Noordwijk met kinderen

Noordwijk met kinderen: dagje strand met het gezin!

Een bezoek aan het strand van Noordwijk met kinderen is top! We hebben het strand nu een aantal keer bezocht op verschillende plekken en het is altijd een fijn dagje uit! Het strand van Noordwijk heeft ook een aantal fijne kindvriendelijke strandtenten, waar het goed vertoeven is voor een hapje of een drankje. Naar aanleiding van onze bezoeken aan de stranden van Noordwijk, zetten we in deze blog alle informatie op een rij voor een fijn dagje strand in Noordwijk met kinderen. 

Noordwijk met kinderen
Noordwijk met kinderen

Noordwijk met kinderen: algemene informatie

We bezoeken het strand van Noordwijk naar aanleiding van een stedentrip die we maken naar de stad Leiden. We schreven over deze kindvriendelijke stad al eens de blog Leiden met kinderen, waarin we alle activiteiten voor gezinnen in deze stad op een rij hebben gezet. Vanuit Leiden is het iets meer dan een kwartier rijden naar het strand. 

Rondom de stranden van Noordwijk zijn genoeg parkeerplaatsen om de auto (betaald) te parkeren. De parkeerplaats waar we de auto het goedkoopste geparkeerd hebben is parkeerplaats Langevelderslag dat ten noorden van Noordwijk ligt. Hier ligt ook een leuke strandtent bij met speeltuin, maar daarover later meer. Met het openbaar vervoer is het ook mogelijk vanuit Leiden om het strand van Noordwijk te bezoeken. Je doet er met de bus ongeveer een half uurtje over. 

Doordat het dorp Noordwijk aan het strand ligt, heb je ook een klein winkelcentrum bij het strand liggen met wat horecagelegenheden en wat winkels. Hier ligt ook een aantal supermarkten als je nog wat inkopen wil doen voor op het strand en het is ook mogelijk om hier naar het stripmuseum (MoCa) te gaan. Dit Nederlandse stripmuseum staat uiteraard in het teken van stripboeken en kinderen kunnen hier ook een speurtocht lopen. Dit kan bijvoorbeeld een prima optie zijn als het wat minder weer is om naar het strand te gaan. 

Noordwijk met kinderen
Noordwijk met kinderen

Noordwijk met kinderen: het strand

Het strand van Noordwijk is prettig. Het zand is zacht en ligt lekker en kinderen kunnen heerlijk zandkastelen en andere creaties maken in het zand. Zeker het strandzand dat dichter bij zee ligt is erg fijn om mee te spelen. Wanneer het eb wordt ontstaan er verschillende meertjes met achtergebleven water en hier ontstaan ideale speelplekken voor kinderen. 

Houdt er wel rekening mee dat het behoorlijk hard kan waaien op het strand waardoor het wel wat fris kan aanvoelen. Uiteraard is het wel mogelijk om naast strandbedjes ook een windscherm te huren bij één van de strandtenten aan het strand. Wat dat betreft zijn de faciliteiten zoals bij de meeste stranden in Nederland dik in orde. Wel blijft de zee gedurende de zomermaanden over het algemeen behoorlijk fris.

Noordwijk is daarnaast één van de plekken in Nederland waar je veel golven hebt en waar de golven ook in vergelijking met andere plekken in Nederland hoog zijn. Hierdoor is het ook een ideale plek om te gaan surfen. Je hebt drie surfscholen in Noordwijk, waar je kunt leren surfen of waar je een board kunt huren. Een van deze surfscholen is BeachBreak

Je kunt in Noordwijk met kinderen nog genoeg andere dingen doen. Lees voor verschillende kinderactiviteiten in Noordwijk eens de blog Noordwijk met kids

Noordwijk met kinderen
Noordwijk met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Noordwijk aan Zee

Je hebt behoorlijk wat strandtenten rondom het strand van Noordwijk aan Zee. Op het hoofdstrand zijn er meer dan tien verschillende strandtenten waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Toen wij het strand van Noordwijk bezochten hebben we geluncht bij strandtent de Zeemeeuw, vanwege de grote speeltuin die achter de strandtent ligt. In deze speeltuin heeft onze dochter nog een behoorlijk tijd gespeeld, nadat ze was uitgegeten en hierdoor konden wij nog een drankje doen na de lunch. 

Noordwijk met kinderen
Noordwijk met kinderen

Een andere leuk strandtent die je in Noordwijk met kinderen kunt bezoeken is strandtent Speelzandt. Deze strandtent ligt wel een stuk noordelijker dan de andere strandtenten en met de auto rijdt je vanuit Noordwijk nog ongeveer een minuut of tien noordelijker. Je kunt hier de auto wel vrij goedkoop parkeren op de ruime parkeerplaats en de speeltuin die bij de strandtent ligt is behoorlijk groot. Een prima plek voor kinderen om te spelen en bij de strandtent heb je ook genoeg lekkere opties voor kinderen. De doelgroep van deze strandtent is dan ook gezinnen met kinderen. 

Noordwijk met kinderen
Noordwijk met kinderen

Noordwijk met kinderen: conclusie

Zoek je een badplaats in Nederland, waar je lekker een dagje naar het strand kunt met kinderen dan is Noordwijk aan Zee zeker een aanrader. Het strand is ruim en schoon en alle faciliteiten voor gezinnen met kinderen zijn aanwezig. Daarnaast heb je een aantal kindvriendelijke strandtenten, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Kortom de ideale omstandigheden om een dagje naar het strand te gaan met je kinderen. 

Noordwijk met kinderen
Noordwijk met kinderen

Kindvriendelijk hotel Noordwijk aan Zee

De hotels in Noordwijk aan Zee zijn best prijzig. Onder de honderd euro vind je hier weinig hotels aan zee. Wel zijn er een aantal hotels die familiekamers aanbieden. Hieronder staan drie goede opties, die allemaal een 7 of hoger scoren uit vele beoordelingen. 

Two Brothers

Van der Valk Palace Hotel Noordwijk

Grand Hotel Huis ter Duin

Zijn jullie op zoek naar meer opties, dan kun je in de stad Leiden prima terecht. Sowieso is de stad Leiden erg leuk om met kinderen te bezoeken. Wij schreven er de blog Leiden met kinderen over, waarin we alle activiteiten op een rij zetten. Je hebt hier meerdere opties in verschillende prijsklassen en het ligt op ongeveer een kwartier rijden van Wassenaar. Hieronder zetten we de beste opties op een rij.

Budget: Hilton Garden Inn Leiden

Middenklasse: Tulip Inn Leiden Centre

Luxe: Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden

Voor het hele aanbod van accommodaties in Leiden met kinderen kijk dan even hier. 

Noordwijk met kinderen
Noordwijk met kinderen

Scroll naar boven