Nelson Bay met kinderen

Wat te doen in Nelson Bay met kinderen? Nelson Bay is eigenlijk het centrum van de stad Port Stephens dat op 2,5 uur rijden ligt van Sydney. Nelson Bay is populair omdat je hier de drukte van de stad Sydney kunt ontvluchten. Je hebt in de omgeving van Nelson Bay mooie stranden, natuur en dieren die je kan bekijken. Daarnaast heb je verschillende leuke kinderactiviteiten die je kan ondernemen in deze omgeving. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Nelson Bay op een rij.

Beste reistijd Nelson Bay met kinderen

Je kan in principe Nelson Bay met kinderen het gehele jaar bezoeken. De winters zijn hier vrij mild, ondanks het dan wel te koud kan zijn om naar het strand te gaan. De zomer is hier in december en januari en dan kan het wel erg warm zijn in Nelson Bay. Houdt er dan ook rekening mee dat het dan ook hoogseizoen is, waardoor het erg druk kan zijn. Hierdoor kunnen de prijzen van accommodaties ook hoger zijn dan in de andere maanden.

De beste reistijd om Nelson Bay met kinderen te bezoeken is in de maanden oktober, november (voor de zomermaanden) en februari, maart (na de zomermaanden). De temperaturen zijn dan nog erg goed en het is een stuk minder druk dan in het hoogseizoen.

Vervoer naar Nelson Bay

Je kan reizen naar Nelson Bay met het gezin met het openbare vervoer. Er rijden vanuit Sydney verschillende bussen naar Nelson Bay toe. Toch kan dit met kinderen niet het meest ideale vervoersmiddel zijn en kan een huurauto wat dat betreft een stuk makkelijker zijn.

Je hebt dan met kinderen veel meer de vrijheid en je bent ook een stuk sneller van de ene bestemming naar de andere bestemming toe. Daarnaast is het ook makkelijker om de omgeving van Nelson Bay met kinderen te bezoeken, dan dat je dat allemaal met het openbaar vervoer moet doen.

Je kan in Australië een auto huren via Sunny Cars. Dit is een verhuurmaatschappij waar wij zelf meestal onze auto huren. Je betaalt hier één prijs, waarbij de meeste verzekeringen in de prijs zitten. Hierdoor hoef je ter plekke niet nog extra verzekeringen af te sluiten. Ook het eigen risico wordt meestal bij schade terugbetaald door Sunny Cars. Kijk voor meer informatie over het huren van een huurauto in Australië via Sunny Cars even hier.

Nelson Bay met kinderen

Kinderactiviteiten Nelson Bay

#1 Oakvale Wildlife Park

Je kan in de omgeving van Nelson Bay met kinderen verschillende dieren gaan bekijken. Zo heb je het Oakvale Wildlife Park dat iets buiten het centrum van Nelson Bay ligt op 20 minuten rijden met de auto. Je vindt hier veel van de Australische dieren zoals de koala, de kangoeroe en de krokodil. Ook heb je hier verschillende boerderijdieren en wat aapjes die je kan bekijken.

Kinderen mogen ook veel van deze dieren voeren, waardoor ze dus dichtbij de dieren kunnen komen. Daarnaast heeft het Oakvale Wildlife Park een klein waterparkje, waar kinderen kunnen afkoelen, dus neem in de zomermaanden ook zeker zwemkleding mee voor de kinderen. Je kan je hier prima een hele ochtend of middag vermaken met kinderen.

Een ander dierenpark dat je in de omgeving van Nelson Bay kan bezoeken met het gezin is Port Stephens Koala Sanctuary. Dit park ligt op een paar minuten rijden van het centrum van Nelson Bay en dit is een klein dierenpark, waar je alleen de koala kan bekijken. Die worden hier opgevangen als ze bijvoorbeeld gewond zijn geraakt. Het voelt hier al meer of je de koala’s in het wild aan het spotten bent. Kijk voor meer informatie over dit park even op de website van Port Stephens Koala Sanctuary.

