Nizwa met kinderen

Wat te doen in Nizwa met kinderen? Nizwa is een leuke stad om te bezoeken in het midden van Oman en staat vooral bekend vanwege de traditionele geitenmarkt die hier iedere vrijdagochtend plaatsvindt. Dus als je rekening kunt houden in jullie reisschema met deze vrijdag dan is dat zeker een aanrader. Naast de geitenmarkt van Nizwa, zijn er nog verschillende andere leuke kinderactiviteiten in Nizwa en de omgeving van Nizwa. In deze blog zetten we alle kinderactiviteiten in Nizwa op een rij.

Beste reistijd Nizwa met kinderen

Nizwa heeft een woestijnklimaat en daarom kunnen de zomermaanden erg warm zijn. Van mei tot en met september kunnen de temperaturen zelfs boven de 40 graden zijn. Wij bezochten Nizwa met onze dochter in mei en toen was het al erg warm. Je kunt daarom in deze maanden het beste de stad zo vroeg mogelijk bezoeken. Een voordeel is dat de geitenmarkt altijd vroeg is, waardoor het nog niet zo warm is. Dan kun je de rest van de dag lekker gaan zwemmen.

Over het algemeen valt er erg weinig regen in Nizwa, dus je hoeft vanwege de regen niet bepaalde maanden te skippen. Kijk wel vooraf even wanneer de ramadan precies is, omdat het dan lastig kan zijn om overdag te eten en de openingstijden van veel bezienswaardigheden anders zijn dan normaal.

Nizwa met kinderen

Vervoer naar en in Nizwa

Vanuit de hoofdstad Muscat rijd je in ongeveer 1,5 uur naar Nizwa toe met de auto. Je kan rondom de stad overal heel goed parkeren en de parkeerplaatsen zijn gratis. Wel kunnen de wegen in het centrum wat aan de smalle kant zijn. Het centrum van Nizwa kun je prima te voet verkennen. Dit centrum is niet zo groot. Wil je de bezienswaardigheden rondom Nizwa bekijken dan is een auto toch wel heel erg handig.

Wij huurden een auto op het vliegveld van Muscat en hebben met deze auto Oman in 12 dagen verkend. We huurden deze auto via de verhuurorganisatie Sunny Cars. Wij huren over het algemeen altijd een auto via Sunny Cars, aangezien de meeste verzekeringen en ook het eigen risico vaak in de prijs zijn inbegrepen. Kijk voor het huren van een auto in Oman via Sunny Cars even hier.

Nizwa met kinderen

Kinderactiviteiten Nizwa

#1 Geitenmarkt Nizwa

De geitenmarkt van Nizwa is de grootste bezienswaardigheid van de stad. Deze geitenmarkt is in het centrum van Nizwa in een apart gedeelte. Als je het centrum van de stad op vrijdagochtend binnenloopt dan kun je het bijna niet missen. De geitenmarkt begint rond 7 uur en wij zorgen ervoor dat we er rond half zeven zijn. Dan is het nog lekker rustig en lopen we alvast een rondje langs de mannen in gewaden en de geiten.

Het valt ons op dat deze markt niet puur voor de toeristen is en dat de mensen hier echt geiten komen kopen en verkopen. Het aantal toeristen valt ook heel erg mee. 90% van de aanwezigen is lokaal, waardoor het wel een heel authentiek karakter geeft. Voor kinderen is er genoeg te zien. Er zijn genoeg plekken bij de markt waar je kan gaan staan en in principe kun je het op veel plekken prima zien. Het is daarom ook niet van groot belang dat je super vroeg hier bent.

Op een bepaald moment opent iemand de geitenmarkt en begint het kopen en verkopen van de geitjes. De verkopers lopen in een kring met de geiten rond en de geiten worden door de verkopers goed bekeken. De kopers kijken naar hoe dik de geiten zijn en of het gebit in orde is van de geit. De geiten worden soms wat ruw behandeld door de kopers en de verkopers en onze dochter vindt het zielig voor de geitjes.

We zijn in totaal ongeveer een uurtje op de geitenmarkt geweest en hebben daarna de verschillende souqs bezocht. Deze marktkramen worden op vrijdagochtend goed bezocht en de stad is dan een enorme fotogenieke bestemming. Je kan hier van allerlei producten en souvenirs kopen. Na ons rondje over deze markten lopen we terug naar ons hotel om te gaan ontbijten. Wij vonden het leuk om deze markt een keer van dichtbij te bekijken.

Nizwa met kinderen

#2 Waterpark Nizwa

Zoals we al eerder in deze blog aangaven is het in Nizwa in de meeste maanden van het jaar erg warm. Een dagje naar een waterpark is daarom dan zeker geen straf. Wij zijn daarom een dagje extra in Nizwa gebleven om ook niet al te snel door het land te reizen. Het waterpark ligt iets buiten het centrum op een kwartier rijden en je kan de auto gratis voor de deur parkeren.

Wij hadden rekening gehouden met de kledingvoorschriften van het waterpark, maar toch waren deze voor Sanne niet voldoende. Ze had een broekje aan die niet lang genoeg was. Je moet eigenlijk tot aan de enkels bedekt zijn als volwassen vrouw. Hierdoor mocht Sanne niet zwemmen en dat was wel een domper. Zorg er daarom voor dat je voldoende bedekkende zwemkleding meeneemt, aangezien ze hier erg streng zijn.

