Nieuwegein met kinderen

Een bezoek aan Nieuwegein met kinderen is zeker leuk! Wij bezochten voornamelijk deze stad vanwege het toffe zwembad wat in Nieuwegein ligt, maar je kan in de stad stiekem toch best nog wel wat andere leuke dingen doen. Daarom kan je prima een heel weekend naar Nieuwegein gaan met het gezin. Daarbij kun je een afwisselend programma samenstellen van allerlei kinderactiviteiten. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Nieuwegein op een rij!

#1 Zwembad Merwestein

Een bezoek aan zwembad Merwestein in Nieuwegein met kinderen is een leuke kinderactiviteit! Wij bezochten dit zwembad op een zondagochtend en hebben ons er prima een paar uurtjes vermaakt. Kijk wel van te voren even hoe laat het zwembad precies open is voor recreatief gebruik, aangezien bij ons dit pas om 12 uur in de middag was en we al van een aantal gezinnen in de rij hoorde dat ze hier tevergeefs al eerder voor de deur stonden.

Nieuwegein met kinderen

Zwembad Merwestein heeft een aantal leuke dingen die je met kinderen kan doen. Zo hebben ze een glijbaan voor de kinderen, zijn er 2 verschillende duikplanken, waar kinderen vanaf kunnen en is er een redelijk lange stroomversnelling waar je met kinderen door heen kunt zwemmen.

Ook is er een zwembad waar je baantjes kan trekken en is er een recreatief zwembad, waar om de zoveel tijd kunstmatige golven zijn. Toen wij er waren was er helaas een storing bij het zwembad en stond de glijbaan niet aan. De andere activiteiten gingen pas later aan, omdat die in eerste instantie ook een storing hadden. Dat was natuurlijk wel jammer voor onze dochter.

Nieuwegein met kinderen

Daarnaast hebben ze nog een klein speelgedeelte voor de jongste kinderen met verschillende speeltoestellen. In dit deel heb je ook nog een klein parcours waar kinderen door heen kunnen lopen. Je kan bij het zwembad ook wat frietjes, een snack en wat drinken kopen. Zeker als het minder weer is, dan is het een prima buitenactiviteit.

Zwembad Merwestein heeft overigens grote verbouwplannen en de komende jaren wordt het gehele zwembad verbouwd. Als het goed is komen er ook twee extra glijbanen bij. Kijk dus altijd even op de website van Zwembad Merwestein in hoeverre het zwembad open is.

Nieuwegein met kinderen

#2 Jumpsquare Nieuwegein

Je kan in Nieuwegein met kinderen ook lekker gaan springen. De trampolineparken van Jumpsquare zitten door heel Nederland en overal is het concept wel bijna hetzelfde. Je kunt voor een uur (of 2) hier komen springen met kinderen en je hebt hier dan verschillende trampolines voor de kinderen.

Ook hebben ze bij Jumpsquare Nieuwegein mini jump uren, voor de jongste kinderen, zodat die niet in botsing komen met de oudere kinderen. Kijk altijd even op de website van Jumpsquare Nieuwegein wanneer deze uren precies zijn.

Naast deze trampolines heeft Jumpsquare Nieuwegein ook een inflatable airpark waar de kinderen gebruik van kunnen maken. Je kunt hier een soort van parcours afleggen en kijken wie de snelste is. Net zoals bij alle parken van Jumpsquare hebben kinderen ook speciale springsokken nodig die je ook daar kan kopen.

Wij hebben inmiddels al heel wat van deze springparken bezocht en hebben inmiddels heel wat sokken verzameld. Toch vergeten we ze iedere keer weer mee te nemen als we naar zo’n park gaan. Je kan bij Jumpsquare Nieuwegein ook wat drinken en ouders kunnen prima zitten met overzicht op de zaal met trampolines.

Binnenspeeltuinen in Breda

#3 Bouwgein

Bezoek je Nieuwegein met kinderen op een woensdag- of een zaterdagmiddag dan kan Bouwgein een leuke optie zijn. Kinderen kunnen hier met allerlei pallets en hout hun eigen huisje bouwen. Dit kun je doen bij de bouwspeeltuin en al die huisjes bij elkaar vormen dan een stad. Wij kenden dit principe van Jeugdland in Amsterdam en daarom hadden we er graag een kijkje gaan nemen met onze dochter, maar we bezochten Nieuwegein op een zondag toen het dus niet open was.

