Nantes met kinderen

Nantes met kinderen: 6 activiteiten met het gezin!

Een weekendje naar de stad Nantes met kinderen kan prima! Er zijn genoeg leuke activiteiten die je in de stad kunt ondernemen om je er minimaal twee dagen prima te vermaken met het gezin. Voor een stedentrip naar Nantes moet je echt met het vliegtuig, aangezien het vanuit Nederland met de auto al snel meer dan acht uur rijden is. Uiteraard bezoeken ook veel gezinnen de stad Nantes voor een dagje tijdens de zomervakantie in deze regio aan de Franse kust. Wij zetten de leukste activiteiten in Nantes met kinderen op een rij. 

Nantes met kinderen
Nantes met kinderen

Nantes met kinderen #1: Les Machines de l’île

Veruit de bekendste bezienswaardigheid die je in Nantes met kinderen kunt bezoeken is Les Machines de L’île. In een scheepswerf in de stad staan allerlei grote elektrische dieren die kunstenaars gemaakt hebben, waarbij de grote olifant veruit de bekendste elektrische machine is. Deze olifant is namelijk acht meter hoog en 21 meter lang en je kunt een ritje van dertig minuten maken op deze olifant. 

Uiteraard is dit voor kinderen extra leuk en je moet (zeker in de zomermaanden) hier vooraf wel kaartjes voor kopen. Wat dat betreft is dit wel een heel bijzonder ritje dat je kunt maken en de olifant kan onderweg ook nog met zijn slurf water spuiten. Naast deze olifant zijn er nog verschillende andere dieren die je kunt bekijken en waar je een ritje mee kunt maken. 

Zo is er een grote reuzenmier, verschillende ganzen, een spin, een reiger, een kolibrie en een inktvis. Daarnaast vind je op het terrein ook een enorme carrousel met verschillende verdieping met uiteraard ook allerlei dieren. Wat dat betreft is dit echt een heel bijzondere tentoonstelling die je in niet zoveel steden ziet. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende elektrische dieren even op de website van Les Machines de L’île

Nantes met kinderen #2: Binnenstad van Nantes

Je kunt in Nantes met kinderen ook prima een rondje door de oude binnenstad maken. De binnenstad heeft veel leuke smalle steegjes, waar je lekker in kunt verdwalen. Ook vind je hier het kasteel Hertogen van Bretagne, waarvan je de binnenplaats gratis kunt bezoeken. Het is leuk om hier een rondje te maken en te lopen over de muren van het kasteel. Voor kinderen is het leuk om de glijbaan uit te testen die vanaf de kasteelmuur loopt. 

Bezoek je de stad in de zomer dan is het leuk om even de fonteinen te bezoeken bij het kasteel van Miroir d’Eau. Hier zie je in de zomermaanden veel kinderen verkoeling zoeken en spelen in en rondom deze fonteinen. In de buurt van deze fontein ligt ook een prima speeltuin op nog geen twee minuten lopen van deze fonteinen. 

Overigens heeft de stad alle bezienswaardigheden aan elkaar gekoppeld door middel van een groene lijn en kun je aan de hand van deze groene lijn een rondje maken door de stad. Zeker in de zomermaanden is er genoeg te doen in het centrum en is het leuk om een rondje te lopen. Zo kom je ook langs de kathedraal van Nantes (Saint- Pierre) die erg lijkt op de Notre Dame kathedraal in Parijs. In de buurt van deze kathedraal ligt ook de leuke wijk Bouffay, met heel veel winkeltjes, restaurants en cafeetjes. 

Nantes met kinderen #3: Jardin des Plantes

Wil je in Nantes met kinderen even de drukte van de stad ontvluchten dan is Jardin des Plantes een prima optie. Dit stadspark ligt op nog geen tien minuten lopen van het centrum van Nantes en heeft een grote botanische tuin die je met het gezin kunt bezoeken. In de tuin vind je ook mooie kunstwerken die gemaakt zijn van planten met allerlei dierenfiguren.

