Nancy met kinderen

Nancy met kinderen: 4 activiteiten met het gezin!

Je kunt een prima tussenstop maken in Nancy met kinderen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het zuiden van Frankrijk met het gezin en je wil niet in een keer de hele rit rijden. Wat dat betreft heb je in deze stad genoeg vermaak om je minimaal een halve dag prima te vermaken met je kinderen. Je rijdt vanuit Utrecht ongeveer vijf tot zes uur met de auto naar de stad toe. Wat dat betreft is het niet een bestemming waar je snel een weekendje weg naar toe gaat vanuit Nederland. We zetten de leukste activiteiten in Nancy met kinderen op een rij.  

Nancy met kinderen
Nancy met kinderen

Nancy met kinderen #1: binnenstad Nancy

Indien je maar een paar uurtjes in de stad Nancy met kinderen verblijft is het leuk om een rondje door de stad te maken. Place Stanislas is het bekendste plein in het centrum en hier heb je genoeg terrasjes, waar je een hapje en een drankje kunt doen. Vanaf dit plein loop je in een paar minuten naar Marché Central de Nancy, waar de overdekte markthal is van de stad en waar je ook even een kijkje kunt gaan nemen. 

Vanaf Place Stanislas vertrekt er ook in de zomermaanden (april tot en met oktober) een toeristentreintje dat een rondje door de binnenstad maakt van 45 minuten. Je komt hierbij langs verschillende bezienswaardigheden van de stad en uiteraard is dit een makkelijke en leuke manier om de stad te bekijken met jonge kinderen. Kijk voor meer informatie even op de website van deze toeristentrein

Door de hele stad is veel street art te bekijken en de stad heeft daardoor ook een street art route ontwikkeld die je kunt lopen met het gezin. Kijk voor meer informatie over deze route even op de website van het toeristenbureau, aangezien je hier een plattegrond kunt downloaden met de route er op. 

Nancy met kinderen #2: TIPI Park

Je kunt in de omgeving van Nancy met kinderen ook naar een klimpark toe. Het Tipipark ligt op ongeveer twintig minuten rijden vanaf het centrum van Nancy. Kinderen vanaf drie jaar kunnen hier al komen klimmen. Het klimpark heeft verschillende parcours die voor verschillende leeftijden geschikt zijn. 

Zo kunnen kinderen van drie jaar al een beetje klimmen laag bij de grond, maar hebben ze voor kinderen van drie tot en met vijf jaar al zeven verschillende parcours tussen de bomen in de hoogte. Voor kinderen vanaf zes jaar zijn er dan al acht verschillende parcours en kinderen vanaf acht jaar mogen alle elf de parcours afleggen. Uiteraard betaal je meer voor een kind naar gelang deze meer parcours mag doen in het park. 

Het klimpark ligt in een bosrijke omgeving en bij het klimpark is ook een leuke speeltuin. Er zit bij het klimpark ook een terras waar je wat kunt eten en drinken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende parcours even op de Franstalige website van het klimpark

Nancy met kinderen #3: Parc de la Pepiniere

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Nancy is Parc de la Pepiniere. Dit grote stadspark ligt midden in het centrum en je kunt hier zo vanuit het centrum naar toe wandelen. Ook voor kinderen is dit een heel leuk park om te bezoeken. Het is hier sowieso al aangenaam om te wandelen, aangezien het park prachtig is met een hele rozentuin met allerlei prachtige gekleurde rozen. 

Ook is er een minidierentuin die je gratis kunt bezoeken. Waar je hier vroeger nog allerlei exotische Afrikaanse dieren tegenkwam, zijn het nu vooral boerderijdieren zoals geitjes, hertjes en ezels, aangevuld met wat aapjes. Ook ligt er een natuurlijke speeltuin in het park en kun je er familiefietsen huren om een rondje te maken met het gezin door het park. 

Daarnaast heb je een gedeelte in het park waar een minikermis staat met verschillende attracties zoals het reuzenrad, schommelschip, Lunapark en nog een aantal van dit soort attracties. Kortom, er is genoeg te doen om je een paar uurtjes te vermaken in het park met kinderen. Kijk even voor de openingstijden van het park op de Nederlandse website van het toeristenbureau van Nancy

Nancy met kinderen #4: Museum Aquarium

Je hebt in Nancy niet super veel musea die geschikt zijn voor kinderen. Wil je toch graag een museum bezoeken in de stad dan is het Museum Aquarium misschien wel het meest geschikte museum in de stad. Het museum ligt in het centrum en vanaf Place Stanislas loop je er in een paar minuutjes naar toe. 

Beneden in het museum heb je het aquarium gedeelte, waar je verschillende aquaria (zeventig stuks) hebt met heel veel verschillende soorten vissen. Op de bovenste verdieping heb je het interactieve natuurmuseum, dat ook veel opgezette dieren (10.000 stuks) in de collectie heeft. 

Het museum heeft daarnaast ook een achtertuin, waar je vele verschillende bloemen kunt bekijken. Deze is overigens ook gratis te bezoeken. Het museum zelf kost een paar euro entree. Reken er op dat je een uurtje of twee jezelf kunt vermaken in dit museum met je kinderen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende exposities even op de Franstalige website van het museum. 

Waar overnachten in Nancy met kinderen?

Je kunt in Nancy met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties voor gezinnen met kinderen om te overnachten. We zetten in iedere prijsklassen de beste opties op een rij. 

Budget hotel: Hôtel REVOTEL Nancy Centre Gare et Congrès

Middenklasse hotel:Hotel De Guise Nancy Vieille Ville

Luxe hotel: Hotel D’haussonville

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Nancy even hier. 

Scroll naar boven