosa Heads met kinderen uiteraard ook een dagje naar het strand gaan. Naar Noosa Heads Main Beach kun je prima wandelen vanuit het centrum en dit strand heeft mooi wit strandzand. Je hebt hier faciliteiten zoals toiletten en uiteraard is het centrum van de Noosa Heads dichtbij om bijvoorbeeld even te gaan lunchen. Ook heb je hier lifeguards op het strand die de zee in de gaten houden.

Op het strand kan je diverse surfboards, paddleboards en bodyboards huren Het kan op dit strand zeker in de drukke zomermaanden wel druk worden met mensen. Wat wel een probleem is om in de omgeving van het strand te parkeren, dus zorg ervoor dat je niet met de auto naar dit strand toe gaat. Je kan bij Noosa Heads nog meer activiteiten rondom het strand doen.

Zo kunnen kinderen hier surflessen nemen en is het mogelijk om langs de zee te gaan paardrijden met een gids. Je kan zelfs met kinderen vanaf 16 jaar gaan skydiven bij Noosa Heads!

Je hebt langs de Sunshine Coast nog meer mooie stranden liggen die je met het gezin kan bezoeken. Een andere strand dat je in Noosa Heads met kinderen kan bezoeken is Little Cove Beach. DIt strand ligt op 10 minuten wandelen van het centrum. Dit is een klein strandje en ook hier is het lastig om de auto te parkeren bij het strand.

Sunshine Coast met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Noosa Heads

Je hebt verschillende restaurants waar je in Noosa Heads met kinderen kan eten. We zetten hieronder een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Noosa Heads op een rij.

Noosa Surf Club: dit is een kindvriendelijk restaurant dat aan het hoofdstrand van Noosa Heads ligt. Je kunt hier terecht voor de lunch en het diner en ze hebben hier burgers, salades en pasta’s. Je kan hier lekker aan een tafeltje zitten met uitzicht op het strand en de zee. De online recensies van dit restaurant zijn ook erg goed.

Betty’s Burger: dit hamburger restaurant ligt in de buurt van Noosa Surf Club en dus ook in de buurt van het strand. Ze serveren hier heerlijk hamburgers en in de zomermaanden kan het hier druk zijn. Er kunnen dan rijen staan, maar meestal zijn die ook wel weer snel verdwenen. Het is niet een restaurant waar mensen urenlang gaan zitten dineren, dus zeker met kinderen een prima restaurant om na een dagje strand een hamburger te gaan eten.

Someday’s pizza: als jullie als gezin van pizza’s houden, dan is dit restaurant een leuke optie. Ook dit restaurant ligt midden in het centrum en je kan hier buiten op het terras aan picknicktafels gaan zitten eten.

The Ginger Café: dit kindvriendelijke restaurant ligt bij The GInger Factory en ligt op ongeveer een half uur rijden van Noosa Heads. Je kan hier salades en frietjes eten en er is een speeltuin bij het restaurant. Daarnaast worden er in het weekend weleens speciale shows voor kinderen gegeven en in de omgeving kan je ook prima wandelen. Een prima plek om bijvoorbeeld te gaan lunchen in de omgeving van Noosa Heads met kinderen.

Kindvriendelijk hotel Noosa Heads

Je hebt verschillende kindvriendelijke accommodaties waar je in Noosa Heads kan overnachten. Wel zijn er niet super veel opties om te overnachten, waardoor het wel vrij prijzig is om te overnachten in Noosa Heads. Je hebt verschillende opties en we zetten hieronder de best beoordeelde accommodaties door gezinnen met kinderen op een rij voor jullie. Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Budget hotel: Noosa Heads Motel

Middenklasse hotel: RACV Noosa Resort

Luxe hotel: Maison Noosa

Zit er bij de bovenstaande 3 opties geen geschikte accommodatie bij voor jullie? Kijk dan even in de gehele lijst van kindvriendelijke accommodaties in Noosa Heads.

Je kan voor goedkopere opties ook eens kijken of je in Sunshine Coast kan blijven slapen dat een half uurtje zuidelijker ligt. Je hebt hier wat goedkopere opties. Kijk voor de gehele lijst van accommodaties in Sunshine Coast even hier.

Scroll naar boven