Het is niet een super groot park, maar het is zeker leuk om er even doorheen te lopen met kinderen en een drankje te doen op het terras bij Orangerie Café. In de buurt van dit cafeetje heb je ook schommels en een zandbak, waar de kinderen zich kunnen uitleven als jij een drankje op het terras doet. In het park is verder ook een klein zwembad voor de kleinste kinderen. 

Een ander park dat op loopafstand van het centrum ligt (iets meer dan tien minuten wandelen) is Ile de Versailles. Op dit eiland vindt je in het park een Japanse tuin en ook een speeltuintje en bij dit park is het mogelijk om een kano of bootje te huren. Vanaf hier vertrekken ook rondvaarten over de rivier de Erdre. 

Nantes met kinderen #4: de stad verkennen

Zoals we al aangaven kun je de stad Nantes met kinderen prima te voet verkennen. Bijna alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand, waardoor je prima een rondje door de stad kunt maken. Toch zijn er nog verschillende andere opties. Zo kun je Nantes verkennen met de Nederlandse maatschappij Baja Bikes. 

Deze Nederlandse maatschappij organiseert fietstours door de stad op een electrische fiets, waarbij je de stad in twee uur verkent onder leiding van een Engelstalige gids. Kinderen vanaf 1,40 meter kunnen zelf fietsen en voor kinderen die kleiner zijn, kan er een zitje geregeld worden voor achterop bij de ouders. Je krijgt hierbij een eerste overzicht over de stad en je gaat met de fiets langs verschillende bezienswaardigheden. 

Een andere manier om de stad te verkennen met het gezin is met een toeristentreintje. Je maakt in dit treintje een rondje van ongeveer veertig minuten door de stad en rijdt hierbij langs de verschillende bezienswaardigheden van de stad. Zeker voor kleinere kinderen is dit een prima optie. Kijk voor meer informatie over dit toeristentreintje even hier

Nantes met kinderen #5+6: Museum of Pretpark

Naast de hierboven beschreven activiteiten die je in Nantes kunt doen met het gezin zijn er nog een aantal activiteiten die je kunt doen in de stad en de omgeving. Voor ouders die graag een museum willen bezoeken tijdens een stedentrip kan het Natuurhistorische museum van de stad een optie zijn.  

Je vindt in dit museum vooral veel opgezette dieren, geraamtes van dieren en verschillende gesteenten. Je kunt het museum gratis bezoeken als je de Nantes Citypas aanschaft. Met deze pas heb je toegang tot vijftig attracties in de stad. Kijk vooraf altijd even wat je allemaal wil bezoeken in de stad en of deze pas dus voordeel geeft voor jullie gezin. 

Naast het museum is het ook mogelijk om in de omgeving van Nantes een historisch pretpark te bezoeken. Pretpark Puye du Fou ligt op een uurtje rijden van het centrum van Nantes en is anders dan de pretparken die je normaal gewend bent. Het park heeft namelijk meer dan vijftien verschillende live optredens met ridders, dieren en andere acteurs die verhalen vertellen uit het verleden. Je hebt hierbij zelfs voorstellingen waar duizenden vrijwilligers aan meedoen. Je kunt ook in de buurt van dit pretpark slapen, aangezien het door zijn populariteit zo groot is geworden, dat je makkelijk twee dagen dit park kunt bezoeken. 

Waar overnachten in Nantes met kinderen?

Je kunt in Nantes met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties beschikbaar voor gezinnen met kinderen. We zetten in verschillende prijsklassen de beste opties op een rij. 

Budget hotel: Hôtel Amiral

Middenklasse hotel: Novotel Nantes Centre Bord de Loire

Luxe hotel: Maisons du Monde Hotel & Suites – Nantes

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Nantes even hier. 

Scroll naar boven