Nijntje museum review

Nijntje museum review: alle informatie op een rij!

In deze Nijntje Museum review vertellen we over ons bezoek aan het museum en hoe we dit ervaren hebben. Daarnaast geven we wat algemene informatie over dit kindvriendelijke museum in Utrecht. We hebben het museum ook opgenomen in onze blog Utrecht met kinderen, waarin we alle kinderactiviteiten van de stad beschrijven. In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om het museum van Nijntje in Utrecht te bezoeken. 

Nijntje museum review
Nijntje museum review

Bereikbaarheid Nijntje museum

Het Nijntje museum in Utrecht is prima te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Zelf hebben we het museum met de auto bezocht en de auto geparkeerd bij parkeergarage Springweg. Vanaf daar was het nog ongeveer tien minuutjes lopen naar het museum toe. 

Er zijn in de omgeving van het museum nog wel meer parkeergarages zoals de parkeergarages Vaartsche Rijn en de Lange Nieuwstraat. De wandelafstanden naar het museum toe zijn ongeveer hetzelfde als die van parkeergarage Springweg. 

Je kan ook bus nummer 2 nemen vanaf het centrale station van Utrecht en dan kun je voor de deur van het museum uitstappen bij halte Centraal Museum. Ook met de trein kun je de trein nemen naar station Utrecht Vaartsche Rijn en vandaar is het tien minuten lopen. 

Nijntje museum Tickets

Je kan heel makkelijk via de website van het Nijntje Museum tickets bestellen. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar zijn de kaartjes het duurste. Dit komt omdat het Nijntje Museum ook echt gericht is op deze doelgroep. Voor kinderen vanaf 7 jaar betaal je een lager bedrag. Dat geeft ook wel aan dat het museum vooral gericht is op kinderen van 2 tot en met 6 jaar. 

Met de museumkaart en de vriendenloterij VIP kaart heb je gratis toegang tot het museum. Wij hadden zelf deze laatste kaart aangeschaft bij het NEMO museum in Amsterdam, omdat we wisten dat we twee weken lang veel musea gingen bezoeken met onze dochter en we zodoende het geld er makkelijk uithaalde. Wil je dus meerdere musea gaan bezoeken, dan kan zo’n kaart voordelig zijn. 

Nijntje museum Korting

Er zijn regelmatig kortingsacties voor het museum, waarbij de kortingen soms oplopen tot 50%. Zorg er daarom voor dat je altijd vooraf even zoekt op de zoekterm Nijntje Museum Korting, aangezien dat veel geld kan schelen. Zeker als je met meerdere gezinsleden bent. Zelf hadden wij gratis toegang met onze Vrienden Loterij kaart, waardoor we dus hier niet op hebben gezocht. 

Nijntje museum Utrecht
Nijntje museum Utrecht

Review over het Nijntje Museum

En dan uiteraard het museum zelf. Wij bezochten het museum toen onze dochter 5 jaar oud was en dat was een perfecte leeftijd om het museum te bezoeken. Uiteraard staat ook het hele museum in het teken van Nijntje. Het museum is vooral gericht op kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Dat merk je al bij binnenkomst van het museum. Er zijn kapstokken voor kinderen, je hebt een buggystalling, kindertoiletten en bij alle toiletten zijn er mogelijkheden om kinderen te verschonen. 

Het museum heeft verschillende ruimtes, waarbij er eigenlijk steeds andere onderwerpen worden behandeld. Zo heb je een gedeelte over de dokter waar kinderen dingen leren over het menselijke lichaam, een gedeelte over de boerderij, waar het in teken staat van dieren en de winkel van Betje big.

In iedere ruimte zijn er genoeg dingen te doen voor de jonge kinderen en onze dochter vermaakte zich opperbest. Het leukste gedeelte van het museum is het verkeersplein, waar kinderen over een baan met allerlei fietsjes kunnen rijden. Hier blijven de meeste kinderen ook het langste hangen, omdat hier ook het speelelement het grootste is.

In totaal zijn we ongeveer twee uur binnen geweest in het museum en dat is ook wel de tijd die je ervoor nodig hebt om het museum te bezoeken. 

Eten en drinken Nijntje Museum

Je mag in het museum zelf niet eten en drinken, maar je hebt een nijntjecafé waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Zo is het mogelijk om hier met kinderen een tosti of een pannenkoek te eten. Ook zijn er wat gezondere opties zoals bijvoorbeeld een Nijntje poké bowl die je kan bestellen (die er overigens ook heel grappig uitziet met groente die in de figuren van Nijntje zijn gesneden). 

Nijntje museum Utrecht
Nijntje museum Utrecht

Waar overnachten in Utrecht met kinderen?

Het Nijntje Museum in Utrecht is niet het enige leuke museum dat je in Utrecht met kinderen kan bezoeken. Zo heb je ook het Spoorwegmuseum en het Speelklok museum dat zeker een bezoek waard is. Je kan daarom ook prima een weekendje weggaan naar Utrecht met het gezin. 

Uiteraard moet je dan ergens overnachten en wij hebben inmiddels in verschillende hotels in Utrecht overnacht. Wij hebben alle kindvriendelijke hotels in Utrecht op een rij gezet en op basis van de honderden beoordelingen van gezinnen met kinderen de positieve en negatieve punten van ieder hotel op een rij gezet. Deze kan je vinden in onze blog kindvriendelijk hotel Utrecht

Conclusie

Wij vonden het Nijntje museum echt een leuk museum. Doordat het volledig op jonge kinderen gericht is, kun je het ook niet echt vergelijken met een traditioneel museum. Kinderen kunnen spelenderwijs enorm veel leren over allerlei onderwerpen en daardoor vinden wij het museum echt een super mooie combinatie tussen spelen en leren. 

Wij zijn er 2 uurtjes geweest en dat is ook ongeveer de tijd die je ervoor uit moet trekken (mits je uiteraard niet ook nog een hapje eet in het café). Kijk voor meer informatie over het museum even op de website van het Nijntje Museum

Hilton Utrecht Centraal met kinderen
Kindvriendelijk hotel Utrecht

Scroll naar boven