Kinderen kunnen zich melden bij de uitgiftebalie en krijgen wat spijkers en een hamer en kunnen dan aan de slag gaan met de houten pallets en de planken. Kinderen kunnen dan een huisje gaan bouwen en op het einde kunnen ze dit huisje ook gaan versieren. Daarnaast zit er een speeltuin voor de kinderen bij.

De speeltuin van Bouwgein heeft onder andere een zandbak, een glijbaan, een kabelbaan, een aantal schommels en een klim en klauterwand. Ook zit er een gedeelte met water bij, waar kinderen in de warme zomermaanden kunnen spelen en verkoeling kunnen zoeken. Zowel de bouwplaats als de speeltuin is gratis voor kinderen. Dit is dus ook echt een budgetactiviteit in Nieuwegein!

Amsterdam met kinderen

#4 Exclusive Games Luider

Zijn jouw kinderen gek van computergames, dan is een bezoek aan Esclusive Games Luider in Nieuwegein een leuk idee! Kinderen kunnen hier voor een vast bedrag per uur onbeperkt spelen met de flipperkasten, spelletjes en Arcade games die de hal rijk is. Je hebt hier zowel nieuwe spellen als spellen die je als ouder nog weleens gespeeld hebt.

Zo kunnen kinderen op een soort danspodium een spel spelen, waarbij ze ook nog flink bewegen, maar ook in een raceauto zitten en een racespel spelen. Ook het populaire airhockey kun je hier spelen. Je zou in eerste instantie denken dat als je naar zo’n activiteit gaat, dat je weinig beweegt, maar dat valt in de praktijk reuze mee.

Het is daarom ook een leuke kinderactiviteit in Nieuwegein die je samen met de kinderen kan doen. Je kan de auto gratis voor de deur van Exclusive Games Luider parkeren en het is natuurlijk ook een prima activiteit als het wat minder weer is in Nieuwegein.

Tilburg met kinderen

#5 Dagje Utrecht

Nieuwegein ligt heel dichtbij het centrum van Utrecht en je bent met het openbaar vervoer vanuit Nieuwegein in iets meer dan 10 minuten in het centrum van Utrecht. Ook met de auto ben je in iets meer dan een kwartier in het centrum van Utrecht. En Utrecht is een toffe stad om te bezoeken met het gezin.

Utrecht heeft een leuke binnenstad met zijn grachten en het is altijd leuk om de stad van grote hoogte te bekijken vanuit de bekendste toren van de stad: de Domtoren. Je kan hier een tour met gids nemen en wij vonden deze tour erg leuk! Daarnaast heeft Utrecht echt een aantal leuke kindermusea die het bezoeken waard zijn.

Het Spoorwegmuseum, Nijntjemuseum en het Speelklokmuseum zijn alle drie musea die echt aanraders zijn en waar je prima een halve dag heen kunt met kinderen. Wil je wat meer actie met kinderen dan is het bijvoorbeeld ook leuk om te gaan indoor skydiven met kinderen. Onze dochter vond dit een hele toffe activiteit in Utrecht. Wij hebben in onze blog Utrecht met kinderen, alle kinderactiviteiten van de stad op een rij gezet.

Museum Speelklok Utrecht

Overige kinderactiviteiten Nieuwegein

Je kunt naast de hierboven beschreven kinderactiviteiten in Nieuwegein nog een aantal dingen doen met het gezin. We zetten de overige kinderactiviteiten in Nieuwegein hieronder kort op een rij.

#6 Kinderboerderij IJsselstee: je kan in Nieuwegein met kinderen ook naar de kinderboerderij toe. Dit kan bij het Natuurkwartier in Nieuwegein en je kan hier de gebruikelijke kinderboerderijdieren bewonderen. Bij het Natuurkwartier in Nieuwegein is verder nog van alles te doen met kinderen. Zo heb je hier een blotevoetenpad, een kabouterpad, een natuurspeeltuin en een struinbos waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kan hier dus heerlijk met kinderen in de natuur zijn in Nieuwegein.

