Newcastle met kinderen

Je kunt prima een weekendje weg gaan naar Newcastle met kinderen. Je hebt een aantal leuke musea in de stad, waar je makkelijk een heel weekend mee kunt vullen en daarnaast heb je regelmatig aanbiedingen om door middel van een goedkope minicruise vanuit Nederland deze stad in het noorden van Engeland te bezoeken. Hierdoor wordt deze stad dan ook veelvuldig door gezinnen met kinderen bezocht. Wij zetten daarom de leukste activiteiten in Newcastle met kinderen op een rij. 

Newcastle met kinderen: Minicruise

Zeker in de zomermaanden zijn er rechstreekse vluchten vanuit Amsterdam met vliegmaatschappij KLM naar de stad Newcastle toe. Je vliegt in ongeveer een uur en een kwartier naar Newcastle toe en uiteraard is dit de snelste oplossing om in de stad te komen. Toch bezoeken de meeste gezinnen vanuit Nederland de stad Newcastle met een cruise. Vaak zie je online hier scherpe aanbiedingen voor. 

Vaarmaatschappij DFDS biedt minicruises aan voor gezinnen met kinderen. Hierbij mogen de kinderen gratis mee. Je vaart dan een hele nacht met de boot vanuit IJmuiden naar Newcastle toe en komt in de ochtend in de haven bij Newcastle aan. Vanuit daar wordt je binnen een kwartier met de bus in het centrum van de stad gebracht. Vele gezinnen zien deze minicruise ook als een soort begin van de vakantie. Voordeel is dat de kinderen vrij rond kunnen lopen en dat je overnacht in een kamer op de boot met je gezin. 

Op de boot zitten verschillende restaurants, een kidsclub, een casino, een bioscoop, een gameruimte en er is live entertainment. Daarnaast kunnen kinderen op de boot spoorzoeken, spelletjes doen en schminken en loopt er ook een mascotte (Jack de Piraat) over de boot die de kinderen kunnen ontmoeten. 

Newcastle met kinderen
Newcastle met kinderen

Newcastle met kinderen #1: Life science Centre

Zijn jij en je kinderen dol op wetenschapsmusea zoals je die in Nederland (NEMO) en België (Technopolis) kent, dan is Life Science Centre zeker een leuke optie om in Newcastle met kinderen te bezoeken. Voor kinderen is hier namelijk van alles te doen en te ontdekken. Kinderen kunnen hier spelenderwijs over allerlei dingen meer te weten komen. Je mag in het museum ook overal aankomen.

Je hebt in het museum een gedeelte waar je allerlei proefjes kunt doen, maar ook een gedeelte waar kinderen vanaf zeven jaar allerlei experimenten kunnen uitvoeren. Ook is er een 4d bioscoop en een planetarium, waar kinderen de sterrenhemel kunnen bekijken. Ook worden er allerlei demonstraties gegeven die te maken hebben met wetenschap. In het museum zit tevens een restaurant waar je tussen de middag kunt lunchen. Reken er op dat je hier ongeveer een halve dag mee kwijt bent met deze activiteit. 

Ondanks dat het museum vrij prijzig is, zijn er regelmatig online acties van het museum dat de kinderen gratis naar binnen mogen. Houdt de website daarom in de gaten als je weet dat je een stedentrip naar Newcastle met het gezin gaat maken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende exposities even op de website van het museum

Newcastle met kinderen #2: Seven Stories

Seven Stories is het kinderboekenmuseum van Newcastle en heeft maar liefst zeven verdiepingen. Ondanks dat een kinderboekenmuseum saai klinkt is dit zeker niet het geval. Vergelijk het een beetje met het leuke kinderboekenmuseum dat je in Den Haag hebt liggen. Je kinderen hoeven hier ook helemaal niet te kunnen lezen om zich toch goed te kunnen vermaken in dit museum. 

Uiteraard zijn er kinderboeken uit Engeland die de kinderen in Nederland niet kennen, maar dat is voor het museum niet echt een probleem. Rondom deze boekenthema’s kunnen kinderen namelijk spelen, zich verkleden en interactief bezig zijn. Daarnaast is er een ruimte in het museum, waar kinderen kunnen knutselen, wat onze dochter ook altijd heel leuk vindt om te doen in een museum. 

Ondanks dat het museum zeven verdiepingen heeft is het niet een super groot museum en houdt er rekening mee dat je je ongeveer twee tot drie uurtjes kan vermaken in dit museum in Newcastle. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende collecties even op de website van het museum. 

Newcastle met kinderen #3: Great North Museum

Het Great North museum is gratis te bezoeken en ligt midden in het centrum van de stad. Omdat het een museum is dat gratis toegankelijk is en er enorm veel te zien is voor kinderen, is het een leuke optie om dit museum in ieder geval een uurtje te bezoeken als je een stedentrip maakt naar Newcastle met kinderen. 

