Niagara Falls Canada: mini reisgids voor gezinnen!

De Niagara falls zijn één van de beroemdste en grootste watervallen ter wereld. Ze zijn vanuit Toronto makkelijk in een dag met kinderen te bezoeken. Er zijn maar liefst drie watervallen, waarvan er twee in de Verenigde Staten liggen (American Falls en de Bridal Veil Falls) en één in Canada (Horseshoe Falls). Het Canadese dorpje Niagara Falls is super toeristisch, maar er is wel van alles te doen voor gezinnen. Wij zetten alle activiteiten rondom de Niagara Falls met kinderen voor jou op een rijtje. 

Niagara Falls Canada met kinderen
Niagara Falls Canada met kinderen

Niagara Falls Canada met kinderen

Niagara Falls Canada met kinderen

Hoe kom je er vanuit toronto canada met kinderen?

Vanuit de stad Toronto is het ongeveer 1,5 uur rijden met een huurauto naar de watervallen. Wij hebben op deze manier de watervallen bezocht vanuit Toronto. Voordeel van een huurauto is dat het een stuk goedkoper is dan een georganiseerde tour.  Daarnaast heb je met een huurauto de vrijheid om zolang te blijven als je wil, je niet onderweg hoeft te stoppen voor een wijnproeverij (die de meeste tours aanbieden) en je kunt stoppen onderweg wanneer je wil. Dit is met kinderen die regelmatig moeten plassen wel zo handig.

 Tip: ga je een auto huren voor deze trip en wil je weten waar je op moet letten bij een huurauto klik dan hier.

Wil je toch liever met een georganiseerde tour mee naar de watervallen vanuit Toronto dan zijn er verschillende organisaties die dit aanbieden:

De meeste tours zijn een hele dag en veel van de maatschappijen stoppen onderweg voor een wijnproeverij. Kijk wel even goed wat er bij iedere tour in de prijs zit. Hier kunnen nog wel verschillen zitten tussen de verschillende organisaties.

Niagara Falls Canada met kinderen
Niagara Falls Canada met kinderen

Niagara Falls Canada met kinderen

Niagara Falls Canada met kinderen

Waar kun je de drie watervallen het beste bekijken in Canada en de VS?

Horseshoe Falls

De Horseshoe Falls zijn het beste te bekijken vanaf de Niagara Parkway in Canada, ten zuiden van de Rainbow Bridge. Ook kan je de watervallen goed bewonderen vanaf Table Rock. Aan de Amerikaanse kant kan je de watervallen bezoeken via Goat Island.

American Falls

De American Falls zijn het beste te bekijken vanaf de Niagara Parkway in het Canadese deel van de watervallen en vanuit het Amerikaanse deel vanaf Prospect Point of Luna Island. Vanuit de Verenigde Staten kan je wel het dichtst bij de waterval zelf komen.

Bridal Veil Falls

De Bridal Veil Falls zijn het beste vanuit het Amerikaanse deel van de Niagarawatervallen te zien en vanuit Luna Island kan je zelfs tot de rand van de watervallen komen.

Canada Toronto met kinderen
Niagara Falls Canada met kinderen

Niagara Falls Canada met kinderen

Niagara Falls Canada met kinderen

Activiteiten rondom de watervallen?

Boottocht. Met kinderen is het uiteraard leuk om op een actieve manier de watervallen te bezoeken. Zo hebben wij de watervallen bezocht met een boot. Deze boot gaat heel dicht langs de watervallen en je wordt echt kleddernat van het water wat van de watervallen afkomt. Wel krijgt iedereen die de boot op gaat een poncho aan in een bepaalde kleur.

De boot die vanaf de Amerikaanse kant het water op gaat is de Maid of the Mist en vanuit de Canadese kant is dit de Hornblower. Boten vertrekken zeker in de zomermaanden bijna ieder kwartier. Toen wij kaarten wilde boeken voor de boot stond er een lange rij. Wil je dit voorkomen, kun je vooraf online kaarten kopen.

White Water Walk. Bij deze activiteit loop je langs de waterval. Met een lift ga je 70 meter naar beneden om vervolgens over een promenade langs de Niagara River te wandelen. Hier kun je de waterval van heel dichtbij bekijken.