#7 Boerendoolhof: bij de Waaise Weelde heb je dit doolhof en dit boerendoolhof is er alleen in de zomermaanden. Het is dus niet altijd zeker dat je dit doolhof kunt betreden met kinderen, dus kijk vooraf even goed op de website of je überhaupt wel naar het doolhof kunt gaan met kinderen.

#8 Museumwerf Vreeswijk: je kan in Nieuwegein met het gezin ook naar een museum toe. Bij Museumwerf Vreeswijk krijg je een beeld van vissersdorp Vreeswijk. Je ziet hier hoe het er vroeger uit gezien heeft en hoe het er nu uitziet. Ook staat het museum in het teken van de scheepvaart. Je kunt buiten verschillende schepen bezoeken met kinderen en je kan vanaf het museum ook een rondvaart doen en Nieuwegein vanaf het water bekijken.

#9 Franky’s Nieuwegein: zoals in de meeste steden kun je in Nieuwegein met kinderen ook een potje gaan bowlen. Ook kun je hier gaan lasergamen met kinderen. Op de website van Franky’s Nieuwegein worden allerlei arrangementen aangeboden met en zonder eten en je kan je hier prima een gehele middag vermaken met het gezin.

Houdt er rekening mee dat op maandag Franky’s Nieuwegein gesloten is. Ook dit is een prima kinderactiviteit in Nieuwegein als het wat minder weer is en je toch wat wil gaan doen met het gezin.

#10 Monkey Town IJsseltein: ook in de omgeving van Nieuwegein kun je met jonge kinderen naar een vestiging van Monkey Town. Monkey Town zit door heel Nederland en de meeste Nederlandse ouders zijn weleens bij één van de vestigingen geweest. Je hebt hier een grote binnenspeeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken en de ouders kunnen zitten en een hapje en een drankje doen.

Binnenspeeltuinen in Breda

Kindvriendelijk restaurant Nieuwegein

Je hebt in Nieuwegein en de omgeving van Nieuwegein verschillende kindvriendelijke restaurants liggen. We zetten een aantal van deze kindvriendelijke restaurants kort op een rij.

Bij de Fortwachter: dit is misschien niet een restaurant, maar wel een leuke plek om in Nieuwegein met het gezin wat te eten en te drinken. Je hebt bij de Fortwachter een heerlijk picknickterras in de natuur, waar je terecht kunt voor een drankje en een broodje. Kinderen kunnen het fort bekijken en spelen in de speeltuin.

Pannenkoekenrestaurant De Roozeboom: dit kindvriendelijke restaurant ligt op 10 minuten rijden van het centrum van Nieuwegein en je kan hier met kinderen pannenkoeken gaan eten. Je kan hier met kinderen ook een potje midgetgolf of crazygolf spelen. Dit restaurant is van woensdag tot en met zondag open.

Burgers en Pancakes: dit kindvriendelijke restaurant ligt ook in IJsselstein op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Nieuwegein. Je kan hier naast burgers en pannenkoeken nog verschillende andere gerechten eten met kinderen. Dit restaurant is van donderdag tot en met zondag open.

Kindvriendelijk hotel Utrecht

Kindvriendelijk hotel Nieuwegein

Je hebt in Nieuwegein maar 1 kindvriendelijk hotel dat je kan boeken met het gezin. Dit is het Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht. Dit kindvriendelijke hotel heeft familiekamers voor gezinnen met kinderen en je kan hier ook gaan zwemmen bij het binnenzwembad.

Ook kun je bij dit hotel gebruik maken van de sauna en heeft het hotel een restaurant waar je drie keer per dag terecht kunt voor het ontbijt, de lunch en het diner. Kijk voor meer informatie over het Fletcher Hotel Restaurant Nieuwegein even hier.

Wil je meer keuzes hebben qua kindvriendelijke accommodaties, dan kun je in de stad Utrecht uit meerdere hotels kiezen. Wij hebben hier ook in verschillende hotels geslapen met onze dochter en we zetten de leukste hotels hieronder op een rij.

  1. Carlton President Hotel Utrecht
  2. Hilton Utrecht Central Station
  3. Park Plaza Utrecht
  4. Moxy Utrecht
  5. Eye Hotel

Overzicht van hotels in Utrecht met zwembad:

  1. Hotel Mitland
  2. Fletcher Hotel Nieuwegein- Utrecht
  3. Hotel Ernst Sillem Hoeve
Scroll naar boven