Wil je koala’s echt in het wild spotten in de omgeving van Nelson Bay dan kun je het beste gaan kijken bij Tilligerry Habitat. Je zult hier in de omgeving wel goed in de bomen moeten kijken om ze te kunnen spotten. Je hebt hier ook een bezoekerscentrum dat gerund wordt door vrijwilligers, waar je meer informatie kan krijgen over de dieren die je allemaal tijdens jouw wandeling tegen kunt komen.

Een andere plek waar je dieren kan spotten in de omgeving van Nelson Bay is Irukandji Shark and Ray Encounters. Je hebt hier haaien en roggen die je kan bekijken. Je kan de roggen ook voeren. Je krijgt dan een wetsuite aan en krijgt voer en dan kun je deze waterdieren voeren. Bij dit dierenpark is ook een kleine speeltuin voor kinderen.

Gold Coast met kinderen

#2 Splash Waterpark Nelson Bay

In de zomermaanden kan het erg warm zijn in Nelson Bay en dan is het wel lekker om te kunnen afkoelen. Je hebt midden in Nelson Bay het Splash Waterpark Nelson Bay liggen. Dit waterpark is alleen in de zomermaanden open en dit waterpark is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar, die een minimale lengte van 110 cm hebben.

Je hebt hier verschillende opblaasbare speeltoestellen in het water staan en je betaalt per uur om te mogen spelen op deze speeltoestellen. Het is een fijne plek om midden in het centrum van Nelson Bay de kinderen even te laten spelen in het water. Kinderen en volwassenen krijgen een reddingsvest aan als ze het waterpark betreden.

Een andere plek in de omgeving van Nelson Bay waar je terecht kunt voor waterplezier is Tomaree Aquatic Centre. Dit zwembad ligt net buiten het centrum en heeft ook een lange glijbaan. Wil je gebruik maken van de glijbaan, dan betaal je hier een apart bedrag voor.

#3 Sandboarden in Anna Bay

Een andere toffe activiteit die je in de omgeving van Nelson Bay met kinderen kan doen is sandboarden. Deze activiteit is voor kinderen van alle leeftijden geschikt, aangezien jonge kinderen mee kunnen op het board van de ouders. Je kan dit in Anna Bay doen, dat op 10 minuten rijden met de auto ligt van Nelson Bay.

Je kunt een tour boeken en dan ga je in een 4×4 wagen door het duingebied naar het privé sandboard gebied. Je kan ook alleen mee gaan kijken en dat de kinderen alleen van de berg afglijden. Het kan zijn dat deze activiteit op bepaalde warme dagen niet door kan gaan, omdat het dan in de duinen extreem warm wordt en het meer dan 50 graden kan zijn. Ook als het hard waait dan gaat de activiteit niet door.

Je hebt verschillende hellingen waar je vanaf kan gaan en er zijn ook wat kleinere hellingen die zeker in het begin voor kinderen wat meer geschikt kunnen zijn. Ook is er schaduwrijke plek bij het park waar je kan gaan picknicken met het gezin. Je mag dus zelf eten en drinken meenemen. Kijk voor meer informatie over deze tours even hier.

#4 Toboggan Hill Park

Een andere leuke kinderactiviteit in de omgeving van Nelson Bay is Toboggan Hill Park. Dit park ligt net iets buiten het centrum van Nelson Bay op een paar minuten rijden van het centrum. Je hebt hier verschillende activiteiten die je met kinderen kan doen. Zo heb je hier een rodelbaan van een kilometer lang, waar je met een karretje van de berg af kan glijden. Kinderen vanaf 8 jaar mogen alleen van de berg af en kinderen onder de 8 jaar kunnen met de ouders naar beneden gaan.

Daarnaast heb je bij het Toboggan Hill Park een mini golf baan met 19 verschillende holes. Ook is er buiten nog een speelgedeelte met trampolines en is er een doolhof waar de kinderen kunnen spelen. Ook binnen zijn er nog verschillende speelmogelijkheden voor kinderen. Zo heb je een klimhal, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren en is er voor de jongste kinderen ook een apart speelgedeelte.

Dit is ook een optie om naar toe te gaan als het een dag wat minder weer is in Nelson Bay en je toch iets wil gaan ondernemen met het gezin.