Journey behind the Falls. Bij deze activiteit kom je nog dichter bij de waterval, dan met de White Water Walk. Met een lift ga je zo’n 45 meter naar beneden, om vervolgens via een tunnel aan de zijkant van de Horshoe Falls te komen. Er zijn 2 observatiepunten die je heel dicht bij de watervallen brengt. Er is hier ook een grote kans dat je behoorlijk nat wordt.

Tips om de watervallen te bezoeken:

Wil je zowel vanuit Canada als de VS de watervallen bezichtigen, kan je via de Rainbow Bridge van het ene land naar het andere land lopen. Let er wel op dat je een grens passeert en dat je voor beide landen een visum moet regelen (ETA en ESTA). Neem uiteraard ook je paspoort mee.

Wanneer je met een boot vlak langs de watervallen vaart, wordt je ondanks je poncho kleddernat als je op het dek staat. Je kunt wel schuilen onderin de boot als je niet helemaal nat wil worden.

Het plaatsje Niagara Falls in Canada met kinderen. Wat is er te doen?

Het plaatsje Niagara Falls is zeer toeristisch, maar zeker wel leuk om met kinderen door heen te lopen. Het plaatsje heeft wel wat weg van Las Vegas. Uiteraard kun je hier ook van alles doen met je kinderen.

 • Skylon Tower. Vanuit deze toren heb je een zeer mooi uitzicht over de watervallen. In de toren heb je een 360 graden overzicht van de omgeving. Wij vonden het bezoeken van de toren zeker de moeite waard. Wel stonden we hier vrij lang in de rij, dus boek je kaarten van te voren online. Zeker met kinderen wil je geen tijd verdoen in de wachtrij.
 • Helikopter vlucht. Wil je met je gezin op een spectaculaire manier de watervallen bezoeken, dan kun je een helikopter vlucht boeken.
 • Niagara SkyWheel. Vanuit dit reuzenrad kun je de watervallen ook bezichtigen en het is tevens een leuke activiteit voor kinderen. Het ritje kost een paar euro en duurt ongeveer 10 minuten.
 • Cliffton Hill Dinosaur Adventure Golf. Toen wij op de parkeerplaats van onze auto liepen, schrokken we van het lawaai van de vuurspugende dinosaurus die op deze golfbaanJe kunt hier met je kinderen midgetgolven tussen de grote Dino’s.
 • Falls View Waterpark. Een mooie combinatie van een dagtrip naar de watervallen, kan zijn een halve dag watervallen bekijken en een halve dag zwemmen in dit enorme waterpark. Dit is het grootste indoor zwempark van heel Noord Amerika.
 • Zombie Attack. 6D theatershow. Hetzelfde principe maar dan met het thema wilde Westen hebben ze bij de Wild West Coaster.
 • Niagara Speedway. Dit is een kartbaan in de buitenlucht.
 • Great Canadian Midway. .Een hele grote hal met allemaal spelcomputers binnen. Bij deze hal kun je gratis naar binnen en is er ook een mogelijkheid om naar het toilet te gaan.
 • Wizards Golf. Glow in the Dark indoor midget golfbaan, die in het teken staat van tovernaars.
 • Ghost Blasters . Soort van achtbaan, waarin je vanuit je karretje moet schieten op allerlei spoken.
 • Ripleys Museum. Museum met 500 gekke poppen.
 • Strike Rock N’Bowl Hele grote bowlingbaan.

Niagara Falls Canada met kinderen
Niagara Falls Canada met kinderen

Niagara Falls Canada met kinderen

Niagara Falls Canada met kinderen

Waar eten In niagara falls met kinderen?

Alle grote Amerikaanse fastfoodketens zijn vertegenwoordigd in dit plaatsje. Wij hebben gegeten bij het Rainforest café. Dit restaurant is helemaal aangekleed van binnen in Jungle Stijl.

Tijdens het dineren hoor en zie je allerlei dieren bewegen in het restaurant. Voor kinderen een leuk restaurant om te eten en onze dochter keek haar ogen uit hier.

waar slapen in Niagara falls met kinderen?

Je kunt ook een nachtje overnachten in Niagara Falls. In het Sherathon on the Falls heb je een prachtig uitzicht over de watervallen en kun je gebruik maken van het Falls View Waterpark. Op deze manier kun je het rustiger aan doen met kinderen en hoef je niet in één dag alles te doen. Als goedkopere opties heb je het Skyline Hotel en Waterpark, waarbij je ook gebruik mag maken van dit grote indoorzwembad.

Scroll naar boven