Rondreis Sri Lanka met privéchauffeur

Rondreis sri Lanka met privéchauffeur: 9 top redenen waarom je dit moet doen!

In Sri Lanka zijn er verschillende vervoersmogelijkheden om het land te bereizen met het gezin. Maak je Sri Lanka rondreis met privéchauffeur, omdat dit wat ons betreft de beste optie is. Wij hebben zelf steeds gereisd tussen de verschillende plaatsen in Sri Lanka met een privéchauffeur en dat is ons enorm goed bevallen. We zetten een aantal redenen op een rijtje waarom jouw Sri Lanka rondreis met privéchauffeur helemaal geweldig wordt!

Rondreis sri lanka met privéchauffeur #1 Met de auto ben je sneller dan het openbaar vervoer

Onze dochter is niet heel erg fan van een lange tijd stilzitten en dus vinden wij het fijn als we snel op de volgende bestemming arriveren. Het vervoer met de auto is stukken sneller dan de bus of de trein. Zo doet de trein er tussen Kandy en Nuwara Eliya er ruim vier uur over, terwijl je met de auto dit traject in twee en half uur kunt bereizen. Dat scheelt toch ruim 1,5 uur.

reisroutes sri lanka
Trein Sri Lanka met gezin

Rondreis sri lanka met privéchauffeur #2 Wegen zijn soms een chaos

Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf een auto te huren en zelf de stukken te rijden, maar aangezien het verkeer behoorlijk chaotisch kan zijn, vonden wij het wel fijn dat we niet zelf hoefde te rijden.  Daarnaast houden ze er in Sri Lanka andere regels op na als bij ons (overal elkaar inhalen, ook als je vlak voor een bocht zit), waardoor het zelf rijden erg intensief zal zijn.

rondreis sri lanka met privéchauffeur

Rondreis sri lanka met privéchauffeur #3 Een privéchauffeur is overal te regelen

Wij hebben steeds ter plekke een auto met chauffeur geregeld en niets vooraf vastgelegd. Ieder hotel of accommodatie waar wij verbleven kon wel een auto met chauffeur regelen. De kosten van een privéchauffeur in Sri Lanka waren ongeveer 50 euro per dag. 

Informeer wel altijd even bij de plaatselijke taxi standplaats of de prijs daar anders is dan dat je deze bij het hotel afspreekt. Doordat de afstanden vaak niet zo heel erg lang zijn, is het voor een chauffeur daarom ook makkelijk om dezelfde dag weer terug te rijden naar zijn eigen woonplaats.

Rondreis sri lanka met privéchauffeur #4 je bent een stuk flexibeler

Toen wij van Udawalawe terug moesten naar Negombo om daar onze vlucht te halen, hebben we aan onze chauffeur gevraagd of hij onderweg een paar uur wilde stoppen bij een zwembad, zodat we niet de gehele 7 uur achter elkaar hoefden te rijden en zodoende de rit in tweeën konden knippen.

Dit hebben we ook gedaan toen we van Negombo naar Kandy reden en we onderweg gestopt zijn bij het olifantenopvanghuis. Met een auto met chauffeur zijn deze dingen een stuk makkelijker te regelen dan dat je bijvoorbeeld met de lokale bus reist.

Bezienswaardigheden Negombo met kinderen

Rondreis sri lanka met privéchauffeur #5 Je kunt je volle aandacht besteden aan je kinderen

Doordat je zelf niet hoeft te rijden, kun je de volle aandacht aan je kinderen geven. Doe spelletjes in de auto, zing liedjes of geef ze onderweg wat te eten en te drinken en de tijd vliegt voorbij.

Rondreis sri lanka met privéchauffeur #6 Je kunt onderweg overal stoppen

Een groot voordeel van reizen met een auto met chauffeur is dat je overal kunt stoppen om even de benen te strekken en om even te plassen. Het kan erg vervelend zijn als je met kleine kinderen reist en je kind moet plassen en de bus moet nog een paar uur rijden. Met de auto is dat uiteraard geen enkel probleem.

Daarnaast is het ook fantastisch als je onderweg olifanten tegenkomt en tegen de chauffeur kan zeggen dat hij even moet stoppen om een foto te maken.

sri lanka rondreis met privéchauffeur

Rondreis sri lanka met prive chauffeur #7 Je kunt tijdens je reis comfortabel zitten

Wanneer je met de trein of de bus door Sri Lanka reist, kun je te maken krijgen met overvolle bussen of treinen, waar het lastig kan zijn om je bagage dicht bij je te hebben. Je zult daarom je bagage goed in de gaten moeten houden en ook een zitplaats hoeft niet altijd een zekerheid te zijn. Met de auto heb je beide problemen uiteraard niet en zit je lekker in een gekoelde auto van de landschappen te genieten.

Rondreis sri lanka met privéchauffeurr #8 Je hebt je eigen fotograaf bij je

Vaak als er foto’s geschoten worden staat er één iemand van de familie niet op de foto. Indien je met een chauffeur rijdt kan hij de foto’s met het gehele gezin maken en staan jullie allemaal op de foto.

sri lanka rondreis met privéchauffeur

Rondreis sri lanka met privéchauffeur #9 Je kunt een hoop over het land te weten komen

Gesprekken met chauffeurs in alle landen ter wereld levert je een hoop kennis op over het betreffende land. Hoe hebben zij bijvoorbeeld de burgeroorlog in het land in het verleden ervaren en hoe werkt hier het schoolsysteem. Een chauffeur is over het algemeen natuurlijk geen gids, maar hij weet wel veel over het land en hoe hij dat zelf beleeft. 

Zoals je hierboven ziet is een rondreis sri lanka met privéchauffeur helemaal top!

Tussenstop Sri Lanka met kinderen
Sri Lanka met kids

Scroll naar boven