De prijzen van het waterpark vonden wij wel pittig. Zelfs Sanne die alleen kon toekijken (omdat ze niet mocht zwemmen) moest toch nog een behoorlijke entreeprijs betalen. Het waterpark zelf is zeker leuk om een ochtend of een middag te bezoeken. Ze hebben een gedeelte voor de jongste kinderen met een waterspeeltuin en voor de wat oudere kinderen hebben ze verschillende leuke glijbanen. Hier gelden overigens wel lengterestricties voor. Bij de meeste glijbanen moeten kinderen groter dan 120 cm zijn.

Naast de verschillende glijbanen hebben ze ook een lazyriver waar je met een band lekker kunt dobberen in het water. Onze dochter vond het een heel leuk waterpark en heeft zich erg goed vermaakt op de verschillende glijbanen. Kijk voor meer informatie over de entreeprijs, de verschillende glijbanen en de openingstijden even op de website van het waterpark van Nizwa.

Nizwa met kinderen

#3 Nizwa Fort

In het centrum van Nizwa kun je ook een mooi fort bezoeken. Wij vonden de entreeprijs van het fort best fors, maar de binnenkant van het fort is wel erg mooi en fotogeniek. Je hebt verschillende vertrekken die je kan bezoeken in dit fort en het is altijd wel een mooie gedachte dat hier vroeger mensen gewoond hebben.

Het fort is volledig gerenoveerd en ook heeft het fort een tuin, waar je door heen kan lopen. Deze tuin stelt niet zo heel erg veel voor, maar voor kinderen is er een soort van schommel en wat spelletjes die ze kunnen doen. In totaal hadden we in iets minder dan een uur het fort wel gezien.

Wat te doen in Nizwa met het gezin

#4 Bahla Fort

Het Bahla Fort ligt op een half uur rijden van Nizwa en wij bezochten het fort op de weg van Jebel Shams naar Nizwa toe. Het Bahla Fort vonden wij het mooiste fort wat wij in Oman hebben bezocht. Je kan de auto bij het fort voor de deur parkeren en dan loop je in een minuutje van de auto naar de ingang van het fort.

Wij bezochten het fort midden op de dag en toen was het al behoorlijk warm. Het advies is daarom om zo vroeg mogelijk in de ochtend het fort te bezoeken. Je hebt verschillende vertrekken die je in het fort kan bekijken en ook dit fort vonden wij erg fotogeniek. We zijn in totaal ongeveer een uurtje geweest in dit fort. Je betaalt een kleine entree voor het fort.

Bahla Fort met kinderen

#5 Jabreen Castle

Het Jabreen Castle ligt in de buurt van het Bahla Fort op ongeveer 10 minuten rijden van elkaar en daarom zijn deze twee bezienswaardigheden uitstekend te combineren met elkaar. Het Jabreen Castle vonden wijzelf iets minder indrukwekkend als het Bahla Fort, maar nog steeds is het een prachtig kasteel om rond te lopen.

Je kan hier als je wil ook een audiotour doen, waardoor je nog meer informatie krijgt over de verschillende vertrekken in het kasteel. In dit kasteel heb je ook nog wat meer ingerichte ruimtes met spullen, waardoor je ook een nog betere indruk krijgt over het paleis. Voor een deel heeft het wel iets weg van een museum. Wij zijn ongeveer 45 minuten bij dit kasteel geweest. De auto kun je ook bij dit kasteel voor de deur parkeren.

Jabreen Castle met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Nizwa

Je kunt in het centrum van Nizwa met kinderen prima een hapje gaan eten en wat gaan drinken. Je hebt niet super veel leuke tentjes, maar wij vonden twee tentjes wel echt een aanrader. We bespreken ze hieronder.

Tamrah restaurant: dit restaurant ligt in het centrum van Nizwa en de foto hieronder zegt genoeg over het fantastische uitzicht dat je hier hebt. Ook het eten vonden wij hier erg lekker. Wel is het restaurant pas in de avond open, maar zoek je een plek in Nizwa om met het gezin lekker te gaan dineren, dan is het Tamrah restaurant echt een aanrader!

Kindvriendelijk restaurant NIzwa

Athar Cafe: bezoek je Nizwa met kinderen niet tijdens het diner, maar wil je toch genieten van hetzelfde uitzicht, dan kun je een drankje gaan doen bij dit café. Onze dochter vond hier de chocolade brownie erg lekker en daarom zaten wij hier iedere middag een drankje te drinken met een gebakje. Het uitzicht is vergelijkbaar met het Tamrah restaurant, alleen zit je hier één verdieping lager.

Kindvriendelijk restaurant Nizwa

Kindvriendelijk hotel Nizwa

Je kunt in Nizwa met kinderen prima overnachten! Er zijn verschillende leuke kindvriendelijke accommodaties in de omgeving. Wij zetten hieronder in de verschillende prijsklasses accommodaties op een rij in Nizwa die door gezinnen met kinderen goed beoordeeld zijn. Druk op de blauwe link voor meer informatie!

Budget hotel: Date Palm Inn

Middenklasse hotel: Nizwa Hotel Apartments

Luxe hotel: Mazarah heritage inn

Kijk voor de volledige lijst van kindvriendelijke accommodaties in Nizwa even hier.

Scroll naar boven