Namen met kinderen

Namen met kinderen: 4 activiteiten met het gezin!

Een dagje naar Namen met kinderen is zeker een leuk idee als je de Belgische Ardennen bezoekt met het gezin. Wij bezochten de Belgische Ardennen met onze dochter in de zomervakantie en schreven over deze regio al de blog de Belgische Ardennen met kinderen, waarin we alle activiteiten van de regio op een rij zetten. Ook Namen hebben we een dag bezocht en er is genoeg te doen om je minstens een dag te vermaken. Naar aanleiding van ons bezoek zetten we alle activiteiten die je in Namen met kinderen kunt doen op een rij. 

Namen met kinderen
Namen met kinderen

Namen met kinderen #1: attractiepark Koningin Fabiola

De leukste activiteit die je in Namen met kinderen kunt ondernemen is toch wel attractiepark Koningin Fabiola. Nu is attractiepark wel een beetje een vreemde naam voor deze grote speeltuin met nagenoeg geen attracties, maar het is zeker wel leuk om dit park met jonge kinderen te bezoeken.

Het attractiepark ligt iets buiten het centrum van Namen en je kunt de auto gratis parkeren in de buurt van de speeltuin. Een andere optie is om vanuit het centrum de kabelbaan omhoog te nemen de berg op en vanuit het kabelbaan station is het nog een paar minuten lopen naar dit attractiepark toe. Je kunt bij de kassa van het park kaartjes kopen en de entree kost een paar euro per persoon. 

Namen met kinderen
Namen met kinderen

Het attractiepark heeft verschillende speeltuintjes die in verschillende delen van het park te vinden zijn. Reken er op dat het park geschikt is voor jonge kinderen tot een jaar of tien. Een aantal van de speeltoestellen hadden voldoende uitdaging voor onze dochter van zeven jaar en zijn ook nog leuk voor iets oudere kinderen, maar met pubers hoef je hier niet heen te gaan.

Daarnaast is het mogelijk om met skelters over een verkeersplein te rijden, zijn er elektrische karretjes, is er een trampoline en kun je er minigolfen. Voor deze attracties betaal je wel een klein bedrag extra in het park zelf. Daarnaast zit er een restaurant bij het park, waar je wat kunt eten en drinken. In totaal zijn we ongeveer een uurtje of twee tot drie in dit park geweest. Reken dus ongeveer inclusief wat eten en drinken op een halve dag vermaak in dit park in Namen met kinderen. 

Namen met kinderen
Namen met kinderen

Namen met kinderen #2: Kabelbaan de berg op

Vanuit het centrum van Namen kun je met de kabelbaan de berg op. De kabelbaan verbindt het stadscentrum met de citadel die op de berg ligt. Deze kabelbaan kost een paar euro retour en kinderen betalen een gereduceerd tarief. Je bent met de kabelbaan in een paar minuten boven en uiteraard heb je vanuit de kabelbaan een mooi uitzicht over de stad. 

Overigens heb je dit uitzicht nog beter als je eenmaal uit de kabelbaan bent en bovenop de berg staat. Vanuit hier kun je dus ook naar het attractiepark lopen en het is mogelijk om de citadel te bezoeken (als je kinderen van kastelen houden), maar ook al heb je hier geen behoefte aan is het leuk om een drankje te doen boven op de berg. Er zit namelijk een restaurant bij het kabelbaanstation boven op de berg, waar je wat kunt eten en drinken. 

Het restaurant heeft verschillende relaxstoelen, vanuit waar je een mooi uitzicht hebt over de stad Namen. Wil je geen geld kwijt zijn aan parkeren, dan kun je ook eerst met de auto de berg op rijden, de auto daar gratis parkeren en dan met de kabelbaan omlaag gaan en later de kabelbaan weer de berg op nemen. Op die manier kun je het centrum van Namen ook bezoeken. 

Namen met kinderen
Namen met kinderen

Namen met kinderen #3: Binnenstad van Namen

De binnenstad van Namen is gezellig en het is zeker leuk om een rondje te maken door de binnenstad. Zo heeft de binnenstad een aantal autovrije straten en zie je op verschillende plekken in de binnenstad streetart op de gebouwen. Het is ook mogelijk om een streetart route te lopen en een plattegrond van deze route kun je hier vinden

Een andere route die leuk is om te lopen in de binnenstad van Namen met kinderen is de route van de kleine mannetjes. Er zijn door een kunstenaar 45 kleine mannetjes verstopt in het centrum van de stad en het is uiteraard leuk om deze met kinderen te zoeken. Meer informatie over dit project en ook een plattegrond van de plekken waar de mannetjes verstopt zitten is hier te vinden

Namen met kinderen
Namen met kinderen

Ook heeft de binnenstad van Namen genoeg leuke pleintjes, waar je prima een hapje en een drankje kunt doen. Wij hebben in het centrum van Namen een rondje gelopen, wat gewinkeld, wat gegeten op een terras en in totaal zijn we hier een uurtje of twee tot drie geweest in de namiddag. Wij hadden de auto in het centrum geparkeerd, maar achteraf was het dus goedkoper geweest als we de auto boven bij het pretpark hadden laten staan en met de kabelbaan omlaag waren gegaan. 

Namen met kinderen
Namen met kinderen

Namen met kinderen #4: Railbiken Les Draisines de la Molignée

Ok, deze activiteit ligt dan niet in Namen zelf, maar op een half uurtje rijden met de auto, maar is wel erg leuk om te doen als je de stad Namen bezoekt. Wij zijn gaan railbiken bij Les Draisines de la Molignée en dat houdt in dat je op een fiets over een spoor fietst. Je kunt hier uit drie verschillende opties kiezen qua fietsroutes. Je hebt namelijk een route van zes kilometer, een route van acht kilometer en een route van veertien kilometer.

De route die het kortste duurt dat is de route van acht kilometer en deze hebben wij ook gefietst en in totaal waren we twee uur onderweg. Je rijdt over een spoorrails en fietst eigenlijk achter elkaar een bepaalde route. Wij vonden dit een erg leuke activiteit om te doen met onze dochter en aan het einde van de route (dus op de helft van de route, aangezien je dezelfde route terugfietst) hebben we nog wat gedronken. 

Wij hadden geluk dat het prachtig weer was en hebben genoten van de mooie omgeving. Je kunt met drie personen op een fiets en qua zwaarte viel het ons erg mee. Wij hebben het grootste deel van de route getrapt en onze dochter zat in het midden. Kijk voor meer informatie even op deze Nederlandstalige website. 

Belgische Ardennen met kinderen
Belgische Ardennen met kinderen

Waar overnachten in Namen met kinderen?

Je kunt in Namen met kinderen in een aantal accommodaties overnachten. Een aantal accommodaties hebben familiekamers voor gezinnen met kinderen en we hebben de accommodaties die het best scoren in de verschillende prijsklassen op een rij gezet. 

Budget accommodatie: B&B Les Dépendances Middenklasse accommodatie: Ibis Styles Namur 

Luxe accommodatie: Les Tanneurs

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Namen voor gezinnen even hier.

Scroll naar boven