#5 Kindvriendelijke stranden Nelson Bay

Je kan uiteraard ook de verschillende stranden van Nelson Bay bezoeken. In totaal zijn er in de omgeving 26 verschillende stranden waar je met de kinderen heen kunt gaan. Zo heb je Little Beach dat tussen Nelson Bay en Shoal Bay in ligt, wat een erg kindvriendelijk strand is. Het water is hier kalm en je hebt hier genoeg schaduwplekken. Soms zwemmen hier in de zee ook schildpadden, dus je kan bij dit strand ook gaan snorkelen met de kinderen.

Ook het strand van Nelson Bay is erg geschikt voor kinderen vanwege het kalme water. Ook hier heb je een gedeelte waar je goed kan snorkelen met kinderen. Je hebt hier ook een speeltuin voor de kinderen en hier ligt ook het waterpark van Nelson Bay. Je kan daarom deze 2 activiteiten prima combineren.

Ook is het mogelijk om hier met een boot mee te gaan op zoek naar walvissen en dolfijnen. In de maanden mei tot en met november zwemmen hier walvissen voor de kust en heb je dus een kans om deze grote prachtige dieren van dichtbij te bekijken. Een leuke tour die je hier met kinderen kan boeken is de tour dat je op zoek gaat naar dolfijnen en waar je op de boot onder meer een waterglijbaan hebt. Kijk voor meer informatie over deze tour bij Nelson Bay even hier.

Een ander strand dat je kan bezoeken in de omgeving van Nelson Bay is Stockton Beach. Het is hier mogelijk om met kinderen op een kameel te rijden langs de kust. Je kunt hier verschillende ritjes maken op een kameel en de meeste van de ritjes duren 20 minuten. Dat is met kinderen ook lang genoeg op een kameel. Je hebt bij dit strand ook een prima speeltuin liggen.

Uluru bezienswaardigheden

Kindvriendelijk restaurant Nelson Bay

Nelson Bay heeft verschillende leuke restaurants, waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Je hebt ook een aantal kindvriendelijke restaurants in Nelson Bay, waar ook een speeltuin bij het restaurant is. We zetten hieronder een aantal van deze leuke kindvriendelijke restaurants op een rij.

Bluewater Grill: dit kindvriendelijke hotel ligt bij de Nelson Bay Golf Club in het centrum van de stad. Je hebt vanaf het restaurant een mooi uitzicht en het restaurant heeft een binnenspeeltuin naast het restaurant voor kinderen. Je kan bij dit restaurant terecht voor de lunch en het diner. Ze hebben bij dit restaurant ook een kindermenu met verschillende gerechten voor kinderen.

Soldiers Point Bowling Club: dit kindvriendelijke restaurant ligt iets buiten Nelson Bay op iets meer dan 10 minuten rijden met de auto. Je kan hier bij het restaurant buiten op het terras zitten en je hebt hier buiten ook een speeltuin voor kinderen. Je kan hier terecht voor de lunch en het diner. Het restaurant heeft verschillende gerechten op het menu staan, zoals burgers, pasta’s en heel veel verschillende soorten pizza’s.

Salamander hotel: ook dit kindvriendelijke restaurant ligt iets buiten het centrum van Nelson Bay op minder dan 10 minuten rijden met de auto. Je hebt hier ook bij het restaurant een overdekte speeltuin, waardoor je de kinderen prima in de gaten kan houden als jullie nog aan het eten en drinken zijn. Ook dit restaurant heeft verschillende gerechten speciaal voor kinderen.

Kindvriendelijk hotel Nelson Bay

Je kan in Nelson Bay met kinderen prima overnachten. Er zijn verschillende leuke kindvriendelijke hotels in Nelson Bay. Wij zetten een aantal van deze kindvriendelijke hotels op een rij, die door gezinnen met kinderen het beste beoordeeld zijn. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Budget hotel: Hotel Nelson

Middenklasse hotel: Oaks Nelson Bay Lure Suites

Luxe hotel: Seabreeze Hotel

Zit er bij de bovenstaande 3 opties geen geschikte accommodaties bij voor jullie gezin? Kijk dan even in de volledige lijst van kindvriendelijke accommodaties in Nelson Bay.

Scroll naar boven