Zo heeft het museum een collectie met opgezette dieren. Wij vinden dit soort gedeeltes in musea altijd erg leuk om te bezoeken en de verschillende dieren van zo dichtbij te kunnen bekijken. Ook het gedeelte met de skeletten van verschillende dino’s en Egyptische mummies zal bij de meeste kinderen wel aanspreken. 

Naast de exposities worden er ook regelmatig workshops gegeven voor kinderen, waarbij ze kunnen knutselen of bouwen. Het museum is niet super groot dus in twee uurtjes heb je het museum ook wel gezien. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de workshops en de verschillende collecties even op de website van het museum

Newcastle met kinderen #4: Newcastle United stadiontour

Zijn je kinderen gek van voetbal dan kun je in Newcastle een bezoek brengen aan het stadion van één van de grootste voetbalclubs van Engeland: Newcastle United. Je kunt hier verschillende tours boeken door stadion St. James Park, maar de meest geschikte tour die je kunt boeken is de Classic tour. 

Bij deze Classic tour maak je een rondje door het stadion onder leiding van een gids en bezoek je de kleedkamers, de spelerstunnel, het veld, de persruimte en één van de hoogste punten in het stadion voor een mooi overzicht. Deze rondleidingen worden meerdere keren per dag gegeven, maar houdt er rekening mee dat er op wedstrijddagen geen rondleidingen gegeven worden.

Uiteraard is een stadiontour leuk voor kinderen, maar een echte wedstrijd bijwonen is natuurlijk nog veel gaver voor kinderen. Kijk daarom op de website van de club voor zowel informatie over de stadiontours als over het wedstrijdschema van de club. Op de website van de club kun je ook tevens kaartjes kopen voor wedstrijden van de club, maar deze zijn wel vaak snel uitverkocht. 

Newcastle met kinderen
Newcastle met kinderen

Newcastle met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten in Newcastle met kinderen, zijn er nog een aantal activiteiten die je in deze stad kunt ondernemen met het gezin. We zetten ze hieronder kort op een rij. 

#5 Baltic museum: de stad Newcastle staat bekend vanwege zijn mooie bruggen. In totaal zijn dit er wel zeven. Uiteraard is het leuk om langs rivier de Tyne te wandelen en de verschillende bruggen te bekijken, maar je hebt ook een prachtig uitzicht vanaf het Baltic museum. Dit is een museum voor hedendaagse kunst en voor kinderen misschien niet gelijk het meest interessante museum, maar het is gratis toegankelijk en vanaf het restaurant op de bovenste verdieping van het museum heb je een heel mooi uitzicht over deze bruggen. 

#6 Newcastle Castle: een stad die in de naam het woord kasteel heeft staan, kan natuurlijk niet zonder kasteel. En dit kasteel (dat midden in het centrum staat) is te bezoeken met kinderen. Vanaf het kasteel heb je ook een prachtig uitzicht over de stad Newcastle. Houdt er wel rekening mee dat je in het kasteel veel trappen moet lopen. 

#7 Hop on Hop off bus: heb je weinig tijd in de stad en wil je op een snelle manier iets van de stad Newcastle met kinderen zien, dan zijn deze bussen ideaal. De bussen rijden een vaste route door de stad en stoppen bij 18 verschillende punten in de stad. Deze bussen van Toon Tour rijden alleen in de drukke zomermaanden. 

#8 Saltwell Park: dit stadspark ligt in het zuiden van de stad en dit is een prima plek om even de drukte van de stad te ontvluchten. In het park ligt een grote vijver en ook een toffe speeltuin (Playpark). Een stukje verderop in het park vind je nog een speeltuin, waardoor dit park uitermate geschikt is om met kinderen te bezoeken. Een ander leuk park dat je kunt bezoeken in Newcastle is Jesmond Dene. In dit park heb je verschillende bruggetjes en watervalletjes en er is ook een speeltuin voor de kinderen in het park. 

#9 Tynemouth beach: je kunt in Newcastle met kinderen ook naar het strand gaan. Met het openbaar vervoer doe je er ongeveer een half uur over om in het kustplaatsje Tynemouth te komen en hier heb je een prima zandstrand. In de zomer worden hier ook surflessen gegeven aan het strand. 

Waar overnachten in Newcastle met kinderen?

Je kunt in Newcastle met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties in de stad die geschikt zijn voor gezinnen met een of twee kinderen. We zetten verschillende opties van hotels op een rij die allemaal een acht of hoger scoren uit vele beoordelingen. 

Budget hotel: Holiday Inn Express Newcastle City Centre, an IHG Hotel

Middenklasse hotel: Sleeperz Hotel Newcastle

Luxe hotel: Crowne Plaza Newcastle – Stephenson Quarter, an IHG Hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Newcastle even hier. 

Scroll naar boven